DUBBELMORAL I KVADRAT!

Som jag skrev i ett tidigare inlägg den 30 december fick jag en obehaglig julklapp från Barometern innan jul. Jag skrev i detta inlägg bland annat följande.


"Artikeln finns tyvärr ej på nätet så jag kan inte länka till den, jag vill
inte ens göra ett urklipp och lägga upp på bloggen då Barometern jagar mig med
blåslampa för varje litet "övertramp" mot upphovsrätten. Jag har fått en
"mycket fin julklapp" från Barometern vilket jag säkert får anledning att
återkomma till på bloggen senare om inte Barometern förändrar sin inställning."


Nu har det dröjt två månader innan det blev aktuellt att skriva om detta igen.

Det handlade om att Barometern ville ha betalt för jag använt upphovsrättsskyddat material på min blogg. Jag har varit väldigt tystlåten med vad detta handlat om men på något märkligt sätt har politikerparet  Pierrre Edström (fp) och Birgitta Axelsson Edström (v) fått information om detta.

Den 28 februari skrev båda om detta på sina bloggar. Den moraliske väktaren Pierre Edström finner tydligen stor skadeglädje i att skriva om detta under rubriken "Kanske dags att städa i eget bo?"

Jag har givetvis kontaktat Pierre Edström för att få reda på vem som lämnat ut denna sekretessbelagda information men han har vägrat lämna ut denna information med hänvisning om att han är journalist och inte kan lämna ut sina källor. (Jag som trodde att han var politisk sekreterare för folkpartiet i landstinget). Han har till och med anklagat mig för att två gånger begått en lagöverträdelse då jag frågat om vem som lämnat ut uppgifter i två sms.


Under söndagskvällen tog Pierre Edström bort sitt blogginlägg då han troligen började bli orolig över sin text i inlägget, därför kan jag inte länka till det. MEN jag har det dokumenterat och citerar här hans borttagna inlägg.


"Den självutnämnde mästerbloggaren här i Kalmar, som företräder det minsta partiet i kommunfullmäktige, verkar ha hamnat i onåd hos en av lokaltidningarna. Tidningen har nu tröttnat på att politikern ständigt publicerar foton på sin blogg som är skyddade enligt upphovsrätten och har helt sonika skickat fakturor för att deras material används utan tillstånd.

Bloggaren själv hänger gärna ut personer med namn som begått lagbrott men att själv följa de regler och bestämmelser som finns är tydligen svårt. Snacka om dubbelmoral!"


Moralens väktare Pierre Edström har talat.  Han har samtidigt lagt ribban på en viss nivå.

  

Jag har förstått att det finns många som inte gillar att jag har väldigt många besökare på min blogg, däribland tydligen också Pierre Edström. Jag har dock själv inte utnämnt mig till någon mästerbloggare utan det klarar andra så bra ändå. Jag skriver bara om saker och ting som jag reagerar på. Att jag ständigt skulle publicera upphovsrättsskyddade foto på min blogg är som alla mina läsare vet en stor lögn. Möjligen är Pierre även irriterad på min enkla fototeknik och mina foto som jag försöker förgylla bloggen med. Dock kallar jag inte min blogg för fotoblogg som vissa andra bloggare.


MEN NU TILL PIERRE EDSTRÖMS SJÄLVMÅL!!!!!

  

Pierre Edström som tydligen ägnar sig åt journalistik vet givetvis vilka regler som gäller angående upphovsrätt och därför låter han sina moraliska synpunkter och fördömande vina över min blogg.


Det sanslösa är att Pierra Edström gör sig skyldig till exakt samma sak som han beskyller mig för. I ett blogginlägg den 19 november har Pierre "stulit" ett upphovsrättskyddat foto från Barometern. Fotot föreställer vänsterpolitikern Jonny Pettersson sovande vid ett landstingsfullmäktigmöte. (Jonny P är även tillförordnad ordförande i Kalmar FF).

Gå in på följande länk och skrolla ner till 19 november så hittar du aktuellt foto.


Det finns fler exempel på inlägg med upphovsrättsskyddat material på hans blogg som t.ex. 23 april, 7 juli, 23 augusti och från 2008 så sent som 16 februari.


Är inte detta dubbelmoral i kvadrat!

  

Ändå skickade jag ett mail till Pierre igår med följande avslutning.


"Man skall inte kasta sten när man sitter i glashus. Något att tänka på
Pierre!"


Men polletten ramlade tydligen inte ner hos Pierre.


Undrar hur många timmar det dröjer innan Pierre Edström plockat bort de aktuella bilderna från sin blogg?


Läs gärna Pierre Edströms inlägg från den 4 mars där han skriver att han känner "ett stort obehag av att bli utsatt för sms, mail och telefonsamtal från en person som jag skrivit om på bloggen."
Jag kan gärna redovisa alla mail och sms på bloggen och det får gärna Pierre Edström göra själv också. Så kan var och en avgöra om det finns något obehagligt i dessa. Snarare är det så att Pierre E tydligen känner obehag av att få mail och sms från en sverigedemokrat oavsett innehållet. Men om Pierre E redovisar mina mail och sms så bör han också redovisa sina svar till mig, vilket jag tror många kommer fina ganska roliga.

I sitt inlägg anklagar Pierre E andra politiker för att "Det är alltså egenintressen som går före ett rakryggat handlande."  Jag uppmanar Pierre E att själv vara rakryggad och skriva mitt namn i sina inlägg som handlar om mig eller min blogg och inte använda förtäckta ordalag och epitet. Annars är även det dubbelmoral Pierre E!

Kommer Barometern att ställa samma krav på Pierre Edström som de ställt på mig, en sverigedemokrat? Eller kommer folkpartisten Pierre Edström behandlas på annat sätt av tidningen?

Om rättvisan råder kan Pierre Edström förvänta sig en faktura från en av lokaltidningarna.

Birgitta Axelsson Edström (v) har även skrivit ett inlägg som inte kan betecknas som annat än mycket lågt, där hon kallar mig för en hunnalort. Vilka kollegor man har i fullmäktige! Läs hennes inlägg.
Kurt Lundgren kommenterar för övrigt hennes blogginlägg i hårda ordalag.
Jag vill upplysa Birgitta om att ett företags fakturor är sektretessbelagda handlingar som ett företag inte kan/får lämna ut till ett politikerpar. För övrigt har jag aldrig förnekat att jag fått en faktura från en lokaltidning, utan försökt nå en uppgörelse med tidningen.

P.S. För min egen del har jag nått en uppgörelse med tidningen.

Ett litet förtydligande eftersom det finns felaktiga uppgifter på en del bloggar. Tidningen har krävt ersättning för en enda bild med anledning av upphovsrätten. Bilden föreställer mig själv i talarstolen vid kommunfullmäktigemötet den 17 december. På bilden visar jag upp socialdemokraternas helsidesannons i valrörelsen med budskapet att "Det går bra för Kalmar". Vid detta kf-möte debatterades besparingar om 75 miljoner kronor i kommunen.


Kommentarer
Postat av: Skånepåg

Vill bara nämna för de som inte känner till det, men politikerparet Pierrre Edström (fp) och Birgitta Axelsson Edström (v) är synnerligen gulliga och berör verkligen "seriösa" områden i sina bloggar.
Hon brukar kalla honom den goa liberalen.
Han brukar kalla henne min egen rödstrumpa.

Det är dessa som är med och styr Kalmar. Inte undra på att det ser ut som det gör med sådana "låtsaspolitiker"!

2008-03-05 @ 00:09:24
Postat av: j-å

Det här ser inte bra ut. Varken för dej Thoralf, Pierre eller Birgitta. Ni låter som Ubuntu, Pås och Truckdriver i förgående blogginlägget.
Det var en mycket tråkig läsning.
Vi väljare förväntar oss betydligt mer av våra folkvalda. Inte denna sandlådenivå.
De stora förlorarna är väljarna, inte ni.

2008-03-05 @ 14:29:16
Postat av: Thoralf

j-å, efter flera blogginlägg från både Pierre Edström och Birgitta Axelsson Edström blev jag faktiskt tvungen att svara.
Jag har inte lagt ribban utan det har detta politikerpar gjort på egen hand, tyvärr.

Att bli jämförd med en hunnalort som i Birgitta Axelsson Edström blogginlägg kräver faktiskt en reaktion.

Tycker du inte det?

2008-03-05 @ 14:44:03
Postat av: Truckdriver

j-å
Jag kunde inte låta bli att kommentera Ubuntu, eftersom han ansåg att en bild av Thoralf var lämplig att illustrera en pedofilskrift.

Vad är det för fel att bemöta sådant trams?

Ubuntus inlägg:
"Men bra då vet jag hur du står när det gäller det hela om fakta. Jag håller på att skriva ett rep om pedofili, om man ska gå enligt dig så är det helt ok för mig att sätta in en bild på dig i repet. För det handlar om män, och du är till en viss antydan man.
Tar du illa upp så kan du be mig om ursäkt..."

2008-03-05 @ 14:53:21
Postat av: Magne

Det var med stort obehag jag än en gång besökte Birgitta Axelsson Edströms blogg. Där hatet och frustrationen dryper längs med bloggens väggar. Det är en otäck människa det. Nu förstår man varifrån AFA får sin livskraft och legitimitet.

2008-03-05 @ 15:36:01
Postat av: Skånepåg

Magne

Läste i gårdagens Barometern ett uttalande av Birgitta Axelsson Edström beträffande Khaban i stadsparken. Hon är ju ordförande för kultur och fritidsnämnden och kommenterar de skenande kostnaderna för detta på följande sätt: "Vi utgår från att vi får ökade anslag". Hos henne finns det tydligen inte minsta förståelse för, att detta innebär att dessa medel måste tas från något annat håll och dessutom till detta idiotprojekt!

Hon tycker antagligen att det måste var jättekul att hålla på och leka med andras pengar, utan att behöva ta något som helst ansvar!

2008-03-05 @ 16:00:09
Postat av: Skånepåg

Glömde givetvis poängtera att denna Birgitta Axelsson Edström, som är kultur och fritidsnämndens orförande i Kalmar, har genom att kalla Thoralf Alfsson för en hunnalort visat vilka kvalifikationer som hon besitter.

Om hon inte offentligt snarast möjligt ber om ursäkt, bör hon omedelbart frånträda eller avpolleteras från sin ordförandepost! Visserligen har vi inga höga tankar om Vänsterpartiet, men detta var ett absolut lågvattenmärke som ingen skall behöva acceptera!

2008-03-05 @ 16:32:41
Postat av: Putte

Jag håller nog med j-å här.

Till Thoralf:

"Tre ord icke växla i träta med en usling; den bättre är ofta böjlig, när den sämre slår."

Betyder i princip att, låt Edström o Axelsson skriva skit utan att svara dom, för det faller bara tillbaka på dom själva. Det är lite dumt att sänka sig till deras nivå.

2008-03-05 @ 16:36:49
Postat av: alex

hm en folkpartist som är gift med en vänsterpartist?...

2008-03-05 @ 17:01:09
Postat av: Thoralf A

Putte, till hunnalortnivån kommer jag aldrig.

Men en sak är i varje fall säker, min respekt för vänsterpartiets kommunfullmäktigeledamöter är på en bottennivå.

2008-03-05 @ 17:27:19
Postat av: Lassese

Ja det är rätt! De där sandlådebarnen är inte värda att ödsla energi på. De är väl avundsjuka på att du och inte de företräder ett parti med så goda framtidsutsikter. Låt de skrika bäst de vill. De sänker bara sig själva. Låt dem inte dra med dig i fallet.

Att höra vänsterfolk prata ger mig rysningar.

2008-03-05 @ 17:30:09
Postat av: Magne

Dom är avundsjuka och frustrerade för att din blogg är så himla populär Thoralf. Politisk korrekt sörja och röd hyckleri lockar inga läsare. Keep it up!

2008-03-05 @ 17:41:48
Postat av: Magne

Jag håller alltid med Thoralf!

2008-03-05 @ 17:51:47
Postat av: Loob

Thoralf, du är en stor besvikelse

2008-03-05 @ 20:40:09
Postat av: Gunsan

Thoralf, det är du visst inte. Underbart, tack för senast!

2008-03-05 @ 20:51:26
Postat av: Gunsan

Tycker jag inte alls. Underbart, tack för senast Thoralf!

2008-03-05 @ 21:36:53
Postat av: Magne

Tror inte ens du vet vem Loob är och vilka odemokratiska hockeyåsikter han står för. Väx upp och skaffa dig ett jobb och en vuxen åsikt snorunge!

2008-03-05 @ 22:40:32
Postat av: Loob

Magne, om du bara visste vilket jobb jag har

2008-03-05 @ 22:55:27
Postat av: jenny

Ni som anser att dessa personer ej ska besvaras utan istället låta dem tjaffsa bäst de vill, och att Thoralf skulle hamna på samma nivå som dessa i och med detta inlägg, ni glömmer en sak; De kommer med lögner, Thoralf med fakta. Däri ligger skillnaden. Att bemöta lögner med sanningar är högst relevant.

2008-03-05 @ 23:21:49
Postat av: alex

Loob, låt mig gissa, du har inget jobb, är 16 år finnig och ful med vänstersympatier?...

2008-03-05 @ 23:24:33
Postat av: Magne

Snorunge du har inget arbete. Du vill inte arbeta eller bidraga utan bara ta och svamla om fri invandring och anarki. Skaffa ett jobb och väx opp snoris!

2008-03-06 @ 00:06:24
Postat av: Skånepåg

Det udda politikerparet Pierrre Edström(fp) och Birgitta Axelsson Edström(v) har skrivet var sitt "försvarstal" på Kurt Lundgrens blogg. Här beklagar man sig hur elaka människor är mot dom.

Man kan inte tolka damen på annat sätt, än att alla som är kritiska till den förda invandringspolitiken är rasister. Hon begriper således inte ens vad detta ord egentligen betyder. Hennes användning av ordet hunnalort anger hon vara en beskrivning av rasism och skall inte vara beskrivning på någon som utövar detta.

Thoralf, jag och andra SD:are är enligt henne inte några hunnalortar, men vi är anhängare till en lära som utövar hunnalorteri. Börjar bli riktigt roligt, men en mer krystad bortförklaring av hennes klavertramp måste vara svårt att hitta!

http://kalmar.blogg.se/1204696433_hundlort_ovrdigt_en_p.html#comment

Postat av: Tore

Som gammal i "gemet", och som "Skånepågen" säger:
"Krystad förklaring" sa Bill
"Ett klavertramp" sa Bull

Thoralf, nog måtte "Barometern" få betala för att
de "olovandes" fotat dig, utan tillstånd!...

Vi är många "eldsjälar" till din förnämliga blogg!
Bry dig inte om småglina "ty de veta inte vad de gör
eller säger"! En vacker dag, vaknar även dessa upp!

"Den goa liberalen", och "min egna rödstrumpa" är
ett perfekt "facistiskt" par. De gräver sina egna
"gravar", ty sådana tillhör inte detta riket...

I övrigt: Bra jobbat i skuggan, Thoralf!...

2008-03-06 @ 13:36:52
Postat av: Jorma

Thoralf, jag har skrivit det tidigare...ta printscreenar på bilder osv samt länk, så kan inte medier mfl göra ett dugg!!!!!!!!

Och hälsa Barometern att vill dom ta avgifter för andvänt material så ska dom uppvisa att dom gör så för ALLA som har andvänt sig utav detta. I annat fall så skulle dom kunna hälsa hem i ett tvistemål i rätten. Dom ska också kunna påvisa att detta är praxis i deras chargong och enligt alla regementen. Ta dessutom kvitto och dra av det på "övriga utgifter" i deklarationen. Eller skit i och betala genom att bestrida det hela, och då blir det ett tvistemål. I tvistemålet måste dom som sagt kunna bevisa att det är praxis samt uppvisa bevis på att så har skett i tidigare fall. Andvänd ovan exempel på om dom tagit avgifter ifrån kommunisten och rödliberalen i en ev. tvist.

2008-03-06 @ 15:15:26
URL: http://antiism.wordpress.com/
Postat av: Tore

Måste bara nämna det:
"V-politiker skickade sexmejl till partikollega"!
Problemet, som för alla kommunister var, att
han sa att han var Sverigedemokrat. Vad nämnde han?
"Lämna omedelbart Sverige". "Försvinn härifrån"
"Det luktar skit från dig! Vill du tjäna pengar får
du sälja din rumpa på en bordell i Köpenhamn".

Denne kommunist kallar sig "femminist" och skall visst föreläsa på "Internationella kvinnodagen".
Kvinnan mår väldigt dåligt, naturligtvis, och över-
väger att lämna vänsterpartiet. Mer på Arbeterbladet.
www.arbetarbladet.se/index.php

DO, var är du nu, när en icke etnisk medborgare
kränks! (krängs) Bäst att skriva både/och, så ingen
förvirring uppstår!...

2008-03-06 @ 17:36:04
URL: http://arbetarbladet.se/index.php
Postat av: henrik

På tal om dubbelmoral: var det inte du Thoralf som för X antal månader sedan publicerade en blid på Birgitta Axelsson-Edström och kommenterade hennes val av utsmyckning i öronen? Vill minnas att det handlade om "julpynt" eller dylikt?
Är det ok att håna andra, men inte tåla kritik som åtminstone nuddar den politiska sfären?
Dessutom känns det ganska irrelevant att diskutera P.E:s och B.A-E:s privatliv och äktenskap i kommentarerna på denna blogg. Ingen kommenterar väl ditt val av fru?
Och slutligen Thoralf: läs på! Det är helt ok att använda foton tagna av någon annan om man först meddelar upphovsmannen/kvinnan om lov. Köp en lagbok!

2008-03-06 @ 21:31:43
Postat av: Antiism

Tore, här kan man se vilka männen är som ska föreläsa. En utav dessa kulturberikande personer måste ju vara den kommunistiske sms-snuskisen!?

Länk: http://www2.vansterpartiet.se/gavle/art_detalj.asp?ID=268

2008-03-06 @ 21:59:52
URL: http://antiism.wordpress.com/
Postat av: Truckdriver

Henrik

"Är det ok att håna andra, men inte tåla kritik som åtminstone nuddar den politiska sfären?"

Och vad har hunnalort för relevans i den politiska sfären? Det var denna oförskämda liknelse som startade det hela!

"Det är helt ok att använda foton tagna av någon annan om man först meddelar upphovsmannen/kvinnan om lov. Köp en lagbok!"

Om man först MEDDELAR någon om lov? Vad betyder detta? Du menar att fråga om lov eller? Och om de då inte säger ja, vad har lagboken för betydelse i sammanhanget?

Puh!

2008-03-06 @ 22:01:58
Postat av: Thoralf A

Henrik, du har tydligen en lagbok. Då vill jag att du citerar den lagen som bevisar ditt påstående.

"om man först meddelar upphovsmannen/kvinnan om lov"

Menar du att det räcker att meddela eller menar du att man först måste ha tillstånd?

Förklara dig!

2008-03-06 @ 22:51:37
Postat av: Skånepåg

I kväll har en terrorist som representerar fredens religion Islam trängt in i en skola i Jerusalem, sjutit 600-700 skott mot barn, dödat och skadat ett stort antal.

Är det ett sådant intressant och spännande samhälle som satansminister Rheinfeldt att vi även skall ha i Sverige?

Direktrapport från Israel enligt bifogade URL.

http://www.infolive.tv/

2008-03-06 @ 23:13:06
URL: http://www.infolive.tv/
Postat av: Tore

Och den 7/3 polisanmälde Sverigedemokraterna denne
kommunist, som påstod att han var en Sverigedemokrat
Hans namn: Ahmed Bouirda och han kommer ursprung-
ligen från Agadir i Marocko.
Vänsterkvinnan/partikamraten, den han kränkte, sa när hon fick besked om att denne skulle "tala på
kvinnodagen", -Han kränkte mig, mitt kön och mitt
ursprung. Det känns obehagligt!-
Men som sagt, nu har hon lärt sig!
Dessa dårar är som de är, alltså helt obotbara...

Måste bara förmedla Expressens nyhet - den enda pk-
tidningen hittills som bevakar våra 4,43 %...


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0