LOCKET PÅ HOS LANDSTINGET

Nu är det ca 2 veckor sedan min insändare angående omskärelse publicerades i Ölandsbladet. Sedan följde publicering i Västerviks Tidning, Östran, Barometern och senast Kalmar Läns Tidning. Den enda tidning i länet som alltså inte publicerat denna insändare är den centerpartistiska Vimmerby Tidning.

Jag har försökt följa tidningarnas insändarsidor i väntan på ett genmäle från ansvariga tjänstemän eller politiker på landstinget men min väntan har varit helt förgäves. Det enda genmäle jag har kunnat hitta var i Västerviks Tidning och kom från en privat person som jag också svarat.

Tydligen är det locket på som gäller hos ansvariga på landstinget. Men jag förstår dessa tjänstemän och politiker, de har inget att vinna på att ge sig in på en debatt som de bara kan förlora. De är med andra ord så fega att de inte vill försvara den verklighet som rått på länets sjukhus under en längre tid. Var är folkpartisten Pierre Edström? Pierre Edström har ju ändå försökt att halvhjärtat försvara sitt yrkande på att omskärelse skall utföras vid länets sjukhus på sin blogg. Men att göra det i ett genmäle i tidningarna vill eller vågar uppenbarligen inte Pierre Edström.

För övrigt har jag bara hittat en moderat Johan Gustafsson som kommenterat min insändare på sin blogg. Men han har inte kommenterat innehållet i min insändare och jag förstår varför ;-)

Nej, han har haft åsikter om att jag tillåter de som skriver kommentarer att uttrycka sig väldigt fritt. Han menar att eftersom jag inte censurerar/raderar kommentarer som enligt honom är "oanständiga" eller kränkande så ställer jag mig alltså bakom dessa kommentarer.

Det är lika dumt som att påstå att de tidningar som publicerar insändare även delar dessa skribenters åsikter. Denne moderat, Johan Gustafsson, tycks ha en väldigt speciell uppfattning om hur de fria ordet skall få framföras. Det här inte heller speciellt förvånande att Birgitta Axelsson Edström applåderar denne moderat då de uppenbarligen tycks dela uppfattningen om hur det fria ordet skall censureras och framföras. Det är ju även förvånande att Birgitta Axelsson Edström inte har någon uppfattning när det gäller omskärelse.

När det gäller Vimmerby Tidning och chefredaktör Alf Wesik och hans vägran att publicera min insändare och även vägran att svara på mail från mig så är inte sista ordet sagt ännu. SD Västervik har även de skickat en insändare om kyrkovalet till tidningen men chansen till att den skulle publiceras i den centerpartistiska tidningen är nog minimal. För den som vill skicka ett mail till Alf Wesik är det följande mailadress [email protected]

Det finns dock andra sätt att sprida information och den kommer även att bli fokuserad på hur Vimmerby Tidning mörkar Sverigedemokraternas åsikter och den censur som finns på denna centerpartistiska tidning.


Kommentarer
Postat av: Jobba Som En Hund

http://www.youtube.com/watch?v=vhL660Q4fuk

2009-08-30 @ 01:56:21
URL: http://www.youtube.com/watch?v=vhL660Q4fuk
Postat av: Gubben o Gumman på Getingen

Det är ganska tunnsått med kommentarer på andra politikers bloggar,eller är dom cencurerade efter

Kinesisk modell.Debatt mässigt är dom stendöda.Det är ju inte så konstigt, för klyftan mellan dessa politiker o väljare är för stor.Något som Pehr Dahl på Barometern bla, tagit upp på

sin ledarsida,det kanske är tänkvärt för herr Gustavsson.(Således ingen uppfinning av Sverigedemokraterna)Sedan är det ju så att lärare ,kan o vet allt det är ju välkänt, att detta är en speciell grupp i dubbel bemärkelse.Politikerna är helt enkelt lite för stora i korken,men det är det snart slut med det .Moderaterna backar tex i Stockholm så det smäller om det 7% !!!!!Sverigedemokraterna kommer sannolikt inte att får under 7% i valet nästa år vad får V?Festen är slut.2014 börjar det blir riktigt jobbigt för en del politiker då passerar SD 15%.Moderaterna består av fem i partistyrelsen, och en reklambyrå.Universalösningen ,sänk skattenInnehavarna av dessa bloggar har inte fattat poängen med politiska bloggar.Det är ju bättre att dom berättar om tex sina flyttlass o dylikt på FACEBOK .Sedan blir man ju lite fundersam när någon skriver:"Det är skönt när man kan skilja på sak o person sak"."Jag skall undvika bitterhet"????Självömkan är två resor värre än bitterhet patetiskt.Dessa två politker kanske skulle läsa vad Östran skriver om att använda nätet och då SD.Sällan har ett parti o dess sympatisörer varit mera taggade på nätet o i press inför en valrörelse.Sällan har något partis medlemmar haft sådan koll på utredningar siffror etc .Att sedan tex Gustavsson inte hajjar att Brå:s siffror tex inte producerats av SD är ju hans problem.Lägg märke till att i den politiska sakfrågan har dessa politiker inget att säga.Varför sysslar ni med politik?

2009-08-30 @ 03:49:24
Postat av: Robin_Shadowes

Klart att företrädarna för sjuklövern vill ha censur och total kontroll av åsikterna. Bilden av det mångkulturella paradiset skulle ju helt enkelt rämna väldigt kvickt annars och det vet dom om.

2009-08-30 @ 05:33:51
Postat av: Fredrik

Dansk polis och media visar sanningen!Kolla in länken!Kommer ni ihåg hur viss media framställde dansk polis när dom skulle avisa folk från en kyrka

pga av att dessa bidragsflyktingar inte hade några

somhelst giltiga skäl att stanna.Vet inte men inte fan är det polisen som använder onödigt våld eller hotar med våld.Postat av: Fredrik

Den danske prästen vill att kostnaden för kyrko orglen skall tillskrivas polisen??:-)Ja inte fan är det en polis som hänger där uppe!

2009-08-30 @ 06:51:41
Postat av: Mister Burke

Om ingen läser deras skittidningar så dör de snart sotdöden

2009-08-30 @ 13:28:19
Postat av: Gubben o Gumman på Getingen

Ang kommande kyrkoval,så måste väl marxister vara lika välkomna i kyrkan,som råttor på Anitcimex huvudkontor.Ingen nämnd ingen glömd ingen "kränkt"Undrar om Stalins 20 miljoner offer kände sej bittra och kränkta.Nya bränder o mordförsök dagligen.Vi påminner återigen ansvariga politiker bla "Cirkus Bob" om att straffet enligt brottsbalken är 10 år till livstid för grov mordbrand.Huvudansvaret har du BoB.Har man inte mera civilkurage, eller tryck i nyporna.Skall man hoppa av den politiska cirkusen.Reinfeldts hybris i samband med det svenska ordförandeskapet är rent ut sagt fjolligt.Röstar du tex Moderat eller V så stödjer du forsatta mordbränder, samt mordförsök på svenska räddningspersonal .Dom är ansvariga politiker i sveriges riksdag.Mordbränder/mordförsök fortsätter, då för att Banana Joe inte respekterar svensk auktoritet.Det är så jävla mdeltids dumt ,så man tror inte man läser rätt.Ut med skiten ur Sverige på livstid.Accepterar du verkligen det här Svensson ?

2009-08-30 @ 14:41:25
Postat av: Gubben o Gumman på Getingen

Mera off topic hehe.Aftonbladet nätet har en artikel om en sönderslagen rånad 86-åring.Varför inte maila journalisten och fråga varför inte signalement finns utsatt.Vårt mail har hon redan fått.Hon bidrar ju till att skydda grisen som gjort detta.För du har väl inte missat att det går att maila flera än "farmor Märta" med din dator.

2009-08-30 @ 14:49:03
Postat av: Gubben o Gumman på Getingen

Mera lokalt bludder:Fotbollsmatch idag igen 50-60 poliser till en kostnad av 200000-300000kr,så får politikerna i tex Högsby be om polisnärvaro.Man stoppar till o med bilar för att Hammarby fans skall gå över vägen .Här snackar vi dadda/dialogpolioser på hög nivåPolisbilar körande mot enkelriktat efter fotbollsfans.Vi kan även meddela den nya polismästaren ,att Svensson börjat köra svartaxi nu med tillsammans med berikarna.Gäller inte taxilagstiftningen i Kalmar?

2009-08-30 @ 16:09:30
Postat av: S-E Karlsson

Fler utländska läkare har kommit till Sverige !

Flera fattiga länder utarmas på sin sjukvård !

Ändå kan man få vänta i månader på att få göra en enkel operation eller undersökning ?

Man blir inte klok på Sverige numera :

S.E Karlsson .

2009-08-30 @ 17:48:11
Postat av: LP

De Svenska medborgarna skall icke förvånas över svensk medias näst intill totala förlamning då det gäller att hantera "svåra" ämnen.Deltog i en liten debatt på Uriaposten för några dagar sedan ( se http://www.uriasposten.net/?p=7226&cpage=1#comment-886455 ) ang den svenske journalisten Lena Sundström.Diskussionen gällde en bok om Danmark Sundström nyligen gett ut. I en intervju i Politiken.DK ang boken uttalar sig Sundström, citat:"Medierne har også et ansvar

Ifølge Lena Sundström er Sverige et mere politisk korrekt land end Danmark. Hvilket hun også foretrækker. Fordomme og intolerance ligger nemlig i alle mennesker, men fordommene opløses ikke af, at man lufter dem offentligt.»Der tales meget om, at vi også må løfte på låget i Sverige nu, inden det koger over. At vi er for politisk korrekte. Men jeg tror ikke, at man bliver gladere af at udtale sine fordomme. Eller at vi bliver af med fordommene på den måde«."http://politiken.dk/debat/article769484.eceGoogles översättning (med mina korrigeringar):"Medierna har ett ansvar

Enligt Lena Sundström är Sverige mer politiskt korrekt än Danmark, och detta föredrar hon också. Fördomsfullhet och intolerans finns i själva verket hos alla människor, men fördomar löses inte genom att man luftar dem offentligt."Det talas mycket om att vi kan lyfta på locket i Sverige nu, innan det kokar över. Att vi är alltför politiskt korrekta. Men jag tror inte att du blir lyckligare för att uttrycka sina fördomar, eller att vi få bort fördomar på det sättet."Ni läser rätt! En journalist föredrar att man lägger locket på i vissa frågor, att man inte vänder varenda sten. Att man censurerar sig själv och andra. Sundström måste ju som journalist begripa att när hon kallar något "fördomar",är högst subjektivt och något man måste förhandla om i det offentliga samtalet. Ett samtal där media har en primär roll att spela.Tyvärr tror jag inte Sundström är unik i sin infantilism. Tankesättet är vida utbrett bland landets journalister. Sverige skulle behöva en Marshallplan av journalistiskt bistånd för att rensa upp i träsket och återupprätta dne demokratiska myllan.

Postat av: Gubben o Gumman på Getingen

Sverige har 5000-10000 läkare anställda i bemnanningsföretag.Läkarna säger upp sina tjänster för att dubbla sina löner till över 100000kr per månad.En stor del läkare ligger ute på landsvägarna och körbil istället för att vårda patienter.Bemanningsföretagen tar givetvis betalt ,kostnaden för skattebetalarna 2-3 dubblas.Detta våra vänner har landtingsdirektörer/landtingspolitiker höga arvoden för att sköta.Förmodligen sköter en el två stackars sekreterare,

som sköter hela ruljansen på landstinget tex i Kalmar , därav bla standard svaret

till Alfsson bla.Är det någon som nu fattar vad vi menar med grov trolöshet mot huvudman?Det dom håller på med är förskingring av skattepengar inget annat.Svensson hajjar inget med 57% i skattetryck.Rena djävla Kalle Anka racet.Tar någon upp det känner dom sej djupt kränkta.Rösta bort dessa berikande nollor.

2009-08-30 @ 18:26:06
Postat av: Ibbe

Inget av landstingsråden i Kalmar läns landsting har kirurgisk utbildning. Vad Barnkirurgiska föreningens ordförande anser om omskärelse bekommer dem ej ett enda skvatt. Att man bryter mot FN:s barnkonvention rör dem inte i ryggen. Under religiös täckmantel legaliserar man könsstympning och har stöd av Sveriges kommuner och Landsting (SKL). Sedan talar man med darrande och skälvande röster om barnsjukvård och pratar ihop sig om hur man ska föra debatten utan att höras eller synas. Svaren till Thoralf Alfsson är ett tydligt exempel.

Istället skickar man ut en hög tjänsteman, Ragnhild Holmberg, som försöker blanda bort korten värre en en falskpelare i Las Vegas i ett erbarmeligt dåligt försvar för könsstympning. Som grädde på moset tycker man sedan illa om kommentarer som görs kring den legaliserade könsstympningen. Den senare en företeelse som definitivt inte hör hemma i ett modernt samhälle med humana värderingar. Så vad blir nästa steg med åberopande av religiösa och fundamentalistiska värderingar? Ligger småflickorna dåligt till? Vaje år flygs ju ett antal småflickor till föräldrarnas hemländer för att undergå rituell och religiös omskärelse. Varför inte lägga dem på svenska landstingsoperationsbord istället? Läget är ju ändrat, som ett landstingsråd(fp) i Kalmar säger apropå omskärelse. Religion som ett politiskt verktyg i medicinska sammanhang är en styggelse. Tyvärr begriper inte politikerna i Kalmar Läns Landsting detta.

2009-08-30 @ 19:17:50
Postat av: MiaH

Hm, jag skulle nästan vilja polisanmäla Landstinget för barnmisshandel för det är vad det handlar om och det är tack och lov olagligt än så länge i Sverige! Jag blir så arg när oskyldiga barn råkar illa ut!

2009-08-31 @ 12:31:19
Postat av: s-e karlsson

Röda Korset är för omskärelse ! En mycket underlig inställning RK har ,Först tycker man synd om alla människor och vill att alla som far illa i världen ska få uppehållstillstånd i Sverige , i nästa andetag så tycker RK att man ska tortera små oskyldiga barn och bryta en religiös tradition flera tusentals år tillbaka !

S-E Karlsson.

2009-08-31 @ 20:19:49
Postat av: Stora Småland

PUT : Permanent uppehållstillstånd ska man inte kunna få i Sverige de första 5 åren . Tillfälligt uppehållstillstånd ska gälla 5 år då finns det en möjlighet att utvisa såna bråkstakar som dom i Rosengård ! Något måste göras !

Stora Småland .

2009-08-31 @ 21:59:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0