INVANDRARSERVICE INGEN KOSTNAD

I mina inlägg om att kommunerna inte redovisar sina siffror om invandringens kostnader på ett öppet sätt har jag fått många kommentarer. Några har varit lite ifrågasättande och menat att detta är inga hemliga uppgifter och det är helt sant men det krävs lite arbete för att lyckas få fram dem. Att få dessa uppgifter från kommunens tjänstemän är inte alltid så enkelt, vilket jag själv fått erfara trots löften kommer inte saker som jag blivit lovad.


För Kalmar kommun redovisade jag följande siffror på ekonomiskt bistånd i ett tidigare inlägg.


 Ej flyktingarFlyktingarTotalt
Kalmar38,513,952,4


 Född i SverigeUtrikes föddaTotalt
Kalmar22,23052,2


Gifta/sammanboende 
 Född i SverigeUtrikes född
Kalmar1,415,6

Alla siffror i miljoner kronor.

Under 2007 betalades det alltså ut 52,4 miljoner kronor i ekonomiskt bistånd.


I Kalmar kommuns årsredovisning ser det ut på följande sätt när det gäller ekonomiskt bistånd.
Alltså kommunen redovisar inte hela sanningen.


I de ekonomiska uppföljningar som jag som kommunfullmäktigeledamot kan ta del av redovisas socialnämnden för 2007 följande siffror (feb 2008).
Som alla kan se redovisas det 0 kronor för invandrarservice. Trots att Kalmar kommun har ett avtal om mottagande av 175st asylsökande, inte flyktingar, varje år redovisar man inga kostnader i sin uppföljning. Invandrarservice har ett flertal anställda, bland annat den omtalade s-politikern Nasim Malik. Den enda slutsatsen man kan dra av denna redovisning är att Nasim och hans arbetskamrater jobbar utan lön, vilket är föga troligt

Jag är övertygad om att det inte bara är Kalmar kommun som redovisar sin ekonomi på det här sättet utan jag gissar att detta är praxis i de flesta svenska kommuner.

Var siffran på 47,8 miljoner kronor på ekonomiskt bistånd kommer ifrån är också lite märklig då den inte överensstämmer med någon annan siffra. Kommunen har tydligen reducerat den i sin årsredovisning vilket är mycket märkligt!  Detta är något som borde få kommunens revisorer att lyfta på ögonbrynen men även de kanske ingår den mörkning som sker mot det svenska folket.


I många kommuner har Sverigedemokraterna lagt motioner om att mångkulturella bokslut skall upprättas men hittils har detta inte vunnit gehör hos något annat parti i någon kommun. MEN det kan nog var och en förstå varför!

Genom att redovisa på det här sättet kan givetvis de s-märkta politikerna i Kalmar kommun påstå att "flyktingmottagningen" inte kostar Kalmar kommuns skattebetalare en krona.

================================================================================

HAR HITTAT SIFFRORNA SOM SAKNAS FÖR INVANDRARSERVICE!

Budget 2007  14,9 miljoner kronor
Utfall 2007  19,6 miljoner kronor

Invandrarservice gick alltså back med -4,7 miljoner kronor eller ett överdrag med ca 32 procent mot budgeten.
 


Kommentarer
Postat av: Kalle

SKRÄMMANDE att komunens tjänstemän inte skickar beställt offentligt material till en kommunfullmäktige som du Thoralf. Det finns en bortre tidsgräns enligt lag för begärda handlingar har jag för mig.SKRÄMMANDE att komunen nollar uppgifter om invandrarservice m.m. Då ställer man sig frågorna.

Är det kommunens tjänstemän som mörkar???

Är det politikerna som mörkar de komunala tjänstemännens uppgifter???

I bägge fallen är det lika avskyvärt.SKRÄMMANDE att journalistkåren inte satt sig ned och räknat på samma sätt som du Thoralf. De är ju speciellt utbildade för att märka mörkningar m.m. i kommunala handlingar. Jornalisterna i Kalmar och andra kommuner skall nog inte bekänna sig till det ansvarsfyllda skrået.SKRÄMMANDE att utvecklingen gått så långt att politiker/tjänstemän gör allt för att mörka. De har även mörkat sin egen demokrati och omsorgen om innevånarnas bästa.

2008-07-06 @ 12:27:57
Postat av: Skånepåg

Tror att Nasim Malik ingår i begreppet rådgivning, som väl antagligen går ut på att informera om varje uns av bidrag som går att kvittera ut?Men invandraservice har ett antal anställda, så det borde gå att få fram hur många dessa är och på så sätt få en uppskattning av kostnaderna?

2008-07-06 @ 13:06:52
Postat av: Tore

En del av SIDAs revisorer har också mörkat och

skrivit på ohederligt, långt ner på gräsrotnivå,

men avslöjades av deras organisation.

Vi lever med ohederliga människor, Thoralf.

Endast svart på vitt, avslöjar skojarna. Precis

som du nu engagerar dig i. Måtte bara "folket" ta

del av dina förnämliga utredningar. Skall bli spännande att se deras "slingrande", även om det

är förvånande tyst på etablisemanget för närvarande...

2008-07-06 @ 13:22:58
Postat av: Spanarn

OBS: Detta anser jag vara viktigt så var gärna behjälplig och spred denna skandal. I Sverige borde inte journalister tystas då dom skriver om verkligheten.http://hygienkonsult.blogspot.com/2008/07/dagens-mail.htmlTack på förhand // Spanarn

Postat av: Camilla

Är inte sådan här falsk redovisning olaglig?

2008-07-07 @ 09:37:01
Postat av: Camilla

Journalister är förresten också stora förnekare.

Jag har haft en liten mejlväxling med Margareta Romare på Göteborgs-Posten.

Hon tiger alltid om invandrarkriminalitet och förnekar dessutom på överrepresentationen.Denna länk fick hon idag. Undrar vad hon tycker.http://www.expressen.se/1.1222244?articlePopup=true&img=1

2008-07-07 @ 11:11:35
Postat av: Roberth Ström

Bra Camilla!

2008-07-07 @ 12:02:00
URL: http://surabloggen.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0