HYCKLERIVÄNSTERN I KALMAR


Bertil Dahls hyckleri i kommunstyrelsen.

Vid dagens kommunstyrelse i Kalmar fanns en extra punkt på föredragningslistan med anledning av det bråk som förekom vid en minnesstund med anledning av kristallnatten i Kalmar under gårdagen.


Ett antal förklädda personer angrepp minnesstunden som arrangerades av bland annat Ung vänster. De svartklädda och maskerade ungdomarna med luvjackor förstörde banderoller förstörde material och uppträde hotfullt. Läs mer på Barometern och Östran.


Kommunalrådet Bertil Dahl (v) begärde idag och hade tydligen också en överenskommelse med Kalmar kommun om att det skall arrangeras en demonstration mot främlingshatet. Det skall även också arrangeras seminarium i samma ämne.


Bertil Dahl var tydligen mycket upprörd över det som hänt och att det var ett hot mot demokratin och yttrandefriheten. Jag har full förståelse för hans upprördhet och anser att det är ett fullständigt förkastligt beteende och något som måste motarbetas med såväl mjuka som hårda metoder. Polisens nonchalans eller bristande resurser är också något som måste uppmärksammas och kritiseras. Alla vet att det föreligger en hotbild vid denna typ av arrangemang.


Det som gör mig minst sagt förbannad är det hyckleri som Bertil Dahl ger uttryck för när han inte erkänner och inte ens nämner att hans eget ungdomsförbund, Ung vänster, använder sig av samma typ av motdemonstrationer där t.ex. vi Sverigedemokrater blivit utsatte så sent som för några veckor sedan i Malmö vid två tillfällen. Men då handlar det inte om demokrati eller yttrandefrihet utan då är det plötsligen något helt annat enligt dessa hycklande vänsterpartister.


I Malmö deltog till och med förtroendevalda vänsterpartister i de våldsamma motdemonstrationerna. Och än mer beklämmande var att ett vänsterpartistiskt kommunalråd försvarade metoderna. Läs mina tidigare inlägg med länkar om dessa våldsamheter i Malmö.


Det kallar jag hyckleri Bertil Dahl.

  

Det är fruktansvärt frustrerande att sitta på kommunstyrelsemötet som åhörare och höra detta hyckleri utan att få yttra sig och kunna påminna Bertil Dahl om hans egna partivänner och ungdomsförbunds uppförande.
Om detta seminarium blir av kommer jag tillfråga Sverigedemokraternas ungdomsförbunds ordförande Erik Almqvist om han vill deltaga och berätta om det våld, hot, skadegörelse och trakasserier som vi Sverigedemokrater ständigt utsätts för av vänstergrupper i samhället, däribland Ung vänster.


Jag förväntade mig att någon i kommunstyrelsen skulle göra Bertil Dahl påmind om hans hyckleri men det var helt tyst från folkpartiet, centern och kristdemokraterna. Som tur var tog moderaternas oppositionsråd Göran Häggfors till slut mod till sig och tog upp vänsterpartisternas agerande vid dessa så kallade motdemonstrationer i t.ex. Malmö, tack Göran.

Vi Sverigedemokrater tar givetvis avstånd från dessa våldsmetoder och det är inget som vi ägnar oss åt. Tyvärr har inte vänsterpatiets företrädare samma uppfattning utan de anser det vara ok att genom motdemonstrationer förhindra t.ex. Sverigedemokraterna från att hålla torgmöten som i Malmö.
Vänsterpatiets kommunalråd i Malmö, Anneli Philipsson med ansvar för demokratifrågor uttryckte sig på följande sätt till tidningen City angående de kravaller som råde i Malmö när Sverigedemokraterna skulle hålla torgmöte.

"Folk har rätt att protestera mot det som sägs och visa sitt missnöje. Accepterar man inte det får man hålla interna möten.""

En minst sagt skrämmande syn på yttrandefrihet och mötesfrihet.

Men som den uppklistrade affischen säger "Inga argument, krossa demokratin" underskriven av Ung vänster säger egentligen allt om vänsterpartiets stora problem med sitt eget ungdomsförbund och att man borde ägna sig åt att städa upp inom de egna leden innan man börjar anklaga alla med andra åsikter.

Personligen har jag inget till övers för personer som ägnar sig åt politiskt våld oavsett om det är höger, vänster, eller religösa grupper. De bör spärras in bakom lås och bom för de utgör ett hot mot demokratin i vårt land


Kommentarer
Postat av: AWSvensson

Kommenterade just detta på Smålandsposten och Blekinge Län, Det togs inte in i Blekinge Län däremot i Smålandsposten. Vänsterpacket är som barnungar, dom tror att de kan bete sig hur som helst men när någon svarar med samma mynt förstår de ingenting. Felet ligger som alltid hos de som skall vara förebilder dvs de etablerade partierna som tiger och därmed samtycker när det är SD som drabbas.

2008-11-10 @ 14:25:34
Postat av: magnus

Ska du inte ta upp det faktum att maskerade nazister slog ner en fredlig demonstration till minne av Kristallnatten i Kalmar igår kväll? Det är inte bara vänsterkrafter som hindrar yttrandefriheten! Kan vara trevligt att visa bägge sidorna av myntet!

2008-11-10 @ 15:00:34
Postat av: robban

vet de vilka det är som störde? kan ju lika gärna vara afa som är ute efter rubriker igen

2008-11-10 @ 15:00:49
Postat av: Sverigebesöket

Det är till och med värre än hyckleri eftersom vänsterpartiet hetsar mot demokratin genom sina mötesstörningar. Det var precis sådant som kommunister och nazister ägnade sig åt i Tyskland fram till dess att Hitler kom till makten.Och nu skriker vänsterpartiet i högan sky över resultatet av sin egen draksådd och försöker därmed dra med demokratiska partier i sina skumma demonstrationer. Tänk så skamligt att bara överväga att gå i samma demonstrationståg som dessa mötesstörare.

2008-11-10 @ 15:36:10
Postat av: Ruskprick

Låter onekligen som ett dåd från afa. Afa är ju den enda odemokratiska gruppering som skyler sina barnsliga ansikten när dom attackerar demonstrationer och gamla oskyldiga pensionärers bilar. Det hela är förstås icensatt för att sedan få uppmärksamhet i media.

2008-11-10 @ 15:39:55
Postat av: magnus

Konspirationsteorier har ju alltid varit populära i extremistgrupper... Härligt att se hur dualismen i samhället aldrig kommer kunna överbryggas p g a envisa bakåtsträvare vars enda mål är att öka sitt eget inflytande.Och förresten? Skumma demonstrationer? Fackeltåget till minne av kristallnatten har ägt rum i Kalmar så länge jag kan minnas. Är detta tåg skumt? Ja det är ju för hemskt att minnas (och ta avstånd ifrån) de våldsdåd som nazisterna utförde för 70 år sedan. Skummare blir det kanppast...

2008-11-10 @ 15:50:54
Postat av: Thoralf A

MagnusLäs inlägget och kolla de länkar jag har med så ser väl även du att jag tar upp det som hände i Kalmar.Jag misstänker precis som du att det var nazister som utförde denna "attack" och jag anser det vara helt förkastligt och ett brott mot demokrati och yttrandefrihet. Vi Sverigedemokrater tar givetvis avstånd från dessa metoder och jag skulle uppskatta att vänsterpartiets företrädare gjorde detsamma men SÅ ÄR INTE FALLET!Det jag tar upp i mitt inlägg är det hyckleri som vänstern står för när de själva genom just liknande metoder hindrar andra grupper som t.ex. vi Sverigedemokrater från att föra ut vår politik.

2008-11-10 @ 16:05:52
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Postat av: Sverigebesöket

Så snart en kommunist hör en riktig beskrivning konsekvenserna av sin fasansfulla lära så skriker han som en stucken gris: konspirationsteorier , antisovjetism osv.Läste just en bok av madam Kollontaj där hon oupphörligen gnäller om det outhärdliga förtalet av Sovjetunionen. Tänk vilka konspirationsteorier som till och med mynnar ut att det finns ett utbrett slavsystem i Sovjet.Nå, nu när arkiven är öppnade så aktar sig till och med kommunisterna från att förneka att deras drömsamhälle i huvudsak byggde på terror och träldom – men invektiven och den låga argumentationen behåller kommunisterna.

2008-11-10 @ 16:16:28
Postat av: Ruskprick

Hade inte demonstrationstågsdeltagarna minuten före sagt till polisen att allt var lugnt. Låter onekligen misstänktsamt i mina öron. Hur kunde förövarna veta?

2008-11-10 @ 16:59:20
Postat av: magnus

Hade du varit minsta lilla påläst "Sverigebesöket" så är konspirationsteorier och dualism några av de frågor som behandlas mest av akademiker av alla möjliga politiska färger. Thoralf verkar i sitt svar åtminstone vara en försvarare av demokrati som princip, d v s den ska gälla ALLA.Jag finner antisovjetism ganska irrelevant i sammanhanget eftersom det handlade om en minnesdemonstration för nazismens offer. Det borde vara oviktigt vem/vilka som utför denna, på min tid var vi av alla politiska färger i tåget. Det är bara beklagligt om vänsterpartiet var det enda på plats.Och "ruskprick": tror du att AFA hade brytt sig om polisen varit där? Och tror du på fullaste allvar att det finns kopplingar mellan Ung Vänster i Kalmar och AFA?

2008-11-10 @ 21:49:55
Postat av: Anonym

Hade du varit minsta lilla påläst "Sverigebesöket" så är konspirationsteorier och dualism några av de frågor som behandlas mest av akademiker av alla möjliga politiska färger. Thoralf verkar i sitt svar åtminstone vara en försvarare av demokrati som princip, d v s den ska gälla ALLA.Jag finner antisovjetism ganska irrelevant i sammanhanget eftersom det handlade om en minnesdemonstration för nazismens offer. Det borde vara oviktigt vem/vilka som utför denna, på min tid var vi av alla politiska färger i tåget. Det är bara beklagligt om vänsterpartiet var det enda på plats.Och "ruskprick": tror du att AFA hade brytt sig om polisen varit där? Och tror du på fullaste allvar att det finns kopplingar mellan Ung Vänster i Kalmar och AFA?

2008-11-10 @ 21:52:53
Postat av: Ruskprick

Japp det tror jag.

2008-11-10 @ 22:12:32
Postat av: schweinfeldt

Vad har thoralf och SD med nazister att göra...ingen gillar dessa förvirrade fjortisar,och det finns ingen som helst koppling till dom heller,det vet nog du också einstein.Däremot finns det en jävligt stark koppling mellan dahl och hans vänsterdrägg som kastar,förstör hotar osv osv.Det är en stor skillnad,men naturligtvis måste det fram nazistanklagelser direkt argumenten tryter....Och en sak,nazister...nazister hatar judar,nazister hatar bögar,alla som har lite koll på läget vet mycet väl vad muslimerna tycker om judar och bögar...så är det någon som ska anklagas för nazism så är det dom tiotusentals meningslösa invandrarna som öses in varje år...men så långt klarar väl vänstern inte av att tänka,det måste ju bli någon form av kortslutning i huvudet på vänsterdräggen när dom ställs inför denna verklighet,visst sverige har ett antal förvirrade nollor som springer omkring i dr.martens,men från mellanöstern drar vi in ett helt folkslag som VERKLIGEN har ett HAT mot judar....alltid lika komiskt att höra vänstern försvara invandringen samtidigt som dom kämpar mot "nazister",bevisar tydligt att dom saknar all kontakt med verkligheten,dom flesta har förmodligen inte ens sett en muslim på bild,än mindre umgåtts med nån...ska bli skoj att se hur reaktionen blir när det går upp för dessa vänsternolllor vad muslimerna verkligen har för åsikter.

2008-11-10 @ 22:18:19
Postat av: schweinfeldt

Vad har thoralf och SD med nazister att göra...ingen gillar dessa förvirrade fjortisar,och det finns ingen som helst koppling till dom heller,det vet nog du också einstein.Däremot finns det en jävligt stark koppling mellan dahl och hans vänsterdrägg som kastar,förstör hotar osv osv.Det är en stor skillnad,men naturligtvis måste det fram nazistanklagelser direkt argumenten tryter....Och en sak,nazister...nazister hatar judar,nazister hatar bögar,alla som har lite koll på läget vet mycet väl vad muslimerna tycker om judar och bögar...så är det någon som ska anklagas för nazism så är det dom tiotusentals meningslösa invandrarna som öses in varje år...men så långt klarar väl vänstern inte av att tänka,det måste ju bli någon form av kortslutning i huvudet på vänsterdräggen när dom ställs inför denna verklighet,visst sverige har ett antal förvirrade nollor som springer omkring i dr.martens,men från mellanöstern drar vi in ett helt folkslag som VERKLIGEN har ett HAT mot judar....alltid lika komiskt att höra vänstern försvara invandringen samtidigt som dom kämpar mot "nazister",bevisar tydligt att dom saknar all kontakt med verkligheten,dom flesta har förmodligen inte ens sett en muslim på bild,än mindre umgåtts med nån...ska bli skoj att se hur reaktionen blir när det går upp för dessa vänsternolllor vad muslimerna verkligen har för åsikter,vilket lär komma förr eller senare.

2008-11-10 @ 22:20:03
Postat av: Thoralf A

MagnusTyvärr tror jag faktiskt att det finns kopplingar mellan Ung vänster och Afa

2008-11-10 @ 23:13:06
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Postat av: Tore

Visst är det kopplingar mellan AFA och Ung Kommunist (Vänster)!

Kanske var detta en sammankoppling, där anledning

till Dahls yttrande, för att visa uppmärksamhet.

Det hade ju varit avslöjande, om någon "modig fan"

vågat rycka av luvan hos någon. Det behöver ju inte

varit "nazister" som orsakade oredan, även om allt

pekar på dessa! Idag planläggs allt, från samhälls-

omstörtande verksamhet till där våld tillgrips, utan något ingripande, allt för att skrämma eller

förnedra motståndaren!...

2008-11-11 @ 00:21:27
Postat av: Peter

@magnus: "...Jag finner antisovjetism ganska irrelevant i sammanhanget eftersom det handlade om en minnesdemonstration för nazismens offer..."Vänstern är makalös! 364 dagar om året så attackerar man Israel och judarna med illa dåld antisemitism, för att sedan delta i en demonstration för nazismens offer! Fy Fan vilka hycklare vänstern är, dessa demokratins dödgrävare!

2008-11-11 @ 01:29:46
Postat av: Lasse

Det är beklämmande att en kommunist i Barometern oemotsagd får påstå att hon försvarar demokratin.

Att den svenska kommunismen i samhällsdebatten anses vara "demokratisk" är mycket märkligt.2008-11-11 @ 07:05:51
Postat av: S-E Karlsson

Peter !

Verkligen ett bra inlägg !

mvh S-E Karlsson .

2008-11-11 @ 09:29:18
Postat av: Robert

Anklaga vänsterpartiet för hyckleri är att sparka in en öppen dörr

2008-11-11 @ 11:14:38
Postat av: magnus

"364 dagar om året så attackerar man Israel och judarna med illa dåld antisemitism, för att sedan delta i en demonstration för nazismens offer! Fy Fan vilka hycklare vänstern är, dessa demokratins dödgrävare!"Peter: Kritik mot staten Israel är INTE detsamma som judehat. Israel är inte en homogent judisk stat och den kritik som väcks mot staten måste ses i sitt historiska sammanhang. Nu gällde ju förvisso inte min kritik staten Israel utan snarare det faktum att en minnesdemonstration som borde engagera alla politiskt engagerade blev attackerad.Jag tror att kopplingarna mellan Ung Vänster i Kalmar och AFA är lika stora som de mellan SD och nazistgrupper. M a o: bägge partierna drar till sig idioter! SD säger sig inte vara rasister, men drar likväl till sig sådana. Det har många gånger varit tydligt inte minst i kommentarerna på denna blogg. Börja ta officiellt avstånd om ni vågar, men då mister ni väl för många gubb-väljare!

2008-11-11 @ 17:05:49
Postat av: Ruskprick

Vore onekligen intressant att få höra din magnus definition av ordet rasist? Ordet har ju tack vare ert missbruk i tid och otid förlorat sin betydelse. Lite skrämmande faktiskt. Sen efter det om du svarat korrekt vill säga får du gärna hänvisa till, ska vi säga fem rasistiska kommentarer på denna blogg.Nazister alltså riktiga nazister röstar väl ändå på NSF och ND det borde du väl ändå vara införstådd med. Att ung vänster står axel mot axel med afa idag och imorgon och skränar och spottar kan du väl ändå inte förneka.

2008-11-11 @ 17:21:03
Postat av: D PuddingfjällSen är det också det där med vänsterpartiets agerande under den aktuella tiden, alltså för 70 år sedan.

1938, då den skändliga kristallnatten ägde rum, var Nazityskland och Sovjet redan igång med försiktiga och absolut hemliga sonderingar om ett djupare samarbete.

Året efter, mindre än ett år efter kristallnatten, så slöts en pakt mellan Sovjet och Nazityskland. I pakten avtalades om gemensamt krig och delning av Polen och om att t ex Estland och Lettland skulle invaderas och förslavas av Sovjet.Vänsterpartiet, som sedan mycket länge var betalt och detaljstyrt av den sovjetiska spionorganisationen KGB, fick nu order från sovjet att i sin propaganda ge allt tänkbart stöd åt Hitler i hans krigsansträngningar. Läs ”Ny Dag” för den aktuella tiden och inse vilka skändliga hycklare vänsterpartisterna var redan då. Och det värsta var att dessa landsförrädare fick betalt för sina vedervärdiga gärningar.

Till och med vänsterpartiets pampiga stenhus i centrala Stockholm är en gåva från den sovjetiska underrättelsetjänsten.

2008-11-11 @ 20:22:49
Postat av: Martin Isaksson

det roliga i kråksången är att det fanns en muslimk bataljon av frivilliga som stred för nazi tyskland under kriget. ännu roligara är att många nazister flydde till muslimska länder efter kriget och blev väl behandlade gissa varför de dödade en massa av deras fiender =judarPS: de tyska befälen tyckte att de var mkt svåra att ha att göra med då de i extrem utsträckning torterade och lemlästade krigsfångar samt de obligatoriska våltäckterna. tror bataljonen kalade Sharif eller sharan ? kommer inte ihåg.

2008-11-28 @ 17:17:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0