SOMALISK SHIGELLA

Idag har jag fått uppgifter från en tjänsteman på kommunen som bekräftar att det rör sig om Somalisk shigella som härjat på den mångkulturella förskolan Tingbydal i Smedby. Det är med andra ord barn och familjer från Somalia som är den troliga smittkällan.

Att de skulle röra sig om somaliska barn är givetvis inte relevant i svensk media. Däremot är det tydligen väldigt relevant om morötterna är svenskodlade. (Se mitt tidigare inlägg)

Även Barometern tycks anse att morötternas ursprung är mycket relevant. I självaverket är det ju hur dessa morötter hanterats efter skörd som är relevant. Är det t.ex. en smittad somalisk person som hanterat (plockning, tvättning,packning) av dessa morötter hos odlaren i Sverige så har ju faktiskt inte ursprunget någon betydelse.

Det är kanske inte är så förvånande att landstinget också tillhandahåller patientinformation om Shigella på somaliska trots att den knappast tillhör de vanliga tarminfektionerna i Sverige..Det som jag däremot tycker är mycket märkligt är att den hälsoundersökning som asylsökande borde genomgå är helt frivillig. Med andra ord kan dessa asylsökande föra in vilka sjukdomar som helst till Sverige utan någon som helst kontroll av svenska myndigheter. För att inte tala om aids eller könssjukdomar.

Ännu ett exempel på den mångkulturella berikning.

Kommentarer
Postat av: Kalle

Hitills har inget gott kommit fram om den somaliska invandringen till sverige. Endast elände.Att svenska regeringen tillåter invandrare komma till sverige utan först hälsoundersöka dem är rent horribelt. Vad har vi EU-gränsen och den svenska gänsen till???Ju mer som lyfts fram i dagsljuset om invandringen till sverige dessto tokigare verkar den vata.TACK, Thoralf för att upplyser oss med din blogg. Något som fulmedia ALDRIG skulle avslöja för sin läsande publik om invandarrelaterade sjukdomar.SverigeDemokraterna behövs mer än någonsin nu när du avslöjar än det än det andra om svenska statens undfallenhet och PK-beteende.Frågan kvarstår om svenska folket törs se all sanning i ögonen.Tycker att ALL SANNING skall fram i en demokrati!!!

Och specieltt allt sådant som myndigheter och den tredje statsmakten (media) försöker dölja!!!2008-12-08 @ 13:24:17
Postat av: Martin Isaksson

men tänk så synd det är om dem.men fakta och media ? tycker aftonbladet samt andra SK tidningar mer liknar en ding ding värld, som man kunde köpa för, helt utan fakta och med fina bilder på nåt som nästan ser ut som en utläning men är så pixlat så man kan inte se.man kan väl säga att står det göteborgare eller svenska medborgare så är det med största sanolikhet utläningar eller 2generationens inv som vägrar lära sig vet och hyfs, sen är det altid så synd om dem krigets fasor verkar gå genetiskt då de som är födda här nästan verkar upvisa tramatiskt krigs chok tillstånd så fort inte SOC betalar.

2008-12-08 @ 13:30:02
Postat av: AWSvensson

Här var det ord och inga visor.

Sd:s hemliga etniska plan har läkt ut, allt enligt Expressen. En sak är säker hade jag inte tänkt rösta på SD så hade jag otvivelaktigt gjort de efter att ha läst den rapporten.http://www.expressen.se/1.424813

2008-12-08 @ 14:20:32
Postat av: Martin Isaksson

Den var ju inte positiv, undra vem de experterna i mänskliga rättigheter är ? en imam kanske =)

2008-12-08 @ 14:25:45
Postat av: Anonym

Herre j----r är det inte krav på läkarundersökning en gång !! Det blir bara värre och värre !

En hälsoundersökning när man kommer och vill bo i Sverige borde ju vara självklart ! Har vi ingen sjukvårdsminister ? Stora Småland .

2008-12-08 @ 14:56:34
Postat av: Anonym

"Friande beslut* Enligt Granskningsnämnden kunde det diskuteras om inte programledaren i Gomorron Sverige intog ett väl okritiskt förhållningssätt till upprepade påståenden från en debattör i Nyhetspanelen om att Sverigedemokraterna ljuger. Nämnden kunde dock inte finna att programledarens sätt att agera under den direktsända diskussionen innebar ett ställningstagande i strid med kravet på opartiskhet. Två ledamöter var skiljaktiga och ansåg att påståendena om lögn borde ha ifrågasatts av programledaren och att bristen på en sådan balansering innebar att inslaget stred mot opartiskhetskravet.SB 923/08"http://www.grn.se/upload/PDF-filer/sambes/2008/SB923-08.pdf

Postat av: Anonym

http://www.journalisten.se/artikel/17661/gomorron-sverige-frias-av-granskningsnaemndenhttp://www.newsdesk.se/view/pressrelease/beslut-av-granskningsnaemnden-den-8-december-2008-259324

2008-12-08 @ 15:39:23
Postat av: Martin Isaksson

Tragiskt.

2008-12-08 @ 15:44:06
Postat av: Sverigebesöket

Kan våra herrar bete sig hur som helst? Känner de ingen skam ens över att de utsätter små barn, dagisbarn, för dödliga risker?Det är en fråga som måste ställas, gärna till ansvariga politiker.För det är ett faktum att de till och med gör små barn illa med sin invandringspolitik. Det måste politikerna få reda på så att de skäms och ångrar sin barnfientliga politik.

2008-12-08 @ 17:32:14
Postat av: Andersson

Svinhuvuden på mosképlats i Göteborg! Visst är det kul! Varför inte rulla alla muslimer i svinpäls? Då missar de alla de 77 jungfruarna med mödomshinnorna intakta - plastikgjorda eller inte, om nu dessa alls fanns från början. Visst fan är det hela tokroligt och helsjukt, om det inte vore så jävla allvarligt! Vad gör dessa människor här i landet? Och varför skall de ackommoderas? Något svar lär vi aldrig få från "våra" politiker! Lika litet som en förklaring till varför våra barn skall utsättas för tamsjkuka från Somalia!

2008-12-08 @ 19:01:09
Postat av: Sven Duva

Fulmedia har idag en artikel om hur kineska media vänder och vrider på sanningen. De kanske skulle sopa framför sin egen dörr innan de klagar på andra?2169093.svd" rel="nofollow">http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel2169093.svd

2008-12-08 @ 20:21:22
Postat av: Per Petersson

Var det inte TBC-smitta på ett dagis runt eller i Stockholm för något år sedan?

Vem kom med den i så fall?Fritt ur minnet men rätt säker på Somalia.Det är mer koll på min jycke om jag ska åka utomlands med honom.Varför då?För att han inte ska föra in smitta i landet & smitta andra glada vovvar.Men barnen skiter vi i.Smart.

2008-12-09 @ 00:35:01
Postat av: Susanna

Jag är så förbannat trött på daltandet med de sk flyktingarna.

Svenska politiker har ett sådant starkt behov av att vara omtyckta (pga rädsla) av alla dessa invandrare/flyktingar, kreti å pleti FÖRUTOM av sitt eget folk, svenskarna,som pumpar in skatt från sina surt förvärvade pengar. Gömda flyktningar(brottslingar)ska bl a få gratis tandvård i skåne.Om de ska betala kostar de dem enbart 50 kr men har de inte med sig dessa pengar får de vård iallafall. Fy fan. Vad får våra gamla? Vad får vi som betalar skatt? Vad är våra politiker så förbannat rädda för undrar jag? Någon måste sätta ner foten. NU! Jag röstar på SD nästa omgång.

2008-12-09 @ 07:41:01
Postat av: Tore

Nu börjar Landstingen dra in på tjänster, och

personal. Dessutom höjer de skatterna för att

följa politikers beslut. Det vore bättre att

"skrota Landstingen" och låta kommunerna samarbeta

och ta över! Då behövs inte dessa åtgärderna, som

Landstingen beslutat om. Detta om att låta ille-

gala invandrare att få så gott som fri sjukvård

och tandvård, hade aldrig genomförts. Landstingens

politiker lever i sin egen värld!, precis som Mig-

rationsverket och dess personal! Det vore bättre

att Polismyndigheten tar över. Åtminstone detta

bör de klara av. Då kan "förvaring och kontroll"

av person och hälsa, fungera!...

2008-12-09 @ 20:12:29
Postat av: Tore

Nu börjar Landstingen dra in på tjänster, och

personal. Dessutom höjer de skatterna för att

följa politikers beslut. Det vore bättre att

"skrota Landstingen" och låta kommunerna samarbeta

och ta över! Då behövs inte dessa åtgärderna, som

Landstingen beslutat om. Detta om att låta ille-

gala invandrare att få så gott som fri sjukvård

och tandvård, hade aldrig genomförts. Landstingens

politiker lever i sin egen värld!, precis som Mig-

rationsverket och dess personal! Det vore bättre

att Polismyndigheten tar över. Åtminstone detta

bör de klara av. Då kan "förvaring och kontroll"

av person och hälsa, fungera!...

2008-12-09 @ 20:13:53
Postat av: stefan

En "afro-svensk" som får 35 000 i skadestånd för att han blev tillfrågad om han var hiv-smittad när han sökte jobb på ett slakteri, enl. livsmedelsverket "är frågan om eventuell hiv-smitta öht. inte relevant att ställa till någon vid anställning" det är förstås DO som utmärkt sig igen, 35 000 för en enkel fråga, det är otroligt,sjukt, DO är en värre sjukdom än AIDS i samhällskroppen, om arbetsökande varit vit hade det varit fullt tillåtet med samma fråga.

2008-12-10 @ 07:51:53
Postat av: Andersson

Stefan! Det är ju bara fullständigt SKIT!

2008-12-10 @ 17:36:05
Postat av: Martin Isaksson

finns det någon dom på detta stefan?

2008-12-10 @ 18:43:52
Postat av: stefan

Ingen dom, företaget tvingades till förlikning, blir väl billigast så.

2008-12-10 @ 23:02:21
Postat av: Martin Isaksson

tror inte att detta är möjligt att de gjort detta då det trotsar all rim och reson,

jag har väl gjort drogtester när jag fått jobb osv varför ska de inte få kolla upp ved de anställer,

det är väl normala frågor har du alkohol problem osv är ju vanliga frågor vid anstälning, sen om man sak jobba med mat så ska man väl inte kunna få ett sår och smitta kött med hiv ? på MC donalds kollar de ju upp om man har salmonella inan man börjar jobba där.

2008-12-11 @ 16:24:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0