DEN BISTRA SANNINGEN SSU

Enligt SSU (bloggen SD Bluffen) är mitt inlägg om passiva kf-ledamöter oärligt. Ärlighet är bättre än populism skriver dessa ungdomar men frågan är hur ärliga de är själva.

Hur redovisning av fakta och statistik kan var oärligt är för mig en gåta men jag förstår att det kan vara svårt att smälta vissa sanningar för SSU. SSU:s medlemsstatistik är ju bara ett exempel på dessa ungdomars "ärlighet".


Att socialdemokraterna skulle ha ett speciellt arbetssätt i fullmäktige är ju riktigt komiskt och visar bara på hur okunniga dessa ssu:are är. Alla partier har gruppmöten innan kommunfullmäktige för att avhandla alla ärenden på dagordningen, till och med 2 mandatspartiet Sverigedemokraterna har gruppmöten, så det är absolut inget unikt för socialdemokraterna om nu SSU skulle leva i den föreställningen. Det som däremot är unikt i de mindre partierna är att på dessa gruppmöten kan alla uttrycka sin mening. Jag är däremot helt övertygad om att på socialdemokraternas gruppmöten är det samma lilla klick som i kommunfullmäktige som håller låda. I annat fall skulle dessa gruppmöten hålla på i dagar om alla 27 ledamöter + ersättare skall vara med och diskutera varje fråga. Min övertygelse är att samma personer som aldrig eller nästan aldrig yttrar sig i kommunfullmäktige också är mer eller mindre är tysta på socialdemokraternas gruppmöten.

Dessa personer fungerar i praktiken bara som Ja/Nej sägare vid voteringar, då de bara behöver följa och säga samma sak som Johan Persson om inte partipiskan skall vina.


Sedan menar dessa personer att det skulle bli kostsamt för kommunen med långa kommunfullmäktigemöten och att skattebetalarna skulle få höjd skatt som följd. Än en gång visar SSU upp sin fullständiga okunskap om kommunfullmäktige.

Inga arvoden utgår vid kommunfullmäktige, oavsett om det handlar om 2 timmar eller 6 timmar långa möten!


Detta är dock en sanning med modifikation men det låter ju bra i media och till allmänheten.

Däremot utgår det en ersättning om 805 kronor till varje ledamot som deltar i förberedande gruppmöte. Oavsett om det tar 30 minuter eller 4 timmar.

Normalt är det 11 möten varje år vilket innebär att den som deltar i alla gruppmöten får varje ledamot 8855 kronor före skatt. Detta oavsett om man yttrar sig eller inte i kommunfulmäktige. Till detta kommer att det kommunfullmäktige som behandlar budgeten (normalt i juni) sker på dagtid och därmed får man också en ersättning för förlorad arbetsinkomst för oss fritidspolitiker.


Sedan kommer SSU:s försök till att misskreditera oss Sverigedemokrater med att hela 9 procent av våra ledamöter har hoppat av sina uppdrag i kommunfullmäktige. Patetiskt! Detta visar bara på hur tomhänta dessa ssu-ungdomar är.


Här följer istället lite fakta:


Valresultat kommunval Kalmar län

Kalmar 2 mandat,  (kandidater)

Oskarshamn 2 mandat,  (kandidater)

Högsby 2 mandat,  (kandidater)

Hultsfred 2 mandat,  (kandidat)

Mörbylånga 1 mandat,  (kandidater)

Borgholm 1 mandat

Nybro 1 mandat


Idag är 3st av dessa mandat "tomma" stolar. Anledningen till detta är följande.


I Borgholm
fanns ingen kandidat för sd ändå fick vi så många röster att det räckte till ett mandat.


I Hultsfred hade vi bara en kandidat men fick 2 mandat vilket gör att en stol står tom.


I Nybro hade vi heller ingen som kandiderade för sd men vi fick ändå ett mandat. Vid rösträkningen visade det sig dock att en enda röstsedel innehöll ett namn och den personen fick alltså platsen i kommunfullmäktige. Han hade alltså skrivit sitt eget namn på sin egen valsedel. Med andra ord en politisk vilde som ej var "godkänd" av Sverigedemokraterna och givetvis ej heller lämnat in en vandelsförsäkring, vilket är ett krav inom Sverigedemokraterna för att man skall få kandidera för partiet. Denna person hoppade sedan av ca 2 månader efter att han tillträtt och han närvarade heller aldrig vid något kommunfullmäktigemöte.


Det är denna person som SSU räknar som en avhoppad Sverigedemokrat i Kalmar Län. Man tar sig för pannan över denna enfald och okunskap.

  

Som en liten information till SSU vill jag upplysa om att vallagen inte tillåter att man kommer med nya namn efter valet för att besätta "tomma" stolar.

  

Ingen av de Sverigedemokrater som kandiderade till kommunfullmäktige i Kalmar län och fick ett mandat har hoppat av sitt uppdrag, det är den bistra sanningen för SSU och den korrekta siffran är alltså 0 procent.

  

Som en liten parentes kan nämnas att 3 av 4 ledamöter för kristdemokraterna lämnat sitt förtroendeuppdrag i Kalmar kommunfullmäktige. Läs mitt inlägg.


Att ingen Sverigedemokrat lämnat sitt uppdrag är jag väldigt stolt över, då vi ständigt förföljs av de vänsterextrema rörelserna som t.ex. AFA. Flera av våra ledamöter har utsatts för hot, ofredande och skadegörelse men ändå står vi upp för vår politik och pläderar för våra frågor i kommunfullmäktigeförsamlingarna. Ett stort tack till mina kollegor i länet och i hela Sverige. Jag själv har ju utsatts för hot vid flera tillfällen, ofredande och skadegörelse 3 gånger då fönster i mitt hem krossats.


Jag undrar hur många av de socialdemokratiska ledamöterna som hoppat av sina förtroendeuppdrag om de utsatts för samma förföljelse som vi Sverigedemokrater utsätts för.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Bra skrivet Thoralf med stuns i texten.Kollade Sd-bluffen som jag fann svamlig och mycket långrandig. De gör en fin reklam för SD utan att de fattar det själva men de viktigaste frågorna undviker de.Så är det med sossar och har alltid varit. Det som går dem emot så får de ALLTID tunghäfta.

Exempelvis Israel-Gaza. De anklagar alltid Israel men glömmer sina meningsfränder i Hamas.

De får skjta raketer hur mycket de vill utan att fördömas av sossarna ty sådan är SSU politiken också.Fortsätt Thoralf på den inslagna vägen men endast så mycket att du orkar med alla olika uppdrag

2009-01-09 @ 19:42:59
Postat av: Kalle

Skrivet av Kalle, sorry glömde att signera.

2009-01-09 @ 19:44:43
Postat av: BAW

Det är för mig fullständigt otroligt att inte SSU medlemmar spyr när de konfronteras med sin spegelbild.

Fattar inte dessa individer att de är landets mest korkade ungdomar, ingen normal människa vill ha med dem att göra.

2009-01-09 @ 19:58:48
Postat av: marit

tycker det är oroväckande att vuxna människor talar om ungdomar på det sättet ni gör... Herre Gud, visa lite föredöme

2009-01-09 @ 20:10:15
Postat av: Tony

Bra Thoralf, där fick dom något att bita i!

2009-01-09 @ 20:13:05
Postat av: Magnus

Härligt att se hur du sätter dem på plats till. Kunskap och sanning är makt. Snorungarna behöver läsa sin hemläxa lite bättre till nästa gång.

2009-01-09 @ 20:15:28
Postat av: Fru Bunny Føkk

Det börjar likna en vendetta, ThorAlf.

SSU är lika duperade och fanatiska som den äldre varianten S. Deras idiotiska hemsida är inte ens värd att läsa, gäääsp

2009-01-09 @ 20:18:09
Postat av: TP

Bra Thoralf! Som du sagt förut: Verkligheten är SD's bästa vän.

2009-01-09 @ 20:53:15
Postat av: Jonas Gustafson

Det verkar vara Thoralf som granskar SSU :)2009-01-09 @ 21:28:16
Postat av: Ruskprick

ssu-bluffen tssss.

2009-01-09 @ 21:49:43
Postat av: Antiism

Thoralf lägg inte ned allt för stor möda på dessa galningar inom SSU. Alla vet att dessa består utav väldigt många kriminella som har svårt att anpassa sig i samhället. Anledningen till att dessa kokkopettrar har startat denna blogg är då de vet att din blogg är farlig för allmänheten då du alltid har källa och fakta till dina påståenden. Något dessa dårar aldrig har. Personliga trackasserier har alltid och kommer alltid vara det mest kriminella ungdomsförbundets metod. Akta dig bara så dessa inte tillgriper ytterligare våld då de ser att sanningen alltid vinner över lögnen som de vill förmedla. SSU har förgreningar långt upp hos AFA mfl terrorgrupperingar som de gärna utnyttjar sig utav.

2009-01-09 @ 22:05:22
URL: http://www.antiism.wordpress.com
Postat av: Martin Isaksson

Bra skrivet håll stälningarna snart är det val.

2009-01-09 @ 22:06:39
Postat av: Lennart

Ang:

marit

Snälla nån väx upp.Och tack till Thoralf. Du behövs!

2009-01-09 @ 22:30:01
Postat av: Fredrik

Hur orkar dessa SSU:are?

2009-01-09 @ 23:45:07
Postat av: Sven Duva

Marit:

Ungdom = invandrare har vi fått lära oss via media.

Menar du att SSU bara består av invandrare?

2009-01-09 @ 23:57:21
Postat av: Andreas

Totalt toppen Thoralf. Du får min röst 2010

2009-01-10 @ 00:03:30
Postat av: Marina

SSU är verkligen en tillgång för SD. För det första startar de en blogg om Sverigedemokraterna, tack! För det andra är kvaliteten på deras "SD-granskningar" mkt låg. Ett riktigt självmål för SSU (igen)!

2009-01-10 @ 00:17:44
Postat av: Jonas Franzen

Nej Thoralf. Jag kan inte köpa det du säger. Att raljera som du gör över SSU:s okunskap visar prov på antingen att du själv har en okunskap om SSU:are och försöker med någon form av härskarteknik, eller att du inte har en aning om hur socialdemokraterna arbetar internt.Personligen har jag inte insikt i socialdemokraternas arbete i deras kommunfullmäktigegrupp, men jag är helt övertygad om att det inte går till som du säger. Visst har du en poäng i att de som "håller låda" i kommunfullmäktige troligtvis också gör det på deras gruppmöten, men det är väl ganska naturligt då flera av dem är anställda, att flera av dem är ansvariga för vissa områden (man har större möjligheter att dela upp ansvaret ju fler man är), osv. Det behöver inte alls innebära att alla är tysta (även om säkert vissa är det).En annan sak som jag reagerar mer och mer på när jag följt den här bloggen ett kort tag nu. Det är alla kommentarer som skrivs. Det är alltid roligt om man kan kommentera och diskutera ämnet som behandlas, men kommentarerna som ofta förekomme kan inte du vara nöjd med Thoralf. Rena påhopp och förlöjligande kommentarer om andra människor. Att hålla med dig och ge dig uppmuntrande ord är helt ok, men att skriva saker som signaturerna "BAW", "Magnus" och "Antiism" skriver skulle jag tycka till om. Det är inte ok.

2009-01-10 @ 01:11:07
Postat av: Anonym

Sven Duva...Nä du. Jag syftade på ungdomarna som engagerat sig i SSU... (som, om du inte visste det, är ett ungdomsförbund)Det är skrämmande att läsa vad ni vuxna människor skriver om ungdomar som engagarat sig politiskt, (oavsett vad ni tycker om partiet de engagerat sig i)2009-01-10 @ 01:33:58
Postat av: Thoralf A

Jonas FranzenTack för dina kommentarer!Jag uppskattar dina sakliga argument utan "överord" men ändå kritiska och du är välkommen att fortsätta med din konstruktiva kritik.Jag försöker vare sig raljera eller utöva någon form av härskarteknik utan bara delge mina läsare fakta som dessa ssu:are borde kollat upp innan de skriver sina inlägg på "sd bluffen".

Om du uppfattar det som raljerande beror det snarare på att du också är okunnig om vissa detaljer men det anser jag inte vara så konstigt som enbart läsare på bloggen.

Ger man sig däremot in och kritiserar mig får man räkna med att få fakta tillbaka men det är inget raljerande från min sida utan endast "svar på tal".Jag brukar med jämna mellanrum uppmana de som skriver kommentarer till att vårda sitt språk och hoppas att alla försöker skriva med omdöme men det brister tyvärr ibland.

Men jag har hellre överseende med det än att jag börjar moderera kommentarerna på bloggen.

Rätt eller fel får andra avgöra.

2009-01-10 @ 01:35:33
URL: http://thoralf.se
Postat av: Marit

Sven Duva...Nä du. Jag syftade på ungdomarna som engagerat sig i SSU... (som, om du inte visste det, är ett ungdomsförbund)Det är skrämmande att läsa vad ni vuxna människor skriver om ungdomar som engagarat sig politiskt, (oavsett vad ni tycker om partiet de engagerat sig i)2009-01-10 @ 01:36:00
Postat av: Tore

Märkligt vad en del har bekymmer, när sanningen läggs fram!

Hur är det egentligen? Visst är man upp till 26 års

ålder i ungdomsförbund! Isåfall vuxna karlar, även om de uppträder som "snorungar"!...

2009-01-10 @ 01:50:03
Postat av: Sven Duva

Marit:

Invandrare = ungdom i dagens mediavenska och som du kankse vet är svenskan inget statiskt språk utan som alla andra språk dynamiskt. I vissa fall är det bra men i det här fallet är det dåligt. Ungdom betydde för tio år sedan att någon var ung, idag betyder det att någon har mörk hudfärg. Vad nu ordet ung har med hudfärg att göra. Det kanske du kanförklara? Jag kan det inte. Jag skulle vilja att media höll sig till fakta och inte anklagade hederliga svenska unga för brott de inte begått.

2009-01-10 @ 02:11:47
Postat av: hunter

@ Marit"Steget" mellan UV, AFA, Syndikalisterna, olika islamistiska grupperingar och tyvärr vissa enstaka grupperingar inom övriga etablerade politiska ungdomsförbund, är i princip inte större än om du jämför avståndet mellan din höger- och vänstersko då du står i givakt.Och det är dessa "ungdomar" som du tror skulle lyssna på goda råd från vuxna, när alla tidigare erfarenheter och händelser talar sitt tydliga språk! Se även bifogade länk och gärna vilka som deltog i de senaste Rosengårdskravallerna och då Avenyn i Göteborg såg ut som ett slagfält för några år sedan.Ge gärna exempel på hur du anser att man skall "tala till" dessa ungdomar för att kunna påverka deras samhällsansvar? Kanske borde jag inte använda detta ord, eftersom det utan min vetskap kanske numera är klassat som rasistiskt?

Postat av: Anonym

ni gör det så enkelt, allt för enkelt. Som vuxen ska man vara ett föredöme, och inte kalla ungdomar för "dårar", "korkade", "snorungar" etc.

Det säger så mkt om er som människor, tyvärr.Hunter: Du ber mig ge exempel på hur man ska "tala" till dessa ungdomar...

Ja, exempelvis genom att vara ett gott föredöme? Argumentera sakligt, möt dem. Absolut inte tala om dem på det sättet som många gör i de här kommentarerna. Vissa av er är så hatiska... vart leder det?Hat föder hat föder hat.

2009-01-10 @ 15:31:39
Postat av: Martin Isaksson

@anomym,vara ett fördöme specificera gärna lite mera.sen har ju verkligen dialog poliser samt trevligt beteende lönat sig specielt i rosengård, där man gav den heliga tvättstugan de hadde sin antidemokratiska aktiviteter i Malmö 1 år på sig att flytta.Malmö stad gav dem alt rosengård är den stadsdel som det investerats mest pengar i ang, fritidsgårdar massa div projekt osv, de fick 1år på sig att flytta och polisen var där flera gånger vänligt och bad dem avlägsna sig, vad hjälpe det att ge dem alt och prata de vill inte prata förstår du inte?

2009-01-10 @ 15:38:53
Postat av: hunter

@ MaritGenom att undvika att svara på vad andra frågar så visar du att du inte har något själv att komma med. Varför begär du då detta "underverk" av oss. Vem är det nu som gör det oerhört enkelt för sig?Du fortsätter enbart med svepande formuleringar utan att komma med något som är tillämpbart i praktiken. Visa nu att du menar allvar och lämnar ett antal vettiga och konkreta förslag, annars är det ingen som fortsättningsvis kommer att bry sig om vad du skriver?

2009-01-10 @ 16:22:03
Postat av: Ruskprick

Jaha, då var man inte bara främlingsfientlig och kvinnofientlig utan även ungdomsfientlig också.

2009-01-10 @ 17:59:03
Postat av: Stefan K

Undrar hur många avhopp som hade skett från riksdagspartierna om deras politiker på riksdags- och kommunnivå hade utsatts för det som många Sd-politiker gjort?

Sd-politiker står för något dom tror på, Sveriges och svenskarnas framtid.

All heder killar och tjejer!

2009-01-10 @ 20:56:55
Postat av: Haddock

Marit & anonym (2009-01-10 @ 15:31:39) är i verkligheten nedlåtande mot ungdomarna. Dessa ses som barn som måste beskyddas, trots att de ju tagit initiativ och velat vara med och leka i vuxenvärlden...

2009-01-11 @ 01:44:37
URL: http://exilen.eu/
Postat av: Tore

Den där anonyme kl 15.31.39, var verkligen en

snorig en. Dessutom uttryckte han hat, hat, precis

som brödraskapet AFA!

En fråga till dig du snörvlande: Vad tänker du göra

med ditt hat, "mot oss" förmodar jag! Eller är det

bara svammel som vanligt?...

Man brukar ju säga att ungdomen skall lyssna och lära sig av de äldre, och inte tvärtom. Den här

anonyme har inte ens lärt sig det. Klarsyntheten

spelar honom ett stort spratt. "SDU-bloggen synar

Sd lögner"? Vilka lögner? "Hat föder hat, föder hat". Kom med något konstruktivt utan lögner, så

finns kanske hoppet om att även du kan bli vuxen! Lyssnar och läser du vad som säges och skrives, eller läser du bara det som du är "hjärntvättad" i, utan några som helst funderingar? Berätta för oss, du som har ett sådant "hat" när sanning nämns...Även EU ger massor med bidrag till de sina. Men

det är ju inte svårt att ge bidrag, då det ges av

andras pengar! Se här, inte bara ett stort avgångs-

vederlag på 5 "millar" och en saftig pension tills

hon (sossen Margot Wallström) dör! (eller fram till

hon fyller 65). Se här:

www.expressen.se/Nyheter/1.1427523/wallstrom-far-55-000-i-bidrag-varje-manad

Grundlönen är 240.000 kronor per månad + tillägg som ger henne 35.000 kronor per månad. Sedan har

hon ytterligare 55.000 kronor i bidrag per månad!

Tacka fan att hon inte ville till Sverige som partiledare, då Göran Persson kallade på henne.

Finns det någon anledning att inte gå ur EU?...

2009-01-11 @ 02:18:27
Postat av: Tore

"SSU-bloggen" skall det stå, och inget annat!...

2009-01-11 @ 02:21:42
Postat av: Anonym

Tore; Jag känner absolut inget hat mot er. Förstår inte vart du läser in det i det jag skrev?

Och så fort ngn kritiserar er så tillhör man AFA?Haha, nä gubbar, jag låter er återgå till klubben för inbördes beundran och ilska.Bra att du berömmer dina lärjungar när de håller sig på en bra nivå Thoralf, fortsätt med det, så kanske det sakta men säkert rensas upp lite bland språket i kommentarerna.

2009-01-11 @ 20:03:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0