SVERIGEDEMOKRATER BLOCKERAR BESLUTSPROCESSEN

I en debattartikeln i DN den 17 augusti menar fyra författare från alliansen att extraval skall kunna göras för att

"Skapa möjligheter till fungerande majoriteter när Sverigedemokrater och partibytare blockerar beslutsprocessen."

 
Författarna har tydligen svårt att acceptera resultatet från fria val och att det sedan är de förtroendevaldas ansvar att skapa fungerande majoriteter. Att konsekvent vägra att samarbeta med sverigedemokraterna är att inte respektera väljarnas vilja. Problemet är inte valresultatet utan att visa politiker vill behålla den gamla blockpolitiken och inte kan tänka sig nya samarbeten. 

Men om man tror att man kan hindra sverigedemokraterna med dessa extraval är jag övertygad om att riksdagspartierna kommer att skjuta sig själva i foten. Att försöka använda nyval i en kommun för att minska sverigedemokraternas inflyttande tror jag bara kommer att ge motsatt effekt.
Vår organisation är ännu inte så stor men växer hela tiden och vid ett nyval kan vi koncentrera våra resurser till in enda kommun, vilket ger positiva effekter för sd.

Sverigedemokraterna är ett parti på frammarsch
vilket inte minst SIFO-undersökningen från idag visar där vi får vår högsta siffra någonsin från SIFO, 3,7 procent.
Jag kunde också notera något av ett trendbrott i media när företrädare för sd fick kommentera de höga siffrorna. Jonas Åkerlund (sd) besvarade frågorna mycket sakligt och Fredrik Reinfeldts antydningar föll platt till jorden.  

I några kommuner har dock den nya situationen med sverigedemokraterna som vågmästare inneburit nya konstellationer för att undvika att sd får något inflyttande. Oheliga allianser har bildats mellan socialdemokrater och moderater. 

I Kalmar kan man fråga sig om socialdemokraterna + moderaterna = Sant 

Den frågan borde Kalmars innevånare ställa sig och framförallt dessa partiers väljare. Frågan kan i allra högsta grad vara aktuell efter nästa kommunval om sverigedemokraterna blir vågmästare. 
I Kalmar har s och m samarbetat i flera frågor och det brukar kallas för Kalmarandan. Detta samarbete tror jag är orsaken till alliansens dåliga valresultat vid de senaste valen. Det finns egentligen ingen riktig opposition som för en samlad och kritisk politik mot vänsterstyret i Kalmar.
När det sedan råder en maktkamp inom moderaterna så blir ju inte situationen bättre. Som sverigedemokrat i kommunfullmäktige har jag vid flera tillfällen sett exempel på detta samarbete. Det mest graverande var utan tvivel den fars som utspelades i fullmäktige 27 maj, då ökad flyktingmottagning debatterades. Denna fars vara iscensatt av Roger Kaliff (s) ordförande i kf, Birgitta Elfström (s) kommunalråd och Jonas Lövgren (m), läs mer här.

Frågan är om moderaternas väljare i Kalmar vill se ett samarbete med socialdemokraterna som i verkligheten också innebär ett samarbete med vänsterpartiet och miljöpartiet eller vice versa.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0