STÖDJER SOCIALDEMOKRATERNA HAMAS?


Vilken sida socialdemokraterna står på är ingen hemlighet!

Den slutsatsen går faktiskt att dra efter att socialdemokraterna höll en manifestation mot Israels krig i Gaza på Larmtorget i Kalmar.


Att det var socialdemokraten Nasim "skinkmackan" Malik som låg bakom manifestationen var heller ingen överraskning. Även den socialdemokratiska riksdagskvinnan och förra statsrådet Lena Hallengren talade och kritiserade givetvis Israel. Hamas raketattacker mot Israel tycks inte ha kritiserats överhuvudtaget vid denna manifestation eller bara nämnts i förbifarten. Östran.


Bland deltagarna fanns till och med "maskerade" deltagare vilket man kan se i Barometerns videoklipp från manifestationen. Palestinasjalar var givetvis gångbara vid denna manifestation. Vad jag anser om dessa palestinasjalar har jag skrivit om i ett tidigare inlägg och den alternatiiva palestinasjalen som en dansk designer tagit fram.

Även socialdemokraternas kommunalråd Johan Persson deltog tydligen vid mötet, utan maskering, om jag inte ser helt fel på Barometerns stillbild så är det Johan Persson i bakgrunden längst till höger.


Röstfiskandet bland de muslimska invandrargrupperna fortsätter alltså i oförminskad styrka från socialdemokraternas sida men det är ju inte förvånande med de anor partiet har. Inte minst Olof Palme och hans vapenbroder Sten Andersson som var en flitig gäst hos PLO-ledaren Yassir Arafat.


Mona Sahlin har varit förvånansvärt tyst angående den senaste utvecklingen på Gazaremsan. Fast egentligen är det inte så anmärkningsvärt då säkert många ledande socialdemokrater säkert insett att Mona Sahlin fungerar bäst som partiledare om hon inte öppnar munnen så att "grodorna" kan hoppa ut.

Om man gogglar på Mona Sahlin och Gaza så hoppar det faktiskt upp ett uttalande som Mona Sahlin gjort och det finns på Härnösands arbetarkommuns hemsida. Uttalandet är gjort tillsammans med Urban Ahlin som fungerar som utrikespolitisk talesman för socialdemokraterna.


Jag säger det igen! Varför läggs hela skulden för Gazaremsans isolering enbart på Israel när även Egypten har ett ansvar och en gräns mot Gazaremsan. Var är kritiken mot Egypten! Kan någon socialdemokrat förklara detta för mig. Martin Andersson kan kanske göra ett nytt videoklipp och ge sin förklaring. Han skriver för övrigt följande på sin blogg.


"Problemet med Israel är att man inte tar något ansvar för freden. Man tar inte heller något ansvar för lidandet. Det som man tar ansvar för är att konflikten fortsätter."


Jag bara undrar hur väl insatt Martin Andersson är i Israels historia när han kan komma på att skriva något så verklighetsfrånvarande.

Att situationen är bedrövlig för de människor som lever på Gazaremsan är tragisk men de har också ett eget ansvar för att situationen har blivit så eländig. Ända sedan freden mellan Israel och Egypten 1978 har man haft stora möjligheter att hitta fredliga lösningar men det har hela tiden grusats av islamistiska fundmentalister och detta kan inte Israel skuldbeläggas för.


När hatet är det som styr utvecklingen så kan resultatet inte bli annat än en mänsklig katastrof.


Kurt Lundgren skriver idag om de avrättningar som Hamas sysslar med på sjukhusen i Gaza. Uppgifterna är hämtade från Herald Tribune och är en skrämmande läsning. Och visar på det hat och galenskap som styr utvecklingen på Gazaremsan. Ändå finns det människor i den upplysta västvärlden som uppbarligen inte förstår vem det är som vill ha krig och elände och vem som önskar sig fred och förhandlingar.
Artikeln i Herald Tribune är flera dagar gammal men vi har inte kunnat läsa en ensa rad om dessa avrättningar i svensk media. Skrämmande!!

Inledningen på artikeln i Barometern är också ganska märklig.


"Över 100 personer manifesterade mot Israels krig i Gaza."

  

Återigen tycks man fullständigt har förträngt att man från Gaza avfyrar 50-100 raketer varje dag mot Israel. Är raketer avfyrade från Gazaremsan inte att betrakta som krigshandlingar enligt Barometern.


Jag har tidigare ställt frågan om Barometern är vänster eller höger.


Vänster eller höger?                                               Foto Thoralf Alfsson


Kommentarer
Postat av: Anders Engdahl

Jag sade upp min prenumeration på Barometern förra veckan

2009-01-03 @ 16:48:45
Postat av: Martin Isaksson

förstår inte debbaten helt men har förstått att bägge sidor vill förhandla men grusas av de fundametalistiska muslimerna.tror tom att palestina hadde tänkt sig erkänna israel som land och de fick behälla alt utom det de ockuperade 1967. rätta mig gärna jag är inte så insatt i denna debatt.

2009-01-03 @ 17:07:52
Postat av: Martin Isaksson

förstår inte debbaten helt men har förstått att bägge sidor vill förhandla men grusas av de fundametalistiska muslimerna.tror tom att palestina hadde tänkt sig erkänna israel som land och de fick behälla alt utom det de ockuperade 1967. rätta mig gärna jag är inte så insatt i denna debatt.

2009-01-03 @ 17:08:06
Postat av: Info

BAROMETERN - VÄNSTER ELLER HÖGER?Ja, i varje fall kritiklöst frälst av FEMINISTISKT INITIATIVS förkunnelse. Framgår med all

önskvärd tydlighet av dagens stort uppslagna genusartikel, där tre radikalfeministiska, statligt skolade genuspedagoger oemotsagda får kolportera ut sin förkunnelse.KAJSA SVALERUD

”Har arbetat fram den unika jämställdhetspedagogiken på Tittmyran/Björntomtens förskola i Gävle. Har även skrivit boken Genuspedagogik (Liber) - en metodbok för lärare.”MAGDALENA HULTH

” Magdalena Hulth, projektledare för organisationen Friends i förskolan. Jobbar mycket med frågor som rör barn och genusperspektiv. --- Att fokusera åtgärderna mot barnen blir lönlöst ifall man som vuxen fortsätter att bete sig på olika sätt beroende på om det är en flicka eller pojke man har framför sig.””Många föräldrar kanske säger att ´de minsann inte uppmuntrat könstereotypa leksaker eller beteenden, men att deras barn ändå väljer att leka könsstereotypt´. Då bortser man från att hela samhället skriker till barnen att de ska tillhöra ett visst kön och att detta kön står för specifika egenskaper.”ANNA NORLIN

”etnolog med inriktning på genus och diskrimineringsfrågor.

Jobbar på Integrations- och jämställdhetsdepartementets informationsavdelning. Skrivit boken Tänk (tvärt) om! - tjejer, killar och makt (Rabén & Sjögren).Att vara medveten om att vi alla har en massa föreställningar om kvinnligt och manligt, pojkigt och flickigt som styr mycket av vårt tänkande på ett omedvetet plan. Normer om kön är inbäddade i vår kultur och i vårt språk. [Men INTE i vår biologi.] Att bli medveten om detta och att synliggöra vilka normer det är som gäller och att sen [i föräldrarnas ställe] försöka vidga och BRYTA UPP normerna, tror jag är grundläggande.”RÅD FRÅN MAGDALENA HULTH:”Försök undvika att handla kläder och leksaker ihop med dina barn, gå i stället på egen hand. Affärerna delar extremt tydligt upp kläder och leksaker efter kön. Till exempel är byxorna på tjejavdelningen tighta, vilket omöjliggör rörliga lekar, medan byxorna på killavdelningen är vida, vilket uppmuntrar till alla möjliga sorters lekar.”Könsneutralt leksakstips: delsida.htm" rel="nofollow">http://www.malmgrenpaintings.se/1984delsida.htm2009-01-03 @ 17:44:00
Postat av: Info

Lustigt, det aktuella bloggprogrammet opererar på egen hand bort ett streck mellan "1984" och "delsida" i länken ovan. Strecket är ett bottenstreck, dvs. placerat på samma nivå som den befintliga understrykningen av länken.delsida.htm" rel="nofollow">http://www.malmgrenpaintings.se/1984delsida.htm

2009-01-03 @ 17:51:44
Postat av: natasha

Det finns inget mera värdelöst än de fanatiska feministerna. Hela genusproblematiken som de presenterar sitter mig uppe i halsen!

2009-01-03 @ 17:59:05
Postat av: natasha

Det finns inget mera värdelöst än de fanatiska feministerna. Hela genusperspektivet som de kör med sitter mig uppe i halsen. Jag har klarat mig hittills aldeles utmärkt utan deras tankesörja.

2009-01-03 @ 18:13:59
Postat av: natasha

Det finns inget mera värdelöst än de fanatiska feministerna. Hela genusperspektivet som de kör med sitter mig uppe i halsen. Jag har klarat mig hittills aldeles utmärkt utan deras tankesörja.

2009-01-03 @ 18:14:51
Postat av: Lasse

Jag passerade denna församling under pågående session. Enligt min åsikt var det inte 100 människor där. Men vår fria och opartiska television råkade vara på plats !

Jag får ångest när jag tänker på hur många gånger tidigare jag röstat på detta S-parti. Som arbetarbarn har jag växt upp i S-andan och trott på den. Men vid förra valet fick jag nog. Denna syn på Larmtorget styrkte mitt tidigare beslut ytterligare.God fortsättning !!Bra jobbat Thoralf.

2009-01-03 @ 18:34:58
Postat av: hunter

När man läser kommentarerna i Barometern blir jag förfärad. Uppskattningvis 90% av dessa har ett hat mot Israel som är skrämmande. Inte minsta reflektion över vad det är som terrororganisationen Hamas håller på med utan allt är Israels fel.

2009-01-03 @ 19:12:38
Postat av: Anonym

Det är intressant att läsa förstasidorna på de gamla tidningarna som ligger i Barometerns fönster. Att Barometerns journalister kunde uppleva omgivningen så negativt och destruktivt är häpnadsväckande. Troligtvis kommer vi även att tycka detsamma om Barometerns nuvarande omvärldsbevakning om 20 år. Frågan är vad det kostade och fortfarande kostar oss Kalmarbor att drabbas av Barometerns självgoda analyser som i historiens sken är fullgomligt galna. Fortsätt på den inslagna vägen Thoralf. Du och Kurt Lundgren är strålande analytiker och motvikter till snömoset på Barometern.

2009-01-03 @ 20:12:40
Postat av: natasha

Hunter, jag tror att det kan finnas en viss skillnad mellan vad folk egentligen tycker och vad som släpps genom för publiceringen. Jag hoppas i alla fall att det är så.

2009-01-03 @ 20:12:46
Postat av: hunter

@ NatashaSamtliga av mina bekanta som jag haft kontakt med under helgen har samma uppfattning som jag har och att Israel var tvungna att göra något innan det var för sent. De nya raketer som Hamas har smugglat in via Iran från Kina har en räckvidd som dels kan hota Israels kärnanläggning i Dimona och dels den viktiga hamnstaden Ashdod.Beträffande Barometern så är det förhoppningsvis som du skriver. Jag vet av egen erfarenhet, eftersom jag då och då blivit refuserad om jag varit alltför frispråkig.Är lite orolig över de tilltagande demonstrationerna från olika islamist- och vänstergrupper i Sverige. Eftersom det sker på flera olika platser samtidigt, kommer Polisens resurser inte att vara tillräckliga om demonstrationerna eskalerar. Visserligen har Nationella skyddsstyrkan (Hemvärnet) numera olika insatsstyrkor i jourberedskap dygnet runt, men tvivlar på att man törs sätta in dessa om det trots allt skulle bli mera påtagliga oroligheter?

2009-01-03 @ 21:07:07
Postat av: hunter

@ NatashaP.S.

Glömde nämna att en utmärkt informationskälla om vad som pågår är Richard Haas på hemsidan http://www.dickhaas.comEn annan hemsida som lämar mer direktinformation är http://www.haaretz.com

2009-01-03 @ 21:13:30
Postat av: natasha

Hunter, jag håller med dig till 100%. Såg nyss att markstyrkorna gått över gränsen till Gaza. Mina tankar är just nu hos de unga grabbarna som gör jobbet.Ett stort tack för tipsen!

2009-01-03 @ 21:22:06
Postat av: Roberth Ström

Sossarna har ju "pratat" med Hamas flera gånger och formligen älskade Plo jävla vidriga människor!

2009-01-03 @ 22:07:43
URL: http://www.surabloggen.wordpress.com
Postat av: hunter

Gå till http://www.channelchooser.com klicka på News och sedan på CNN så är det direktrapportering från gränsen till Gaza.

2009-01-03 @ 22:40:52
Postat av: Tore

Jag tror inte israelerna vill förhandla om detta.

Deras avsikt är att "krossa Hamas", för att få till

stånd att raketbeskjutningen avslutas mot Israel!

Den ledande palestinske människorättsaktivisten

Basem Eid, säger till DN följande:

"Vi vet att det aldrig blir någon fred eller någon israelisk reträtt så länge Iran och Hamas sätter

vår dagordning"! Läs Dick Erixons kommentar:

www.erixon.com/blogg/?p=2036Vidare säger en arbisk författare Sayed Kashua

"Israel bättre än varje arabland"! och detta framförs och delges av Dick Erixon:

www.erixon.com/blogg/?p=2037

Det finns faktist även ärliga araber i världen!

Vi skänker nu en tanke till de israeliska sol-

daterna, att de skall lyckas med sina uppgifter...

2009-01-04 @ 02:29:37
Postat av: Anders Engdahl

Den muslimska antisemitismen i Sverige är ett växande problem då invandringen numera är främst politisk. Vi kan inte räkna med några större förändringar vad det gäller åtgärder mot den muslimska fanatismen i Sverige då de nuvarande riksdagspartierna med (s) och (v) i täten röstfiskar hos den stora muslimska väljarkåren. Det finns givetvis enstaka riksdagsledamöter och kandidater som går emot strömmen men de arbetar i stark motvind.

2009-01-04 @ 07:59:50
Postat av: BAW

Någon som fortfarande undrar var Måna Muslim står?

2009-01-04 @ 10:38:06
Postat av: Stefan K

Nej BAW, det är svårt att veta när hon själv verkar allt mer förvirrad.

2009-01-04 @ 16:31:35
Postat av: Micael Foghagen

På sätt och vis är det bra för SD att Socialdemokraterna har ett stolpskott som politisk företrädare. Men jag tror att hon blir utbytt på den posten senast ett år innan nästa riksdagsval.Men då är det för sent - för deras del....

2009-01-04 @ 16:46:27
Postat av: Martin Isaksson

Har ni hört nu bölar några araber om en svensk som är fast i Gaza, med bruten svenska så tycker han synd om sig själv och att ud är rasister (hmm hadde han följt deras rekomdationer om att inte åka dit från första början så hadde han sluppit sitta där i skiten där han faktiskt kan fortsätta sitta)sen var det någon tomte från palestinska föreningen som upgav som orsak att det är för att han är inte blåögd och blond. suck han har varit där för att gifta sig sen i höstas (säkert med någon minderårig) han är inte svenska han kunde ju knappt prata svenska i telefonen.

2009-01-04 @ 17:06:45
Postat av: hurtig fenS, har ju börjat sin kräftgång neråt i alla pinionsundersökningar .

2009-01-04 @ 17:53:14
Postat av: Martin Isaksson

bara det inte är till moderaterna som folk tror ska rädda sverige genom falska löften om hårdare tag och hårdare invandrings politik, alla som tror att de kommer göra så är helt ute och cyklar,

de verkar ju ha en égen agenda vad gäller att importera så många med arbetskraftsinvandring så att de kan jobba med att gå på Socialbidrag.

2009-01-04 @ 22:29:37
Postat av: Anders Engdahl

Igår sändes ett andra program i Foxnews om Mosab Hassan Yousef, son till Sheikh Hassan Yousef - en av grundarna till terrororganisationen Hamas.I TV-intervjun säger Mosab bl.a. att han tror att Islam är slut inom 10 år. En av orsakerna till att hans övertygelse att Islam håller på att kollapsa är att religionen inte ger människor ett bättre liv och att fler och fler muslimer kommer att inse det.Mosab tillbringade själv tre månader i israeliskt fängelse då han starkt påverkad av sin

far deltog i olika agressiva demonstrationer mot Israel. Under sin korta fängelsetid fick han snabbt uppleva hur Hamas torterar och mördar sina egna anhängare p.g.a. de mest bisarra anledningar, såsom t.ex. någon duschade några minuter för länge vilket kunde av Hamasledarna i fängelset ses som att personen i fråga kanske ger ut information till sina israeliska fångvaktare. En av tortyrmetoderna var att sticka nålar under naglarna utöver att vägra låta personen sova veckovis. Mosab var dock skyddad från att bli "misstänkt" då ju hans far var en av Hamasledarna och att dessutom hans farbror (också Hamasledare) satt inlåst på samma fängelse samtidigt som Mosab. P.g.a. att bl.a. hans farbror utförde fruktansvärda tortyrmetoder mot andra Hamasfångar i fängelset började Mosab på allvar ifrågasätta Hamas legitimitet.Efter fängelsetiden började Mosab deltaga under flera år i hemliga Bibelstudier vilket till sist resulterade i att han idag bor i Kalifornien där han är medlem i en evangelisk församling och väntar på att de amerikanska myndigheterna ska bevilja hans ansökan om politisk asyl. Föga förvånande lever han under dödshot från islamister.Du kan läsa mer och även se intervjun om Mosabs minst sagt fantastiska historia via http://www.foxnews.com/story/0,2933,475226,00.html.

2009-01-05 @ 09:06:47
Postat av: Martin Isaksson

ja man kan ju hoppas att islam är slut om 10år

personligen tror jag att de kommer att starta ett världskrig innan de äntligen får sista spiken i kistan.

2009-01-05 @ 10:09:06
Postat av: natasha

Martin, ärligt talat, så tror jag det också!

2009-01-05 @ 16:27:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0