MIGRATIONSVERKET TROR PÅ REKORD, 1,2 MILJARDER I KOSTNADER

Migrationsverkets prognos angående ensamkommande barn förutspår ett nytt rekord under 2009. Hela 1 500 så kallade  ensamkommande barn beräknas komma till enbart Sverige under detta år.


Lite jämförande statistik med våra nordiska grannländer brukar alltid visa hur extrem svensk invandringspolitik är och det är inget undantag i detta fall heller.
Jag brukar ofta använda Danmark som jämförande exempel och det gäller även ensamkommande barn. Siffran för september är ännu inte officiell i Danmark.Jag har tidigare skrivit om Kalmar kommuns beslut om att ta emot 8 ensamkommande barn som i dagsläget blivit 26 st. Av dessa bor 8 på Villa Ossian i Påryd och 16 på Horisont i Kalmar. Bidragen från staten är som jag tidigare skrivit om mer än väl tilltagna.


Tidigare i år skrev kommunen ett nytt avtal med migrationsverket om 24 platser istället, där kommunen får 1 600 kronor/dygn för ej belagd plats och 1 900 kronor/dygn för belagd plats. Eftersom Kalmar redan har tagit emot 24 personer kommer kommunen att kunna kvittera ut ett enormt bidrag från staten (våra inbetalda skatter) om drygt 18 miljoner kronor/år  (24 * 1 900 * 365 = 16 644 000 kronor/år).


Dessutom tillkommer diverse andra bidrag som t.ex. ca 60 000 kronor/år för varje "barn" som går i grundskolan eller gymnasiet. Detta innebär ytterligare 1 440 000 kronor/år.

  

Varje ensamkommande "barn" kommer alltså kosta staten och samhället ca 750 000 kronor/år.

  

De ensamkommande asylsökande som kommit till Kalmar är enbart pojkar. De har enligt uppgift från ansvarig person för boendet i Påryd följande nationallitet, irakier, iranier, somalier, guineianer, burundi och afghaner.

Mitt antagande i fullmäktige om att detta egentligen handlade om ensamkommande unga muslimska män har alltså besannats.


Om det då enligt Migrationsverket kommer 1 500 personer under enbart 2008 till Sverige så innebär det att staten kommer att betala ut ca 1 500 * 750 000 = 1 125 000 000 kronor i bidrag till kommunerna.
DRYGT 1,1 MILJARD KRONOR!


HUR ANVÄNDER MAN DÅ DESSA PENGAR?


I Kalmar använder man en del av pengarna till aktiviteter för dessa ungdomar. Följande aktiviteter under 2008 kan nämnas.


Bowling (en gång per månad)

Bio (en gång per månad)

Stockholm, Gröna Lund

Göteborg, Liseberg

Ölands djurpark

Hockey i Nybro

Älgpark

Utflykt till Ottenby

Ullared

Fotbollsturnering i Lessebo

Fotbollsturnering i Kalmar organiserad av Villa Ossian och Horisont

Små utflykter till Kalmar, Öland och runt omkring Påryd.


Hur många barn i svenska familjer får under en 10 månadersperiod uppleva så många spännande resor? Både Gröna Lund och Liseberg under samma sommar. Som låginkomsttagare och förälder skulle jag reagera mycket starkt på dessa uppgifter!


Kommentarer
Postat av: Westerbotten

Migrationsverket har en sida där kommunerna kan se hur mycket pengar som kan hämtas.http://www.migrationsverket.se/swedish/kommuner/barn/ersattningar.htmlNoterbart är även att kommunen får pengar tills "barnen" fyller 21. Jag skulle gärna vilja veta vad som händer med "barnen" sen. Får de en fin lägenhet betald av kommunen när de tröttnat på gruppboendet?

2008-11-01 @ 11:16:57
URL: http://westerbotten.blogspot.com
Postat av: Anonym

I Åsele har man ju haft en del problem med sina flyktingar och nu har man vaknat upp:06:17 | onsdag 29 oktober 2008

Åsele kommun vill minska på flyktingmottagningenDen framtida flyktingmottagningen i Åsele måste begränsas. Det anser kommunstyrelsen i Åsele som beslutade att göra en ny plan för flyktingmottagandet.Den ursprungliga överenskommelsen med Migrationsverket gällde 12 flyktingar som sedan växte till 16 och innan nån visste varför hade svällt till idag 48 ensamkommande flyktingbarn, säger kommunalrådet Bert-Rune Dahlberg, socialdemokrat, till P4 Västerbotten.Sammanlagt 10 asylsökande och personer med uppehållstillstånd är förmodligen en rimligare nivå för Åsele tror kommunalrådet Dahlberg.http://www.sr.se/vasterbotten/nyheter/artikel.asp?artikel=2407064Det roliga är ju kommentaren "innan någon visste varför..."Dessa argument har du ju fört fram, Thoralf!

2008-11-01 @ 12:07:12
Postat av: VS

Tycker synd om Sverige... Tack och lov är jag inte här (där) länge...

2008-11-01 @ 13:01:38
Postat av: en vän i kampen

Ensamkommande invandrare kallas för flyktingbarn åtminstone till arton års ålder. På radio igår sade en representant för någon somalisk förening att det är vuxna som betalar för deras dyra resor till Sverige. Kan det vara så att det är ankarbarn det rör sig om. En bekant som har insyn i ett av de många boendena för ensamkommande flyktingbarn berättar att det är förfärande vanligt med flyktingbarn som sett sina föräldrar dödas, får permanent uppehållstillstånd i Sverige och föräldrarna sedan mirakulöst återfinns vid liv och oskadda och givetvis måste få anhöriginvandra till Sverige. Det förs ett lågintensivt krig mot alla icke islamdominerade länder, när ska de styrande erkänna vad som pågår och följa folkvijan genom att inleda försvaret?

2008-11-01 @ 13:34:38
Postat av: Sten Sture

Fortsätt att visa på kostnaderna för den absurda invandrings-, eller snarare omvända, kolonisationspolitiken. Översätt gärna dessa siffror till vad det kostar per invånare och vad pengarna istället kunde ha används och räckt till.

2008-11-01 @ 14:34:31
Postat av: Dragan Klaric

Men Thoralf, i Sverige ska inte svenskarna känna glädje. I Sverige fyller svenskarna bara en funktion, och det är att vara arbetskraft och skattebetalare så att alla våra nysvenskar ska kunna leva gott utan att behöva lyfta ett finger.

2008-11-01 @ 15:46:20
URL: http://www.klaric.se/
Postat av: Annelie

Till flyktingbarnen finns det oanade resurser, där sparar man inte in. På våra svenska barn är det inte så noga. Här lägger man ner fritidsgårdar för fullt. Barn med föräldrar med låg lön får stanna hemma från olika aktiviteter och utflykter i skolan. Det är här pengarna behövs. Svenksa barn ska gå före. Här ska det inte sparas in. Det är dessa barn som ska bli vår framtid.

2008-11-01 @ 16:46:20
Postat av: D Puddingfjäll

Åsele tillhör socialdemokratins starkaste fästen. Tidigare har folk alltid fått en åthutning och en vink om att hålla käften så snart de visat kritik mot en sosse-åtgärd.Men nu tar sossarna åt sig kritiken. Mycket glädjande, säger många, änteligen har sossarna blivit ett arbetarparti, ett parti som lyssnar på vanligt folk.Men frågan är: gör sossarna det?Är det inte av rädsla för sverigedemokraterna som sossarna nu backar i denna fråga? Är det inte så att sossarna inte törs riskera att radera ut sitt maktmonopol i Norrlands inland genom sin fräcka invandringspolitik?Det är nog här skon klämmer.

2008-11-01 @ 18:05:32
Postat av: D Puddingfjäll

Kommunisterna och miljönissarna har faktiskt nästa lika många mandat i Åsele som de borgerliga tillsammans.Sossarna vill nu uppenbarligen skylla de olidliga konsekvenserna av sin politiken på andra, t ex miljöpartiet och vänsterpartiet.Allt detta för att gardera sig mot huvudmotståndaren i denna fråga, Sverigedemokraterna.

Postat av: Frode Karlsson

Ge mig ett gott skäl till varför jag skall betala allt detta med min skatt?!!!

2008-11-01 @ 18:45:54
Postat av: Micael Foghagen

Jag börjat tycka det börjar bli lite enehanda... Alla inlägg - minus någon procent - handlar om invandringens konsekvenser.Men det vet ju så gott som alla redan!Om nu en majoritet av svenskar håller med oss i sak, varför får vi då bara 2-5 % i dagsläget?Jo, det syns för lite vad SD tycker i alla andra frågor.På den punkten vill jag se en uppryckning - inte minst för att kunna visa för blivande SD-röstare vad vi står för på ett mer "officiellt" sätt.

2008-11-01 @ 19:25:56
Postat av: Kalle

>Micael FoghagenAlldeles rätt resonerat. Media och vi själva till viss del har målat in oss i ett mörkt hörn. Vi måste resa oss och kliva ut ur detta motstånd mot invandrare. Men vi är och skall också förbli ett av de få partier som rakryggade står upp mot den förda svenska svängdörrsaktiga flyktingpolitiken.Vi måste låta folk verkligen få veta var vi står i andra frågor också och få lite bredd i de allmänpolitiska frågorna.Jag är själv lika förvånad över de i mitt tycke dåliga opinionssifrroerna runt 2-5 procent. Jämför med andra länder som närmar sig runt 30 procent som har FÄRRE invandrare.Kan det bero på att vår framtoning är för smal för allmänheten!!??2008-11-01 @ 19:43:43
Postat av: Antiism

Thoralf jag har lånat dina bilder och länkat hit i detta blogginlägg: http://antiism.wordpress.com/2008/11/01/sd-problemet/

Dessa måste få stor uppmärksamhet hos den stora allmänheten!/Antiism

2008-11-01 @ 22:34:43
URL: http://www.antiism.wordpress.com
Postat av: Antiism

Kalle och Micael, jag håller med er till mycket stor del. Men för att nå ut till en större publik måste SD få personer som är beredda att offra lite tid till att dela ut partiets ståndpunkter i flertalet frågor. Själv offrar jag nästan hela min fritid på detta...och allt som oftast blir familjen lidande tyvärr. Så hade det inte behövt vara om alla eller åtminstone minst 10% till hade hjälpts åt att besöka folks postlådor med Sd-material. För räkna inte med att vi har en fri media i Sverige som låter även ickekorrekta få säga sin sak utan medialt smutskastande som i våra grannländer. DET mina vänner är skillnaden på både Norge och Danmark jämfört med Sverige!! Och när det gäller den saken (Danmark-Norge) så vet jag vad jag talar om då jag besöker dessa länder ofta och även t o m bor där tidsvis med framförallt då mest Danmark i åtanke. Och jag bor norr om Luleå skall jag tillägga ;)Nej sitt inte enbart framför datorn mina vänner, utan ta kontakt med närmaste Sd representant/ombud i eran kommun eller dess närliggande, och hör efter vad just DU kan bidraga med. Även om man bara delar ut material till postlådor en enda timmer per månad så är denna timme bättre än att inte göra något alls.Kom ihåg en sak....alla bäckar små rinner till slut i en stor flod!mvh Jorma Lindgren

2008-11-01 @ 22:49:37
URL: http://www.antiism.wordpress.com
Postat av: Tore

Det är nog riktigt att gå ut med information till

våra "vänner"! Många som använder datorn, går ofta

in hos de, som lurar svenska folket. När det gäller

pensionärerna är ju detta en maktfaktor. Här måste

Jimmie få tummarna ur arselet, och ge klara direktiv, om vad SD avser med deras "förmåner" och

pensioner. Det går inte att vänta till sist ut, då

de 7 gängen "lockar" med sina extrapriser, även om

de nu skapat en oro på arbetsmarknaden. Tydligen

finns pengar i överflöd, med tanke på allt som nu

Thoralf förmedlat!...

2008-11-01 @ 23:44:04
Postat av: en vän i kampen

Jag tror att vi måste behålla nuvarande volym avseende mångkulturupplysning, sen måste det kompletteras med att framföra synen på politiken i övrigt. Genom att behålla trycket på kulturberikningsfrågan så ges inte MSM och det politiska etablissemanget möjligheten att ta sitt fokus från den, vi binder upp deras resurser genom kulturberikarfronten, de tvingas endera till fler och mer absurda lögner tills dess att de snärjt in sig så fullständigt i sitt eget nät att de ej kan röra sig, eller till att erkänna att bidragssemestersystemet de senaste tjugofem åren varit och är fel. Samtidgt som vi behåller trycket på denna del av fronten måste flankangrepp ske genom att tydligt visa att vi är bättre än dem på deras egna profilfrågor, ta vård och omsorg från vänstern, visa dem (och framförallt medborgarna) att vi har bättre lösningar på vård och omsorg än dem redan med av berikare utarmade ekonomiska resurser. Slå borgarna på fingrarna med bättre lag och ordningslösningar än deras och bättre utbildning än deras, redan med av "arbetskraftsinvandring" åderlåten offentlig sektor, Trumfa sedan över dem med att utlova skattesänkningar, när ekonomin är sanerad och gästerna tagit med sig kräftskalen och åkt hem. Inte minst däcka hela sjuklövern genom att ta ansvar för en hjärtefråga för åtskilliga över hela det politiska spektrat, försvaret, ingen i sjuklövern intresserar sig för försvaret idag, jag röstar på den förste som lovar allmän värnplikt med utbildning av hela årskullarna.

Jo, en sak till, visa förtroende för folket, Avskaffa licensiering och registrering av vapen och tillåt alla ostraffade medborgare över 21 år att äga och bära vapen till nationens och individens försvar. Berikarna och de kriminella är redan beväpnade, liksom polisen det är bara medborgarna som hålls avväpnade, visa att ni till skillnad från sjuklövern litar på dem som enligt regeringsformen all offentlig makt utgår ifrån.

2008-11-01 @ 23:56:12
Postat av: Westerbotten

Antiism har helt rätt. Vi har en fruktansvärd massmedial situation i Sverige. Själv har jag skrapat ihop den här sunkiga bloggen lite grand som en efterapning av Thoralf med regionalpolitiskt innehåll från min del av Sverige, kanske kan den få upp ögonen på någon.Vad gäller flygblad har någon (som jag kanske vet vem det är) delat ut detta flygblad runt om i nejden:http://www.bahnhof.se/wb704147/massinvandringsfakta.docDen som känner för det kan ju skriva ut några ex och dela ut. Vet ej om det fyller någon propagandistisk funktion men det har iallafall fått viss uppmärksamhet i lokala media.

2008-11-02 @ 01:57:17
URL: http://westerbotten.blogspot.com
Postat av: Micael Foghagen

Håller med i det mesta efter min kommentar, men ibland blir man så frustrerad...SD är värt och borde vara ett 10%-parti. Minst!

2008-11-02 @ 11:04:24
Postat av: En vän i kampen

Micael, vänta bara till 2010, jag är en av många som kommer att rösta på SD, om det inte dyker upp ett parti som perfekt passar mig ideologiskt och det lär inte ske, av de befintliga partierna med riksdagschans är SD det enda jag utan dåligt samvete kan rösta på i nästa riksdagsval och EU-parlamentsval.

2008-11-02 @ 12:33:21
Postat av: Erik

Tja, vad säger man. Svenskar ett PK-indoktrinerat folk:"Homo SocialdemocratiaeDen ultimata slutprodukten som efter två generationers bidragsnarkomani, utrotning av begrepp som ära, heder, vandel och ansvarstagande är helt renons på underliga begrepp som arbetsmoral, stolthet och initiativkraft.En självföraktande skara av världens mest passiviserade och förtidspensionerade folkgrupp som undertrycker sin egen kultur.Har stora problem med att skilja mellan egocentrisk själviskhet och det missbrukade ordet "solidaritet" som numera betyder att ens granne skall betala för ens egen livsstil och behov.Anhängare av "någonannanismen" och övertygad om att det är "samhället" som har misslyckats när man drabbats av allt från hemoröjder till missbruk eller om man blivit utsatt för ett brott.Kort och gott självutplånande egoister som under en fernissa av revolutionsromantik och solidariska floskler låtsas att de är arbetare medans de egentligen är västvärldens mest sjukskrivna, förtidspensionerade och egenkulturhatande folk."Det krävs en förändring...med det är alldeles för sent för detta landet. Tyvärr.

2008-11-02 @ 19:25:28
Postat av: Tomme

Barnen kommer från världens mest efterblivna länder

där analfabetismen är över 60 %

Årsinkomsten är c:a 4000 kr per person.

Resekostnaden torde överskrida minst 3 normala årsinkomster

för att ta sig till Sverige. Hur har barnen fått

tag i dessa pengar. Har de rånmördat?

När barnen kommer hit får de c:a 3 (somaliska) årsinkomster i bidrag i Sverige per månad.

Utan att barnen behöver göra någonting.

En ökning av deras levnadsnivå som är totalt

korrumperande. De blir helt förstörda och knäckta.Vem betalar förresten deras resa?

Det torde väl vara helt klart att resan finansieras

av landsmän som fått uppehållstillstånd i Sverige.

Med bostadsbidrag och socialbidrag etc.

Vad måste de göra för att betala tillbaka denna

skuld?

Ja ni får nog räkna med en kraftig ökning av brottsligheten och knarkförsäljningen i Kalmar

inom kort.Hur gamla är barnen. En valfri dopattest kostar 10 dollar. Och svenskar har ju världsrykte som

lättlurade.Under andra världskriget tog Sverige emot 50 000

finska barn som skulle skyddas undan kriget i Finland.

Samtliga blev psykskadade av att lämnas bort från

sina hem, föräldrar och släkt.

Ett av de största misstag Sverige har gjort.

Nu upprepas samma misstag.

Enligt FNs barnkonvention, skall flyktingbarn under 18 år omedelbart återsändas till sina hem.

Men FN vet ju inte hur underbart det är i Kalmar.2008-11-02 @ 20:29:48
Postat av: schweinfeldt

Klart som fan att dessa mustaschprydda män är rena ankarbarn,vem f-n tror att dom ensamma alltid skrapat ihop flera årslöner i hemlandet som resan kostar,och vem f-n tror att det är dom välutbildade rikas barn som skickas hit,dom som har det bra med jobb,utbildning och liv i hemlandet har ingen som helst anledning att sticka till sverige,det har t.om massvis med folk runt mellanöstern och nordafrika sagt varenda gång man vart där och ämnet har disskuterats,varför i h-e skulle dom som har det bra därborta sticka dit?,nej det är SKITEN som sticker dit,den fattiga och outbildade,den kriminella...svenskar är tamefan det mest naiva och lättlurade folket i världshistorien.Av 1500 "barn" är garanterat 1450 uttänkta ankarbarn,men nää säger svensson då...inte sååå många...det finns väl inte ens såååå många människor ute i världen som är oärliga,sååå dumma är vi nog inte,nää inte vi,inte världens bästa land sverige....wake the f**k up.

2008-11-03 @ 06:56:23
Postat av: VS

Varje folk förtjänner sin regering... tyvärr...

2008-11-03 @ 12:25:03
Postat av: Tore

"Vem är det som betalar deras resa"?

Jo det är vi, svenskar, som är ödmjuka åt de som

redan kommit hit, med ett välstånd bättre än våra

pensionärer, har de möjlighet att tigga ytterligare

för att skicka mer pengar till sitt forna land!

Stryp de sociala bidragen, och resultatet sker

omgående. Då de dessutom är arbetsskygga, ynglar av sig som "kaniner på Gotland" finns anledning att ändra på bidragen...

2008-11-03 @ 18:37:13
Postat av: Erik

Av 100% säkra källor vet jag att det finns kommuner idag som tvingas placera dessa ensamkommande flyktingbarn på privatägda behandlingshem, så kallade HVB-hem. Där kan kostnaden ligga uppåt 3500 kr/dygn, en kostnad som är anpassad efter det vårdbehov och krav på personaltäthet som finns. Detta är absolut ingen bra plats att "förvara" flyktingbarn då de andra som bor där har ett behandlingsbehov och strulig bakgrund, annars skulle de ju inte vara på behandlingshem. Ett seriöst HVB tackar naturligtvis nej till en förfrågan av denna typ då det inte ligger inom deras tillstånd och verksamhet att ta emot personer av detta slag, men det visar ändå på vilka kostnader kommunerna är beredda att ta för att "bli av med" problemet.

2008-11-27 @ 19:36:27
Postat av: Martin Isaksson

Hadde jag satt min unge i bussen så hadde de inte klarat sig mer än till nästa busshållplats inte fan hadde de klarat sig till afrika?nä hitta de svin som släpper av dem framför imigrationsverkets dörrar.det skjut för lite i detta landet.

2008-11-27 @ 22:11:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0