INGA LANDSKAMPER PÅ NYA ARENANÄntligen har man tydligen kommit till ett beslut om arenan. Personligen har jag hela tiden förespråkat ett ombyggt Fredriksskans istället för en ny arena utanför stadens centrum. Det är lite roligt att höra hur flera experter nu pratar om hur viktigt det är med att Linneuniversitet placeras i centrum för att få en levande stad. Lustigt att detta argument inte gällt när de gäller den nya evenemangsarena i Kalmar.

Nu har till och med Johan Persson beslutat att sparka ut WTC från Kvarnholmen syftet är givetvis att skapa ett nytt markområde för Linneuniversitetet i centrala Kalmar. Snabba beslut från kommunalrådet Johan Persson.

Nu skall tydligen NCC bygga den nya arenan och de får starta i raketfart för gräset måste sås redan i vår om den skall vara spelklar till vårsäsongen 2011.

Den som hade hoppats på att få se någon landskamp på den nya arenan kommer dock att bli besviken. Arenan uppfyller inte de krav Fotbollsförbundet ställer på A-landskamper. Det bästa kalmarpubliken kan hoppas på är någon U21-landskamp.

Skulle sedan Kalmar FF kvalificera sig till slutspelet i Champions League så är det även stopp där. Ett sådant slutspel kommer arenan heller inte hålla UEFA:s krav på minst 30000 åskådare.

Detta talas det tyst om i den lokala median och från Kalmar FF!

Nu hoppas jag också att Johan Persson presenterar hur stora kostnaderna är för Kalmar kommun. Inte bara bidragen till Kalmar FF, utan även kostnaderna för träningsplaner och infrastruktur vid arenan. Kostnaderna för Kalmar kommun kommer säkert överstiga 100 miljoner kronor. Detta nämns inte heller i den eufori som råder.

Kommunen har redan strukit en rondell i planeringen för att minska kostnaderna och från den nya parkeringen kommer det bara att finnas en utfart. Vilket innebär att det sannolikt kommer ta ca 1,5 timma att tömma parkeringen på bilar efter en match. Detta kommer givetvis inte vara hållbart utan kommunen kommer att bli tvungna att förändra detta med stora kostnader som följd eftersom arenan är inträngd mellan en järnväg och E22:an.

Här kommer de kommunala skattemiljonerna rulla så småningom.

Barometern, Östran


Kommentarer
Postat av: Not very memorable

Fick SD möjlighet att starta en digitaltvkanal kunde du lätt starta ett eget uppdrag granskning

2009-12-01 @ 18:56:11
Postat av: Jakob

Haha, så du tycker att KFF borde ha byggt en arena med minst 30000 platser istället?

2009-12-01 @ 19:34:47
Postat av: Roger S.

Det verkar gå dåligt för måna. Numera tigger hon pengar via Aftonbladet

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6219410.ab2009-12-01 @ 20:19:23
URL: http://allahuakbar.se
Postat av: Peter

Ja, herregud så jäkla besvärligt och jobbigt det är för dig Thoralf. Hela världen går under för att en arena ska byggas.Någon landskamp är det nog väldigt få som hade trott att de skulle få se på arenan. De spelas väldigt sällan utanför Sthlm/GBG. Nån vänskapsmatch på sin höjd kanske.Det finns bara 2 arenor i Sverige som kan inhysa ett Champions league slutspel (om det nu stämmer som du skriver) och det är Nya Ullevi och Råsunda.

Sen har jag svårt att tro att Kalmar FF nånsin skulle nå ett slutspel i Ch.league, även om jag hoppas på det.På pressmötet idag så talades det öppet om Kalmar kommuns kostnader. Iaf vad jag kunde höra. Total kostnad för hela bygget: 300 miljoner kronor, inkl kommunens del. Men jag är inte säker på om det innefattade infrastrukturen eller ej, det kan jag erkänna.

2009-12-01 @ 20:23:01
Postat av: Brett-Anus Grünewald

Måna borde söka sig till Malmskillnadsgatan, gissar det är enda stället där de inte är så noggranna

2009-12-01 @ 20:26:41
Postat av: Helene

Håller med dig fullständigt Thoralf. Ett ombyggt Fredriksskans är det absolut bästa förslaget. Det är totalt bortkastade pengar, speciellt nu när du avslöjar att arenan inte kommer att uppnå diverse krav från UEFA:s. En ny arena kommer endast bli ett monument över Johan Persson och hans gelikar. Denna fråga borde Kalmarbor och Kalmariter få rösta om….Nä, visst ja. Det tycker ju etablissemanget är odemokratiskt.

2009-12-01 @ 20:45:37
Postat av: uffe

det finns ett svenskt tjejlandslag som mycket väl skulle kunna spela i kalmar. då blir det landskamp! eller??????

2009-12-01 @ 20:51:41
Postat av: Bengt

Uffe: Ja, det är märkligt att en politiker inte förstår att även kvinnor spelar fotboll och där också finns ett A-landslag. De skulle mycket väl kunna spela landskamper på denna arena, men Thoralf kanske är en mansgris och inte vill ha dit kvinnoidrottare på landslagsnivå?

2009-12-01 @ 21:34:25
Postat av: Thoralf A

uffeGivetvis finns det ett damlandslag.Svante Samuelsson har dock inte kunnat svara på min fråga om det kan spelas en damlandslagskamp på nya arenan då han inte vet vilka regler som gäller för damlandslaget. Det visar på ett svagt intresse från KFF för damlandslaget.

2009-12-01 @ 21:34:37
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Postat av: Anonym

Uffe: Ja, det är märkligt att en politiker inte förstår att även kvinnor spelar fotboll och där också finns ett A-landslag. De skulle mycket väl kunna spela landskamper på denna arena, men Thoralf kanske är en mansgris och inte vill ha dit kvinnoidrottare på landslagsnivå?

2009-12-01 @ 21:35:03
Postat av: Thoralf A

JakobJag anser givetvis inte att man skulle byggt en arena för 30000 åskådare. Jag ville bara klargöra hur verkligheten ser ut.PeterLäs mitt inlägg från augusti 2008 om kommunens kostnader. Notera att kostnaderna som beräknades är från 2006, infrastruktur 45 miljoner kronor och träningsplaner 24 miljoner kronor. Totalt 69 miljoner kronor och vi kan nog utan att överdriva räkna med en prisökning på ca 20 procent, vilket skule betyda drygt 80 miljoner kronor. Till detta skall läggas 29 miljoner kroner i förtida utbetalda bidrag. Totalt alltså ca 110 miljoner kroner för kommunen.Kalla mig gärna gnällspik men dessa kostnader måste vi politiker ta ansvar för i kommunens ekonomi. Ni kan bara njuta av KFF vilket även jag gör vid varje hemmamatch. Men jag och andra politiker måste också ta ansvar för kommunens kärnverksamhet skola, vård och omsorg.

Postat av: Skånepåg

BengtBra, då vet du mer om reglerna än Thoralf och Svante Samuelsson beträffande damfotboll. Alltid trevligt att få reda på fakta av de verkliga äxpärterna.Berätta nu vilka regler som gäller, så kan säkert Thoralf vidarebofordra detta till Samuelsson. Han blir säkert glad att få reda på detta och kan då ev. redan nu planera för kommande landskamper!

2009-12-01 @ 21:46:11
Postat av: Peter

Om du nu är införstådd i att det är orimligt att bygga en arena som tar 30 000 personer. Varför i hela friden tar du ens upp det då i din blogg? Varför ens ödsla tid på det? Du LETAR verkligen efter "fel" med lupp.Hur vet du att kostnaderna har ökat? Det har varit en finanskris som kan ha bidragit till lägre kostnader, lägre räntor och ökad konkurrens. Jag säger inte att så är fallet, men det är minst lika troligt som din domedagsprofetia säger."1,5 timma för att tömma parkeringen efter match" - att det ska inträffa finner jag högst osannolikt. Det kan i vilket fall inte bli sämre än vad det är idag när man ska ut från stan vid en match.

2009-12-01 @ 22:00:44
Postat av: Jakob

Okej, vad skönt att du har klargjort hur verkligheten ser ut. Kan du då redovisa din källa för att UEFA skulle kräva 30000 för CL-spel?Och om vi nu rent hypotetiskt säger att verkligheten faktiskt ser ut som du påstår: Är det inte ändå att föredra att ha en nästintill full arena på 11000 under den allsvenska säsongen än en spöklikt tom jättearena anpassad för (dina förvisso påhittade) CL-regler?

2009-12-01 @ 22:23:51
Postat av: Sven Duva

@PeterDu verkar vara en sån som försöker finna fel med lupp. Antar att du tar chansen idag då det inte handlar om massinvandringens oförsvarbara miljonrullning. Personligen tycker jag det är bra när en politiker inte ser endast till den egna snäva egennyttan, Thoralf gillar ju fotboll skarpt, utan i första hand tar sitt snsvar för kommunens kärnverksamhet. Sånt kallas statsmannaskap.

2009-12-01 @ 22:27:22
Postat av: Sven Duva

@JakobKällan är UEFA. Du kan kontrollera uppgiften med dom om du inte tror på Thoralf. Svenska Fotbollsförbundet är den svenska medlemmen. Du kan ringa dom i morgon och kontrollera uppgiften, 08-735 09 00.

2009-12-01 @ 22:32:27
Postat av: Jakob

@ Sven DuvaSå AZ Stadion (för att ta ett av många exempel) har publikkapacitet 17000 vanliga platser + 13000 osynliga platser då? Eller hur menar du?

2009-12-01 @ 22:40:03
Postat av: Thoralf A

JakobKälla är delvis Tengbom arkitekter som jobbat med arenaprojektet, jag har dessutom kollat med Svante Samuelsson om uppgifterna var korekta. Vilket han bekräftat.Postat av: OT

Som en liten motvikt till allt gnällande om förbudet av minareter i det fina alplandet. "Egypt: Christians refuse to reopen stores after Muslims riot" Se http://canadafreepress.com/index.php/article/17423Finns bilder och video som visar att det inte bara är i rosengård som poliser stilla ser på hur saker förstörs.

2009-12-01 @ 23:31:35
Postat av: Jakob

Thoralf: I så fall bör du nog kontrollera saken med dina källor igen för, återigen, dina uppgifter är felaktiga. Brukar du ofta argumentera utan täckning för dina argument eller var detta ett undantag?Sven Duva: Varför litar du blint på Thoralfs uppgifter när du uppenbarligen inte har kontrollerat källan själv?Måhända att jag använder en något hård och nedlåtande ton, men det irriterar mig mycket när ni tror att ni kan hitta på egen fakta och presentera dessa som sanningar i debatten.

2009-12-01 @ 23:53:15
Postat av: Andreas

För att klargöra Jakobs argument så bifogar jag ett par PDF-filer som visar att både Thoralf och Sven Duva har felhttp://www.uefa.com/multimediafiles/download/competitions/ucl/88/61/44/886144_download.pdfhttp://svenskfotboll.se/files/%7B07BCAD38-1ED9-4CC4-86D7-E45400BE8F71%7D.pdfStadium category Requirement

1 Provide a grandstand with at least 200 seats.

2

Provide at least 3,000 seats.

3

Elite Provide at least 30,000 seatsSåledes så krävs det 30-tusen platser för att få arrangera en Champions League-final, inte för att delta i själva gruppspelet/slutspelet - Där räcker det med 3000 platser.2009-12-02 @ 00:01:45
Postat av: Peter

Sv Sven Duva. Nej, jag letar inte fel med lupp. Jag letar efter rätt med kikare i Thoralfs resonemang och blogg. Än så länge är det en mager lista.Vidare så visar det sig att både du och Thoralf har fel gällande publikkapacitet vid slutspel i Ch.league. Se där ja.

2009-12-02 @ 00:37:39
Postat av: En Peter till

Det är ju tydligt att din research i detta är lika gedigen och genomtänkt som din politiska åsikt... Rädd för spöken också eller? Byfåne

2009-12-02 @ 00:56:58
Postat av: Kalle

För ordningens skull vill jag säga att jag är totalt ointresserad av fotboll. Blev dock intresserad av den här diskussionen om fotbollsarenors publikapacitet vid olika typer av matcher. Fann också att fotbollsplaner får vara olika stora!!!Mycket man kan lära sig om man följer Thoralfs utmärkta blogg.Elitestadium" rel="nofollow">http://en.wikipedia.org/wiki/UEFAElitestadiumTyvärr på engelska men ger ett koncentrat om vad som behövs för vissa typer av matcher. Intressant.Fick även se att Ullevi i Göteborg (hmmm) har den största publikapacitetn i sverige. Ullevi kommer dock på 70 plats i storleksordningen bland världens sport stadion med sina 43 000 platser.Råsunda kommer på 96 plats med sina nästan 37 000ofEuropeanstadiumsby_capacity" rel="nofollow">http://en.wikipedia.org/wiki/ListofEuropeanstadiumsby_capacityHoppas att länkarna funkar så här.2009-12-02 @ 01:12:53
Postat av: Kalle

Tyvärr så funkade inte länkarna. Jag har klippt och klistrat i datorn. Hur kommer det sig att det inte funkar då???

2009-12-02 @ 01:18:26
Postat av: Kalle

Testar om adresserna ändrar sig vid sändning till Thoralfs bloggElitestadium" rel="nofollow">http://en.wikipedia.org/wiki/UEFAElitestadiumofEuropeanstadiumsby_capacity" rel="nofollow">http://en.wikipedia.org/wiki/ListofEuropeanstadiumsby_capacity

Postat av: Erik

Globen Arena har aldrig burit sina egna kostnader under sin 20 åriga existens. Det tror man ska funka i lilla Kalmar.http://www.dn.se/sthlm/intakter-fran-hyra-villkor-for-ny-arena-1.959262

Postat av: Sven Duva

@JakobDin argumerntationsteknik saknar vanligt sunt bondförstånd. Men jag får väl förklara lite hur jag resonerar. Det verkar behövas. Jag litar oftast på författare av olika slag när de klämmer till med en siffra. Framförallt när det är en siffra som inte är politisk. Dit räknas hur många ören som går på en krona, värdet på pi med två decimaler och antalet besökare en arena måste kunna ta i vissa sammanhang. Men ibland ser jag siffror som ser direkt felaktiga ut. Då kollar jag uupp källan och klarag på den som skrivit. Det är din uppgift att göra det. Jag tänker inte kolla upp alla siffror jag tycker ser rimliga ut varje dag i de tidningar jag läser. Jag kollar upp de jag tycker är orimliga.@PeterVart har jag skrivit en siffra som är felaktig? Det enda jag skrivit är att jag tror på Thoralf till motsatsen bevisats. På samma sätt som jag godtar sossarnas uppgifter i dagens Aftonblad på att moderaterna fick 30 millar till valet 2006.Angående ditt kikande. Du verkar inte hittat något annat att hugga på med din falkblick.

2009-12-02 @ 02:02:11
Postat av: carl-henrik

En ny Salve-situation ! När KFF halkar ur allsvenskan(dröjer nog inte länge),sådan är elitidrotten,då blir det tomt på den avlägsna arenan ,återkomst i allsvenskan blir jättesvårt,men kostnaderna har vi kvar,hette det inte skola,vård,omsorg ... Det gäller ju allas våra gemensamma medel!

2009-12-02 @ 08:10:41
Postat av: Jakob

Sven Duva: Jag har läst ditt inlägg tre gånger men är fortfarande inte säker på vad du menar. Min argumentationsteknik saknar "sunt bondförstånd" för att jag ifrågasätter när någon använder rena osanningar som argument i en diskussion?Reglerna för Champions League finns stipulerat i dokumentet "Regulations of UEFA Champions League" som utkommer varje år. Det dokumentet hänvisar i sin tur till "UEFA Stadium Infrastructure Regulations" när det gäller arenans kapacitet.Båda dessa dokumenten i pdf-format laddar du enkelt ner genom en google-sökning.Det var ju du själv som hänvisade till en källa (Svenska fotbollförbundet) som du inte ens hade kollat själv, känns ju inte särskilt trovärdigt. Sen bör du kanske i framtiden, för din egen skull, vara lite mer kritisk till personer som Thoralf som enbart argumenterar på egna känslomässiga grunder istället för baserat på hur verkligheten ser ut.

2009-12-02 @ 08:47:58
Postat av: Skånepåg

"Sen bör du kanske i framtiden, för din egen skull, vara lite mer kritisk till personer som Thoralf som enbart argumenterar på egna känslomässiga grunder istället för baserat på hur verkligheten ser ut."Och detta "fullständigt geniala" påstående grundat på en för personen tydligen viktig diskussion ang. publikkapaciteten och betydelsen av en "sandlåda" för vuxna (?) personer. En slutledningsförmåga som verkligen visar vilken verklighet han själv lever i, och att han själv inte klarar av att hantera vilket som har betydelse eller inte.Hans resonemang har komiska likheter med när atomkraftverket i Oskarshamn skulle byggas. Det lär då ha blivit mer diskussion i kommunalfullmäktige om behovet och utformningen av cykelstället för personalen (med eller utan tak), än om atomkraftverket som sådant!

2009-12-02 @ 10:02:13
Postat av: KalleNu har jag klippt och klistrat in exakt samma adress (URL) på två ställenEn i kommentatorsfältet som antagligen kommer att ändra sig och inte fungera som länk. Det har antagligen något med HTML att göra. Understrecken ändrar utseende och betydelse.Den andra har jag klistrat in i URL-balken och den fungerar bergis som en funktionerande länk eftersom understrecken behålls där och har sin ursprungliga betydelse för HTML.Länken är till Wikipedia (Engelska versionen) och är ett koncentrat om bestämelser fotbollarenors kapacitet och bestämmelser för större matcher.Elitestadium" rel="nofollow">http://en.wikipedia.org/wiki/UEFAElitestadium

Postat av: Per

Intressant att inte Thoralf svarat på att han hade helt sjukt mycket fel på publikbestämmelserna.

2009-12-02 @ 14:19:43
Postat av: Skånepåg

PerHar du läs- och/eller förståelseproblem?Thoralf har svarat: "Källa är delvis Tengbom arkitekter som jobbat med arenaprojektet, jag har dessutom kollat med Svante Samuelsson om uppgifterna var korrekta. Vilket han bekräftat."Han har med normal svensk läsbegåvning "inte helt mycket sjukt fel", utan ev. missletts av felaktiga uppgifter från de som leder projektet. Detta är i så fall desto mer anmärkningvärt, med hänsyn till deras ansvar i byggnationen och det är dessa som du i så fall skall kräva ett svar av!

2009-12-02 @ 15:05:58
Postat av: Gubben o Gumman

-Hur sjukt fel hade KFF när dom avtackade några

spelare, för att sedan ta dom tillbaka.

Det kan väl inte ha med "förhindret" Gävle förmågan fick.-Har Thoralf fått felaktiga uppgifter så angriper

ju inte en normalbegåvad person honom för det.-Snacka om att fabricera "fakta" på felaktiga grunder dessa hör hemma i lövhögen söder om SSU:s torrdas.-Inläggen luktar "rödkran" lång väg.-Börja dra växlar dessutom på detta angående annan politisk diskussion ,är faktikt oförskämt.-Man kan här skymta grymt skitnödiga motståndare.

Ta det bara lungt SD får över 10% i valet.-Fan vad trött man blir på "sandlådepojkar"

2009-12-02 @ 17:37:01
Postat av: janne

Jag har sagt det förr och säger det igen, tänk om vi hade en Thoralf i Lekeberg, men vi kanske kan få en i riksdagen efter nästa val, du ställer väl upp Thoralf

2009-12-02 @ 18:34:07
Postat av: Jörgen S

Typiskt SD att blanda fakta med rena lögner, när han skriver att uefa kräver 30.000 åskådarplatser så slutade jag läsa.

2009-12-02 @ 18:39:57
Postat av: Daniel

"Detta talas det tyst om i den lokala median och från Kalmar FF!"

Det hade varit bättre om de ljugit ihop uppgifter som du, eller vad menar du?

2009-12-02 @ 19:29:30
Postat av: Stor-snopp

å hur lätt är det att ta sig ut från Fredriksskans efter match då?

2009-12-03 @ 10:11:31
Postat av: lill-snopp?

å hur lätt är det att ta sig ut från fredrikskans efter match då?

2009-12-03 @ 10:35:10
Postat av: gunsan

Jaha och nu har tydigen alla Rydströms 5 fans visat sin intellektuella förmåga i ovanstående kommentarer. Ni får säkert en signerad fotboll av honom i julklapp!

2009-12-03 @ 22:51:22
Postat av: Brutus

Det blir landskamper. Kalmars nya stadion ska till och med få EM-matcher när Sverige arrangerar dam-EM. Inte så illa.

2011-02-16 @ 21:34:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0