HEDERSRELATERAT VÅLD KOSTAR KALMAR 2,5 MILJONER.

Detta skrev jag redan om den 26 augusti (läs inlägget) men nu har tydligen Radio Kalmars reporter Hasse Karlsson vaknat efter ca 6 veckors slummer. Han borde läsa min blogg, då vore han lite mer uppdaterad på intressanta uppgifter i Kalmar men det gäller ju förstås att hålla en viss distans till oss sverigedemokrater.

70599-100
Christina Magnusson  se länk till kommunens bildarkiv. Hon vill inte vara med på bild.


Först vill jag ge en eloge till socialnämndens ordförande Christina Magnusson (s) som vågar att särredovisa denna kostnad i nämndens kostnadsuppföljning. Hon kan ju väldigt lätt bli anklagad för både det ena och andra av de politiskt korrekta när det handlar om hedersrelaterat våld som uteslutande begås av invandrare. Jag hoppas att ingen kritiserar henne för att hon redovisar fakta eller som hon uttryckte det i en tidigare intervju "Det här är vår verklighet idag".

Lyssna till inslaget i Radio Kalmar, som delvis också sänds på riksnivå.

Givetvis är Christina Magnusson pressad av det budgetunderskott på ca 7 miljoner kronor som socialnämnden befarar och använder kanske dessa kostnader på 2,5 miljoner kronor som en ursäkt till det ekonomiska läget.

Enligt Christina Magnusson handlar det i dagsläget om fem fall (tydligen unga kvinnor) som har fått skyddat boende. Eftersom totalkostnaden för detta beräknas till 2,5 miljoner kronor för 2007 innebär det att varje person kostar 500 000 kronor/år eller ca 40 000 kronor/månad.

Jag anser att de familjer/personer som utsätter sina döttrar eller släktingar för dessa hot måste anmälas för olaga hot och framförallt att deras uppehållstillstånd i landet bör omprövas.

Accepterar inte dessa människor Sveriges lagar bör de omgående avvisas till sina hemländer.

Christina Magnusson befarar att kostnaderna kommer att accelerera och jag håller fullständigt med om den uppfattningen. Möjligen har hon lyssnat till mina varningar om kostnaderna för den ökade flyktingmottagningen som Kalmar kommunfullmäktige beslutade om den 28 maj trots sverigedemokraternas protester och varningar.


Läs mina kommentarer om kf 28 maj


Med tanke på att Kalmar kommun beslutat om 300 procentig ökning av flyktingmottagningen i förhållande till 2005 års nivå kommer givetvis kostnaderna för detta öka.

När vi sedan vet att de så kallade flyktingarna som kommunen tar emot till 85-90 procent kommer från länder med hedersrelaterad kultur och/eller muslimska länder kan nog Christina Magnusson förvänta sig kostnader runt 10 miljoner för hedersrelaterat våld inom en snar framtid och detta i en tid när kommunen tvingas till skattehöjningar.


Det enda sättet att stoppa denna utveckling är att säga upp avtalet om flyktingmottagning med migrationsverket för att sedan eventuellt omförhandla fram ett minimalt mottagande av flyktingar och som i verkligheten motsvarar de flyktingar som är kvotflyktingar eller har äkta flyktingstatus.

Detta skulle innebära att Kalmar skulle ta emot ca 10-15 flyktingar/år istället för ca 200 flyktingar enligt rådande avtal med migrationsverket.


SENT SKALL SYNDAREN VAKNA!


FRÅGAN ÄR OM KOMMUNEN KOMMER VAKNA ELLER OM MAN BARA ACCEPTERAR DETTA?


I dagens (11/10) Barometer skriver journalisten Anders Blank om dessa kostnader men inte en enda kritisk fråga om orsakerna till dessa kostnader ställs till Christina Magnusson. Det naturliga borde ju vara att fråga hur denna utveckling skall stoppas men så långt kom tydligen inte Anders Blank i sin journalistutbildning!  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0