OLGAS KIOSK

Det tog några dagar för media att vakna men till slut gjorde i varje fall Östran det med en artikel..


Den 24 januari skrev jag följande i ett inlägg.


"Olgas kiosk och gatukök (inringade uppe i vänstra hörnet på en av bilderna) vill nämligen bygga ut hela 35 kvadratmeter men kommunen säger NEJ. Ägaren menar att han behöver renovera och ett större kylrum. Nu överklagar han kommunens beslut och jag önskar honom lycka till med sin överklagan.
Johan Persson (s) kan ge förhandsbesked till Gotia Media om ett bygge på 3 000 kvadratmeter i ett av Kalmar centrums sista grönområden men 35 kvadratmeter till ett gatukök får nobben. Vilket hyckleri!"


Jag är övertygad om att tidningen läst min blogg och nappat på min vinkling. Undrar när Barometern vaknar?


Kommentarer
Postat av: s-e karlsson

Hopp mellan ämnena !

Lyssnade i kväll på " Debatt " om Södertälje Sjukhus ! Där var det ett par manliga sladdertackor som ojade sej ! Hemskt att lyssna till deras skvaller !

S-E K.

2009-01-29 @ 22:36:40
Postat av: RättvisSå kan det gå , när inte haspen är på: För när media konfronteras med medborgarnas vrede över sina egna lögner så kan till och med sanningen komma fram.

Men visst tog det lång tid – Ja tänk att det ska ta så lång tid att krypa till korset...Och att dom kröp till korset. Det är ju MYCKET ovanligt.Vad kan det bero på? Varför fortsätter inte media med sina vanliga arroganta lögner?PÅ vilket sätt har verkligheten förändrats? Ja media rapporterar ju helt plötsligt sanningen- Varför denna förändring?Kan det bero på att bloggeriet helt plötsligt slagit hål på deras makt att förvränga sanning till lögn?Ja Thoralfs Blogg blir bara större och större och Fria nyheter är nu överlägset störst bland de politiska bloggarna.Så grattis Thoralf...Och by by lie-bierds

2009-01-29 @ 22:46:16
Postat av: Sven Duva

Vilken otrevlig människa Elene Kakavandi verkar vara.

"- Säger han ja! Det känner jag inte till."Kan hon inte kolla upp vad som gäller istället för förutsätta att medborgarna talar osanning?

2009-01-29 @ 23:02:43
Postat av: Kalle

Jag faller in i snacket om kvällens DEBATT-program med janne josefsson om Södertälje sjukhus.De anklagar svenskar för rasism när de utnyttjar sin yttrandefrihet. Är Josersson sveriges största åsiktspolis???Jag kommer med en motanklagelse som är gjord på egen erfarenhet.Utländsk personal inom den svenska vården måste vara rasister.De är mycket nonchalanta mot svenskar vilket tyder på rasism enligt Josefssons måttstock.Utländsk vårdpersonal felbehandlar patienter. Lämnar fel uppgifter m.m.Jag vill absolut inte ha med utländsk slarvig och icke kunniga i svenska språket att göra!!!

Södertälje sjukhus har fler utländska läkare än svenska sådana sade chefsläkaren för intensivårdsavdelningen.Sjukvård bygger på komunikation både verbalt(språkligt) och seder och bruk vilket utländsk personal ej klarar.

2009-01-29 @ 23:11:28
Postat av: iln

Jimmie Åkesson gjorde ett mycket solitt intryck i intervjun med Adaktusson på TV8. Fortsätt så och Sd kommer med säkerhet in i riksdagen.

Programmet finns på TV8:s webb.

2009-01-30 @ 01:12:20
Postat av: Elle Rhur

Det går att välja bort läkare som inte går att kommunicera med. Jag gjorde så vid en liten vända på kirurgen för en tid sedan.

2009-01-30 @ 08:35:58
Postat av: Roberth ström

Debatt är osakligt och vidrigt. Det var nog det värsta jag sett hur synd de är om alla invandrare och hur rasistiska vi svenskar är. Fy fan vad less jag är på att höra det jävla tugget.

2009-01-30 @ 08:44:47
Postat av: Fredrik

1.

Vad ett så stort komplex har att göra vid gamla vattentornet kan jag ej begripa ?

Kommer förstöra bilden av Kalmar, tillföra noll i pengar till kommunen. Barometern ligger bra där det ligger eller så är väl Thoralfs förslag bra.

2.

Såg debatt igår,Kändes mycket fel att man som personal gör så mot patienter.Men man bör väl också ta upp hur personal blir bemöta.Är absolut ingen ursäkt för hur man själv agerar men man kan få en annan syn på det.Svensken i stora drag är jävligt trötta på att se denna kravlösa mångkultur. Så är det, sorgligt att se att de får såna yttringar men så blir det när man inte lyssnar på folket.Sen så ska ju programledaren Josefsson har en spark i röven. Vad han vinklar och avbryter folk så att han liksom får ett ansikte på "Heta" ord. Ex Det är ju som kukluxklan möten i fika rummet.och när motpart skall svara så får man inte tala till punkt utan de enda tittaren eller lyssnaren kommer ihåg så är det KKK !! Bedrövligt och en journalistik som är så vinklad.Men vad som är lite anmärkningsvärt är att man har ej talat om det på SVT morgonsoffan idag ?

En direkt order uppifrån säkert. Kan ju inte visa svenska folket att : Man är även trötta på denna mångkultur på våra sjukhus.Fortsätter politiker i samma spår som innan så kommer detta få allvarliga konsekvenser för alla i samhället.Man måste ha en ansvarsfull invandrarpolitik så är det bara.

90% av dem som kommer idag är ej flyktingar.

Vi kan ej ta imot dessa, Må vara mormor eller bror, skiter i vilket faktiskt för vi kan ej ta ekonomiskt ansvar för dessa människor.Klart man ska kunna söka arbete är, men får man ej eller inget har så kan du endast komma hit som flykting från krighärjade länder.

3.

Tittar mycket på gränspolisen England.

Är inte dom ett Eu land ?

Hur kommer det sig att dom har en enorm Tullkontroll och migrations polis ?

När Sverige har en så gott som obefintlig?

Vi la ju ner pga av inträde i Eu ?

Men gäller inte då detta alla länder ?Kolla på programmet så ser ni Sverige om 5-10 år !

Bedrövligt hur det ser ut !4.

Klart Olgas ska får bygga ut sina kvadratmeter.

2009-01-30 @ 09:12:23
Postat av: stefan

En vanlig sjuka hos myndigheter, har man tillräckligt storvulna planer går det bra att meja ned vad som helst med bulldozer, behöver man några kvadrat kan det dras i långbänk hur länge som helst.

2009-01-30 @ 09:20:20
Postat av: hunter

@ Roberth strömBeträffande programmet Debatt.

Den här undersjukskötaren Peter Magnusson påstår att trots att "MONITORER indikerar att patienten hade kraftiga smärtor, fick patienten vänta på smärtlindring". Ett fullständigt befängt påstående som gör att man verkligen kan ifrågasätta hans medicinska kunskap och allmänna trovärdighet, eftersom just detta är ett stort problem inom sjukvården. Att avgöra vilka smärtor en patient verkligen upplever är mycket subjektivt från person till person och det finns INGEN objektiv mätmetod eller monitor som kan registrera detta. Här måste den behandlande läkaren gå efter egen erfarenhet och en sjuksköterska får inte utan direktiv från ansvarig läkare på egen hand, undantag finns då det gäller vissa "ofarliga" mediciner", ändra en ordinerad medicinering.Kan tillägga att många personer som tvingas leva med mycket svåra smärtor på grund av olika kroniska sjukdomar tillhör en patientgrupp som far mycket illa och har svårt att få förståelse för sin situation inom alla nivåer i svensk sjukvård. Detta beroende på bristande kunskaper (och inte "elakhet" från läkare) inom detta område och att det just saknas objektiva metoder att fastställa en patients smärtstatus. Bland de som tvingas att leva sitt dagliga liv med svåra kroniska smärtor, och som inte lyckas få någon hjälp av "vårdapparaten", är det inte alltför ovanligt att de som en sista åtgärd väljer att ta sitt liv.

2009-01-30 @ 11:08:38
Postat av: Fredrik

http://frianyheter.wordpress.com/2009/01/30/granspolisen-minskar-manniskosmugglingsbekampningen/#commentsLäs eländet !!

2009-01-30 @ 17:22:59
Postat av: Per Petersson

Man kan gå in på http://www.kalmar.se/t/turismportalpage.aspx?id=21870 & kommentera sevärdheterna. Citat från sidan."VästerportBild över bastionen Västerport och gamla vattentornetDen magnifika stadsporten kallas Västerport eller Högvakten. Den stod färdig 1658 och var huvudinfart till Kvarnholmen ända fram till 1870. Länge höll försvarsstyrkan till inne i valven. Idag ryms där dock försäljning och tillverkning av glas genom Westholms Glasstudio samt försäljning av choklad, kaffe, te genom Västerport Handelsbod. Se länkar till dessa verksamheter under 'Mer information' här till höger.År 1997 återuppstod Ravelinsbron över till Malmen, där den stöter i vid fängelset. Västerport finns du i början av Västra Vallgatan (centrum)."Hur kommer det att påverkas av ett eventuellt bygge av tidningsredaktion? Har du någon aning om det Thoralf?

2009-01-31 @ 17:16:45
Postat av: Per Petersson

Från Wikipedia.Kvarnholmen [redigera]

Kaggensgatan.Kvarnholmen är Kalmars centrum och stadskärna. Till Kvarnholmen flyttades under 1600-talet stadens centrum från området intill Kalmar slott, och befästes samtidigt med en ringmur, något sällsynt förekommande i Sverige. Idag kan fortfarande vissa delar av den gamla ringmures ses.Torgen på Kvarnholmen är Stortorget, Larmtorget, Koppartorget och Lilla torget. Vid Stortorget ligger Kalmar domkyrka. På Kvarnholmen finns även Kalmar läns museum.I närheten av Kalmar centralstation på Kvarnholmen ligger köpcentret Baronen. Bredvid Baronen ligger Kalmar gästhamn, där även Sjöfartshögskolan är belägen. På Kvarnholmen finns i övrigt flera restauranger, caféer och affärer. Högt över rutbebyggelsen reser sig Kalmar gamla vattentorn som är 65 m högt och syns på långt avstånd. Byggnaden innehåller i dag lägenheter.%28Kalmar" rel="nofollow">http://sv.wikipedia.org/wiki/Kvarnholmen(Kalmar)

2009-01-31 @ 17:31:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0