HAR UPPVAKNANDET BÖRJAT?

Den som har följt min blogg vet att jag redan direkt efter Mona Sahlins tal i Almedalen fick jag en pratstund med Anders Lindqvist, reporter på SVT, om att flera partier idag är beroende av sverigedemokraterna på kommunalnivå. Se mitt inlägg.Mona Sahlin måste ha bättre på fötterna.     Foto Thoralf Alfsson

I Almedalen sa Mona Sahlin följande.


"Aldrig någonsin gör vi oss beroende av ett parti som Sverigedemokraterna, i någon politisk församling, någonstans, någon gång, aldrig. Det är mitt besked till er."

Mona Sahlin, Almedalen 8 juli 2008.


SVT hade tydligen inget intresse av att följa upp mina påståenden men det har dock Sveriges Radio gjort och kom igår med "nyheten" att socialdemokraterna i Kävlinge (Skåne) samarbetar med sverigedemokraterna. Så mycket var Mona Sahlins löfte värt! Det tog inte SR många dagar att motbevisa Mona Sahlin. Jag hoppas att media fortsätter att granska alla kommuner där sd är vågmästare och alliansen eller vänsterblocket är beroende av sd för att få igenom sina beslut. Ett annat exempel är ju Karlskrona där sd med sina 8st mandat också är vågmästare. Om media fortsätter granska dessa kommuner kommer alliansen och vänsterblocket tvingas till samarbete och detta kommer med stor sannolikhet inte ses med blida ögon från någon av dessa partiers väljare. Hur socialdemokraterna än beter sig kommer de ha byxorna nere vid fotknölarna tack vare Mona Sahlins tal i Almedalen och DN-debatt artikeln tillsammans med miljöpartiet.


I dagens Aftonbladet tar Lotta Gröning upp detta, det är nog första gången jag länkar till henne när hon faktiskt skrivit något vettigt som det här.


"Nej, fyraårsnivån i debatten står Mona Sahlin och språkrörens agerande för. De ska motverka att Sverigedemokraterna kommer in i riksdagen genom att sticka huvudet i sanden och låtsas som att de inte finns."


Jag är övertygad om att uppvaknandet lär komma både bland ledande journalister och bland politiker, var så säkra. I grund och botten har de samma skäl till uppvaknandet, nämligen att bägge grupperna får sin utkomst av sitt arbete och de vill givetvis behålla kakan och helst göra den lite större på någon annans bekostnad och då går det inte längre att nonchalera sverigedemokraterna eller försöka frysa ut oss.
 

Alla är sig själv närmast när det kommer till kritan!  Makt och pengar kan nog få många av dessa pk-personer att vända kappan dit de blåser.

SKOP:s senaste undersökning som presenteras i Dagens Nyheter är ytterligare ett bevis på detta uppvaknande.
"SKOP uppger att sd är undersökningens stora vinnare. Partiet har ökat med 1,5 procentenhet sedan den senaste mätningen."
Läs artikel i DN
SvD


Kommentarer
Postat av: Tore

"Mona Muslim"! och aldrig kommer en Sverigedemokrat

medverka till att du skall styra vårt land Sverige.

Du är alldeles för ointelligent för det...

2008-07-16 @ 00:39:59
Postat av: Tobias Lindgren

Ja, nog ser det ut som ett uppvaknade alltid! Kolla länken.http://www.status.st

Postat av: Carl

Problemet är ju att varken Mona eller hennes kollegor kan göra annat än att skrika ut de vanliga slagorden;- Främlingsfientliga!

- Kvinnofientliga!

- Löntagarfientliga!Mer än så kan de inte göra, eftersom deras partiledare redan bevisat att hon är värdelös på att möta argument. Detsamma kan väl sägas om den genomsnittlige sosse-politikern.

Det kan på sätt och vis jämföras med den lite hjärndöda mobbaren som skriker ut;- CP-Unge!

- Dumskalle!

- Mongo!När man inte kan bättre så är det dagisnivå som gäller. Någon debatt kommer aldrig att tas från sossarnas sida. Istället är det de mobbningsliknande angreppen som gäller.

2008-07-16 @ 03:26:33
Postat av: D Puddingfjäll

Sen är det också det här med fremskrittspartiets framgångar. Nu är de norska politikerna mer eller mindre på den linjen att de ska låta fremskrittspartiets bilda en minoritetsregering. Någonting som det förstås talas tyst om i media.

I alla fall är det inte alls otroligt att media på grund av t ex detta nu måste anpassa sin propaganda i riktning mot en mindre lögnaktig rapportering. Även bloggeriet får ungefär samma effekt. För att sprida lögner som folk vet är lögner är nog förödande för varje tidnings varumärke.

2008-07-16 @ 09:13:34
Postat av: D PuddingfjällNär jag blundar är det nästan så att jag förnimmer en smak av död räv i Lotta Grönings betraktelse.

Så här skriver hon:

”Medan vänstern envisas med att behålla den gamla vänsterretortiken så har socialdemokraterna försökt tvätta bort gamla slagord och förflyttat sig åt höger. ”

Alldeles som mord på miljoner och åter miljoner är en fråga om retorik, dvs talekonst!Här lyser verkligen cynismen och människoföraktet igenom.Och hon fortsätter :

”En möjlighet för vänsterparitet är att de slutar förtrycka och jaga sina förnyare och i stället ta till sig deras idéer”

Inte ett ord av medkänsla med alla kommunismens offer eller de överlevande. Nej deras fruktansvärda brott ska väl sopas undan med lite retorik.Som sagt, död räv var det.

Postat av: Johnny

Fan vad underbart! Nu siktar vi väl på 8 %?! Som så många gånger förr: "allt annat än en fördubbling är ett misslyckande" : )

2008-07-16 @ 20:48:21
Postat av: Magne

Här är några floskler eller slagord till som ofta används av "di goda" om oss "di onde"; Fiskar i grumligt vatten, vårt parti som står på demokratisk plattform och vidrig människosyn, klassiskt högerparti, Zlatan hit och dit samt odemokatiska. Men aldrig någon motivering till påståendena. Ganska komiskt faktiskt men effektivt en gång i tiden.

2008-07-16 @ 20:48:33
Postat av: Johnny

Magne:Det har aldrig varit effektivt. Effektivt för oss sd-sympatisörer möjligtvis. Det bevisar ju bara att de saknar argument. De vill inte debattera, de vill vifta bort sd med floskler och lögner. Partiledarna för resp riksdagsparti är nog livrädda för en debatt med Jimmie Åkesson, efter vad han har presterat när han väl fått tv-tid samt möjlighet att i direktsändning bemöta alla lögner. Gott! : ) Fan vad skönt att vi har en partiledare som är pur-ung jämfört med de andra partiledarna, men som redan är skärpt som få och sopar mattan med alla i debatt! Snacka om att ha framtiden för sig! Göran Hägglund ska ju "ta debatten". Vi får se när i tiden. Nej, de vill nog helst fortsätta sprida lögner med etablerad medias hjälp och slippa stå till svars. Men det lär ju bli knepigare efter valet 2010. De blir ju uppenbart odemokratiska om de fortsätter i samma stil med ett parti som folket skickat rakt in i riksdagen!

2008-07-16 @ 23:35:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0