AVSLÖJANDE RÄTTEGÅNGJag har bevistat rättegången mot ”Ringaren från Somalia” vid Kalmar Tingsrätt. Jag tänker inte kommentera själva fallet förrän domen faller om ca en vecka. Men under rättegången hände några saker som jag inte trodde vara möjligt.

Under rättegången framkom uppgifter som jag anser mycket anmärkningsvärda ur rättssäkerhetssynpunkt. Jag fick detta också bekräftat vid ett samtal med aktuell åklagare efter rättegången. Det visar sig nämligen att åklagaren inte kan använda sig av ”hela brottet” då delar av det redan är preskriberat. Preskriberingstiden är 2 år för denna typen av brott och därför tar bara åklagaren upp de samtal som ringts senare än den 17 november 2007. Detta får också betydelse i att brottet inte kan ses som grovt då kostnaden för dessa samtal understiger 100 000 kronor.

Polisanmälan från kommunen registrerades hos polisen den 23 mars 2008 men åtalet väcktes inte förrän den 29 oktober 2009. Något som definitivt är ett hot mot rättssäkerheten i vårt land och visar på den överbelastning som polis och åklagarmyndigheten är utsatta för.


Det mest häpnadsväckande under hela rättegången var ändå den somaliska tolken.
Som alla vet så är det lite si och så med kvinnosynen bland vissa personer med somalisk bakgrund. Vid denna rättegång var rättens ordförande en kvinna och även åklagaren en kvinna. Den somaliska tolken klagade flera gånger på att han hörde dåligt, det sätt han klagade på var otrevligt och med ett bryskt tonläge. Min intuition gav mig ganska negativa vibrationer under hela rättegången och jag funderade flera gånger på vad tolken och den tilltalade egentligen pratade om på somaliska.

När ca en timme gått av rättegången meddelade dock tolken att han inte skulle tolka mer trots att rättegången inte var klar. Följande samtal utspelade sig mellan rättens ordförande och den somaliska tolken enligt mitt minne.

- Jag kan inte tolka längre.

- Rättegången är inte klar och jag ber dig fortsätta att tolka.

- Nej.

- Varför kan du inte fortsätta att tolka?

- Jag är bara beställd för en timma.

- Men rättegången är inte klar än och jag ber dig fortsätta att tolka.

- Nej.

- Varför?

- Jag skall äta lunch och planera.

- I så fall måste jag rapportera detta.

- Gör det då!! Klick!! (Tolken stänger av mikrofon och lämnar rättegången)

Rättens ordförande är mycket upprörd och utbrister ”Det är inte första gången detta sker”.

Kvar satt nu ordförande med en sekreterare och tre nämndemän, åklagare, försvarsadvokat och den tilltalade. Plus åhörare och journalister. Rättens ordförande beslutade efter samråd med försvarsadvokaten och den tilltalade att avsluta rättegången vilket tog ca 20 minuter utan tolken.

Notera att press fanns på plats och se vad dessa har rapporterat i sina artiklar.
Barometern, Östran och Radio Kalmar

Enligt min egen uppfattning har detta utan tvivel göra med den somaliska tolkens kvinnosyn.

Tidigare har jag fått uppgifter från advokater att dessa tolkar oftast kommer ifrån Malmö till Kalmar för att tjänstgöra vid tingsrätten i Kalmar. Jag undrar vad en tolk med en timmes uppdrag som kommer från Malmö kostar samhället.
Min egen uppfattning är att denna tolk borde få lämna sitt tjänst som tolk då han är direkt olämplig. Ett klart fall av tjänstefel som borde få allvarliga följder för tolken.

 


Kommentarer
Postat av: Peter, den förste.

Det här kommer rakt från mitt hjärta!Va fan är det för bananrepublik vi lever i?

2009-12-01 @ 23:58:11
Postat av: Roger S.

haha

Det låter som en sketch från Lorrygänget.

2009-12-02 @ 00:10:24
URL: http://allahuakbar.se
Postat av: Anonym

Sen borde även samtalet mellan den åtalade och tolken regelmässigt spelas in

2009-12-02 @ 00:25:07
Postat av: Gubben o Gumman

Tänk vad skönt för det urspårade svenska rättsväsendet ,att få smisk på fingrarna av Såmalias svar på helan o halvan."Det är inte första gången det sker"

Gör något åt det då plattfot.Komma här med kvinnlig åklagare, samt kvinnlig ordförande i rätten.Här får ni fan anpassa tingsrätten till oss måsslimer.Enligt Wikipedia, så har Afrika ett snitt IQ på 73.

Detta är Sveriges nya framtid på arbetsmarknaden samt räddare av pensionen.Sedan tycker man väl att åklagaren samt ordföranden

kunde ha klätt sej i heltäckande burka för att mildra smällen för den stackars tolken.Sveriges framtid ter sej ljus.Ju större SD blir dessto flera nämndemän från SD i tingsrätterna, glöm inte det på valdagen 2010.

2009-12-02 @ 01:03:04
Postat av: Paraflex

Vad ska man säga? Det låter helt otroligt!En etnisk svensk skulle, trots timersättning, bjuda till, men så icke med somaliska tolkar tydligen.

2009-12-02 @ 01:03:13
Postat av: Anonym

Gud vad skönt att jag lämnade min anställning inom sjukvården innan det började strömma in somalier. Den situation som du beskriver tror jag inte jag hade kunnat hantera. Jag tycker inte om att bedöma folk efter IQ, men det är ett faktum att vi tar in hela folkgrupper i det här landet som om de vore svenskar skulle betraktas som utvecklingsstörda.Radera den här kommentaren om du tror den är brottslig. zzzjag hatar mig själv för att jag skriver så här men jag är förtvivlad över hur vi raserar vårt land.

2009-12-02 @ 01:50:37
Postat av: M

Tolken var inte anställd för en timme. Det finns ett kort som han får påskrivet av administrativ personal efter avslutat arbete där det står klockslag när tolkningen började och avslutades. Men det vet naturligtvis inte domaren. Hon har inget med det att göra och har inte brytt sig om att ta reda på det. Men tolken vet.

2009-12-02 @ 01:55:02
Postat av: Inte helt anonym

Det kan inte vara sant, : O,Otroligt,

2009-12-02 @ 05:03:36
Postat av: Tommy

Är det någon här som trodde att den åtalade har tolk för att få en rättvis förhandling? nej ! speciellt muslimer anser sig ha rätt att ljuga då dom är överlägsna de vita kufarna som när dom genom bidrag.

Rättegångar är för det mesta öppna tillställningar,men det är förvånande hur lite svensken skaffar sig information genom att bevista och se vilka etniciteter som är i majoritet.

Jag vill också nämna att dessa tolkar är övervägande bra människor,men en del har en tveksam bakgrund.

2009-12-02 @ 06:24:00
Postat av: jeppe

Thoralf, Du är en hjälte som informerar allmänheten om det som inte PK median gör. V läsare måste sprida era länkar och snart kommer de " fria nyheterna " passera den förljugna median.

2009-12-02 @ 07:46:49
Postat av: S-E Karlsson

Nu är jakten i full gång på de Sverigedemokratiska

grabbarna i Oskarshamn ! Nu ska dom hängas för att dom lagt en budget som inte passar in i ramen !

Läs insändaren av Vänsterpartiets fullmäktigegrupp. Sidan 8 i Oskarshamns Tidningen .

Vänliga morronhälsningar S-E Karlsson

2009-12-02 @ 07:58:55
Postat av: Villvaraanonym

När fotbollsspelaren Bapupa häktades i Gävle för våldtäkt häromveckan så fick förhandlingarna skjutas upp för att det var problem med telefonkontakten med en tolk i Stockholm (Bapupa har bara bott i Sverige i sju år så han måste ha tolk). I lokalpressen har man inte skrivit att det är Bapupa och då kan man såklart inte skriva att det var problem med kontakten med en tolk för då skulle alla veta vem det är så då använde man ordet "funktionär" i tidningen istället.Bilden på honom vitpixlades i alla fall inte som i kvällspressen utan man körde med en stor svartrutning som nogsamt täckte all hud så att inte hudfärgen skulle synas.

2009-12-02 @ 07:59:48
Postat av: MoodyBlue

Som kvinnlig lärare har jag haft kontakt med somalier i 15 år. Thoralfs beskrivning av tolkens beteende stämmer bra med mina erfarenheter. De kommer när de behagar och går sin väg när det passar dem. Däremellan bryr de sig inte om vad en kvinna säger utan pratar högt med varandra. Ger man dem underkänt betyg är man rasist. Det krävs starka nerver för att hantera somaliska män!

2009-12-02 @ 08:17:39
Postat av: Stefan A

Och kostnaderna kommer förstås att bokföras på domstolsverket så att det inte syns att det är invandrarrelaterat, det här höjer inte precis viljan och betala skatt till lekstugan,kul att få läsa lite om irl. från golvet sas. inget man ser i fulmedia.

2009-12-02 @ 09:04:40
Postat av: Tony

Jag tycker att tolken som stack,kan sticka vidare hem för här passar han inte in!2009-12-02 @ 09:07:13
Postat av: Fredrik

Man kan inte som medborgare,politiker och skattebetalare blunda för sånt här!Dessa respektlösa människor passar inte in i vårt land så enkelt är det. Man har noll respekt för kvinnor, lagar och regler.Man kan inte annat en att känna ett starkt förakt mot människor som beter sig så i ett land man kommit till för att få hjälp.Men som för det mesta så är det bidragskåta invandrare ! inget annat!Det tråkiga är att den lilla procent som verkligen flyr hit och nöjer sig med att slippa höra kulor vina och tak över huvudet betraktas som myglare.Men med hårdare regler och tuffare tag så så ska vi nog få bukt med en de parasiter som förstör för dom som verkligen behöver hjälp.Men det ska bli med glädje en att se SD i riksdagen när dom börjar ställa dessa obekväma frågor till PK ELITEN. Jag tror detta kommer få såna effekter att svenskar, invandrare och folk allmänt som vill göra rätt för sig kommer i samlad styrka kräva att våra politiker lyssnar på det svenska folket och dess krav på allt som berör dom.En politiker skall vara som en nickedocka som gör exakt var majoriteten vill inom en demokrati.De högmod man berusar sig på idag i PK eliten kommer att bli en bakfylla av dignitet! :-)2009-12-02 @ 09:10:10
Postat av: Demokratbloggen

Agitatorn August palm var det svenska välfärdssamhällets pionjär.Dagens socialdemokrater har INGENTING gemensamt med honom!http://demokratbloggen.wordpress.com/

2009-12-02 @ 09:24:19
URL: http://demokratbloggen.wordpress.com/
Postat av: AWSvensson

Dagens bevingade ord hämtas från Barometerns nätupplaga , rapport från ovan beskrivna rättegång."Jag hade tillgång till en nyckel som jag hittat".

2009-12-02 @ 09:29:58
Postat av: Hajen

Det kommer en dag och det skall dessa somalier mfl vara medvetna om och då skall rättvisan, vår rättvisa drabba dem.

2009-12-02 @ 09:44:37
Postat av: Drutten

Ett exempel på vad som är svenskt:

En svensk är alltid beredd på att ge lite extra utan egen vinning.

2009-12-02 @ 09:53:31
Postat av: Roberth

Kasta ut både ringaren och tolken från Sverige!

2009-12-02 @ 10:16:40
URL: http://Kasta
Postat av: Hulda

Den kostnad detta trams kostat statskassan hade bättre behövts i vår åldringavård.

Skandal!

2009-12-02 @ 10:45:40
Postat av: Fredrik

Vi talar om ISLAM fast inte med dom som levt med det och fått utstå deras vedervärdiga syn på livet,oliktänkande,homosexuella.Detta är en kvinna som levt under ISLAM.

Lyssna på vad hon säger om hur Libanon var innan denna farsot slog rot i landet.Så ta en titt på detta PK eliten.Sen goggla på black september!!

Postat av: Fredrik

Sååå bra när hon säger i del 2:

Våra ledare i väst måste sluta att vara så

politisk korrekta mot ISLAM.Härligt att se en så stark kvinna!!Den du Gudrun,Mona och ni andra i fi...stimmet.

irrar omkring i det politiska havet och försöker få det att se ut som ni vet vad ni talar om!? usch!Har ni lite o lära av !!

2009-12-02 @ 11:55:46
Postat av: AWSvensson

Gubben o gumman , vad har vi lärt oss av uteblivet eller vagt signalement. I det här fallet så har man tom bilder , allt tyder alltså på att det är .......?

Någon möjlighet att kommentera finns ej så det är viktigare att dessa kräk får hålla på att förstöra julen för många.

Postat av: Micael Foghagen

Skånepolisens hemsida...tur att hon inte hade Burka iallafall...http://www.polisen.se/Skane/Aktuellt/Hjalp-polisen/Skane/Bedrageri1/

Postat av: Skånepåg

AW SvenssonEnligt en pajas i förra tråden så: "Sen bör du kanske i framtiden, för din egen skull, vara lite mer kritisk till personer som Thoralf som enbart argumenterar på egna känslomässiga grunder istället för baserat på hur verkligheten ser ut."Enligt hans åsikt är troligtvis även din ovanstående kommentar något som är overkligt i hans värld?By the way. Kom att tänka på att du och jag tillhör de som har varit med bland kommentatorerna nästan från starten av bloggen? Jag hade från början en annan pseudonym, som någon började använda och var därför tvungen att byta. Hustrun har även gjort några enstaka kommentarer här på blogge.Saknar nästan AFA:s och internettrollens kommentarer som tidigare var vanligt förekommande, och då kan vi verkligen tala om verklighetsfrämmande inlägg. Var dock en viss nytta, eftersom skrattmusklerna fick sin dagliga work out!

2009-12-02 @ 13:09:26
Postat av: LN

BÄTTRE SENT ÄN ALDRIG"I det kommande numret av Humanisten förklarar den kända svenska konvertiten Pernilla Ouis att hennes erfarenheter av islamiskt kvinnoförtryck gjorde att hon ej längre kunde upprätthålla en tro på islam - att förtrycket finns som en naturligt integrerad del i islam, väl förankrat i de religiösa urkunderna samt att hon "övergivit hållningen att islam kan reformeras".

mer hos gudmundson http://to.ly/zV8Vem bättre än en ex-muslim kan avslöja den mohammedanska bluffreligionen!

2009-12-02 @ 13:18:23
Postat av: Dille i Momåla

"Humanisten" vad är det för tidning och vem ger ut den

2009-12-02 @ 17:12:33
Postat av: Jakob

Skånepåg: Härligt att se att du tog till dig av mitt citat :)Eftersom AWSvensson endast insinuerar något i sin kommentar kan jag förstås inte vara helt säker på vart han vill komma. Därför kan jag inte heller svara på om "det är overkligt i min värld".Men hur du lyckades koppla detta till diskussionen om fotbollsarenors kapacitet övergår dock mitt förstånd...

2009-12-02 @ 17:15:56
Postat av: Micael Foghagen

Kanske ni redan har klickat på länken men jag vill pusha för den en gång till - snacka om huckleri (naturligtis felstavat med flit om Lisa-Maj eller vad hon nu heter skulle börja yra om svenskan igen...)(Fast jag undrar om man kan stava fel med flit....)

Postat av: Ibbe

Replikskiftet i Kalmar Tingsrätt bör rimligen finnas på band. Kan du få ut det Thoralf eller råder sekretess? Sedan en reflektion: Definieras tolkens uppträdande inför domstolen av journalisterna som berikning av svensk rättskultur och därav tystnaden i de lokala tidningarna i Kalmar?

2009-12-02 @ 17:31:04
Postat av: AWSvensson

Inte skall väl vuxna behöva lägga sig när barn lägger sig, läs vidare på Merith Wagers blogg.

2009-12-02 @ 17:39:25
Postat av: AWSvensson

Lite Url också...

Postat av: LN

Svar till Dille.På nätet finns en sk 'sökmotor' vid namn Google kapabel att ge svar på några tusen miljoner fler frågor än vad flitige Dille i Momåla skulle klara av att ställa om han höll på 24/7 under resten av sin levnad. Nedanstående två svar tillsammans med 65.400 andra levererade Google på 0.22 sek.

- - - - -

www.humanisten.se 14 aug 2009 ... Humanisten är en idé- och kulturtidskrift med den sekulära humanistiska livsåskådningen som ideologisk grund.

humanisten.se/ - CachadGardell önskar sig en egen Gud - www.humanisten.se

Humanisten - tidskrift för sekulär humanistisk idédebatt. Prenumeration. Humanisten utkommer med .... Humanisten, Box 162 41, 103 24 Stockholm/Tfn:08-50862290/

humanisten.se/lasartikel.php?id=86 - Cachad

- - - - -

Bocka djupt och respektfullt för Google, Dille!Google är snabbare än både gud och allah.Obs! Att formulera frågan rätt underlättar umgänget med Google!

2009-12-02 @ 18:43:37
Postat av: lee

Iran's Revolutionary Guard, whose navy had stopped the vessel, said in a statement: "After carrying out an investigation and interrogation of the five British sailors, it became clear that their illegal entry was a mistake."Så går det om du kommer för nära Iran .Men är du från Iran och är utan ID så kan du lätt komma in i sverige!

2009-12-02 @ 20:33:19
Postat av: nesse

Som sagt, man förvånas snart inte över något i denna bananrepublik längre. Ändå är vi nog bara i början av moraset!

2009-12-02 @ 20:36:52
Postat av: Matsushita

Ja, den stora frågan som ligger till grund för all denna förtvivlade nätdebatt både här men även på många andra liknande fora är ju:Vad är då egentligen svenskarna för ett slags underligt folk som direkt eller indirekt satt sitt eget land i en sådan här mer eller mindre irreversibel situation?Någon som vill prova en ansats?----

Personligen kan jag nog säga mig ha tyvärr alltför länge haft alldeles för höga tankar om mina (snart f.d) landsmän...2009-12-02 @ 21:38:26
Postat av: Magne

"Det ensamkommande, arma lille gossebarnets" advokat vill att rätten beaktar att "barnet i fråga" var orolig för sin hustru, som enligt uppgift hamnat i fängelse i Syrien. /Klippt från Barometern. Hmm?!

2009-12-02 @ 22:00:00
Postat av: Robin_Shadowes

Det här tramset med tolkar måste få ett slut. Antingen lär dom sig svenska eller så åker dom ut ur landet utan nåd.

2009-12-02 @ 23:45:24
Postat av: Skånepåg

Cirka 100 miljoner till tolkar, ENBART inom Landstinget i Stockholm!Totalt för Sverige, inom alla områden i samhället, gissningsvis i närheten av 1 miljard. Totalt vansinne!

Postat av: Pierus

Utvisa samtliga oduglingar ur riket för all framtid.

2009-12-04 @ 05:39:50
Postat av: trapatoni

Det första man gör med invadrare som kommer till landet är att sätta dem på skolbänken så att dem lär sig det svenska språket. Där ska dem även lära sig hur man lever här i Sverige och att det är anpassning som gäller och att man inte ställer krav på samhället. Vill dem inte lära sig så ska dem UT DIREKT.

2009-12-07 @ 02:26:40
Postat av: Duppen

Att så många går på en sådan skröna, ger verkligen skrattmusklera workout

2009-12-14 @ 16:53:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0