VÄNTADE BAKSLAG I KINAPROJEKTET

  • Inga pengar får föras över från Kina till Sverige av Fanerdun
  • Bygget av mässhallar försenas minst 6 månader
  • Bygget av hotell försenas minst 6 månader
70599-55
Blir hotellet något annat än en skiss?

Ambassaden i Peking har skickat ett brev till bland annat Kalmar kommun i slutet av augusti där man varnar för att det finns en del märkliga saker kring Fanerdun i Kina. Se brevet på Kalmar Fria Tidning. 

Brevet föranledde 3 politiker från Kalmar att göra en blixtutryckning till Kina. Johan Persson (s) var en av politikerna som åkte och vid hemkomsten kunde han meddela kommunfullmäktige att allt var i sin ordning. Hur nu Johan P kan vara så säker på detta? Jag skulle vara mycket försiktig med att lyssna på Mr Lous försäkringar hittills är det inte mycket som hållits av hans löften.


Nu har Johan Persson skickat ett brev till Kinas in- och utrikesdepartement där han gör allt för att marknadsföra projektet. Han skriver i brevet att han hoppas att de kinesiska myndigheterna ser positivt på projektet och att man hjälper och stöder det fullt ur från kinesiskt håll. Man kan ju fråga sig om detta brev är ett sätt att utöva påtryckningar på de kinesiska myndigheterna.


Idag den 12 september kommer uppgifter från Kina att Fanerdun fortfarande inte fått tillstånd att föra ut pengar från Kina.

Bygget av mässhallar blir inte klart förrän våren 2008 och hotellet som skulle stå klart mars 2008 blir nu inte klart förrän hösten 2008.

  

Trots dessa förseningar väljer Fanerdun att genomföra en invigning.


Invigningen den 28 september närmar sig med stormsteg och nu börjar detaljerna läcka ut. Eftersom det inte finns ett enda företag som tecknat avtal med Fanerdun finns det heller inga varor som ställs ut vid invigningen. Detta löser Fanerdun med att själva köpa in ca 7000 produkter i Kina som skall visas vid invigningen, snacka om såpa.

Invigning kommer inte att ske vid mässhallarna utan Fanerdun har hyrt in sig i de gamla Bombardier lokalerna för att kunna visa dessa "låtsasprodukter".


Ett stort antal inbjudningskort har skickats ut men på korten finns ingen tid eller plats för invigningen. På en fråga om varför detta inte angivits på inbjudan säger Angie Qian, assistent på Fanerdun

   - Vi vill inte lämna ut informationen. Det är enligt våra strategier.


Skulle vara intressant att få ta del av mer om dessa hemlighetsfulla strategier som detta företag har.


Kommentarer
Postat av: Ängö

Det lär la rulla några huvuden när fiaskot är fullbordat.

2007-09-12 @ 22:41:58
Postat av: Rong

Fanerduns stratigier verkar hemlighetsfulla, men iaf kan man gissa vad deras taktiker är:
Steg 1. Locka med EU upphållstillstånd.
Steg 2. Hela projektet finanseras inklusiv byggnaden i Kina med kinesiska investerarnas pengar (men nu verkar som ingen nappar.).
Marknadsföringen av projektet finanseras med Kalmars pengar.
Steg 3. Sälja marken på marknadspriset om projektet går åt skogen eller sälja hela projektet till något annat bolag. (Har inte kommunen sålt marken med ett lockpris?)
Vem kommer att bli den största förloraren i detta spel?
Luo och hans Fanerdun, kommualpolikers karriär, kinesiska investerarna eller skattebetalarna i Kalmar?

2007-09-16 @ 21:02:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0