SHIGELLA

En allvarlig och mycket smittsam tarmsjukdom härjar på en förskola i Kalmar skriver Östran idag.
Enligt sjukdomsupplysningar är det allra vanligast att människor smittas av shigalla utomlands. Det är säkert ingen tillfällighet att detta inträffar på förskolan Tingbydal i det mångkulturella Smedby.Kalmar kommun presenterar förskolan som just mångkulturell.


En liten märklig detalj är det Östran avslutar sin artikel med.


"De flesta fall av shigella är importfall. I höstas var det ett utbrott i Stockholm då ett stort antal personer insjuknade efter en middag på Företagarnas hus. Där tror man att orsaken var morötter, odlade i Sverige."


Först skriver man att det flesta fall är importfall men sedan nämner man ett annat fall där det om jag inte minns fel misstänktes att någon förgiftat maten.


Tydligen tror man nu att orsaken var morötter. Sedan tillägger man att morötterna var "odlade i Sverige". Varför?

Hur många tror att man skrivit något om morötternas ursprung om de varit importerade.

Varför nämner inte tidningen något om nationalitet på de personer som smittats på förskolan. I några fall handlar ju det tydligen om flera i samma familj. Hade det varit svenska barn och familjer hade vi säkert kunna läsa detta i tidningen men nu handlar det med stor sannolikhet om invandrarfamiljer och då är det tabu att ta upp nationalitet i den pk-korrekta mediavärlden.


När det gäller morötter är det ok med ursprung men några andra rötter får inte anges i media.


Kommentarer
Postat av: Martin Isaksson

det är ju så det är Thoralf att är det något svensk som orsakat skada/sjukdom så är det med automatik dåligt och sak raporteras och belysas,

är det av utlänsk härkomst eller importerat så ska locket på.

2008-12-06 @ 17:30:09
Postat av: Andersson

Thoralf! Du är så väldigt snabb med nya ämnen, så att vi dina läsare inte hinner med riktigt! Tänk om alla bloggare hade din kapacitet?

2008-12-06 @ 17:47:06
Postat av: Andersson

PS. Det gäller ju att borra litet i de olika ämnena för att bringa fram det bästa hos oss. Du (SD) har ett gäng väljare av olika karaktär hos er, och de gäller att odla de olika segmenten. Valstrategi alltså. Återkommer i saken.

2008-12-06 @ 17:50:39
Postat av: D Puddingfjäll

Ja nog är shigella en importerad sjukdom! Det framgår av den hysch-hyscht-ton som används när sjukdomen beskrivs i media.Klart är emellertid att det rör sig om en tarmbakterie som dör vid upphettning.Man tror att den sprids på grund av att man i UTLANDET använder avloppsvatten vid bevattning av grönsaker.Om detta är sant, har vi ytterligare en negativ konsekvens av EG- medlemsskapet att lägga till en redan diger lista.Slutsatsen blir att behovet av SD i EU-parlamentet är skriande.

2008-12-06 @ 18:25:55
Postat av: Martin Isaksson

SD i EU blir mer och mer nödvändigt faktisk,2008-12-06 @ 18:35:52
Postat av: Andersson

Det är kul att ni instämmer! tacka fan för det! tarmen har inget med EU att göra utan ligger bortom, t.ex i Somalia. Dylika sjukdomar finns vanligen inte inom EU! Rätt skall vara rätt! Det är lätt att vara SD-are, ty det är bara att hålla sig till fakta. Och är vetenskapen otydlig, så får vi ta en diskussion i avvaktan på nya fakta!

2008-12-06 @ 19:13:23
Postat av: Andersson

Om man nu skulle vara s.k. främlingsfientlig och fördomsfull, så skulle man ju bara utbrista: det är bara det här jävla blatteriet! fan ta dom! Och vad i helvete gör dom här i landet? Ett samtal vid middagsbordet i en medelsvensk familj! fakta utan principer! Eller lullul!

2008-12-06 @ 19:21:15
Postat av: Tore

Det är inte bara "shigella bakterien som numera

frodas,med den invällande invandringen. Risistenta

bakteriestammar och framförallt tuberkulosen, har

också fått fäste här. Mycket märkligt, att inte

det kollas bättre isamband med, att när ändå folk

kontrollerar deras bakgrund. En annan allvarlig sak

är de hiv/aids smittade, då man nu konstaterat den

stigande smittobärande befolkningen.

Tydligt är, att det måste bytas ledarskap här i

Sverige, för att få bukt med alla dessa misstag,

som drabbar befolkningen...

2008-12-07 @ 10:48:48
Postat av: Martin Isaksson

såg på aftonbladet att jan guillou tycker att invandringen är för liten, ? det är ju kört snacka om att jobba i motvind Politikerna tycker att det ska invandras fritt, författarna tycker likadant,

kyrkan tycker så muslimer tycker givetvis att deras efterblivna tro ska spirdas och blir ej emotsagda utan hyllade i media & av politker,de enda som inte tycker så måste ju vara det svenska folket när de ställs inför fakta?????????Media och PK politiker verkar ju redan ladda upp för valet 2010.

2008-12-07 @ 12:09:32
Postat av: Putte

Guillo sa för några år sedan att han tyckte att Sverige behöver en befolkning på 80 miljoner och att detta tillskott av folk borde komma från muslimska länder och Afrika. Så Guillos mål är utan tvekan att göra svenskarna till en liten minoritet (Ca 10%) i sitt egna land. Samma idéer framförde sossen Anders Ferm (tror jag han hette)i ett Sommar-program i radion i början på 90-talet.

2008-12-08 @ 06:02:16
Postat av: Martin Isaksson

Den mannen är ju från vettet undra om det är att han är så kåt på sig själ och media person att han hans stånd tar så mkt blod från hjärnan att han tottalt tappat vettet.

2008-12-08 @ 11:00:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0