ROLIGT BLOGGBETYG.

Jag har tidigare skrivit om alla nya Kalmarpolitiker som startat egna bloggar. Igår tog Kurt Lundgren upp samma sak på sin blogg och ger mig ett gott betyg, om min blogg skriver Kurt bland annat följande i sitt inlägg.


"Vilken blogg i Kalmar har då mest att bjuda på ur journalistisk synvinkel? Svaret måste bli Thoralf Alfssons blogg, den är politiskt inkorrekt, mycket kontroversiell och jag tänker inte bara på invandringen, han bedriver också en aktiv lokaljournalistik."


Jag får tacka Kurt för detta betyg. Jag läser Kurts blogg varje dag med stort intresse och att få ett så positivt omdöme av denne journalisträv är givetvis smickrande.

Att vara så kontroversiell och samtidigt sverigedemokrat och en offentlig person kan ibland vara ganska jobbigt. Att då få en och annan klapp på axeln känns alltid bra.


Ibland kommer det även mail från helt främmande personer som tackar mig och ibland med en liten historia, detta mail kom för någon vecka sedan.


"Hej Toralf!


Var på 30-årskalas igår och satt å samtalade med en gammal barndomskamrat  och då berättade han om att en arbetskamrat till honom (industriarbetsplats i Lidköping) läste din blogg dagligen och att denna var ett återkommande samtalsämne runt fikabordet. Jag tyckte bara att det kunde vara kul för dig att få bekräftat, att du gör nytta för Sverige i opinionsbildande syfte! :)


Kör så det ryker! "


Det är när man får sådana här mail som allt jobb man lägger ner på bloggen känns meningsfullt och värd all tid.


I den lokala median är dock tongångarna lite annorlunda. Tidningarna har skrivit om flera av de andra bloggande politikerna i Kalmar och då omnämnt vilka andra politiker som bloggar men jag har däremot inte blivit omnämnd i dessa sammanhang. Däremot när Kalmar kommun förbjöd mig att använda bilder på kommunens politiker ur kommunens bildarkiv på nätet skrev tidningarna en del. Jag uppfattade det mest som ett sätt av tidningarna att sätta en negativ stämpel på mig. Läs mitt blogginlägg.


Jag vet att många av de lokala journalisterna läser min blogg även om en del inte så gärna vill kännas vid det. Ett exempel på detta var när jag runt nyår skrev om Borgholm kommuns sätt att behandla vår ansökan/begäran om partistöd för vårt mandat i kommunfullmäktige. Läs mitt inlägg.

Det tog någon vecka men sedan kunde jag läsa följande artikel i Ölandsbladet. Givetvis kontaktade inte journalisten mig för att få mer fakta om detta ärende.


70599-285

Till Borgholm kommun och vår ansökan/begäran om partistöd kommer jag återkomma med ett inlägg om några dagar.


Jag får även många tips från mina läsare om tidningsartiklar och annat intressant material som jag kan använda till inlägg på min blogg och det vill jag passa på att tacka mina läsare för, ett stort tack! Tyvärr räcker min tid inte till för att ta upp alla tips på min blogg.


Kommentarer
Postat av: Grue

Hehe, Kurt är en one-of-a-kind. Det här landet skulle behöva fler fritänkare som honom.

Givetvis har han rätt också. Gillar särskilt när du gräver upp nåt lokalt som media inte skriver om.

2008-01-27 @ 12:56:40
URL: http://falkblick.nu/
Postat av: Kenneth

Hej Thoralf!

Du är en frisk fläkt i ett sjukt samhälle. Ditt engagemang och civilkurage är värt all beundran. Det är ett sant nöje att läsa din blogg.

2008-01-27 @ 18:18:27
Postat av: En Svensk Tiger; Inte längre!

Jag hoppas en av de nödvändiga besparingarna som SD en dag kommer att göra, är att helt dra in presstödet. Ser då fram emot att se den "3:e statsmakten" halvfull på en parkbänk någonstans i Sverige. Kanske jag då i mitt arma hjärta känner en viss medömkan och skänker (utan tvång) dig avdankade journalist en tia, till din nästa Vino Tinto.

P.S. Vill ni journalister dricka finare vin, så...

2008-01-28 @ 00:58:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0