NY TIDPLAN MED NYA FÖRDRÖJNINGAR FRÅN FANERDUN

70599-142
FOTO  THORALF ALFSSON
Invigningsklippet utfört av Peter Fust, Leif Larsson, Mr Lou, Sven Lindgren och Johan Person.

Jag frågar mig vad dessa personer egentligen invigde?

Endast några dagar efter den så kallade invigningen kommer Fanerdun Group AB med en reviderad tidplan. Detta gör man samtidigt som man ansöker om en förlängd markreservation för etapp 2.

Ändå har man mage att i brevet till kommunen skriva att "Fanerduns utveckling av projektet har följt de ursprungliga planerna". I så fall hade nog Fanerdun andra planer än de officiella planerna.


Markreservationen löpte ut den 24 september och gällde ett markområde på 200 000 m2 och till ett pris av 13 miljoner kronor. Eftersom markreservationen inte utnyttjats gäller givetvis inte priset från investeringsavtalet längre. I och med den förlängda ansökan för denna markreservation har kommunen en fin möjlighet att marknadsanpassa priset uppåt. Jonas Löhnn från miljöpartiet anser att priset borde ligga mellan 16 - 30 miljoner kronor, vilket han uttryckte under kommunstyrelsemötet idag.
SD kommer motsätta sig denna markreservation om inte en uppräkning till ett marknadsmässigt pris sker.


Så sent som i mitten av september reviderades tidplanen (se mitt inlägg 12 september)

Den senaste (ej sista)  reviderade tidplanen innebär att alla byggprojekt flyttas framåt i tiden.


*  Ombyggnaden av chokladfabrikens gamla lagerlokal är inte klar förrän april 2008.


*  Byggnationen av de 1100 utställningsmontrarna (skulle varit klart 28 september 2007) kommer inte att färdigställas förrän december 2008.


*  300 lägenheter vid Karlssons äng inte klara förrän december 2008.


*  Hotellet flyttas 1 år framåt i tiden och kommer inte vara klart förrän juni 2009


*  Etapp 2 utställningshallar och lagerbyggnad i Smedby ligger ännu längre fram i tiden.

Nu tror inte jag att detta är den sista revideringen av tidplanen men det kommer nog att dröja några månader innan vi får se en ny.

I brevet framhåller Fanerdun att kinesisk design på byggnaderna är ett villkor för att projektet skall färdigställas. Om man vill vara lite känslig kan detta tolkas som ett hot mot kommunen att vara väldigt välvillig vid godkännande av byggloven för till exempel hotellet och bostäderna vid Karlssons äng.

70599-143
FOTO   THORALF ALFSSON
Modell av planerat bostadsområde som skall vara färdigt december 2008, byggnadslov saknas dock fortfarande och ansökan om byggnadslov har vad jag vet ännu ej lämnats in till kommunen.
Med tanke på vad Fanerdun hitills har åstadkommit i byggnadsväg kommer inget att vara färdigt i december nästa år, är det någon som vågar slå vad.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0