HEDERSVÅLD SPRÄCKER BUDGETEN!

70599-72
Kommer mångkulturen även medföra att stening kommer inträffa i Sverige?

Hedersrelaterat våld är en av orsakerna till att socialnämndens budget överskrids i Kalmar. Enligt uppgifter i Barometern 23/8 kostar detta hedersvåld kommunen minst 2,5 miljoner kronor under 2007. Socialnämndens ordförande Christina Magnusson säger att man hjälper kvinnor och barn med skyddat boende på annan ort och att det är en dyr historia.


I de debatter som varit i kommunfullmäktige har dock inte Christina Magnusson velat erkänna dessa kostnader utan istället endast menat att flyktingmottagandet i kommunen är något positivt och bra för kommunen och allt täcks av bidrag från staten.


- Det här är vår verklighet idag, konstaterar Christina Magnusson


Om Christina Magnusson (s) och hennes partivänner lyssnat på oss sverigedemokrater i kommunfullmäktige och istället haft en mer restriktiv syn på flyktingmottagning hade verkligheten för kommunen sett annorlunda ut.

Dessa kostnader är egentligen ett bevis på att vi inte hanterar dessa problem på rätt sätt i vårt samhälle. Vi har sett en hel rad av fall där hedersvåld till och med inneburit dödsmisshandel. De flesta kommer säkert ihåg hedersmordet i Högsby.


Det är samma problematik som med mobbingen i skolan, där det är den mobbade som flyttas och mobbarna som får stanna kvar. Den mobbade slits bort från sin klass och den trygghet som ändå finns i grunden men som några mobbare fördärvar.

Med andra ord den mobbade straffas och mobbarna belönas!


Det samma gäller hedersvåld bland invandrare i vårt samhälle. Det är kvinnan eller tjejen som utsätts för hedersvåld som måste gömmas från sin familj och släktingar.
Givetvis borde det vara tvärtom!
I vårt land är inte någon form av fysiskt våld tillåtet men som alla vet förekommer det i andra kulturer och religioner. Detta är alltså ett problem som till mer eller mindre 100 procent bara existerar bland vissa grupper av invandrare i Sverige. Eftersom det nästan är uteslutande kvinnor som drabbas av hedersvåld tycker jag att det är mycket märkligt att alla feminister är så tysta i detta ämne. Svaret är väl dock väldigt enkelt, de vågar inte kritisera invandrare, samtidigt som det inte är politiskt korrekt i Sverige av idag.

Jag anser att invandrare som får uppehållstillstånd i Sverige men fortsätter att praktisera sina barbariska seder inte har gjort sig förtjänt av det svenska samhällets välvilja. Den som ändå begår hedersvåld skall utvisas från Sverige till sitt hemland och finns risken att övrig släkt fortsätter med hedersvåldet skall även de utvisas. 
I dessa fall måste samhällets konsekvenser och reaktioner vara mycket skarpa. Kostnaden för hedersvåld i samhället skulle därmed minska drastiskt.

Kommentarer
Postat av: Pär J

HAHA
Hur funkar din hjärna egentligen. Snälla lova att skänka den till vetenskapen när du dör.
Det är hemskt att människor som du som förenklar världen och dess problem på detta sättet.
Kollar du ens igenom det du skriver, förstår du skriver?

2007-08-26 @ 20:58:46
Postat av: Magne

Så du Pär menar att det är OK med stening? Du har uppenbarligen fått en i huvudet.

2007-08-26 @ 22:11:25
Postat av: Que?

Pär J: Kollar du ens igenom det du skriver, förstår du skriver?"
Kan istället för att fortsätta skriva om den andres huvud förklara vad du menar är fel. (Sen kan du ju grammatiskt förklara din mening ovan, eftersom vi får anta att du kollat igenom vad du skriver ;) ).

2007-08-26 @ 22:35:30
Postat av: Magnus Andersson

Pär J: Ditt "HAHA" och din löjliga personattack klär ju inte precis allvaret i detta ämne. Du får faktiskt komma med någon substans i din kritik, annars röstar jag på SD!

2007-08-26 @ 22:38:48
Postat av: Thoralf A

Pär J, jag har då svårt att hålla mig för skratt men du kanske tycker hedersvåld är komiskt.
Att hedersvåld förekommer och kostar samhället pengar är en realitet och har inget med mig att göra.
Vi har sett ett antal hedersmord de senaste åren och frågan är om även stening kan inträffa i Sverige?
Många gånger är just de enkla lösningarna de bästa!

2007-08-26 @ 22:40:38
Postat av: Thoralf A

Roger is back!
Denna gång som Pär J
"Kärt barn har många namn"

2007-08-26 @ 22:45:25
Postat av: Jorma

Tragiskt med personer som "Pär J" vilka anser att stening och andra barbarier ligger i humorns fat. Detta verkar tyvärr vara en syn som han delar med samtliga etablerade partier. Mycket prat men lite verkstad, vem har glömt Fadimes försök att påtala för riksdagen om problemet som inte är något problem eftersom det inte existerar i sverike enligt pk falangen och Pär J!!

2007-08-26 @ 22:46:16
Postat av: j-å

Kan någon förklara för mej varför våra kommunpolitiker, oavsett partitillhörighet, säger till oss att vi har fel om det vi sett med egna ögon.
Frågar man då vad som är riktiga uppgifter, så får man inget vettigt svar. Är de så avskärmade från verkligheten eller så partipolitiskt uppbundna så de inte kan tänka själva.
Detta med anledning av ovanstående inlägg av Thoralf.
Har sett utbetalningsavier och månatliga summorna till flyktingfamiljer.
Har sett vad de skaffar sej för dessa pengar, helt tvärt emot gällande regler.
Har sett flyktingar skicka hem så mycket som 50% av bidraget till släktingar i hemlandet.
Har sett och lyssnat till dessa rädda, kuvade kvinnor.
Har sett flyktingar med fulla bidrag, starta egen rörelse, med hjälp av landsmän som agerat lånehajar.
Inget av detta existerar enligt politikerna.
Rent ut sagt: Vad är det för dj-a folkvalda?

2007-08-27 @ 18:09:50
Postat av: Roger

Nu börjar jag bli smått orolig för din mentala hälsa. Har inte skrivit i din blogg sedan du fick för dig att radera inlägg från mig. Bara för att andra skriver och skrattar åt dig och din politik så kan du knappast belasta mig för.

2007-08-28 @ 10:59:48
Postat av: kalle

Väldigt kloka ord? För aldrig skulle väl en svensk man få för sig att bruka våld mot en kvinna? Nej det är ju såklart något nytt som invandrarna tagit med sig från deras kulturer. Även om det är fastslaget i lagen att man inte får bruka våld, så kan väl inte ens du/ni var så naiva att tro att det inte förekommer? Tänkt vilket fint land Sverige hade varit utan alla invandrare. Ett snuskigt rikt land utan slagsmål, misshandlar och inga mord.
LEVE SVERIGE!
Tror ni på allvar att allting går att ordna upp genom att "lösa" invandrafrågan? Ni tror inte att samhället är lite mer komplext än så? Har väldigt svårt att se framför mig att bara vi stoppar invandringen så löser sig allt. Bäst att tänka om, tänka mer! "Think beyond the box" Grabbar

2007-09-08 @ 13:29:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0