OROANDE BEFOLKNINGSUTVECKLING

Barometern tar idag upp den negativa befolkningsutvecklingen i Kalmar län. Den är en helt naturlig följd av den politik som förs av 7-klövern. Sydöstra Sverige nonchaleras dessutom fullständigt av både riksdag och regering när det gäller investeringar eller statlig verksamhet.

De riksdagsledamöter som kommer ifrån Kalmar län verkar ha väldigt lite samarbete eller snarare inget samarbete alls. Jag har i varje fall aldrig blivit inbjuden till något under två års tid. Det kan ju också bero på att jag är Sverigedemokrat och samma strukturella mobbning kanske även finns i Kalmar län bland de partier som är representerade i riksdagen som när det gäller en fotbollsmatch i riksdagen.

Jag tycker det är mycket anmärkningsvärt att man inte gemensamt försöker lyfta fram viktiga frågor för Kalmar län. Inte minst infrastruktursatsningar. Kalmar län har haft representanter i trafikutskottet under flera mandatperioder utan det minsta resultat.

Som säkert några känner till så sitter jag på östgötabänken i riksdagen. Igår kväll var Landshövdingen på besök i riksdagen för träff med alla riksdagsledamöter från Östergötland. Då diskuteras viktiga frågor för länet och det informeras om kommande aktiviteter som alla har ett syfte, att marknadsföra länet, stimulera näringslivet eller kort sagt bygga Östergötland starkare. Dessa möten sker regelbundet eller ca varannan månad. Just nu finns två möten inplanerade i juni och ett innan riksdagen öppnar i september. Jag tror att Kalmar län har mycket att lära av hur man jobbar i Östergötland.

När det gäller befolkningsutvecklingen har jag kommenterat Barometerns artikel och tagit upp befolkningsutvecklingen i Kalmar kommun med två stapeldiagram över hur befolkningsutvecklingen ser ut för personer med svensk bakgrund och med utländsk bakgrund.Antalet personer med svensk bakgrund står i stort sett still, endast en svag ökning på några hundra på tio år. Men när det gäller personer med utländsk bakgrund är ökningen drygt 2500 personer under samma tidsperiod.

I mina ögon är det en mycket oroande utveckling vi ser i Kalmar. Personerna med utländsk bakgrund har i många fall väldigt låg utbildning och i vissa fall ingen utbildning eller till och med analfabeter. Dessa kommer aldrig få några jobb, förutom subventionerad sysselsättning som betalas av samhället och detta innebär ingen utveckling av Kalmar eller av vårt län.

Det pratas mycket om vikten av Linneuniversitetet och den uppfattningen delar jag, dock inte att man behöver helt nya lokaler och definitivt inte placeringen men det är en annan fråga. Linneuniversitetet skulle kunna vara en motor i Kalmar läns utveckling men då får vi inte ta in raka motsatsen i andra ändan. Asylsökande från muslimska länder gynnar definitivt inte utvecklingen av Kalmar län, denna grupp kommer kräva stora resurser bara för att komma till grundskolenivå. Resurser som samhället har stort behov av i andra sammanhang.

Segregationen kommer endast öka och bidragsberoendet kommer öka då det inte finns några riktiga jobb till denna grupp. Andelen personer med utländsk bakgrund kommer bara öka i Norrliden, Funkabo, Oxhagen och Smedby. Svenskar kommer fortsätta att flytta ut från dessa områden och nya utanförskapsområden kommer skapas och förstärkas i Kalmar.

Tyvärr är det den bistra sanningen oavsett hur många "multiarenor" eller konstverk man sätter upp i Norrliden.


Kommentarer
Postat av: AWSvensson

Här får du svar på din obefogade oro, i varje fall enligt Ullenhag.

Postat av: Thoralf Alfsson

AWSvenssonTyvärr är de många som delar Ullenhags uppfattningar i riksdagen. Ibland tror man inte sina öron när man lyssnar. Är det något som förenar Alliansen och de Rödgröna så är det invandringen, det är nästan rörande hur samstämmiga de är.Som tur är finns det några undantag men de har det inte lätt i sina partigrupper. Jag pratade med en Centerpartist idag.

2012-05-10 @ 22:08:41
Postat av: Adderat

Hej Thoralf,Jag hade lagt ut länken till Migrationsverkets pdf om hur många som anlänt till respektive kommun, jan-feb 2012, på min blogg. Nu är den pdf:en helt bortsopad från Migrationsverkets hemsida.

2012-05-11 @ 00:21:51
URL: http://adderat.blogspot.se/
Postat av: carl

dessa "nybyggare" skaffar ofta väldigt många barn som ärver sina föräldras kultur och åsikter och kommer mer orsaka kulturkrockar med det svenska samhället.samtidigt verkar de som tagit över i politiken och myndigheter vara extremt politisk korrekta och lyder multikulti som små lamm.detta kommer leda till total kaoz.kanske makthavarna på g8,g20, bilderbergmötena bestämt detta för att komma åt svenska folkets förmögenhet och rika land.i afrika och mellanöstern planterar dom religionskonflikter och i skandinaviem planterar dom multikulti-kaoz.såg på riksdagens nya webbsite, vad bra den blivit.

http://www.riksdagen.se/sv/Debatter--beslut/Fragestunder/Fragestund8/?did=GZC120120510fs&doctype=fs#pos=3486sd politikern är de enda vettiga. men de borde låta håret växa ut, kvinnliga väljare gillar män med snygga frisyrer.går det inte locka äver pia nilsson (S) till sd, hon verkar ok.man blir ju förbannad av bara se anne lööf, och ännu mer övertygad av att hon är iq-befriad när hon pratar. låter som talar efter manus alltid.hörde lööf bli interjuvad av radion turner när de besökte hennes hem på monokulturella mästersamuelsgatan, varför bor hon inte i rinkeby?2012-05-11 @ 00:51:40
Postat av: carl

http://www.polisen.se/Stockholms_lan/sv/Aktuellt/Hjalp-polisen/Stockholm/Kanner-du-igen/nybyggarna verkar inte uppskatta sin drömtillvaro i Sverige. eller är detta ännu en kulturkrock?

2012-05-11 @ 01:49:50
Postat av: PMS

OT:

Stöd Vicky,frisörskan som fick betala skadestånd till "kränkt"beslöjad muslimsk praktikant.

Det intressanta är att Vicky Sjöberg själv är född och uppvuxen i Ungern,därmed faller City Malmö(tillhör Sydsvenskan koncernen) som lett häxjakten på Vicky,mer eller mindre dolda agenda gentemot den främlingsfientliga pursvensken som diskriminerar stackars invandrare.http://motdiskriminering.wordpress.com/2012/05/11/manniskor-visar-sitt-stod-genom-att-besoka-mig-8/#comments2012-05-11 @ 02:22:16
Postat av: Göran AnderssonVi i olika possitioner i östgötadistriktet känner oss ganska nöjda med Din insats i Riksdagen.Vi får kämpa på för att uppnå ett annat parlamentariskt läge och därmed kunna skapa Demokrati i Sverige.Resultat av Demokraturen ser vi ju i stort sett dagligen eller kan läsa om den här på Din blogg.2012-05-11 @ 02:42:29
Postat av: S- E Karlsson

Ska bli intressant att följa utvecklingen på "nya" Berga i Kalmar igår på smålandsnytt var det bara rosor och jasmin ! Spännande !

2012-05-11 @ 05:10:32
Postat av: Ludvig

En minst sagt oroande utveckling.

2012-05-11 @ 09:13:56
Postat av: AWSvensson

Är verkligen Ullenhag så korkad, indoktrinerad eller/och lögnare. Då ska vi veta att Ullenhag har till sitt förfogande en hel stab av folk som med ljus och lykta dygnet runt försöker komma på argument som styrker denna fullständigt sinnessjuka asyl och invandringspolitik. Med tanke på att Ullenhag matar samma argument,argument som tydligen går hem i hans kretsar,men när de matchas mot verkligheten framstår som uppstötta av dagisbarn så finner man trots idoga ansträngning inte ett argument som köps av en person som fortfarande har blodtillförsel till hjärnan. Det måste finnas personer ,förutom SD, som inte vill spela med i detta spel och inför sina väljare framstå som idioter ,eller gör det inte det då är landet förlorat.

2012-05-11 @ 10:08:16
Postat av: Magentan@ AdderatBra sida och värdefulla siffror. Tack för det.

2012-05-11 @ 10:44:24
Postat av: Adderat

Jag lyckades lösa problemet till slut. Här kommer 2 halvhyggliga kopior av den bortstädade orginal-pdf:en.https://docs.google.com/openid=0B8UNLQn2yEL2XzFIcmxkMV9jeVkhttps://docs.google.com/openid=0B8UNLQn2yEL2VXR5RFRGQ3p4R2sMvh

Adderat2012-05-11 @ 15:57:07
URL: http://adderat.blogspot.se/
Postat av: Adderat

Magentan: Tack själv. Mer siffror är på ingång.Mvh

Adderat

2012-05-11 @ 15:58:20
URL: http://adderat.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0