FANERDUNS INVIGNING EN ILUSIONS !

Media spelar med i Fanerduns så kallade invigning som inte är något annat än en ilusion. Man kan möjligen kalla det för någon form av föröppningscermoni, om man vill vara snäll. Fanerdun har ordnat till en något så när snygg fasad men lyfter man på ridån så rämnar ilusionen. Idag väljer media och alla andra att inte lyfta på ridån.

I Vimmerby var kungen på eriksgata för väldigt länge sedan och Storgatan var i ett strålande skick och i full prakt när kungen kom åkandes. Men när kungen skulle åka från Vimmerby ville han åka en annan väg ut ur staden vilket föranledde panik bland de arrangerade Vimmerbyborna. Varför? Jo, man hade endast målat husen på den sida som var mot Storgatan. Jag tycker det finns vissa likheter med dagens jippo vid snurrom.

Här kommer en liten bildkavalkad. Festbilderna kommer i tidningarna men jag visar några andra av mina bilder.

70599-131
Kalmars kommunalråd Yo Han Per Son (s)

Som strålade i glansen och var helt lyrisk i sitt beröm av Mr Lou, Fanerdun och Kina.

70599-129
De kinesiska arbetarna fick hålla sig i bakgrunden.

70599-130
Vänsterstyret i landstinget var inbjudna gäster på invigningen, de ser inte speciellt roade ut. Undrar hur långt de kommit i planeringen för att hur sjukvården skall klara av att ta emot alla dessa kineser.

70599-128
Några av de kinesiska vakter/poliser som övervakar invigningen. Kanske var det dessa personer som Östrans journalister stötte på under gårdagen. Man får en viss obehagskänsla och undrar vad dessa personer fyller för funktion. Mr Lous säkerhetsstyrkor?

70599-127
Jonas Lövgren (m) med en ny kinesisk vänskap?

Imorgon skall jag besöka utställningen i Bombardiers gamla lokaler och se hur många utställare som är på plats.

Påhittet med Yo Han Per Son kommer från Pierre Edströms blogg. Han är politisk sekreterare för folkpartiet i landstinget med en god portion av humör och även Åtvidabergssupporter.


Kommentarer
Postat av: Per Petersson

Har ett minne av denna eriksgata som våran Konung var ute på.
Några rivningshus i Nybro fick nymålade fasader några veckor innan rivning,men Carl Gustav han med att beskåda dom i alla fall.
Jaja,min respekt åt konungen men någon gräns finns det väl på slöseriet.
Du får meddela vidare vad ni hittar när ni lättar på Fanerduns ridå.Det kanske är som på bio,först reklamfilm,sedan en påhittad historia.

2007-09-29 @ 00:46:37
Postat av: Hextall

Är så himla trött att läsa om avundsjuka och rädda personer som inte kan se det positiva i detta, att hela tiden vara negativ och klaga när något nytt och stort knackar på dörren. Att det sätter Kalmar på världskartan och medför 1200 nya jobb, samt alla företagare runt omkring som får en stor kund att jobba med, men det är väl lättare att sätta armarna i kors och muttra...

2007-10-01 @ 15:12:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0