SNYFTHISTORIEN SOM KOM AV SIG I MEDIA

Media så sin chans till en riktig snyfthistoria under julhelgen när 5 afghanska unga män dök upp i Sävsjö. Alla medier rapporterade om detta under julhelgen och det var en fin politiskt korrekt julsaga att berätta om dessa ”utmatade barn” tillbringat 18 dygn i en container. En riktig snyfthistoria som kunde bekräfta hur illa det är med alla ensamkommande barn som kommer till Sverige. Läs Aftonbladet som till och med rekonstruerat containern.

Den ena tidningen efter den andra har kommit med snyftdrypande historier. Värst av dem alla har ändå varit Johan Nyström som är präst i Sävsjö.

”De sista fyra dygnen av resan, när vinterkölden slog till, var vidriga, har pojkarna berättat.
– Det var så kallt att de inte kunde sova. De var helt utmattade, säger Jonas Nyström.”

”Chauffören som körde bilen som smugglade in de fem i Sverige, stannade till i en skogsglänta längs vägen genom Småland på julafton, pekade och sade ”Gå åt det hållet så kommer ni till ett samhälle”. Men pojkarna gick vilse, uppger Sveriges Radio Jönköping.
De gick i cirklar och hittade sina egna spår i snön, säger Jonas Nyström.
Till slut nådde de fem järnvägen och valde att gå åt rätt håll, åt andra hållet var det fyra mil till Nässjö, och hamnade sent på eftermiddagen, när det börjat mörkna, inne i Sävsjö.”Lögnaren avslöjad!
Nu har dock sanningen börjat hinna ifatt dessa pojkar och Jonas Nyström.

Det märkliga är att nu börjar media skydda sig själva och även de afghanska pojkarna med att tolken översatt alldeles felaktigt. Hur vet vi att detta är sant och inte en ny bortförklaring av media när snyfthistorien skjutits i sank. Den som följer min blogg vet ju dock att det finns besvärliga tolkar även vid landets tingsrätter.

Enligt Radio Jönköping klev de på tåget i Alvesta och då ställer man sig givetvis frågan hur kom de till Alvesta? En sak är i varje fall säker och det är att de kom inte till Alvesta i någon container. Här döljer sig fler lögner! Nu väntar jag mig flera avslöjanden om inte media lägger locket på som de brukar när det inte passar den pk-linje de vill driva.

De har tydligen inga pass eller andra ID-handlingar och då finns det bara en sak att göra. Sätt dem på första bästa flyg till Afghanistan. Så de kommer hem till sina föräldrar som med stor sannolikhet betalat stora summor för att de skall komma till Sverige. Enligt Rapport kan de ha betalat så mycket som 200 000 kronor/person för att ta sig till Sverige. I så fall går det ingen nöd på dem i Afghanistan. Det skulle inte förvåna mig om de kommit med flyg från Afghanistan till t.ex. Köpenhamn. Det är mycket billigare än att betala 200 000 kronor till någon flyktingsmugglare.

Enda sättet att få stopp på denna människosmuggling är att skicka tillbaka alla utan pass och ID-handlingar. Schweiz tillämpar regeln att utan pass eller ID-handling är det inte möjligt att söka asyl utan personerna avvisas omgående. Med samma regel i Sverige skulle ca 96 procent avvisas omgående enligt Migrationsverkets verksamhetsberättelse för 2008.

Nu kommer säkert media vrida om denna historia på något annat sätt. Jag har redan sett vinklingar som kritiserar SJ för att de ”utvisat” dem från tåget. Media kan också tysta ner det hela när nu hela snyfthistorien gått om intet.   


Kommentarer
Postat av: Fredrik

Synd att inte Mona eller Olhy red in på sin vita häst där lite snabbt för dom hade fått återvända på afghan geten!!

2009-12-28 @ 22:22:32
Postat av: Info

FLYKTINGBARNEN FRÅN AFGHANISTAN: SENASTE SANNINGENJodå, varenda dag efter julafton, en gång i halvtimmen, har Sveriges radio som huvudnyhet berättat om de stackars små barnen från Afghanistan, som vistats i fjorton dagar i en "container" och sen blivit "dumpade" i en smålandsskog. (Man kunde av formuleringarna förstå, att det var Sverigedemokraterna, som stod bakom denna grymhet.) Men kyrkan hade hjälpt dem mot sverigedemokraternas ondska.Nu kan man se på nätet uppgifter, att de inte alls blivit dumpade, att de klivit på tåget X2000 i Malmö som fripassagerare, så småniingom blivit vänligt avhysta, när de nekat att betala biljetter osv. Vidare att bland barnen befann sig en medelålders far och en tonårig son, att ingen kom från Afghanistan utan allihop från ett läger i Calais i Frankrike. Samt att det var osäkert, om ens ett enda av barnen verkligen hade afghansk identitet.Så här lyder Sveriges radios "rättelse" ikväll: Barnen hade stigit på ett tåg i Småland någonstans men sedan stigit av vid en station. Och där ---Här BRÖTS sändningen! Det är sant. En liten smula sanning höll på att sippra fram som sista ekoinslag - sändningen bröts mitt i meningen. Lyssna själva på nätet.Ni sverigedemokrater är för inobservanta och mjäkiga beträffande vad som sedan många år försiggår inom "Sveriges" marxist- och HBT-radio.

2009-12-28 @ 22:32:20
Postat av: Roberth Ström

Ännu en bluff av alla bluffar

2009-12-28 @ 22:43:22
Postat av: P

Det första SD måste göra när dom kommer in i Riksdagen med +10% är att reda ut de egentligen invandringskostnaderna, både direkta samt indirekta.

2009-12-28 @ 23:02:15
Postat av: Robin_Shadowes

Det var säkert dom onda nazister som skulle skjuta i riksdagen som låg bakom detta dumpande av stackars ensamkommande skäggebarn också. rolls eyes

2009-12-28 @ 23:18:56
Postat av: Info

AKTUELLT EXEMPEL FRÅN RADIO GÖTEBORGHemsidan i fråga visar en färgbild av en "typisk" svenska med typiskt mellanösternutseende. Artikeln (radioinslaget) går ut på att visa hur hemska svenska män är:"Det svenska utrikesdepartementet får in fler fall nu än tidigare där SVENSKA barn rövats bort utomlands av den ena [svenska] föräldern. Ett av de 68 fall som UD just nu har på sitt bord är 6-årige TAYMAZ från Falköping, som rövats bort till Iran. ---Iran har inte skrivit på Haag-konventionen där bestämmelser för internationellt bortförda barn ingår. Det samma gäller till exempel Irak, Libanon, Syrien och Algeriet. Till dom här länderna är det nästan alltid pappan som för bort barnet, och bara vart fjärde barn kommer till rätta. Men antalet barn som rövas bort från Sverige ökar hela tiden, UD har just nu 68 fall men räknar med att siffran kommer att stiga i takt med alltfler gränsöverskridande familjebildningar. Och att förlora sitt barn, som Kim har gjort, innebär förstås en djup tragedi.""Ökar hela tiden." Berikningen ökar hela tiden. Tack, tack, svenska politiker och journalister.2009-12-28 @ 23:22:01
Postat av: Nalle i Växjö

Hur ska vi kunna lita på att media återger sanningen om svårare problem när dom inte kan återge sanningen om några fripassagerare på ett tåg.Kanske till och med "Svensson" börjar inse att det är inte alltid sant det man läser i tidningar2009-12-28 @ 23:25:55
Postat av: Peter, den förste.

Den lille pojken på bilden kan väl aldrig vara mer än 5 år gammal?

2009-12-28 @ 23:26:03
Postat av: Gubben o Gumman

Läs EXPRESSEN som nu skjuter på SJ ,sanslöst.

Tala om det för chefredaktören Tomas Mattson på hans blogg.Någonstans går gränsen för att förolämpa svenska medborgares intelligens.

Den går vid den artikeln.

2009-12-28 @ 23:39:25
Postat av: Fru Fökk

Svenska medborgares intelligens har väl aldrig varit speciellt hög!

T.ex finns det svenskar som läser tidningar som kallats Pravda sedan 40 - 50 år bakåt i tiden OCH tror det de läser är sant! Bara det säger väl en hel del om intelligentsian i Sverige

2009-12-28 @ 23:54:07
Postat av: Timglas

Schweiz regler säger väl att man måste ha godtagbara skäl för att inte ha med sig identitetshandlingar. Får nog ha någon liknande skrivning här med annars kommer väl vänstern sprida propaganda om diktatorer som inte skriver ut pass till sin stackars befolkning.Om asylärendet ens ska behandlas så måste det iallafall bli nästintill omöjligt att kunna få uppehållstillstånd på grund av sagor.Finns det ett enda dokumenterat fall där en person som fått avslag på sin ansökan dödats i sitt hemland? Då menar jag inte självmordsbombare eller terrorister som råkar omkomma i religiöst krig.

2009-12-28 @ 23:56:34
Postat av: Robin_Shadowes

Ojdå, Taymuz låter ju riktigt forn-svenskt...

2009-12-29 @ 02:19:59
Postat av: St. David

"Föräldralösa nioåriga flyktingbarnet Achmet, som till utseendet påminner om en ung Mike Tyson, lämnade den fattigaste delen av Somalia tillsammans med sina två yngre systrar för att slippa bli dödad av terrorister. Först fick de vandra 50 mil genom öknen utan skor. Därefter blev de jagade av vilda hundar som åt upp den ena av de båda systrarna om bet av Achmets ena fot. Ahmet blev också bestulen på sitt pass och sin rakapparat (det är därför han har skägg). Som tur var hittade Achmet en planka, och med den paddlade syskonparet över till Italien. Där dog den andra systern av malaria och ren utmattning. Achmet sydde fast sin avbitna fot varpå han av en ren slump träffade på fyra andra flyktingbarn med historier ännu mer tragiska än hans egen. De slog följe. Italien var ett mörkt och hemskt ställe och där trodde ingen på Achmet och hans historia. Inte heller hans vänner ville stanna i Italien, så gruppen reste vidare i en trång container; Frankrike, Tyskland, Belgien och till sist nådde de säkerheten i paradiset Sverige. Här trodde äntligen myndigheterna att föräldralösa nioåriga Achmet talade sanning, och alla vännerna kunde bosätta sig i Sverige. Efter två år fick även Achmets fru, hans barn, och hans föräldrar flytta till Sverige."PS: Jag älskar sagor som slutar med att alla vinner och lever lyckliga i alla sina dagar, och det verkar tydligen även vissa journalister göra.

2009-12-29 @ 02:31:59
Postat av: Hulda

Det vore bra med en DNA-koll på dessa unga män. Kan möjligen vara en far med sina 4 söner......

2009-12-29 @ 06:58:58
Postat av: Stefan K

Så länge välfärdsstaten Sverige har egna medborgare som lever i misär (hemlösa, fattigpensionärer t.ex), ska vi inte ta emot äventyrslystna ungdomar och lycksökare från fjärran länder, som bara är ute efter det rika sociala liv som vårt välfärdssystem medför.

Svenska politiker och myndighetspersoner har ett ansvar och en skyldighet gentemot sina egna medborgare att noggrant granska dessa flyktingars historia, bakgrund och äkthet. Alla dessa miljarder som årligen pumpas in i flyktingpolitiken, kan och ska användas till verkligt behövande, inte till personer som ljuger sig in i landet för att få ta del av vår skattefinansierade välfärd.

Det finns människor och inte minst barn som lever i verklig nöd, men det är inte de som vi ser komma till Sverige. De har inte resurserna, kunskapen och ekonomin (100 - 200 000:- per person enligt Rapports undersökning) att ta sig hela vägen till ett land de inte ens vet existerar.

Flyktingsmugglarna ska fördömas och för att bäst ta itu med de ligorna är ett nytt flyktingsystemet nödvändigt. Se till att hjälpen ges på plats av västvärldens regeringar, noga kontrollerat av diverse hjälporganisationer. Vill människor i västvärlden adoptera barn som förlorat allt, ska de få all den hjälp de kan. Alla dessa miljarder som enbart Sverige pumpar in i flyktingpolitiken varje år, skulle hjälpa många fler om den gavs på plats.

I Svt:s morgonnyheter satt i morse en representant för Röda Korset och drog snyfthistorier om de barn som flyr från sina länder till bl.a. Sverige. Givetvis ska enligt henne, de aktuella barnen få stanna och få ta del av det som svensk välfärd kan erbjuda. Signalen till omvärlden är tydlig. Det är fritt fram och Sverige är det land ni ska ta er till. Vänta bara, vågen är bara satt i rullning.

2009-12-29 @ 08:18:50
Postat av: mudder

Redan från början fick jag lite "jordkulevibbar" av skäggbarnskontainern. Det lät alltså inte speciellt troligt. Nu vill PK-media att vi ska tro att skäggbarnen har åkt tåg, men kan man tro på det? Om den första varianten var lögn, hur kan veta vad somm är sanning?

Sanningen är att allt är mer eller mindre lögn.

2009-12-29 @ 08:38:24
Postat av: Observatör

Pojken ser ju väldigt välfriserad och välrakad ut för att ha tillbringat 18 dagar i container. Hade man barberare med sig i containern eller har svenska kyrkan betalat uppfräschningen?

2009-12-29 @ 09:20:27
Postat av: Fredrik

Vältränade,Moderna kläder,Moderna frisyrer?Vad fan är detta?

Hur kan man som media inte se detta mygel?

Vad fan håller vi på med i landet Sverige?Sen försöker den där reportern som skrivit artiklen att stämpla SJs personal som rasister?Om ett gäng multikulti med det utseendet satt och åkte 1klass utan biljetter så hur i helvete ska man veta att dessa är "flyktingar" eller bidragskåta afghaner.Min första tanke skulle varit " tjuvåka lite dom jävlarna" men snart så tvingar väl 68 äcklet på oss att vi ska betala för tolk service på tågen!Skärpning förfan!

SD Rakt in i riksdagen!!!!!

Postat av: Gunnars Pojk

Ur den medelålders mannens(han med den 14 årige sonen) agenda.

Vi lämnar Malmö Central Julafton kl 12,30 för att med tåg ta oss till de bägge 20 åringarnas föräldrar i Stockholm som lovat ta emot oss alla efter telefonkontakt.

Vi väljer julafton för att denna barbariska högtid gissar vi att SJ har mindre uppsikt på fripassagerare. Tyvärr åkte vi ändå fast i Sävsjö.

Vi drog en historia som vi fortfarande skrattar mycket åt. VI LURADE SAMTLIGA INBLANDADE!! T.om en präst i svenska kyrkan som gav oss en toppenbostad. Aldrig under mina 43 år har jag bott och ätit så gott, inte ens på flyktingförläggningen i Rosengård!

Polisen var jättesnälla som skjutsade oss gratis till Stockholm(de säger Göteborg i TV har jag hört)HAHAHA vad roligt

2009-12-29 @ 09:42:16
Postat av: Gubben o Gumman

Off Topic : Östrans stjärnredaktör Jan G Andersson

är ute och talar om för pensionärena hur stygga SD är.Han tycker det är jättekul med många kommnetarer på sin sida.

2009-12-29 @ 09:55:29
Postat av: Victoria

2009-12-29 @ 09:56:28
URL: http://nineintheafternoon.blogg.se/
Postat av: rimfaxe

Rubrik i dagens Norra Skåne SJ kastade av barnen!

I går hade tidningen gjort en lokal väljare undersökning i Hässleholm SD fick 13'1%

2009-12-29 @ 09:59:37
Postat av: Gubben o Gumman

Fru Fökk : Googla gärna på Wikipedia IQ världen så kanske det klarnar, uppgifterna du kommer med är direkt felaktiga rent vetenskapligt.

Ju mera sol på päronet dessto trögare individ.

Titta på tex "Berber" och gänget runt om ,el varför inte MENA -gänget .Räkna sedan upp 5 Nobelpristagare respektive 5 krigsförbrytare från dessa regioner.

Glöm inte att starta tidtagaruret vid varje uppräkning.

2009-12-29 @ 10:03:49
Postat av: Stefan K

Låt oss alla konstatera att Aftonbladets journalistik är undermålig. Har de överhuvudtaget granskat fallet och sanningshalten i pojkarnas berättelse innan de publicerade denna bild?

da1103197w.jpg" rel="nofollow">http://gfx.aftonbladet-cdn.se/multimedia/archive/01103/lda1103197w.jpg

Hur kan man någonsin lita på denna tidning i fortsättningen. Ansvarig journalist och chefredaktör borde fått en sömnlös natt.

2009-12-29 @ 10:06:09
Postat av: Stefan K

Länken funkade i förra inlägget

Postat av: Il Padre

Ja när skammen blir uppenbar, då blir det tvärtyst hos SR och SVT. Då vill man helst glömma att man överhuvudtaget haft något inslag om dumpade flyktingBARN med korrekt timbré på stämman... Jag lyssnade på P1 och fick kväljningar av sättet att förmedla denna nyhet på... Kostade man oss en åldersbestämning av alla pojkarna genom DNA-analys skulle kanske hela gänget uppgraderas till vuxna. Nu var det bara en som medgav det... Man undrar ju vilken land i ordningen i EU som de begär asyl i nu? Personligen tror jag de fick avslag i Tyskland senast och dessförinnan kanske i Grekland och efter avslagen söker man sig norrut... Om vi bjussar på avslag kanske de säker asyl i Barents hav eller Ryssland?

2009-12-29 @ 10:20:13
Postat av: Fru Fökk

#Gubben o GummanDu har alltså aldrig hört talas om att Pravda var Aftonbladets nickname under ett halvt sekel just pga av osanningar. Detta gäller främst aftonbladet(man lär så länge man lever).

Att du säljer äpplen och päron hör inte till saken.

Lära och förstå ligger i ordets värde och hur man handskas med det. Nu har du lärt dig något nytt!

Fortsätt gärna och hänvisa till maktapparatens verktyg

2009-12-29 @ 10:21:31
Postat av: Rättvis

SD driver verkligen på i politiken. Nu har det gått så långt att socialdemokraterna tänker lyssna på väljarna.Ja ni läser rätt. Förslag har ställts att socialdemokraterna ska ta reda på varför folk är förbannade och därför har gått över till SD.Men att ta reda på detta är ju förstås inte detsamma som att låta folkviljan slå igenom. Tyvärr är det tvärt om så att socialdemokraterna efter moget övervägande kommit fram till att man inte ska debattera med SD därför att man aldrig kan vinna en debatt.Ja, det var alltså innebörden av det där med att ta debatten.

Postat av: lee

hur kan prästen låta dom sova i en kyrka?prästen kränker Barnen .Ett fall för DO.Barnen klarar inte en skolavslutning i kyrkan .hur klara dom att bo i en kyrka?

2009-12-29 @ 10:51:16
Postat av: AWSvensson

Apropå intelligens, att bli kallad rasist är man van vid så det bekommer en ej.

För att överleva på dessa breddgrader, då talar vi om tiden före industrisamhället, så krävdes en viss planering. De som inte hade planerat för vintern strök med , hela tillvaron gick ut på att överleva att trotsa den bistra verkligheten. Det har skapat en viss typ av människa, detta är inte unikt för Sverige utan gäller hela jordens befolkning liksom djur och växter. Det är den lokala betingelsen som har generat arter med möjlighet att överleva. Återigen varför är det på den övre delen av norra halvklotet som all huvudsaklig industriproduktion legat. Förutom klimat så har religionen en stor del av utvecklingen, se på Indien som kommer starkt medan muslimska länder beordrat på stället marsch.

2009-12-29 @ 10:52:52
Postat av: Gubben o Gumman

Vi ligger tungt på Aftonbladets Jan Hellin .

Flytta inte fokus på från IQ frågan.

Kolla upp "Berber" o "kroknäsor"

Vi brukar använda nicknamet "Pravda" tidningen är bedrövlig.So what is your point?

Vem hänvisar till Aftonbladet?

Vi säljer hellre äpplen o päron till våra grannar än våldtar och mördar dom, om det är det du syftar på.

Fast Bengt Westerberg får inte köpa ens en äppeskrutt

Men som sagt på Wikipedia får du veta vad just du har för inlärningsmöjligheter.

Att man lär så länge man lever är bara delvis sant, vissa förrutsättningar måste finnas.

2009-12-29 @ 10:53:45
Postat av: Fredrik

Denna "kvinna" tycks vilja att männen skall bestämma och diktera hennes vardag!?Sanslöst att man som politiker vet så lite om ISLAM

Jag blir rädd när jag ser och läser hennes text.Ska våra kvinnor i framtiden förflyttas 200 år bak i tiden pga av att vi inte vågar säga sanningen om RELIGIONEN ISLAM?Hur dum kan man vara !?

Vissa kvinnliga politiker tycks inte se verkligheten utan man Ljuger,ljuger ljuger och FÖRSVARAR nåt som kommer slå hårdast mot dem?

Postat av: dan åke

nu kan de åka tillbaka i Svenska afganistanstyrkornas armeplan.

såg ni kungafamiljens årskrönika? på kungens agerande är jag säker på att han är trött på medias vinklingar,han har nog upptäckt bloggar som thoralf´s, frianyheter och politiskt inkorrekt. kanske där för lade de ut nyheten om kronprinsessans gifte mål på youtube- BRA Gjort.

är nu helt övertygad om att kungen är Sverigedemokrat

2009-12-29 @ 11:02:18
Postat av: Gubben o Gumman

AW Svensson en komiker på TV använde ordet "spännblatte" vad btyder det.

2009-12-29 @ 11:02:28
Postat av: dan åke

rättvis! mona salin har sänt ut direktiv att alla sossedistrikt skall delge förslag på hur de skall kunna lura till sig väljarna. varje medlem är nu beodrad att värva 8 st nya annars....

sossarna är verkligen en gestapo organisation

2009-12-29 @ 11:09:56
Postat av: AWSvensson

Spännblatte , troligtvis en invandrare som tror att han är något, en som man möter på en trottoar och man om man är mesig tvingar ut en på gatan.

2009-12-29 @ 11:10:04
Postat av: dan åke

kungafamiljen är SD áre? jo se inslaget där kungen skall försöka tala gott om alliansen-han vet inte vad han skall säga och är nervös för att försäga sig, drottningen vänder sig från kameran och ser på kungen nervöst "måtte han inte säga vad han innerst tycker", ser det ut som. inte ville han hälsa på hollänska kriminella utlänningar som tvingas arbeta med att renovera krigshistoriska byggnader.

förstå vad det svider för pk att viktoria och madelene valde Blonda etniska Svenskar till makar.

2009-12-29 @ 11:17:17
Postat av: Rättvis

Dan ÅkeUndrar om dom försöker att värva mig? Jag är helt nybliven pensionär. Riktar dom in sig på sådana? Frågar därför att okända ringt på min dörr av och till.Ja, dom måste vara desperata. För min röst får PK-partierna aldrig.

2009-12-29 @ 11:17:43
Postat av: dan å[email protected]

sj kommer kanske tvingas be om ursäkt för att motat ut gratisåkarna.

på bussarna ser man ofta utlänningar som utnyttjar systemet med kontantfria bussar. chafförerna har inte tid med de snäva tidtabellerna och törs inte bråka, dessutom är Svenska förare dåligt integrerade i nya Sverige då de inte kan tala varken Arabiska,Persiska,afrikanska språk, de få Svenska förarna som jobbar kvar kan bara Svenska och engelska. så resultatet i praktiken blir att invandrare åker gratis på bussar och lokal tåg.

man ser nån gång tågmästare och bussförare har ”häftiga förhandlingar” med nysvenskar som vill åka gratis. ibland slutar det med knivskurna förare!

man förstår att dessa afganer ville åka gratis för allt annat är subventionerat och gratis,migrationsverket kommer kanske snart ha direktbetalning för allt vad nysvenskarna vill kosta på sig.således kunde sj personalen debiterat deras resa direkt eller i efterhand. så blir det nog när pk satt till en utredningsgrupp och efter 3 månader/3 miljoner i arvoden kommer de fram till att migrationsverket betalar alla utgifter för "papperslösa" varför bara erbjuda gratis sjukvård. det finns väl fler äldreboenden och skolor som kan läggas ner och finansera fortsatt massinvandringsindustri

2009-12-29 @ 11:38:27
Postat av: dan åke

rättvis öppna INTE, i USA där talar man genom dörren. troligtvis är det nåt du inte vill ha. i dessa mångkriminella tider ringer man innan man gör besök hos nån.

2009-12-29 @ 11:45:13
Postat av: Ibbe

"Barnet" på Thoralfs bild är någonstans mellan 25-30 år gammalt. När SVT visade intervjun med detta satt jag i en lokal där många ungdomar fanns. Kommentarerna om "barnets" ålder var klockrena från ungdomarnas sida. Märkligast av allt är dock mediernas första referat om "barnen" och deras resa. Uppenbarligen sväljer man nu vilka skildringar som helst och källkritik existerar tyvärr inte längre. Sydostsvenska tidningen Barometern har idag rubriken "SJ kastade av flyktingbarnen" d.v.s. tidningen förvränger och förmedlar en falsk verklighetsbild. Flera liknande exempel kan hittas i andra tidningar. Svenska medier är alltså numera opålitliga. Vem hade kunnat drömma om den utvecklingen för 15-20 år sedan?

2009-12-29 @ 11:57:42
Postat av: Incredibly cute miss Fökk

#Gubben o GummanMamma behöver ingen hjälp av Wikipedia, hon har skrivit mycket av det som står där. Hon är en av de intelligentaste jag vet.

Du får säkert sälja hur många granatäpplen du vill till mohammed.

2009-12-29 @ 13:29:47
Postat av: Hulda

Dessa mäns uppdykande var nog den bästa julklapp som SD kunde få.

Mer och mer folk reagerar på deras lögner om resan hit och deras ålder.

2009-12-29 @ 14:22:18
Postat av: Fredrik

Det måste vara ok att kritisera,granska och ifrågasätta invandringspolitiken.Att bli stämplad som främlingsfientlig eller rasist bara för att man tycker illa om folks beteende som ljuger,utnyttjar,kriminella handlingar,fanatism och allt som faller i den kategorin är och kan aldrig vara främlingsfientligtAtt större delen som faller i denna kategori är invandrare är inte Svenssons fel. Är ju inte så att dom måste begå brott för 99% får pengar precis som alla andra men ändå så leder man ligan?Är inte det märkligt?

Kanske är skillnad på folk o folk?

Säger inte sämre o bättre men skillnad

Hur mycket spelar kulturen in?Varför hugger man händerna av en ficktjyv i visa länder och sen i Sverige så får man en brasklapp.

Kan det vara så att vissa kulturer har stannat upp i utvecklingen pga av religion och fanatiska kulturer? Vad jag vet är att låta dom komma hit eller till Europa utan krav på demokratiska värderingar är rena livsfaran!Ibland kan jag undra om det är det enda språk vissa kulturer,religioner och människor är våld??Kvinnosynen hos vissa av dessa människor är så skrämmande att jag skulle inte ha problem med att ge dessa män dödstraff. Vi talar om ett förtyck av en människa som är ren terror.Finns idag statistik och information som bekräftar detta kulturella eller män.... beteende!?Om man bara vågade så skulle man kunna ta fram mycket mycket mer men man anser att det är främlingsfientligt?Hur man kan komma fram till detta är för mig en ren omöjlighet att förstå faktiskt.Detta är nåt vi har blivit programmerade med i 30 år av den socialdemokratiska dogman att vi är dåliga och vi ska skämmas för hur bra vi har det så var tysta nu bara för nu ska ni betala alla andra era otacksamma Svennar!Men Moderaterna är inte bättre för dom vill sälja landet till vilket pris somhelst.Vad är det för politiker vi har igentligen?

Ska dom inte se till medborgarens bästa?Är det inte dags att vi ställer oss upp och ställer starka och tydliga krav på våra politiker i asyl och invandrings politiken.Jag kommer aldrig visa respekt för kulturer som vill ta oss tillbaka 200 år i tiden. ALDRIG!Respekt är nåt man fötjänar

Och då börja med att ljuga kan väl aldrig löna sig?

Men är tror man på lögnen så till den grad att som EX aftonbladet gjorde en fejkad bild på container??

Man litar blint på vad dessa bidragskåta säger?Hur kan man vara så obildad och blind?SKRÄMMANDE SKRÄMMANDE!2009-12-29 @ 15:24:43
Postat av: Gubben o Gumman

Fru Fökk : Oppfattat over and out.

Granat äpplen var faktisk kul.

2009-12-29 @ 15:38:25
Postat av: Micael Foghagen SD-medlem Kalmar

Kan ingen PK-politiker eller journalist dito tala om för mig hur många invandrare som krävs för att tycka att det blir för många?Och gärna uppge skäl till varför ni tycker så!

Därefter sakligt begrunda om inte argumenten är desamma som sverigedemokraterna anför idag.Är 200 000 per år ok?

1 miljon om dagen?

Var går er gräns?För egen del har gränsen nåtts flerfaldigt flera gånger om.

2009-12-29 @ 16:33:25
Postat av: Saxat från Golonka!

Det här är min gissning:Skäggbarnen kommer till Sverige från någonstans i Europa. De förs in i landet över Öresundsbron och de har fått hjälp med någon form av flyktingsmugglare med detta -mot betalning, givetvis. Kanske ett par tusen USD/person. Förmodligen har man vistats någonstans i Europa tidigare, men inte nödvändigtvis som asylsökare, utan då som rena illegalister. Man kan ha haft ett turistvisum till Grekland som inträdesbiljett till Europa och sedan tagit sig vidare norrut. Grekerna är notoriskt hopplösa när det kommer till att dela ut turistvisum till kreti och pleti MENA-slödder.Jag tror faktiskt Sverige är deras förstahandsval, då vi här alltjämt har rykte om oss att vara ett land som ger störst sannolikhet att få stanna i och där tryggheten i form av pengar, sjukvård och hyfsat boende, är bäst i jämförelse med övriga Europeiska stater. Speciellt om man utger sig för att vara barn.I Grekland och Italien vill man absolut inte stanna som asylturist. Tillvaron är obekväm, det finns varken pengar, boende eller trygghet att vänta där. Möjligtvis ett kok stryk och en spark i arslet rätt ut ur EU-området.Människosmugglarna förser skäggbarnen med en historia om hur deras resa gått till, för att svenska myndigheter skall uppleva det som sannolikt att de dyker upp med sin asylhistoria här i Sverige för första gången. Schengenavtalet innebär nämligen att om man snyftat mot axeln på en utlänningspolis eller migrationstjänsteman i något annat EU-land före Sverige, så åker man tillbaks dit utan pardon. Historian om containern memoreras och skäggbarnen pekas i riktning mot närmaste tågstation och tåget mot Stockholm. Av någon anledning köper man ingen biljett. Man är förmodligen inte tillräckligt insatt i hur det går till, så man bestämmer sig för att chansa. Även som svensk kan det vara lite jobbigt att köpa biljetter i denna automaternas och internetsbokningarnas tidevarv, så det skiter man i.SJ:s tågvärd upptäcker skäggbarnen, men undviker att ta kontakt initialt. Man förväntar sig att folk är snälla och håller fram biljetten när man dyker upp, så det tar lite tid innan man känner att något med de här skäggbarnen i 1:a Klass inte stämmer. Man kan ha blivit lite intimiderad av antalet skäggbarn och helt enkelt inte vågat fråga förrän man samrått med kollegor och intagit beredskap för att det kan bli bråk. Alltså frågar man inte förrän en bra bit upp i landet efter biljetten, varvid diskussion uppstår och man beslutar att avvisa skäggbarnen från tåget på förmiddagen uppe i Sävsjö. Man kontaktar i samband med detta även polis.Skäggbarnen är nu avslängda från tåget och ringer en kontaktperson från smuggelorganisationen, som i sin tur kontaktar någon i ett flyktingkramar-nätverk uppe i Sävsjö, som alltså rycker ut med pukor och trumpeter -alldeles till sig i trasorna inför att få göra en humanitär insats. Storyn serveras massmedia och sedan börjar revor i berättelsen framträda, vilket man försöker dölja för den mediakonsumerande allmänheten intills dess att det blir allt för uppenbart att något i den här rövarhistorian är helt åt helvete.

2009-12-29 @ 16:43:58
Postat av: Fredrik

Mycket bra skrivet!!:-)Skulle du lägga ut på newsmill.se

2009-12-29 @ 16:55:21
Postat av: Argus

Kommer polisen, att rapportera till åklagare, att dessa misstänkta utländska personer kan har begått brott enligt svensk lag, bedrägligt beteende/bedrägeri genom att resa utan giltigt färdbevis i I klass med X 2000 tåg och kommer de att lagföras i svensk domstol, vilkwet säkert skulle drabbat svenska medborgare ?

2009-12-29 @ 17:10:48
Postat av: Anonym

Kommer polisen, att rapportera till åklagare, att dessa misstänkta utländska personer kan har begått brott enligt svensk lag, bedrägligt beteende/bedrägeri genom att resa utan giltigt färdbevis i I klass med X 2000 tåg och kommer de att lagföras i svensk domstol, vilket säkert skulle drabbat svenska medborgare ?

2009-12-29 @ 17:12:26
Postat av: Skånepåg

Stellan Bojeruds mycket läsvärda blogg. Bl.a. om de ensamkommande "flyktingarna".

2009-12-29 @ 17:28:11
URL: http://mopsen.wordpress.com/
Postat av: Malin R

Thoralfs återgivna "barnbild" f.ö. återgiven i många tidningar visar att ny barnstandard beträffande ålder håller på att införas i vårt land.

I integrationens tecken ryktas det att SVT kommer med ett nytt barnprogram "Vi barn upp till trettio".

Kul barnanpassade tävlingar utlovas t.ex. i programpunkten "Vem har längst skägg" och "Vem har flest fruar"?Vi ser fram mot ett spännande och nyskapande program förklarar Reinfeldt och Sahlin i ett gemensamt pressuttalande.

2009-12-29 @ 17:32:40
Postat av: Micael Foghagen SD-medlem Kalmar

>SkånepågBra tips!Ringde upp häromdagen en studiekamrat och vi hade väldigt trevligt i telefon ända tills jag sa att jag var SD-medlem.

Då helt plötsligt hade vi inte mer att prata om ty hennes mor var/är verksam i Kongo och där "har barnen det väldigt svårt"Jisses...

2009-12-29 @ 18:14:11
Postat av: Magnus

Någon av dem hade Palestinasjal och alla verkade ha helfräcka modekläder. Var det de bidrag som Gaza fått och dessa "barn" palestiniernas "återgäldande"?(Måste spy...)

2009-12-29 @ 18:44:20
Postat av: Stefan K

Jag vet inte om jag har missat detta, men har det stått någonstans vart "barnen" var på väg?

Finns det ytterligare någon version av de berättelser som vi redan har fått höra? Den senaste versionen talar ju om att "barnen" blev avsläppta av flyktingsmugglarna i Malmö. Det talar om att Sverige var deras mål redan från början och varför just vårt land? Om nu flyktingsmugglarna riskerat så mycket genom att ta dessa "barn" genom hela Europa på sin resa hit, varför kasta av dom i Malmö och inte ta dom hela vägen till slutmålet? Var ligger detta slutmål och vad väntade dom just där? Historien har säkert inte fått sitt slut, men frågan är om pk-media vill/törs berätta om hur sagan slutar. Tänk om det skulle visa sig att allt är satt i system och att flertalet av de "ensamma barnen" befinner sig just i Sverige av speciella skäl?Micael Foghagen.

Om din gamla studiekamrat någonsin vill prata med dig igen, kanske du kan fråga henne vad situationen i Kongo har att göra med Sveriges misslyckade integrationspolitik?

2009-12-29 @ 18:48:59
Postat av: Micael Foghagen SD-medlem Kalmar

>Stefan KDet hoppas jag att jag får tillfälle att göra.Och hela vitsen med att vi skall kunna bli än starkare 2010 bygger ju på att VI måste övertyga/upplysa andra om det horribla system som gäller idag.Även de som vi kallar för PK.2009-12-29 @ 19:19:42
Postat av: Björn Runn

"En reporters uppgift är att ta reda på sanningen"

"Det driver mig till vansinne att journalister inte vågar säga sanningen"

Seymour Hersh,USA, legendarisk journalist i radions P1, Media lördagen 26/12.Hur många kritiska frågor ställdes av journalisterna kring "flyktingbarnen" i avsikt att söka sanningen???

2009-12-29 @ 21:47:14
Postat av: Björn Runn

"En reporters uppgift är att ta reda på sanningen"

" Det driver mej till vansinne att journalisterna inte vågar säga sanningen"

Seymour Hersh, USA, legendarisk journalist i radions "Media" lördagen den 26/12.Var fanns de journalister/ reportrar som skulle kunnat leva upp till ovanstånde när dessa "barn"

blev "avsläppta i skogen efter att transporterats

i en container från Afganistan"???Det borde enkelt funnits en mängd kritiska frågar att ställa, men inte en enda mäktades med. Uselt!

2009-12-29 @ 22:24:42
Postat av: Peter, den förste.

En placering av ett ensamkommande barn eller ungdom i Sverige kostar under ett år ca 800 000kr är detta försvarbart när man istället kunnat göra följande insats för dessa pengar:Rädda 1 000 svårt undernärda barn till livet (250 000kr), och dessutomBehandla 1 000 personer för splitterskador (250 000kr), och dessutomRädda 10 000 personer från att dö i kolera (100 000kr), och dessutomBehandla 10 000 personer för hjärnhinneinflammation (50 000kr), samt till och medVaccinera 100 000 barn mot mässling (150 000kr).Räkna sedan ut hur många som skulle kunna räddas/behandlas om du tar ovanstående siffror gånger ca 2 000 vilket är antalet ensamkommande barn/år!För att underlätta har jag räknat ut det också:Rädda 2 000 000 svårt undernärda barn till livet, och dessutomBehandla 2 000 000 personer för splitterskador, och dessutomRädda 20 000 000 personer från att dö i kolera, och dessutomBehandla 20 000 000 personer för hjärnhinneinflammation, samt till och medVaccinera 200 000 000 barn mot mässling.Med dessa pengar skulle man m.a.o kunna rädda världen!!! Varför gör man inte det?Källa 1: http://mopsen.wordpress.comKälla 2: http://www.lakareutangranser.se/gava/Vad-racker-pengarna-till/

2009-12-30 @ 01:07:12
Postat av: Pierus

Tipps Merit Wagner.

2009-12-30 @ 01:32:50
Postat av: dan åke

kan det vara så att al quada i Afganistan är heligt förbanade på Svenskar som krigar mot Talibaner. gratisresan med x2000 kan vara ett test för att planera ett terrordåd.

det behövs inte mycket för att slå in tågförardörren på regina och x2000 tågen, 5 min innan tåget når centralen i Göteborg kan de mörda föraren, dra det stora hastighetreglaget till max, ATC hinner aldrig varna, med 200 km/h åker tågen in genom järnvägskafet och fortsätter ner i gångtunneln mot Nordstan, 100 tals döda.

man kan ju aldrig veta vem som är riktig flykting eller terrorist,det visar sig efteråt.

att Talibaner är arga på Sveriges krig i afganistan behöver ingen tveka om, frågan är bara NÄR deras vreden visar sig även här i Sverige.

2009-12-31 @ 09:01:02
Postat av: dan åke

peter,den förste: jag har också undrat varför allians och sossepartierna blir arga när SD säger det du skriver, SD vill ju hjälpa folk i deras hemländer.

makt-eliten vill nog INTE att hela Världens folk skall ha det bra då skulle de rika länderna inte kunna bestämma allt. se bara på Kina,Korea,Japan de har byggt upp landet av egen kraft.och nu är det dom som suger ut afrikanska ,brasiliaska länder på deras naturtillgångar.

massinvandringen till Sverige gynnar människosmugglarligor och pk-folk i kommuner och stat som har fina välbetalda jobb med att dela ut förmåner till invandrarna. det är bra girighet och ingen riktig solidaritet inom massinvandringsindustrin

2009-12-31 @ 09:11:18
Postat av: Niklas Larsson

Gubben på bilden skulle kunna vara bror till min 65-åriga pappa...

Skillnaden är dock att denne man får 60000kr i månaden av staten medan min far får 7500kr i månadspension.

2010-01-01 @ 03:04:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0