BAROMETERN HÖGER ELLER VÄNSTER?

70599-234
Vänster eller höger, Barometern?

Barometern har ett trovärdighetsproblem i sin journalistik på en rad områden. I sin iver över att svartmåla sverigedemokraterna och mig själv i diverse artiklar trots att det samtidigt finns fakta och statistik som pekar i en helt annan riktning. Detta har vi sett flera exempel på under de senaste veckorna i Barometern.

I de två senaste referaten från kommunfullmäktigemöten har jag utpekats som frånvarande i debatten och som en "sällsynt gäst i talarstolen". Nu visar till och med Barometerns egen statistik att jag tillhör de 10 mest aktiva politikerna i kommunfullmäktige. I gårdagens tidning (29 december) ägnade tidning ett helt uppslag åt en "granskning" av kommunfullmäktige.


Artikeln finns tyvärr ej på nätet så jag kan inte länka till den, jag vill inte ens göra ett urklipp och lägga upp på bloggen då Barometern jagar mig med blåslampa för varje litet "övertramp" om upphovsrätten. Jag har fått en "mycket fin julklapp" från Barometern vilket jag säkert får anledning att återkomma till på bloggen senare om inte Barometern förändrar sin inställning.


Enligt tidningen var jag den 9:e mest aktiva politikern i kommunfullmäktige vilket bevisar att tidningens egna journalister ägnat sig åt falska påståenden i tidigare artiklar. Tidningens statistik överensstämmer väl med min egen statistik som jag fört ända sedan första minut i kommunfullmäktige. Anledningen till att jag fört denna statistik var just för att kunna slå media på fingrarna vid just dessa tillfällen.


Barometern har noterat i sin statistik att ett stort antal ledamöter inte yttrat sig en enda gång på ett helt år. Det märkliga är att den enda av dessa som Barometern ställer mot väggen i sin artikel är moderaten Tamas Lakatos. Den största andelen tysta ledamöter har självklart socialdemokraterna med hela 37 procent.

Att Barometern som borgerlig tidning inte ställer kritiska frågor till vänsterblockets tysta ledamöter finner jag mycket uppseendeväckande.

Av vänsterblockets 33 ledamöter har ca 18 aldrig yttrat sig eller endast yttrat sig vid ett tillfälle på 14 kommunfullmäktigemöten. Det motsvarar  ca 55 procent av vänsterblockets ledamöter.


Detta mina läsare visar på ett mycket eftertryckligt sätt på hur Barometern mer eller mindre förföljer mig och sverigedmokraterna i Kalmar, och istället skyddar övriga partiers ledamöter. Varför ställer inte Barometerns journalister dessa 18 ledamöter mot väggen och varför namnger man inte en enda från vänsterblocket?


Är Barometern verkligen en borgerlig tidning? Eller handlar det bara om att svartmåla SD i förhållande till övriga partier i tidningen!

  

Vill du se listan på ledamöter som "kniper käft" i kommunfullmäktige så besök min kf-blogg.


Kommentarer
Postat av: Skånepåg

Kul bild och som synes har man "helgarderat"! Har aldrig tänkt på det när jag passerat.

2007-12-30 @ 18:42:14
Postat av: heimdal

går det inte anmäla till granskningsnämnd elelr liknande om du nu har bevis på att de uttalat sig felaktigt/ljugit?

2007-12-30 @ 19:22:57
Postat av: Thoralf A

Jag har funderat på detta! Jag fick som sagt var en "fin julklapp" av Barometern och om de inte önskar den tillbaka får jag fundera på hur jag skall agera. Då kan anmälningar till t.ex. pressombudsmannen vara ett av alternativen.

2007-12-30 @ 20:00:16
Postat av: heimdal

vad är det för intressant julklapp?!
sitter de med skägget i brevlådan tro?

2007-12-30 @ 21:16:52
Postat av: AWSvensson

Grattis till att fått in en kommentar om artiklen att samliga kommuner välkomna flyktingar, vilka det nu är som välkomnar, någon enkät har man knappast gjort. Själv kommenterade jag dessa myter om att svensk välfärd byggde på invandringen som inte passade. Det var bättre att ta in en kommentar från en rövslickare, sorgligt men verklighet.

2007-12-30 @ 21:22:11
Postat av: Tore

Risken är väl, att de får lägga ner "Barometern", i
brist på journalister, men, men, vem bryr sig? Läste
dock om "flanören"Ottosson. Ett trevligt "kåseri" om
en fallen stjärna! "Inatt jag drömde - om stora planer", när han hörde "Johan Persson" och Co försöka sig på Franz Schuberts symfoni nummer 8, "den ofullbordade", som givetvis handlade om Fanerduns eskapader...

2007-12-30 @ 21:56:56
Postat av: Skånepåg

> AWSvensson

Beträffande kommentarerna i Barometern, så har man tydligen satt in stora PK-filtret! Även jag drabbad.

Samma med artikeln om bilbränderna. Här är det också stopp för min kommentar.

Julklappen Thoralf antagligen syftar på är, att tidningen först går ut och beskyller honom för att vara inaktiv i Kommunfullmäktige. Sedan presenterar Barometern en undersökning några dagar senare, där han finns bland de som varit bland de aktivaste! Tala om att "göra bort sig"!

2007-12-30 @ 22:31:16
Postat av: Kalle

Jag har suttit och läst igenom lite inlägg om dina åsikter angående tidningarna, vilket är ganska häpnandsväckande då du inte verkar ha någon större pejl på Pressetiska regler som finns, bland annat klagar du på att tidningar inte skriver ut vilken etnicitet en brottsling har, PO's regler låter som följer:

10. Framhäv inte berörda personers etniska ursprung, kön, nationalitet, yrke, politisk tillhörighet, religiös åskådning eller sexuell läggning om det saknar betydelse i sammanhanget och är missaktande.

I övrigt bör väl en politiker som du själv vara väl medveten om att en dagstidnings åsikter endast meddelas via Ledarsidan och inte i själv artiklarna, då dem inte är skrivna efter tidningens uttalande politiska stöd då tidningarna överlag ej ser sig som propagandavapen där artiklar är skrivna ut socialistisk eller borgerlig synvinkel. Utan bara på ledarsidan, som sagt.

mvh,

Kalle
p.s: alla regler går att läsa på www.po.se

2007-12-30 @ 23:32:50
Postat av: Thoralf A

Kalle, du vet lika väl som jag att tidningen inte följer dessa regler till 100 procent. Jag kan ge dig en rad exempel på detta som just gäller oss sverigedemokrater.
När det gäller t.ex. "vänsterextrema" våldsverkare
nämns deras tillhörighet väldigt sällan i media men skulle någon "högerextrem" våldsverkare vara i farten blir det ofta stora rubriker.

Om tidningen skulle följa reglerna i punkt 10 vore det inte så roligt att läsa några tidningar.

Jag tycker för övrigt att etnicitet är relevant när det gäller våldsbrott, våldtäkter eller hedersrelaterat våld.

2007-12-30 @ 23:55:05
Postat av: AWSvensson

Om man läser mellan raderna så försöker man i de artiklar där det är möjligt att sälja in ett politiskt budskap. Hur många gånger är inte nonsensnyheter där invandrare är inblandade ett försök att marknadsföra en positiv bild av mångkulturen. På samma sätt tar man varje tillfälle iakt att smutskasta bl.a Sverigedemokrater. Kan man inte bygga på fakta så duger gamla myter och ständigt återkommande retorik och epitetler.Jag brukar roa mig med att räkna antalet främlingsfientligt, där rekordet för närvarande är fyra på en liten notis.Nästa år är Stockholmarnas år hur vi nu skall bemöta det.

2007-12-31 @ 10:45:52
Postat av: Gregorius

Hej Thoralf! Din blogg är ett friskt andningshål i ett sjukt samhälle. Tur att det finns människor som du med ett stort civilkurage. Stå på dig! Du har fler sympatisörer än du kan ana.

2007-12-31 @ 11:48:06
Postat av: Magne

Gott nytt år Thoralf!

2008-01-01 @ 02:34:02
Postat av: Skånepåg

Off topic, men väl värt att spridas. Jultalet från Danmarks drottning innehöll bland annat följande kloka ord:

"Nydanskerne har selv et ANSVAR for at finde sig tilrette, ligeså vel som de "gamle" danskere har et ansvar for, at det sker. Det er helt nødvendigt, at man har et åbent sind og VILJEN til at finde sig tilrette. På samme måde er det vigtigt, at det samfund, som modtager de tilrejste, er parat til både at hjælpe, støtte og til at forklare, hvilke KRAV der stilles og hvilke REGLER, der gælder, sagde dronningen." http://www.bt.dk/article/20071231/royalt/701010001/

Vilken skillnad till vad vår "rikstönt" sade!

Postat av: Grue

"I övrigt bör väl en politiker som du själv vara väl medveten om att en dagstidnings åsikter endast meddelas via Ledarsidan och inte i själv artiklarna, då dem inte är skrivna efter tidningens uttalande politiska stöd då tidningarna överlag ej ser sig som propagandavapen där artiklar är skrivna ut socialistisk eller borgerlig synvinkel. Utan bara på ledarsidan, som sagt."

Hahahahaha! Det vill till en blåögdhet bortom alla gränser för att tro på det där. Nyhetsartiklarna om Sd är som regel otroligt partiska. Det har påpekats bl a av medieforskaren Gunnar Nygren:

"Sverigedemokraterna tigs konsekvent ihjäl i de lokala medierna, men de få gånger partiet och dess representanter framträder i artiklar och inslag är det oftast med en negativ inramning. Sverigedemokraterna var inte bara isolerade av andra partier, de var också klart negativt särbehandlade av medierna de få gånger de över huvud taget uppmärksammades."

Eller kolla klimatrapporteringen: är den opartisk? Snälla, det finns gränser för hur naiv man får vara.

2008-01-01 @ 21:41:06
URL: http://gruegranskar.blogspot.com
Postat av: Thoralf A

Kalle, jag har funderat på din kommentar och tänkte ställa en konkret fråga öm det du skrev. Jag citerar för alla läsare.

"Jag har suttit och läst igenom lite inlägg om dina åsikter angående tidningarna, vilket är ganska häpnandsväckande då du inte verkar ha någon större pejl på Pressetiska regler som finns, bland annat klagar du på att tidningar inte skriver ut vilken etnicitet en brottsling har, PO's regler låter som följer:

10. Framhäv inte berörda personers etniska ursprung, kön, nationalitet, yrke, politisk tillhörighet, religiös åskådning eller sexuell läggning om det saknar betydelse i sammanhanget och är missaktande."

Ta nu och läs följande artikel i Barometern om den socialdemokratiske nämndeman i Kalmar som åtalas för misshandel och förklara för mig med tanke på regel 10 varför tidningen anger politisk tillhörighet och kön men inte etnicitet.

Kalle jag väntar!

2008-01-01 @ 23:25:38
Postat av: Thoralf A

missade lägga in lämken till artikeln i Barometern.

http://www.barometern.se/nyheter/kalmar/namndeman-avstangd-fran-tingsratten(287087).gm

2008-01-01 @ 23:27:06
Postat av: Anonym

http://www.barometern.se/nyheter/kalmar
/namndeman-avstangd-fran-tingsratten(287087).gm

2008-01-01 @ 23:30:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0