MILJARDER i BIDRAG TILL UTRIKES FÖDDA I STORSTÄDERNA

Sedan jag skrev om ekonomiskt bistånd till utrikes födda i vissa kommuner (Landskrona, Malmö, Södertälje, Vellinge) har jag fått en hel mängd av förfrågningar från andra kommuner som jag skickat på mail. Jag redovisade dock bara en av Sveriges största städer Malmö men jag har givetvis fått frågor om Stockholm och Göteborg också.

En sak vill jag också poängtera att i dessa summor ingår endast ekonomiskt bistånd (tidigare socialbidrag). Hur mycket som betalas ut av A-kassan, försäkringskassan o.s.v. ingår alltså inte i dessa siffror.


Jag tänkte nu göra en liten gemensam redovisning av dessa tre städer.


I den "officiella" redovisningen i dessa kommuner kan jag tänka mig att det är följande siffror som redovisas.

 Ej flyktingarFlyktingar
Stockholm857,6189,5
Malmö527,290,5
Göteborg803143,9
Storstäder2187,8423,9
Med dessa siffror kan man ju tro att det är svenskar som får huvuddelen av dessa summor men så är alltså inte fallet. Här kan man tro att svenskar i dessa tre storstäder får ca 2 190 miljoner i bistånd och flyktingar "bara" 425 miljoner.


Delar man istället upp summorna på födda i Sverige och utrikes födda så ser det istället ut på det här sättet

 Född i SverigeUtrikes född
Stockholm310,8738,5
Malmö148,9468
Göteborg295,7644,5
Storstäder755,41851


Med lite grafik så kan var en se att staplarna så att säga har bytt plats. Nu börjar då sanningen närma sig. Här kan vi se att födda i Sverige får ca 750 miljaoner kronor i bistånd medan utrikes födda får 1 850 miljoner i bistånd.

MEN då ska vi också komma ihåg att i dessa staplar har vi inte tagit hänsyn till hur stor andel av den totala befolkningen som utrikes födda är. Om vi istället räknar ut hur mycket varje person född i Sverige får i jämförelse med varje utrikes född person ser staplarna än mer ojämna ut. (kronor/person)


 Född i SverigeUtrikes född
Stockholm4954423
Malmö7405889
Göteborg7586249

.


Detta mina vänner är egentligen hur man skall jämföra dessa grupper och som alla kan se är det faktiskt Göteborg som betalar ut mest bidrag.


Detta är det verkliga beviset på den katastrofalt misslyckade integrationen av invandrare i samhället. Givetvis borde dessa fakta få varje frisk och sunt tänkande politiker att inse att massainvandringen måste begränsas drastiskt.

  

Jag har ju för övriga kommuner redovisat hur fördelningen ser ut när det gäller gifta/sammanboende personer.

 Född i SverigeUtrikes födda
Stockholm8,8260,2
Malmö6,3200,5
Göteborg16,8251,7
Storstäder31,9712,4


Totalt i dessa tre storstäder får gifta/sammanboende som är födda i Sverige 32 miljoner i bidrag. Medan gifta/sammanboende som är födda utrikes får hela 712 miljoner i bidrag. En bakgrund till dessa siffror torde vara den låga förvärvsfrekvensen bland kvinnor inom vissa befolkningsgrupper. Eller det som vissa kallar den berikande mångkulturen.


Personligen blir jag bara mer och mer förbluffad över dessa siffror ju mer jag granskar dem och det är inte omöjligt än att det blir en sammanställning över hela riket om några dagar.

Det skulle dessutom vara intressant att se siffrorna från andra bidragssystem i samhället.

DN, Dagens Nyheter
SvD


Kommentarer
Postat av: Henrik

Det borde ju egentligen vara tvärtom, att de som invandrade till Sverige faktiskt hade någon specifik kompetens som landet efterfrågade och därför var i betydligt mindre behov av bidrag än den inhemska befolkningen. Raketforskare till Swedish space corporation eller leverkirurger till akademiska sjukhuset...Men plockar man istället in det ekonomiska bottenskrapet från jordklotets mest efterblivna områden och erbjuder dem kravlös livstidsförsörjning då blir resultatet som det blir...

2008-07-03 @ 20:38:30
Postat av: AnonymEtt skadestånd på 3 miljoner kronor till en utvisad egyptier ! Sänkning av sjukförsäkringen till 75 % för en kvinna i Uddevalla som har en obotlig cancersjukdom !

Man kan undra vem som känner sej mest kränkt !

Hur i h-----e har det ställts till i Sverige !

Mvh S-E Karlsson.

2008-07-03 @ 20:48:27
Postat av: Roberth Ström

Får jag använda detta på min sida? Jag länkar såklart till dig.

2008-07-03 @ 21:54:30
URL: http://surabloggen.wordpress.com/
Postat av: Quantrill

Bra jobbat Thoralf. Jag är dock ganska säker på att alla etniska svenskar, som inte är kompletta idioter, inser även utan din redovisning att invandringen är en enda stor gigantisk baklängesaffär för svenska skattebetalare och landet. Problemet är hur stor är gruppen etniska svenskar som är kompletta idioter? Röstar 95% av befolkningen på någon av de etablerade riksdagspartierna vid nästa val 2010? I sådana fall bör varje tänkande människa snabbt lämmna landet och emigrera till sundare länder. Det som händer i Rhodesia och Sydafrika kan hända här också.

2008-07-03 @ 22:19:02
Postat av: lunkentuff

Qantrill: Jag tror nog inte så många inser hur gigantisk baklängesaffären är, se bara hur olika samma siffror kan redovisas och redovisas. De flesta har nog med sitt och orkar inte sitta och gräva i statistik och räkna om den för att få en rättvisande bild. Jag tror nog Thoralfs pedagogiska redovisning kan få en hel del att tänka till.

Finland verkar vara ett sunt land och än så länge är man ju som svensk fri att flytta dit, det är väl bara en tidsfråga innan det ändras. Varför skulle de vilja ta ansvar för vår flyktingpolitik som de kan tvingas till ju fler svenska medborgarskap som delas ut här.

2008-07-03 @ 22:40:12
Postat av: Urban

Tja som Merit Wager skriverhttp://meritwager.wordpress.com/2008/07/02/arbetskraftsinvandring-social-turism-och-varfor-tog-hon-med-sig-goran-persson/

...Däremot är Sverige attraktivt för dem som inte vill arbeta eftersom vår sociala s.k. välfärd försörjer människor i oändliga tider. Sverige är attraktivt för många av dem som, trots att de fått sina ansökningar om uppehållstillstånd prövade otaliga gånger och fått avslag varje gång, ändå stannar kvar här och jobbar svart. Sverige är också attraktivt för många som fått uppehållstillstånd men som bidragifierats och förstått att de kan “tjäna” lika mycket och ibland mer på att stanna hemma och harva lite på sfi (år ut och år in), som de kan om de jobbar.Nästan alla asylsökande och personer som fått uppehållstillstånd talar om dagersättningen som sin “lön”. Många irakier tror på fullt allvar att det är en lön som de har rätt till eftersom Iraks regering med sina oljerikedomar betalar stora pengar till Sverige för att de som lämnat Irak ska få det bra här. Andra är helt säkra på att pengarna kommer från FN. Ja, det är absolut sant, så tror de! Och de är arga för att Sverige inte ger dem bättre bostäder, mer pengar, mer allt. En del säger t.o.m. att om de hade vetat att de inte får fina lägenheter precis där de själva vill etc så hade de inte kommit hit alls och lämnat sina stora, fina hus med vackra trädgårdar. Ytterst få är medvetna om att det är svenska skattepengar som bekostar flykting- och asylmottagandet. Snacka om totalt misslyckande av svenska myndigheter att kommunicera rätt information…Kommentar:

Hur i h-----e har det ställts till i Sverige !Postat av: Thoralf A

Roberth Ström, det är givetvis ok att använda material från min blogg. Vill du sen länka till min blogg är jag tacksam.

2008-07-03 @ 22:55:19
Postat av: Thoralf A

Urban, tack för tipset!Merit Wager skriver:

"Just det! Sverige kanske inte är så attraktivt som svenskarna vill tro - för människor som vill jobba och klara sig själv. Däremot är Sverige attraktivt för dem som inte vill arbeta eftersom vår sociala s.k. välfärd försörjer människor i oändliga tider."Nej, för vem vill flytta till Sverige med ett av världens högsta skattetryck å jobba? Det är inte speciellt smart.2008-07-03 @ 23:00:51
Postat av: Skånepåg

> Urban"Andra är helt säkra på att pengarna kommer från FN."För några år sedan fanns en kort artikel i Barometern att en socialsekreterare påpekat för en invandraret, att pengarna inte kom från FN utan svenska skattebetalare. Han fick enligt tidningen en varning för detta, eftersom invandaret känt sig kränkt av att få höra detta (självklara påpekande) och ansett sig illa behandlad. Att socialsekreteraren påpekat detta för invandaret berodde tydligen på att han krävde mer än vad som var tillåtet enligt gällande regler, men dessa fakta var givetvis helt ovidkommande för tidningen!

2008-07-03 @ 23:39:40
Postat av: Quantrill

Lunkentuff: Du har delvis rätt i ditt antagande. Jag baserar mitt tänk på det faktum att du numera inte kan passera den allra minsta köping, oavsett tid på dygnet, utan att stöta på mängder med utlänningar av en sort ex afrikaner och araber som inte varit vanlig tidigare. Dessa figurer rör sig planlöst genom bebyggelsen vilket måste få varje tänkande människa att undra, hur har dom tid och hur har dom råd? Hur försörjer dom sig? Om detta pratas det en hel del på arbetsplatser och sociala träffar, naturligtvis inte högt för det kan ju vara farligt som bekant att tala om sådana saker i dagens "demokratiska" Sverige. Väl mött.

2008-07-03 @ 23:41:06
Postat av: Magne

Jag pratar varje dag vitt och brett både i fikarummet som med fackbas hur det är ställt i detta landet. Här ska faen inte hymmlas. Idag stod det i Dagens arbete (propagandablaskan jag betalar med min fackavgift) bl a att alla Sverigedokrater är tokstollar och att så gott som alla invandrare är flyktingar och minskningen måste först bero på att dom inte behöver fly bla bla bla och Sverigedemokraterna sitter på tomma stolar och öppnar aldrig truten i fullmäktige. Men dom nämner inte vad detta beror på. Vuxenmobbning och ett större antal mandat än väntat. Detta skit står att läsa i varje nummer. För några nummer sedan diktade dom upp någon söt liten historia där en ung grabb hade glidit in på fel spår och blivit en otäck samt förvirrad Sverigedemokrat. Lyckligtvis styrdes han på rätt väg igen av sina förståndiga och något mer livserfarna jobbarkompisar. Är övertygad om att detta var en uppdiktad skröna att läsas av sina som dom tycker korkade och blåögda medlemmar. I samma nummer var Pohl inbjuden men det orkar jag inte återberätta.Må dom ljuga blott dom fruktar oss.

2008-07-04 @ 00:05:40
Postat av: Die Dumme Schwede!!!!

Vem har någonsin trott på den här "sk.....ten", att den politiskt styrda invandringen är en tillgång för Sverige!!!!

Vart tog samtliga "hjärnkirurger", "kärnfysiker" och "raketforskare" vägen? Dessa människor finns ju i parti och minut enligt Måna "Tönten" och Fredrik "Barbaren"!!!!

Turismen i Sverige är en ökande "exportinkomst" enligt politiker och andra "experter"! Vad vill då de utländska turisterna se av Sverige? Jo, gamla svenska "tönterier" och övriga "barbariska" seder och bruk, såsom svensk natur och djurliv (älg), lugnet på landsbygden i en typisk gammaldags svensk röd stuga, svenska vintervyer (ishotellen i norrland), Wasa - museet och det mest eftersökta av dem alla, nämligen svensk vikingatid! Kan Du tänka Dig dettta Fredrik "Barbaren"!!!! Är det verkligen möjligt, att de utländska turisterna inte efterfrågar det "nya mångkulturella Sverige" med "sevärdheter" såsom Akalla, Tensta, Rinkeby, Bergsjön, Hisingen och givetvis "pärlan" av dem alla Rosengård!!!! Här har det politiska etablissemanget missat totalt i sin marknadsföring av Sverige och varför detta????

2008-07-04 @ 08:27:58
Postat av: Fenrisulv

Thoralf, när du i dina jämförelser använder formuleringarna "födda i Sverige" respektive "födda i utlandet", till vilken kategori räknas födda av invandrare i Sverige till? Erfarenheter visar ju att bidragsutnyttjandet även följer med i nästa generation Sverigefödda, men av invandrarföräldrar.

2008-07-04 @ 08:38:23
URL: http://exilen.eu
Postat av: Thoralf A

Fenrisulv, den kategorin du avser finns under födda i Sverige.

För att få den uppdelning som både du och jag troligen önskar där födda i Sverige av utrikes födda föräldrar brukar kallas för "Med utländsk bakgrund" i officiell statistik. Tyvärr finns inte detta att tillgå när det gäller socialbidrag, i varje fall har jag inte kunnat hitta detta.

2008-07-04 @ 08:54:51
Postat av: Roberth Ström

Fan bilderna visas inte på min blogg hmm hur ska man gå tillväga?

2008-07-04 @ 08:56:09
URL: http://surabloggen.wordpress.com/
Postat av: Nisse Hult

Thoralf, lägg gärna in länkar till de sajter varifrån du hämtar din information. Tack på förhand!

2008-07-04 @ 13:22:41
Postat av: Laban

Måste bara lägga in detta, mörkläggningen fortsätter i svensk strutsmedia.Svensk kontra italiensk journalistik:Svenska kidnappad på Sicilien:

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=148&a=801154Hmm är det Lars, Ove och Johanna på semester som kidnappar till höger och vänster? Nej knappast:103226530.html" rel="nofollow">http://www.ansa.it/site/notizie/regioni/sicilia/news/2008-07-03103226530.html"un libanese di 27 anni, dalla sorella, di 28, e dal fidanzato di questa, un iraniano di 23; tutti residenti in Svezia."2 libaneser och en iranier låg bakom. Svenska kriminella medborgare såklart. Patetiskt...

2008-07-04 @ 13:41:19
Postat av: Tobias Lindgren

Härlig och saklig artikel i KLT idag, Thoralf! Gratulerar! Synd bara att de har stavat ditt förnamn fel. Borde de inte kunna korrigera det?

Postat av: ågher

Thoralf:

"Nej, för vem vill flytta till Sverige med ett av världens högsta skattetryck å jobba? Det är inte speciellt smart. "Är det ens speciellt smart att bo i landet då? Är inte detta ännu dummare?Undrar bara, och får väl klargöra att jag återigen inte försöker provocera. Utan vill få en bild av hur SD´s anhängare funderar kring frågor.

Här blir det så vass ton varje gång Thoralf presenterar något. Det blir smutskastning och hårda ord hela tiden. Thoralf presenterar ngt, sen svär ni andra galla. Detta är trist, för dialogen, eller analysen över saker uteblir.

Är inte detta lite trist Thoralf, eller vill du bar höra hur surt förbannade folk är?

2008-07-04 @ 15:33:22
Postat av: Tore

Naturligtvis finns många ynglingar som är födda i

Sverige, men med utländsk bakgrund. Varför undan-

hålles detta annars för svenska folket, liksom dribblandet med de första officiella staplandena,

ovan?

Detta måste få en förändring, för nämner etablisemanget detta ofta nog, blir det en del av deras "sanning", även om det är falskt!...Kör hårt, Thoralf!, livet är kort. Vi är många som

gillar dina avslöjanden mot denna kränkning av det

svenska folket!...

2008-07-04 @ 16:13:47
Postat av: Tore

åger igen!

www.sverigedemokraterna.se

Bye, bye...

2008-07-04 @ 16:15:59
Postat av: Anonym

Tore:

tack tack igen

2008-07-04 @ 16:17:25
Postat av: Thoralf A

ågherLäs Merit Wagers inlägg på länken som finns bland kommentarerna så behöver jag inte skriva samma sak en gång till.

För din information vill jag också säga att Merit Wager är inte sverigedemokrat.

2008-07-04 @ 16:41:24
Postat av: AWsvensson

Merit Wager var en av de värsta flyktingsnyftarna så pass så hon dumpade en iranier för det gagnade ändamålet. När fan blir gammal blir han religiös.

2008-07-04 @ 16:48:41
Postat av: Skånepåg

> ThoralfDu skriver: "Läs Merit Wagers inlägg på länken som finns bland kommentarerna så behöver jag inte skriva samma sak en gång till."Det finns de som passar in i uttrycket "tagit del ej förstått", så förvänta dig inte alltför mycket!

2008-07-04 @ 17:51:38
Postat av: Skånepåg

> Tobias Lindgren.Beträffande intervjun i KLT så finns även Christina Magnusson (s) med som någon sorts referens.I tidningen Kalmarposten intervjuvades hon i mitten av 90-talet och där även invandringen berördes. Hon sade då uttryckligen, att det var VIKTIGT att skapa en förutsättning för repatriering av de som inte längre hade ett skyddsbehov. Jag rensade i mina urklipp för några år sedan och detta råkade tyvärr då också försvinna, så vet inte exakt i vilket nummer detta fanns. Skulle vara intressant att höra vad hon anser i dag är orsaken till, varför hon inte längre anser att detta är en viktig fråga?

2008-07-04 @ 18:44:04
Postat av: Roberth Ström

Tack Laban ännu mer i min samling DN lögner

2008-07-04 @ 21:57:03
URL: http://surabloggen.wordpress.com/
Postat av: Skånepåg

Före valet 2006 hade bl.a. Björn Brändewall (fp) och Birgitta Elfström (s) flera insändare i Barometern som gick ut på, att "flyktingar" inte kostade Kalmar kommun någonting utan att det var precis tvärtom.Jag gjorde ett par tappra försök med välformulerade insändare att bemöta dessa medvetet lögnaktiga påståenden, men samtliga blev refuserade. Undrar hur dessa personer nu kommer att reagera på Thoralfs exempel. Nya svepande anklagelser med det gamla vanliga, tystnad eller vad?

2008-07-05 @ 10:24:10
Postat av: Roberth Ström

Skånepåg se detta http://vlt.se/artikelmall.asp?version=783447

2008-07-05 @ 10:49:59
URL: http://surabloggen.wordpress.com/
Postat av: Skånepåg

> Roberth Ström.Mycket bra!

2008-07-05 @ 11:06:52
Postat av: Kompis_en

Hej Thoralf.

Först måste jag säga att det är ett sant nöje att läsa din blogg - keep up the work!Vidare skulle jag vilja se statistik för följande kommuner: Sundsvall, Timrå, Härnösand, Ånge.

I dessa kommuner har det länge funnits kulturberikare men några siffror får vi aldrig.

Visa gärna siffrorna på din blogg.Tack på förhand

Kompis_en.

2008-07-05 @ 11:29:42
Postat av: Kalle

Invandringspolitiken är som ett enda stort svart hål.

2008-07-05 @ 14:55:57
Postat av: Skånepåg

> Kalle.Ett dolt svart hål, som slukar allt!Video från USA där trots allt fler invandrare (procentuellt) arbetar än i Sverige. http://www.youtube.com/watch?v=cY6t2ckpb5g&feature=relatedObservera slutorden från nyhetsankaret som påpekar något i stil med, att om ingenting görs så kommer detta definitivt inte att gå bra!

2008-07-05 @ 18:57:37
Postat av: Vladimir

"Just det! Sverige kanske inte är så attraktivt som svenskarna vill tro - för människor som vill jobba och klara sig själv. Däremot är Sverige attraktivt för dem som inte vill arbeta eftersom vår sociala s.k. välfärd försörjer människor i oändliga tider."

"Nej, för vem vill flytta till Sverige med ett av världens högsta skattetryck å jobba? Det är inte speciellt smart".

Mycket sörjligt men sant speciellt med tanke pa vilket fint land Sverige är! Det värsta är att alla svenskar jag snackade med antingen vägrade diskutera fragan eller använde bortförklaringar som "invandringen behövs för att halla vart välfardssystem igang". Vissa försökte byta tema med en gang andra kännde sig kränkta trots att jag var mycket försiktigt i mitt sätt att ställa fragor de tredje stämplade mig som rasist men i alla fall duskissioner slocknade mycket snabbt. Var manniskor fega eller hjärntvättade vet jag inte men till slut tröttnade jag pa detta och flyttade utomlands sa snart som jag skaffade mig ett bra jobb. Men fortfarande kan jag inte första var ligger rötterna till Sveriges invandrarpolitik vem i h-----e vinner pa detta? Det gör säkerligen (s)/(v) politiker som ökar antalet sina väljare statsanställda burakrater (t ex fran migrationsverket) som inte kan och vill göra nagot annat arbete. Men varför fortsätter (m) samma gamla visa??? Vem vet svaret?

2008-07-08 @ 18:48:57
Postat av: Peter Winberg

Hej o tack för alla upplysningar som man kan ta del av här...Om det funkar för dig Toralf skulle jag önska mig siffror från Salems kommun om bidragstagarna...

2008-12-16 @ 17:08:01
Postat av: Anonym

Hej o tack för alla upplysningar som man kan ta del av här...Om det funkar för dig Toralf skulle jag önska mig siffror från Salems kommun om bidragstagarna...

2008-12-16 @ 17:08:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0