”DIKTATOR” JOHAN PERSSON AVSLUTAR DET RÖDGRÖNT SAMARBETET

Vid dagens kommunfullmäktigemöte i Kalmar sparkades miljöpartisterna Anna Thore och Jonas Löhnn ut från sina uppdrag i kommunala bolag. Anna Thore förlorade sin ordförandeplats i Kalmar Vatten AB och i Kalmar Biogas AB. Jonas Löhnn förlorar sin plats som ordförande i Kalmar Science Park AB.

Anledningen är att Jonas Löhnn inte följt socialdemokraternas ”spelregler” som innebär att man kan ägna sig åt maktmissbruk och åsidosättande av kommunallagen. Jonas Löhnn har överklagat socialdemokraternas maktmissbruk vid några tillfällen och då fått rätt i Förvaltningsrätten. Detta har fått ”diktator” och kommunalrådet Johan Persson att gå i taket. Nu sparkar han ut alla miljöpartister från de positioner som han kan göra utan att bryta mot några lagar.

Konklusionen är att bråka inte med Johan Persson för då går du miste om hela din inkomst eller delar av din försörjning. Vem vågar gå emot ”diktator” Johan Persson.

Under de voteringar som detta gav upphov till avstod vi från att rösta. De märkliga var att flera moderater röstade tillsammans med socialdemokrater och vänsterpartiet för att avsätta Anna Thore och Jonas Löhnn.

Jonas Löhnn höll ett väldigt bra anförande innan voteringarna började och det skall jag lägga upp på bloggen när det kommer upp på kommunens hemsida.

Jag undrar om inte socialdemokraterna begår ett stort misstag genom detta beslut. Det är bara två år till nästa val och jag tror att Miljöpartiet tänker sig för mer än en gång innan man sätter sig i Johan Perssons knä ännu en gång.

Barometern, Barometern,


Sprutbytesprogram var också en punkt på dagordningen
. Kalmar läns landsting har för avsikt att införa ett sprutbytesprogram och har därför begärt in svar från alla kommuner. Det blev en livlig debatt med många inlägg. SD och KD var de partier som sa nej till ett sprutbytesprogram. Moderaterna var även splittrade i denna fråga, nio av tretton moderater röstade nej till sprutbytesprogram. Övriga partier med socialdemokraterna täten drev alltså igenom detta i Kalmar kommun.

Östran,


Kommentarer
Postat av: HM

Vad bra att ni säger nej till sprutbytesprogram!Hela cirkusen kring missbruk och vård är ett rent svart hål där våra vårdinstitutioner pumpar ut legala preparat och försöker släcka eld med bensin. Gotland där jag bor är ett slags föregångare i att förse missbrukare med "medicin" och vad man kan se här är att man i slutändan gör problemen v'ärre och till att fler människor dras in i missbruk i stället för färre som varit avsikten.http://ondiklinte.blogspot.se/2011/12/knark-och-knark.html

2012-05-29 @ 07:28:33
URL: http://ondiklinte.blogspot.se/
Postat av: Lars Rosén SD KALMAR

HAR SAGT DET FÖRUT OCH SÄGER DET NU. FRIA SPRUTOR ÄR EN KAPITULATION FRÅN SAMHÄLLETS SIDA.

2012-05-29 @ 08:51:43
Postat av: Irene

Efter att idag ha läst DNs ledare kan jag inte göra annat än säga som Björn Söder "Sverige?".

2012-05-29 @ 09:12:37
Postat av: Kent Finellhttp://www.expressen.se/gt/skola-misstanks-for-bidragsbrott/

2012-05-29 @ 09:27:10
Postat av: N. Roheda

Hjälp dem istället, de behöver ett LIV, ett socialt umgänge, ett jobb, en bostad, någon som bryr sig INTE fler sprutor & mera knark. Missbrukare är som alla andra som inte har ett liv, de hittar på saker för att stå ut/överleva ellerfå uppmärksamhet. Ge dem rätt förutsättningar, några kanske inte vill & dem struntar vi i.

2012-05-29 @ 09:59:25
Postat av: S-E Karlsson

Minska invandringen med 90%så kan vi hjälpa våra egna på ett bättre sätt , vi har väl inget ansvar att hjälpa de länder som inte kan sköta sin ekonomi!

2012-05-29 @ 14:30:48
Postat av: vmm

Jag lyssnar just nu på P1, Kulturradion Nya Vågen, eller vad programmet nu heter. En panel på tre personer och en programledare diskuterar kulturarv. Dom är rörande överrens om att Sverigedemokraternas syn på kultur är djupt okunnig för "det finns ju ingen svensk kultur". Inget är svenskt. Bla bla bla.Jaha, äntligen har man lärt sig något av den fria statliga radion... (det där var ironiskt sagt).

2012-05-29 @ 14:44:16
Postat av: Kalle

Inför den svenska Nationaldagens firande har det börjat dyka upp annonser i tidningarna om denna nationella högtid.. Man lockar med internationellt firande med magdans och annat som inte är svenskt. Den svenska mationaldagen skall firas med svenska traditioner den sjätte juni och inget annat PK trams

anser jag.Invandrare måste verkligen vara intresserade av det svenska i narionaldagen men de bjuds på grejer som de redan har sett i sina hemländer. Är det därför alla frågar sig -Vad är svenskt??? Befolkningen får ju inte se något svenskt inte ens på den svenska Nationaldagen. Bakom detta internationella står den svenska kyrkan. Just det. Inte ens de vet vad som är svenskt!!!2012-05-29 @ 14:47:48
Postat av: Svensson

Först missköter sig många av invandrarna i sina egna länder, sen kommer dom till Sverige, och ska ha en massa (bidrag osv) Vi måste höja nivån på vilka slags människor vi vill ha i Sverige.

2012-05-29 @ 15:14:33
URL: http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/
Postat av: Inte-en-till

"Konklusionen är att bråka inte med Johan Persson för då går du miste om hela din inkomst eller delar av din försörjning. "Ja, man upphör aldrig att förundras över alla skattefinansierade politiker som inte kan försörja sig på vanligt arbete.(Heder åt Thoralf, som håller kontakten med sitt civila arbete under ferierna.)

2012-05-29 @ 16:10:20
Postat av: Ludvig

Inte ska samhället hjälpa knarkare att knarka, det måste vara fel. Det är bättre att samhället hjälper dem att sluta knarka.

2012-05-29 @ 16:21:40
Postat av: s29

Säga vad man vill om multikulti,men man behöver inte resa nånstans. Det är samma kulturella sörja överallt.

2012-05-29 @ 23:08:24
Postat av: vmm

Om sprutbytesprogrammet: jag är medlem i SD och min åsikt när det gäller narkotika är att samhället bör hjälpa snarare än straffa. Vi ska inte straffa missbrukare genom att ge dom HIV, hepatit och alla möjliga sjukdomar. Jag är också positiv till program med t.ex Subitex (heroinersättning) till missbrukare. Vi ska absolut aldrig legalisera narkotika, men vi måste ge narkomaner ett så värdigt liv som möjligt. Att ge dom som är beroende av narkotika ett tioårigt fängelsestraff, HIVinfektion och skulder hos Kronofogden på hundratusentals kronor är bara så ovärdigt.SD är inte, och ska inte vara, något narkotikaliberalt parti. Men "dom som hamnat i skiten" ska vi faktiskt hjälpa och inte straffa. Tycker jag.

2012-05-30 @ 00:15:31
Postat av: Dennis Mortensen

Jag håller med "vmm". Jag är SD sedan två val men är helt klart för sprutbytet. Sprutnarkomaner kommer att antingen använda rena eller orena sprutor. Har dom inga rena använder dom orena. Iom sprutbytet får dom även en kontakt med vården och registreras i statistiken något som jag ser som väldigt positivt på.Jag är för ett välmående Sverige, inte för ett "alla som inte platsar skiter vi i" -Sverige.

2012-05-30 @ 10:14:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0