FANERDUNS KINAPROJEKT

Nu är det snart 2 månader sedan den märkliga men ändå väldigt uppmärksammade invigningen av Fanerduns utställningscentrum i Kalmar. Läs mitt inlägg från invigningen.

En invigning utan något att inviga.

Hur är status nu på projektet?

  • Endast 3-5 investerare finns på plats i Kalmar
  • Besökarna till den provisoriska utställningen kan räknas på ena handens fingrar
  • Inga riktiga avtal ännu skrivna med investerare
  • Nya mässhallen oklart när den skall vara klar
  • Hotellet inte påbörjad byggnation trots bygglov sedan juni
  • Kinesiskt bostadsområde ej bygglov klart
  • Ny Vd för Fanerdun
image187

Hotellet ingen påbörjad byggnation trots bygglov sedan juni. Det storslagna hotellet skulle enligt de första uppgifterna invigas i mars 2008 men fortfarande har bygget inte startat. Bygglovet beviljades i juni under stor tidspress från kineserna som tyckte svenska myndigheter var långsamma i sina beslut. Idag har det snart förflutit sex månader sedan bygglovet beviljades och Fanerdun har ännu inte ens sökt visum för några byggjobbare till hotellbygget. Inga visum har sökts på konsulatets visum avdelning i Shanghai sedan den 28 september.

Kommer bygget någonsin att starta!Ny Vd för Fanerdun. Företaget har bytt Vd utan att meddela media om detta utan det mörkades under ca 2 veckor innan man skickade ut ett pressmeddelande. Bei Bergenfeldt blir ny Vd efter Peter Fust. Varför detta byte? Är Bei Bergfeldts enda kvalifikation att hon behärskar både kinesiska och svenska? I så fall är hon endast en marionett åt Mr Lou och i fortsättningen kommer hela projektet bli betydligt mycket mer begränsad vad det gäller information till media och Kalmar kommun.


Kinesiskt bostadsområde bygglov ej klart.
Trots att Fanerdun haft ca 15 månader på sig att få fram rätt underlag för dessa bostadshus så är kommunen fortfarande inte nöjda med ritningar och så vidare. Enligt någon investerare skall de första husen vara klara till maj 2008 och vem som helst begriper att detta inte kommer ske.


Endast 3-5 investerare finns på plats i Kalmar
och visar sina produkter. Företrädare från Fanerdun skyller detta på att de kinesiska investerarna åkt hem på grund av boksluten som skall vara klara till det kinesiska nyåret (jan-feb).. Herregud vilken dålig ursäkt!


Besökarna till den provisoriska utställningen kan räknas på ena handens fingrar. Enligt uppgifter i media är att antalet besökare till utställningen mer eller mindre obefintligt. Fanerdun menar att en anledning kan vara att det saknas kvalitets produkter att visa upp. Fanerdun har nu uppköpare på plats i Kina för att köpa in mer produkter. Men hallå var det inte investerarna som skulle visa sina produkter.


Inga riktiga avtal ännu skrivna med investerare. Ännu har inga riktiga kontrakt skrivits med någon investerare. De kontrakt som skrivits innehåller tydligen en klausul om att investeraren får pengar tillbaka om inte projektet utvecklas enligt planerna.


Nya mässhallen oklart när den skall vara klar. Eller rättare sagt ombyggnaden av det gamla chokladlagret är ännu inte klar, trots att man arbetat i ca 13 månader med ombyggnaden. Denna del som skall innehålla ca 270 montrar och ersätta den provisoriska utställningshallen i Bombardiers lokaler är långt ifrån klar och Fanerdun vill inte uppge något datum. Men med tanke på att Fanerdun börjat skicka hem sina byggjobbare till Kina så lär det dröja då de heller inte sökt några visum för nya byggjobbare från Kina. Allt enligt uppgifter från ambassaden i Kina.

FRÅGAN ÄR OM KINAPROJEKTET HÅLLER PÅ ATT AVSTANNA!


Kommentarer
Postat av: skånepåg

Skrämmande att Kalmar kommun inte har en återköpsklausul i ett sådant här högriskprojekt.

Fanerdun lär ju enligt olika källor även hålla på med ett liknande projekt i Tyskland. Är detta seriöst eller endast ett skrämskott för att "tvinga" Kalmar kommun till helt underkasta sig deras villkor?

Börjar mer och mer undra vad det egentliga målet är med denna satsning från kinesernas sida?

Thoralf du gör ett enastående jobb. Men det hade varit bra med fler offentliga företrädare i Kalmar. Jag har tyvärr tråkiga erfarenheter efter att jag i slutet av 90-talet skrivit under mina insändare i en lokal tidning om invandreriet med mitt namn. Flera års skadegörelse i anslutning till vårt boende och otrevliga telefonsamtal var ett h-e som jag inte klarar av att hantera igen.

Jag gör vad jag kan genom att prata direkt med andra om vad det är som pågår. Du som har möjlighet att ställa upp i offentlighetens ljus och stödja Thoralf gör det nu, eftersom vi börjar få ont om tid att stoppa sönderfallet innan det går fullständigt åt h-e med gamla Svedala!

Postat av: Tore

Kommunist-kineser är farliga herrar att beblanda sig med! Dessutom har det ju kommit varningar från
ambassaden i Kina, om denne "Fanerdun"!. Du har ju också från början visat tveksamhet inför detta.
Mycket bra arbetat, men så är du också en Sverige-
demokrat!...

2007-11-23 @ 00:20:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0