KOMMUNALRÅDENS LÖGNER ELLER OKUNNIGHET.

Vid kommunfullmäktigemötet den 27 november 2006 beslutades att Kalmar kommun skulle ta emot ensamkommande barn och att ett boende för 8 personer skulle öppnas i Påryd. Sverigedemokraterna reserverade sig mot detta beslut.


I den efterföljande insändardebatten skrev flera av kommunalråden insändare som bemötte sverigedemokraternas inställning.


Det socialdemokratiska kommunalrådet Birgitta Elfström skrev den 7/12-06 i Barometern följande "Det som gjorde Sverigedemokraterna upphetsade var ärendet om att Kalmar kommun ska ta emot åtta ensamkommande flyktingbarn".


Miljöpartiets kommunalråd Jonas Löhnn skrev följande i Barometern den 21/12-06 "När den ena kritiseras för den hållning partiet markerat när det gäller åtta ensamkommande flyktingbarn".

  

Vänsterpartiets kommunalråd Bertil Dahl och fullmäktigeledamöterna Birgitta Axelsson Edström och Peter Persson skrev den 11/12-06 i Östran. "Fullmäktige diskuterade huruvida kommunen skulle ta emot åtta ensamkommande asylsökande barn eller inte".


Som alla kan se skriver alla om åtta ensamkommande asylsökande och verkligen poängterar att det "bara" handlar om åtta ensamkommande asylsökande barn. Verksamheten i Påryd startade under maj 2007 och har alltså idag endast pågått i ca 10 månader.


HUR SER DÅ VERKLIGHETEN UT?


Sanningen är att Kalmar kommun idag tagit emot 24 ensamkommande asylsökande barn under dessa 10 månader och antalet ökar för varje månad.

  

Kommunalråden har med andra ord spridit lögner,  för så okunniga om följderna av kommunfullmäktiges beslut kan de inte vara.

  

Inte undra på att majoriteten inte vill ha upp detta ärende i fullmäktige!

  

Eftersom verksamheten fortsätter i samma storleksordning kommer antalet öka för varje månad och något tak för antalet som kommunen tänker ta emot finns tydligen inte.


En trolig anledning till att kommunen vill skriva ett nytt avtal med migrationsverket är att kostnaderna för dessa ungdomar blivit besvärlig för kommunen. Eftersom 16 ungdomar fått permanent uppehållstillstånd och kommunen därmed är tvungen att ta ansvaret för dessa inom det ordinarie bidragssystemet (introduktionsplats) från staten som "endast" innebär en ersättning om ca 180 000 kronor för ca 2 år och person.


Detta är självklart inte ett tillräckligt ekonomiskt bidrag för att täcka kommunens kostnader för dessa personer. Nu vill kommunen skriva ett nytt avtal med migrationsverket om 24 platser istället, där kommunen får 1 600 kronor/dygn för ej belagd plats och 1 900 kronor/dygn för belagd plats. Eftersom Kalmar redan har tagit emot 24 personer kommer kommunen att kunna kvittera ut ett enormt bidrag från staten (våra inbetalda skatter) om drygt 18 miljoner kronor/år  (24 * 1 900 * 365 = 16 644 000 kronor/år).


Dessutom tillkommer diverse andra bidrag som t.ex. ca 60 000 kronor/år för varje "barn" som går i grundskolan eller gymnasiet. Detta innebär ytterligare 1 440 000 kronor/år.

  

Varje ensamkommande "barn" kommer alltså kosta staten och samhället ca 750 000 kronor/år.

  

De ensamkommande asylsökande som kommit till Kalmar är enbart pojkar. De har enligt uppgift från ansvarig person för boendet i Påryd följande nationallitet, irakier, iranier, somalier, guineianer, burundi och afghaner.

Mitt antagande i fullmäktige om att detta egentligen handlade om ensamkommande unga muslimska män har alltså besannats.


Jag har efterfrågat andra uppgifter, som ålder och hur många av dessa som redan inkommit med ansökningar om anhöriginvandring men ännu inte fått svar på detta. Jag vet att det redan kommit in sådana ansökningar i minst ett fall. Jag misstänker att många av dessa "barn" fungerar som så kallade "ankarbarn".

När jag fått dessa kompletterande uppgifterna kommer jag presentera dessa på min blogg.


OM BESLUT OM NYTT AVTAL MED MIGRATIONSVERKET INTE FÖREDRAS I KOMMUNFULLMÄKTIGE KOMMER SVERIGEDEMOKRATERNA ÖVERKLAGA DETTA TILL LÄNSRÄTTEN.


Kommentarer
Postat av: Henrik

Det är bra att du kämpar på thoralf. Jag undrar just vad det är som driver folk som prompt ska ha in en massa människor från jordens alla hörn. Vad är det för fel på det folk vi redan har?

Ni har inte funderat på att skapa något liknande http://www.s-info.se/ som de har i socialdemokraterna? Där ni samlar bloggare och dylikt från alla representanter för ert parti som har bloggar. Det ser proffsigt ut hos sossarna.

2008-03-28 @ 06:31:46
Postat av: DDR2

Henrik!!!

Det finns redan här: http://motvarnet.se/

2008-03-28 @ 08:53:58
Postat av: DDR2

Sedan finns ju denna: http://sdblogg.se/

2008-03-28 @ 08:54:58
Postat av: Henrik

DDR. Jag tycker fortfarande att s-info ger ett betydligt proffsigare intryck. Dessutom tycker jag det är proffsigare att inte blanda in så mycket utomstående.På motvärnet var det någon som för en vendetta mot vad han kallar "klimatmyten" och andra konstigheter bland annat. Jag fick bara ihop 18 sd-bloggare. Rimligen finns sd representerar på fler ställen än så och det borde vara enkelt att likt thoralf blanda lite kommunalpolitiskt tyckande med lite personliga grejer och politik på större nivå. Speciellt som folk är rädda för att rösta på vad de tror är nazister då kan det "kännas tryggt" att lära känna personen man lärt känna via bloggen. Dessutom torde det vara svårt, speciellt som sdare att torgföra sitt tyckande via media.

2008-03-28 @ 11:24:17
Postat av: Jaeger

Jag överensstämmer med Henrik. Dessutom låter namnet "Motvärnet" åt skogen för nazistiskt för att vara rumsrent.

2008-03-28 @ 12:58:52
Postat av: Skånepåg

Nu får det väl för f-n snart räcka?

Från SVT Text:

"Regeringen föreslår att invandrare som snabbt börjar och slutför sina studier i svenska språket (sfi) ska få 12.000 kr i bonus. Tanken är att snabbt avklarade studier ska påskynda en etablering i Sverige.

Redan i 2007 års vårproposition aviserade regeringen en stimulansersättning för nyanlända invandrare som når godkänt resultat i sfi eller hittar ett arbete inom en viss tid efter att de beviljats uppehållstillstånd.
Och nu föreslås bonusen, i en promemoria från integrations- och jämställdhetsdepartementet, bli 12.000 kr.

Ska betalas av kommunen
Enligt promemorian ska ersättningen betalas till dem som avslutar kursen inom ett år, samt 15 månader från första folkbokföringsdatum.
Bonusen ska vara skattefri och betalas ut av kommunerna. Den ska inte heller påverka rätten till bidrag. Kommunerna får även ansvar att informera om bonusen och vem som är berättigad till den.
Staten räknar med en kostnad på omkring 270 miljoner för perioden 2009-2011."

2008-03-28 @ 13:03:12
Postat av: Truckdriver

Bör vara precis tvärt om. Har man inte större intresse av att göra rätt för sig, så bör det i stället vara att lär hjälplig svenska på ett år annars blir de enkel resa hem!

2008-03-28 @ 13:28:51
Postat av: Frode

SD-bloggar på en plats vore mycket bra! Fixa det!!!! med bra design!

2008-03-28 @ 15:44:38
Postat av: Gregorius

Thoralf! Jag beundrar ditt civilcourage! Trist att det inte finns fler som vågar stå upp. Jag tillhör gruppen "de fega". Om jag i egenskap av lärare skulle upphöja en kritisk röst så vore det kört för min del. Jag, tilsammans med flera kolleger, går åt helsicke men vi vågar inte kritisera inslaget av främmande kultur (islam) och dess konsekvener.

2008-03-28 @ 20:42:17
Postat av: iln

Jag håller med föregående om bloggar samlade på ett ställe. Jag bor långt ifrån Kalmar men följer Thoralfs blogg dagligen ändå. Genom att samla ihop flera bloggar skulle vi få inblick i vad som händer i olika kommuner runt om i landet. Du gör ett bra jobb Thoralf!

2008-03-29 @ 14:39:18
Postat av: Skånepåg

Om "flyktingars"/invandrares fantastiska förmåner finns att läsa på SD-blogg från Landskrona:

http://www.sverigedemokraterna.se/lokalt/blogs/media/Flyktingars%20Socialbidrag.pdf

Inte undra på att det är MÅNGA som vill vara "flyktingar" i Sverige!

Postat av: Fredrik

@Skånepåg

Under alldeles extraordinära omständigheter så kan vi alltså konstatera att en fembarns-familj kan leva "gott" på 17 000 kronor i månaden.

Rent ärligt är det (ursäkta språket) fördjävligt. Jag känner till (svenska) barnfamiljer som har problem att få ekonomin att gå runt med bruttoinkomster på 60 000 kronor i månaden. Å andra sidan bor de ju då i villa, med lån, två bilar, etc, etc.

Dessutom är det ju ingen överraskning att de asylsökande som når Sverige inte är de som har störst behov av att komma undan. Sveriges Irakiska ambassad ligger (fortfarande) i Jordanien (!).

Man blir aldrig riktigt klok på Sveriges "generösa" flyktingpolitik...

2008-04-01 @ 16:48:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0