BARA SVENSKAR HÄNGS UT I MEDIA?

Jag har publicerat namn på dömda personer vid Kalmar Tingsrätt på min blogg när jag tyckt att det varit av stort allmänintresse. För detta har jag fått ta emot kritik på min blogg och även till viss del i media.

Nu undrar jag om dessa kritiker kommer rikta sin kritik mot Expressen och Aftonbladet som hänger ut Englas mördare med namn och foto.

70599-433

Dagens löpsedlar.

Jag har inget emot att media på detta sätt namnger brottslingar men jag anser att de då också skall vara konsekventa och göra det även när det gäller en brottsling med invandrarbakgrund.


För ca en vecka sedan skrev jag om en serievåldtäktsman som misstänks för minst 6 våldtäkter eller våldtäktsförsök. Mannen var en asylsökande Libyer som på bara några månader begått dessa våldtäkter.

Expressen nämner inte ens att den anhållne mannen är asylsökande. Namn och foto är givetvis uteslutet när det gäller en invandrare och mångkulturell berikare. Läs artikeln i Expressen.


Vem minns inte hur den så kallade Hagamannen blev uthängd i media efter flera våldtäkter i Umeå. Han var ju också svensk.

VILKET HYCKLERI!  VARFÖR INGET NAMN OCH FOTO PÅ DENNE LIBYER?

Vad jag anser om Englas mördare? Han skall var inlåst resten av sitt liv!! Finns inget annat alternativ.


Kommentarer
Postat av: Jon Olsson

Ändå, alla vet, till och med min 92-åriga farmor sade häromdagen; det förstår man ju, det läser man mellan raderna att det är invandrare som begår alla grova brott. T ex när domen faller; dömd till utvisning, alltså inte svenskar. Jag hejar på och skickar SDs valsedlar till EU-valet 2009.

Massmedierna har målat in sig i ett hörn, ivriga försvarare av det mångkulturella helvete de själva varit med och skapat. Skrämmande, men de kommer knappast att återfå folkets förtroende efter vad de gjort vårt land.

Jan Helin, chefsredaktör på Aftonbladet, svarade idag efter en uppmaning att publicera bilden av Riccardo Cs mördare i Kungsholmenmordet. Då de publicerat bilden på etnisksvenske Englas mördare vore det ju lämpligt. Problemet är förstås att här var mördarna afrikan, latino och jude...Svaret löd som så här;

"Herregud...
Tänker du verkligen som du skriver?
Att rasism grumlar tanken må vara väl känt. Men ditt mail är nog ändå

något slags rekord.
Hoppas att du är ung och att tiden kan vidga dina perspektiv.

/Jan Helin"

Så det är alltså inte Aftonbladet som är rasistiska när de hänger ut icke dömda etniska svenskar utan tanke på anhöriga eller den häktades ev oskuld. I fallet Kungsholmenmordet föll domen - skyldig. Trots detta publicerades aldrig någon bild, vad jag vet, men hur skulle det se ut, det kunde ju gynna rasiterna eller hur? Men vem är egentligen de riktiga rasisterna om inte Aftonbladet, Expressen med flera som i alla lägen lägger skulden på svensken. Alla kriminella invandrare kallas ju för övrigt för svensken, Göteborgaren osv. Det är tydligen vi, etniska svenskar, som är de riktiga skurkarna.

2008-04-15 @ 00:26:55
URL: http://skuncke.blogspot.com
Postat av: Magnus

..och han är väl oskyldig tills han är dömd, enligt svenskt rättsväsende?

2008-04-15 @ 07:29:17
Postat av: Anonym

Man brukar avstå från publicering av nan på en misstänkt.Efter dom och erkännande kan man publicera namn - om det har allmänt intresse....Jag tycker allmänt sett att det sällan har det. Förstå brottet, men låt domstol och kriminalvård ta hand om personen.

2008-04-15 @ 20:38:09
Postat av: Tore

När det gäller mördare, våldtäktsmän och andra våldsamma människor, måtte detta vara något för "det allmäna intresset" för att kunna skydda sig, då dessa som regel har frigång redan efter en
mycket kort tid.
Har man andra tankegångar, måtte man var mycket naiv...

2008-04-16 @ 01:37:54
Postat av: Skånepåg

Jag hoppas att den här Eklund får "frigång" rätt så tidigt. Vi har redan diskuterat i jaktlaget att i så fall bjuda in honom till en älgjakt, så att han får en möjlighet att "prova på" våra älgstudsare!!!

2008-04-16 @ 15:23:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0