SKRATTAR BÄST SOM SKRATTAR SIST!

Den som gräver en grop åt andra faller ofta själv däri, säger ett gammat ordspråk. Detta råkade Karl Längberg, ordförande för SSU i Kalmar län ut för igår.


I ett svar på min debattartikel i Barometern den 10 januari kommer han som så många andra motdebattörer med en rad floskler istället för att bemöta fakta i debattartikeln. I sin insändare med titels "SSU skrattar högt åt SD" tar han bland annat upp gamla uppgifter.


" I boken Sverigedemokraterna - den nationella rörelsen granskar 330 ledande medlemmar mellan 1988-1998. Definitionen på en "ledande medlem" är att aktivisten antingen deltagit som partiets kandidat i något offentligt val under denna period, eller suttit i den nationella partistyrelsen. Statistiken visar att 23 procent av SD:s ledande medlemmar är dömda för brott."


För det första rör det sig om 10-20 år gamla uppgifter och under slutet av 80-talet och början på 90-talet fanns personer med tvivelaktig vandel i partiet, vilket är helt riktigt. Idag ser det dock helt annorlunda ut bland sverigedemokraternas medlemmar. Det har även gjorts liknande granskningar av riksdagspartierna med i stort sett liknande resultat eller till och med högre brottsstatistik än dagens sverigedemokrater.


Men det som får mig att skratta riktigt högt idag är att Karl Längbergs socialdemokratiska partikamrat i Oskarshamn, som är kommunalråd, ordförande i kommunfullmäktige, styrelseledamot i arbetarkommunen, ordförande i det lokala brottsförebyggande rådet, Yvonne Bergvall.

ÅKT FAST FÖR RATTFYLLA!

  

Läs socialdemokratiska Östran artikel.

Hon är inte ensam som socialdemokrat om att ställa till det för sig. Den 31 januari är det huvudförhandlingar vid Kalmar Tingsrätt där en socialdemokratisk nämndeman är åtalade för misshandel och hot mot tjänsteman.

Läs mitt tidigare inlägg på bloggen.


Karl Längberg, man skall inte kasta sten när man sitter i glashus!


Kommentarer
Postat av: NV

Her Alfsson !

Hur kan du säga i din blogg att du "skrattar högt" åt en människa som ,KANSKE, har problem med alkohol? Eller så har hon bara missbedömt situationen som hon säger.Att du som folkvald skrattar åt andras olycka tycker jag är för jävligt!

2008-01-20 @ 21:58:36
Postat av: Skånepåg

NV

Nej det är klart att det finns ursäkter för allting om man inte vill se fakta. Kärringen har gjorts sig skyldig till en brottslig handlig och det skall tydligen således enligt dig finnas undantag för hur hon behandlas för att hon just är s-politiker och nu helt plötsligt kanske t.o.m. alkoholist?

Hade detta varit en Sd politiker så är jag fullständigt övertygad om, att du hade haft ett helt annat ljud i skällan!

Efter att Karl Längberg kastat skit på Sd i största allmänhet, hade det varit "tjänstefel" av Thorlaf att inte bemöta Längebergs artikel med hans eget ordval! Det var trots allt han som angav vilken "låg diskussionsnivå" som han föredrog!

2008-01-20 @ 22:29:04
Postat av: Skånepåg

Första "självmordsattacken" i Sverige? Eller bara en alkoholiserad politiker som kört fel?

www.barometern.se/nyheter/TT_inr...--en-funnen-dod(439154).gm

2008-01-20 @ 22:35:37
Postat av: DDR2

NV: SåÅåssepoliriker är det mest vidriga formen av människa som finns, därför förstår jag Toralfs reaktion. Fullt ut...


För 30-40-50 år sedan var socialdemokraterna "de stora massornas parti" och de skapade en trygghet och (arbets)moral i Sverige, men efter Palme, Geijer samt de andra horkarlarna har det gått väldigt mycket utför hos socialdemokratin... Ett exempel av många är väl att SSU har decimerats från runt 50.000 medlemmar till ~2000?!


Ett satans fuskparti (för arbetsskygga och bidragsbedragare) är vad S har blivit!

2008-01-20 @ 22:35:45
Postat av: Christofer

Han skrattar ju inte åt personen ifråga utan åt SSU-medlemmen som anklagade SD för att vara brottslingar.

2008-01-20 @ 22:58:14
Postat av: Skånepåg

Thoralf

Hittade följande URL som kanske innehåller fakta som kanske kan vara till nytta http://stafq.wordpress.com/2007/07/17/invandringens-hjalpinsats/

Postat av: Patrik (sd)

NV,

KANSKE har problem med alkohol? Den alkoholhalt som den socialdemokratiske kommunfullmäktigeordföranden hade i blodet när hon åkte fast, får man efter ca 2 glas vin. Detta handlar sannolikt om dåligt omdöme, inte om alkoholproblem. Om det senare trots allt gäller så hoppas jag hon aldrig får tillbaka körkortet.

Den som kör med alkohol i blodet riskerar att ta livet av en annan människa. DET är vad som är allvarligt. När en förtroendevald på hög post gör det, är det givetvis ännu värre. Detta är ett pinfärskt exempel på brottsliga beteenden bland socialdemokrater, inte 10-20 år gammal skåpmat som ni sossar (inkl. stödtrupper) försöker slå oss sverigedemokrater i huvudet med.

2008-01-21 @ 15:35:50
URL: http://patrik-i-politiken.blogspot.com
Postat av: Skånepåg

> Patrik

Såg på Tommy Fjunebos hemsida att han börjar bli desperat. Han vill väl inte var sämre än sossarna med att gräva i gammalt och inaktuellt. Han har tydligen hittat en 17 år gammal videoupptagning som han tycker är lämplig att använda för att smutskasta dagens Sd.

Som jag sagt tidigare. Stackars pojke, som inte har något vettigt att göra. Aldrig komma med något eget utan bara hålla på med att försöka smutskasta andra och leta efter sådant som kan missförstås eller vinklas till något annat än vad som avsågs.

2008-01-21 @ 20:03:12
Postat av: Anonym

Apropå Funebo så råkade jag på följande på en vänsterblogg. Rätt kul...

"Som högt uppsatt Sverigedemokrat har Funebo varit hårt granskad av tidningen Expo. Han och hans partikamrater har förlöjligats, beskyllts för både det ena och det andra, hånats och hängts ut. Nu poserar han frivilligt på deras hemsida.

Expo gör sig fortfarande löjliga över honom. Men det förstår han inte själv. På en liten pall, med knäna uppdragna mot hakan, sitter Funebo i ett kalt rum och kramar sin portfölj medan han glor uttryckslöst in i kameran. Han ser precis så ynklig och patetisk ut som exporedaktionen avsett.
...
För ingen kan respektera en människa som vänder sig till en tidning som för bara några månader sedan arbetat heltid med att förlöjliga, håna och förnedra honom och hans kollegor.
...
?Kalla det gärna kallhamrad taktik?, säger Funebo i Expo. Men det gör vi inte. Vi kallar det bara pinsamt, vi kallar det patetiskt, vi kallar det Sverigedemokraterna.

För även om Funebo officiellt lämnat partiet är han mer sverigedemokrat nu än någonsin tidigare."

2008-01-21 @ 21:36:20
Postat av: Mats

Jag tycker att Thoralf är patetisk och det är framförallt han som ljuger om det mesta...

2008-06-18 @ 01:29:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0