DEBATTEN I SVT

Debatten var totalt ca 96 minuter lång. Det innebär 12 minuters talartid/partiledare. Jimmie Åkesson fick ca 7:10 och mer eller mindre varje gång blev han avbruten av programledarna eller av Jonas Sjöstedt men han fick aldrig tillbaka ordet vid något av dessa tillfällen, vilket de andra partiledarna fick. På den punkten måste Jimmie ta för sig mer.

Löfven hade i mitt tycke ganska stora problem vid några tillfällen och det kommer utan tvekan göra utslag i opinionen i framtiden.

Jonas Sjöstedt skrämmer betydligt fler än han attraherar.

Floskel-Lööf kom inte med något nytt.

Kommentarer
Postat av: Lärare

Så reagerade jag också.

Nog har väl Jimmie varit mer "på" och tagit för sig mer tidigare? Han får inte vika sig när han blir avbruten gång på gång.

Sen, helt medvetet så klart, togs inte kriminalpolitiken och invandringen upp, där hade Jimmie "satt dem på pottan rejält".Varför tog inte Jimmie chansen, när pensionärsskatten kom upp, att berätta för dem att det verkar finnas hur mycket pengar som helst nu, går bara till helt fel ändamål.Går inte att rösta på Jimmie i Expressen och inte heller i Aftonbladet ser jag, det måste uppmärksammas.Tydligt att det var ren och skär diskriminering av SD i kväll.

MEN, det taggar oss ännu mer! Eller hur?

2012-05-06 @ 23:21:40
Postat av: Lassekolja

Det börjar bli Svt-tradition att gå som katten kring het gröt betr. den havererade invandringspolitiken.

När Fridolin raljerade med att Jimmie "redan efter två politikområden skyllt på invandrarna två gånger" visar det bara att Jimmie är ensam om att begripa att invandringen påverkar flera problem i "Det nya Sverige"! Dessutom skyller ALDRIG Jimmie eller någon annan Sverigedemokrat på invandrarna utan på INVANDRINGSPOLITIKEN och det är en dj-a skillnad!!!

Postat av: Kriminelle Runar med byxan bakofram

Så var SD gnället igång . SD fick den tid de skulle och kom bara med sittt skit om invandring. SD kan suga kuk med sina 4 % man har i mätningarna nu . 2014 åker rasistpartiet ut.http://www.youtube.com/watch?v=rzVdDHagh_4

2012-05-07 @ 00:05:38
URL: http://www.youtube.com/watch?v=rzVdDHagh_4
Postat av: Sven Dacke

Är tyvärr övertygad att SD inte kommer att öka i nästa opinionsundersökning heller.Och hur gick det med mediasatsningen ??? snart nedräkning för val och allt väljarna kommer att få veta om SD i PK media är att dom är främlingsfientliga.

2012-05-07 @ 06:19:49
Postat av: Patrik

Att inte allt fler svenskar inser att invandringen som dens ter sig idag är rena rama katastrofen är en gåta. Ser dom inte hur det offentliga rummet allt mer förändras och blir allt mindre svenskpräglat i främst våra större orter?

2012-05-07 @ 06:43:11
Postat av: Stefan A

Den lilla Svenska riksmedian har bestämt att vissa frågor får inte diskuteras, trots att de tar en mycket stor del av statsbudgeten, inte ens kaoset i Malmö togs upp, och den ordningen har varit sedan ny demokratis tid,de har även bestämt, sedan förra valet, att det bara skall finnas två block och två statministerkandidater till statsministerposten,bevisas mest av att Reinfeldt och Löfven fick halva tiden, alla övriga är bara statister, Svensk media äcklar mej mera än någonting annat,och ytterligare bevis på detta fick man i morse då alla politiska proffstyckare var överlyckliga över denna inte särskilt märkvärdiga debatt, det är bara för att man lyckats få politikerna dit man vill.

2012-05-07 @ 07:22:37
Postat av: Mattias

Var det ingen som noterade att expressen hade en omröstning om vilka som vann debatten?

Valet man kunde göra var följande:

Alliansen eller de rödgröna

2012-05-07 @ 08:38:42
Postat av: Lärare

Ja, just det, vart tog mediasatsningen från SD vägen? Vad hade de tänkt?Varför är inte SD ute bland folket?

Man kan läsa då och då att nu har ngn från Alliansen eller ngn från Rödgröna varit ute och träffat vanligt folk!SD måste bli mer anträffbara för svenska folket.

Varför skickas inget flygblad ut? Kostar pengar? Ja, självklart men skicka till lokalavdelningarna får dom själva dela ut. Alla hushåll behöver inte nås just nu.Finna mycket SD kan göra för att sprida budskapet!Håller med om vad Sven Dacke skrev.

2012-05-07 @ 09:01:18
Postat av: Rune

Håller med "Lärare".

Mitt intryck är att SD har dragit sig tillbaka från offentligheten. Särskilt nu efter nyår.

SD-Bloggare minskar ner eller slutar.

SD-Kurirens nätupplaga är nedlagd sedan den hackades någon dag innan valet.

Det är oerhört viktigt att den kommer igång igen så att SD kan hålla en levande dialog med allmänheten och sina väljare.

Kan inte SD avdela någon person att sköta detta? Kanske man får släppa något politikområde tillfälligt i Riksdagen för att prioritera kontakten med allmänheten?

Thoralf gör ett mycket bra arbete. Men varför skall han vara tvungen att i stort sett ensam sköta kontakten med allmänheten?

2012-05-07 @ 09:17:48
Postat av: Patrik

Ja SD måste samla sina egna politiker för att utvärdera deras eget politiska läge 2012, drygt två år innan valet 2014. Vad behövs göras för att nå ut med sitt budskap till folket när gammelmedia gör allt för att osynliggöra partiet och ställa det i så dålig dager som möjligt?

2012-05-07 @ 09:24:48
Postat av: SM811

Ser fram emot Almedalsveckan där JÅ får prata utan att bli avbruten. http://www.almedalsveckan.info/

2012-05-07 @ 09:36:04
Postat av: S- E Karlsson

Barometern, ON och Ölandsbladet borde göra likadant som Västerbottenskuriren gjorde i helgen : ställ frågan om det vore val idag vilket parti skulle du då rösta på där blev ju SD andra största parti ! Men det är väl för mycket begärt .

2012-05-07 @ 09:46:12
Postat av: HM

Det är mycket möjligt att J Åkesson inte fick ordet när han begärde det och att han därför kom bort i debatten. Kanske det. Ändå tror jag det tyvär är så att Sd inte har en stark och genomtänkt politik inom många områden och det ändå är det som är det egentliga problemet. J Åkesson må vara hur bra han vill men det är ganska naivt att tro att han skall kunna debattera kraftfullt i frågor där Sd knappt har utformat konturerna av en politik. Det här är nog något vi får leva med och något som bara kan ske genom lång utveckling och att bygga ett parti tar lång lång tid. Det räcker inte med att ha en fantastiskt bra och sympatisk partiledare utan Sd behöver tusentals kompetenta och envisa medlemmar... och tid.Jonas Sjöstedt - En obehaglig typ.Stefan Löfven - En listig taktikerräv. Tror det där funkar bara ett tag att glida undan.Annie Lööf - Skam till sägandes för jag tyckte hon gjorde ett ganska bra framträdande.Jan Björklund - Som vanligt ganska bra.2012-05-07 @ 09:57:57
URL: http://ondiklinte.blogspot.se/
Postat av: Skånepåg

När de andra blev avbrutna så försökte man behålla ordet genom att höja rösten eller så snabbt som möjligt hoppa in igen i första bästa lucka från den som avbröt. Här blir Åkesson gång på gång ställd och det är enligt min mening hög tid för honom att lära sig vilka egentliga spelregler det är som gäller. Artighet duger inte i sådana här sammanhang, utan blir snarare en belastning.Ingen bra kväll alls för Åkesson som förhppningsvis tillsammans med andra inom Sd kollar igenom kvällens debatt och kritiskt analyserar sin egen insats. Här finns en hel del att dra lärdom av inför kommande debatter.

2012-05-07 @ 09:58:23
Postat av: nadacomprende

Hushålla med resurserna och att synas överallt sista halvåret, är bättre än att synas lite då och då under hela mandatperioden.Jag anser för övrigt att det minsta vi gräsrötter kan göra är att andas optimism och framtidstro.Visst vore det tråkigt att bli besviken efter valet men i nuvarande läge och fram tills dess att stödet åter igen har bekräftats eller blivit starkare, får vi jobba med vad vi har och det är inte kattskit.SD 20142012-05-07 @ 10:02:44
Postat av: InfoKURDO BAKSI OCH PARTILEDARDEBATTENTill dem som kommenterat partiledar”debatten” igår hör Kurdo Baksi, som smågläfst (”twittrat”) ganska flitigt om utfallet.• ”Glasögonormen Jimmie Åkesson verkade ha tappat den vassa tungan ikväll. Hoppas den tendensen fortsätter fram till valet 2014.”• ”Det råder nog begravningsstämning i SD efter Åkessons totala misslyckande i kvällens Agenda.”• ”Jag tycker Gustav Fridolin är den stora segaren i kvällens Agenda. Sällan har jag sett ett så ungt statsministerämne i vårt land!”KURDO BAKSI OCH GUSTAV FRIDOLINFörklaringen till Baksis beundran för fine Fridolin hittar vi i ett annat uttalande nyligen av Baksi:”Jaha, igår blev vi 9.5 miljoner invånare i Sverige. Och barn nummer 9 500 000 är ingen midsommarprodukt. Kul!”Kul att det snart inte föds några svenskar längre! Kurden Baksi, som flytt till det hemska, ganska homogena Sverige från sitt mångkulturella paradis långt bort i Mellanöstern, delar nämligen Fridolins uppfattning, att det bästa för Sverige är att alla etniska svenskar utplånas så fort som möjligt. Och att så många turkar, kurder, irakier, syrianer, afghaner och somalier som möjligt flyttar in i samma takt. Fridolins krigsstrategi härvidlag kommenterades av sign. Info hos bloggen Snaphanen den 6/5:NY INVANDRINGSKATEGORI”Det er bemærkelsesværdigt, at den store indvandring – større end i noget andet vestligt land målt i forhold til indbyggertallet – ikke fremkalder nogen debat i Sverige om, hvor mange landet kan tage imod og forsørge, og samtidig sikre en fornuftig integration.” [Weekendsavisen 2012-05-03.]Nej – ingen sådan debatt är tillåten – däremot debatteras just nu möjligheten av att öka folkutbytestakten ännu mer genom legaliserandet av helt nya invandrarkategorier.En ännu så länge inofficiell sådan är de ”papperslösa” (illegala med trotsat återvändandebeslut), som ju tidigare vid ett tillfälle, när deras antal blev ohanterligt stort, genom insatser av främst Miljöpartiet och Svenska kyrkan beviljades allmän PUT-amnesti. (PUT = permanent uppehållstillstånd med garanterad livstidsförsörjning via bidrag och förmåner.)I gårdagens ”Lördagsintervjun i P1” utvecklade miljöpartiledaren G. Fridolin vältaligt sitt partis vidare invandringsplaner. Hans och partiets största bidrag till den svenska autogenociden skall vara att genom att bevilja helt fri sjukvård till illegala invandrare väsentligt öka dessas antal. De skulle, tänker man sig, efter avslutad vård kunna ”gömma sig” och därefter få PUT antingen genom ännu en allmän amnesti eller på grund av att de eller deras barn efter några år ”rotat sig” i Sverige.Antalet illegala invandrare, som f.n. uppehåller sig i Sverige, är okänt men antas uppgå till 20.000–50.000 personer. Med garanterad fri sjukvård för ”papperslösa” i Sverige blir enligt Mp:s ambitioner varje sjuk människa på hela jorden, som reser till och söker asyl i Sverige, får avslag på sin asylansökan, kastar eller gömmer alla id-handlingar – automatiskt sjukvårdsberättigad.Om han sedan efter avslutad gratisbehandling ”gömmer sig” tillräckligt länge, blir han ”rotad”, får svenskt medborgarskap, garanterad bidragsförsörjning livet ut samt möjlighet att hämta hit så många (verkliga eller påstådda) anförvanter i hemlandet som han kan leta upp. Korrekta släktskaps- och ålderskontroller är inte tillåtna utan invandrarnas eget medgivande.Vad skall en ovan beskriven invandrarkategori kallas? SJUKVÅRDSINVANDRARE? Eller rätt och slätt AUTOGENOCIDPÅSKYNDARE?- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -Här ses Sjupartiets stormtrupper ”De Goda” (Ungdom mot rasism, AFA, Islamskt Kulturcentrum, SSU, LUF osv.) under en av sina aktivistaktioner nyligen:http://www.youtube.com/watch?v=qEod4mTDey8&feature=related2012-05-07 @ 10:09:06
Postat av: AWSvensson

Nu hade man från SVT och de övriga partierna bestämt att invandringen inte skulle debatteras. Men hur kan man debattera ungdomsarbetslöshet utan att nämna invandringen ,vilket Jimmie gjorde. Offentliga uppgifter visar att denna till stor del berör utomeuropeiska invandrare. Hur kan man debattera skolornas dåliga resultat ,när tom Björklund i radio medger att den till stor del beror på invandringen. Lösningen enligt Björklund var att tillsätta mer resurser inte att dra ner på invandringen,ja det begriper de flesta att det blir ett evigt tillsättande av resurser om inte invandringen hejdas. Så vad ska då betala dessa resurser. Så lille Fridolin ska man debattera elefanten som sprang omkring i rummet så kan inte invandringen nonchaleras. Sossen påstående om att det ekonomiska biståndet rusat under alliansens tid bemöttes inte ,Bo Frank i Växjö kunde annars vara behjälplig med svaret. Under rådande omständigheter så får Jimmie godkänt,tala är som bekant silver och tiga är guld.Lööf pladdrade i vanlig ordning, utan substans och som sagts en upprepning av floskler. Fridolion tyckte analfabeter skulle starta företag i alternativ energi,visserligen är kamelspillning förnyelsebart men knappast gångbart i Sverige. Vänsternissen drömde tillbaka till järnvägens barndom när rallare i stor mängd skapade jobb, ja som sagt om alla får jobb så blir allt bra,men tyvärr vägen dit är inte något man hade minsta lösning på, Jimmie undantagen.

2012-05-07 @ 10:26:35
Postat av: Lärare

SD!Släpp fram David Lång i debatterna!

Han gjorde ett enormt starkt intryck, inte bara på oss redan "frälsta". Han är kunnig,lugn och saklig och levererar fakta som ingen annan! En statsmannamässig politiker m a o.Jag har visat klippet för många vänner, släktingar m fl och alla blir de förbluffade och undrar varför inte han synts och hörts tidigare.Vill även jag ge en eloge till Thoralf, han lägger ner ett enormt arbete för partiet med sin blogg och i övrigt.2012-05-07 @ 10:35:24
Postat av: Kerstin

http://meritwager.wordpress.com/2012/05/06/miggan-vars-text-ar-den-forsta-publicerade-i-boken-inte-svart-eller-vitt-utan-svart-och-vitt-kommer-med-nya-forutsagelser/Kloka ord om framtiden 2014

2012-05-07 @ 11:00:12
Postat av: S- E Karlsson

Hoppas man tryckt upp vad kostnaden är för de ensamkommande "barnen" i den Sdkuriren som är på gång under våren , får inte folk info om det så kommer inte jag att ställa upp med utdelning !

2012-05-07 @ 11:08:43
Postat av: S- E Karlsson

PS börjar ta mej faen tröttna ,inget konkret händer !

2012-05-07 @ 11:10:02
Postat av: Niklas

Jimmies formkurva som partiledare för SD pekar tyvärr inte uppåt, snarare tvärtom. I idrott brukar man ibland skifta tränare när spelet går i stå eller när framgångarna uteblir. SD gjorde förvisso ett fantastiskt val men efter det har Åkesson inte förmått fortsätta framgången utan partiet står, enligt min uppfattning då, & stampar lite + att det är väldigt väldigt tyst när det gäller att ta för sig i opponionen eller att komma med nya ideér som väcker folkets positiva intresse. I debatten igår var Åkesson dessutom i ärlighetens namn ganska tillbakadragen & förmådde inte ta för sig. Jag anser att om "kräftgången" fortsätter så kan det vara läge för någon annan att ta över. Jomshof? Mvh

2012-05-07 @ 11:19:51
Postat av: AWSvensson

Niklas med flera,det är i september 2014 formkurvan ska vara på topp. Under tiden så jobbar vår bästa valarbetare verkligheten dag och natt så en riggad debatt i media påverkar inte speciellt mycket. Vad folk velat se och höra hade varit en debatt om invandringens konsekvenser,något de blev snuvade på ,som sagt det hänger inte bara på Jimmie utan alla som vill se en förändring ,ett uppvaknade ombedes lägga manken till. För framgången kommer var så säker ,men då krävs att hjälps åt.

2012-05-07 @ 11:39:52
Postat av: Kalle

Så här gör ett systerparti till SD!!!""Sannfinländarna storsatsar på webben

Sannfinländarna förnyar sin tidning och webbplats med målet att förbättra partiets kommunikation. Sannfinländarnas ordförande Timo Soini säger att målet är att göra partiets webbplats till den mest besökta politiska sajten i Finland."" skriver mätidningen Fria tider.Han siktar högt.Det gör tyvärr inte SD utan fortsätter sin kräftgång. Handen på hjärtat har du någon gång fått informationsmaterial från SD som icke SD medlem???

Är mycket hög tid för SD att göra något som Sannfinländarna gör, kommunicera med väljarna!!! Varför tvekar SD??? Kan man inte göra något sådant i sverige??? Klarar inte SD av det??? Ring sannfinlämdarna eller andra Europeiska systerpartier och fråga hur de gör. De kanske kan lämna lite tips till SD så att det börjar hända något i den svenska blyga ankdammen!!!Länk till Fria Tider:

Postat av: Observer

Sansade bedömare i några allianspartier är i personsamtal ärliga efter gårdagskvällens partiledardebatt:SD:s partiledare hanterades i programmet på ett ojuste sätt.I våra nordiska grannländer t.ex Danmark och Norge vore det otänkbart att Dansk folkeparti eller Fremsktrittspartiets ledare behandlades på samma sätt i en tv-debatt.Oförmågan att dölja antipatin mot SD sken igenom på ett mkt tydligt sätt.Detta noterade naturligtvis ett antal ledarskribenter som såg debatten, men i vanlig ordning tiger man och så lägger man till ett kol extra på hyckleribrasan.

2012-05-07 @ 11:45:40
Postat av: Skånepåg

Sd 3:e största parti i dagens väljarundersökning i Nerikes Allehanda.

Postat av: Skånepåg

Thoralf skriver "Jonas Sjöstedt skrämmer betydligt fler än han attraherar."Jag har kollat på programmet en gång till och måste tillstå, att jag blev ännu mer "mörkrädd" beträffande denna person och ryser av obehag så fort han kommer i bild.Fridolins jämförelse mellan hans hemtrakter i norra Skåne och Norrland då bensinpriset kom på tapeten, säger väl allt om denna persons verklighetsuppfattning.

2012-05-07 @ 12:38:12
Postat av: Skånepåg

Väljarundersökning från Västerbottens-kuriren och där SD hamnar på första plats!?

Postat av: Jenny

http://erixon.com/blogg/2012/05/godhetens-narcissism/Kloka ord av Dick Erixon

2012-05-07 @ 14:39:24
Postat av: sophia

Mesdebatt!I mina "ögon och öron" skulle det inte vara omöjligt att S och M ingår en "ohelig allians". Skillnaden är hårfin och deras partibeteckning kan vara socialmoderaterna.Inget förvånar mig längre, den som lever får se....

2012-05-07 @ 14:43:23
Postat av: M

@S- E Karlsson

Jag har kastat in handduken och blivit beviljad utträde från partiet,därmed jobbar jag inte aktivt längre på frivillig basis med att jaga nya sympatisörer.Jag kan inte längre ta vekheten och flatheten från SD-ledningen längre,min röst går ändock till SD 2014,och det enkom pga SDU som visar en hel del fighting spirit.

2012-05-07 @ 14:46:47
Postat av: SkånepågSentios aprilmätning där SD får 8,2 % och är 3:e största parti.Postat av: Svensson

Reinfeldt var riktig grinig, varför bär han fortfarande ringen , efter att Filippa lämnade honom, är han så snål ?

2012-05-07 @ 16:06:07
URL: http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/
Postat av: Patrik

Glädjande att se dessa nya siffror även om man ska ta det med en viss försiktighet. Vi har en lång het sommar framför oss med allt vad det innebär..

2012-05-07 @ 16:24:39
Postat av: Kalle

""Sekretess om Stasi-svenskar ska behållas

Det finns politisk enighet om att inte luckra upp sekretessen kring de svenskar som misstänkts för samröre med Stasi, den östtyska säkerhets- och underrättelsetjänsten."" skriver Riksdag & Departement.Vaddå, poltisk enighet!!! Ställde SD upp på denna politiska eninghet om Stasi??? Jag vill ha klara och raka besked. Ställde SD upp på denna politiska eninghet???

Postat av: Åsiktsmannen

Vinnare av TV-debatten var förmodligen de tittare som stängde av TV:n och gick och la sig istället. En av de sämsta debatter jag någonsin sett. Åkesson var en direkt katastrof. Tyvärr. Han kan betydligt bättre än så, det har han visat många gånger. Framförallt måste han ta plats och visa att SD gör skillnad! Det framgick inte av gårdagens debatt. Det finns otroligt mycket duktigt folk inom SD, någon i kommentarerna ovan förde fram David Lång. Jag såg den länk som Alfsson lade ut på ett av hans framföranden och jag var tvungen att se inslaget två gånger, för så jädra bra var han. Klarsynt och redig! Även Almqvist sopar banan av sina motståndare. Herr Alfsson själv är en av SD:s bästa valarbetare. Att ha en av Sveriges mest lästa politiska bloggar kan få ståta med. Men vem är förvånad med tanke på kvaliteten. Jag lyfter på hatten för detta otroliga arbete. Kraftsamla nu och utnyttja era styrkor så kommer valframgången som ett brev på posten.

2012-05-07 @ 21:13:37
Postat av: Mikael

Det tar mig emot att säga det men tyvärr håller inte Åkesson hela vägen i partiledardebatterna. Visst, han är en duktig debattör och kan glimta till. Särskilt när han får tillfälle att diskutera invandring och integration. Då är han både påläst och engagerande.Dessvärre bedömer jag alla övriga partiledare som skickligare debattörer. Åkesson kommer bort långa stunder i debatten. Han lyckas inte lägga ut retoriken och blir kort i repliken när andra ämnen än invandring avhandlas, vilket speglar talartiden. Att skylla på programledarna håller inte som förklaring.Jag börjar få en allt starkare känsla..tyvärr..att med Åkesson vid rodret kommer SD inte lyckas nå ut till en bredare väljargrupp. Visst, SD kan nå upp mot 8-9% 2014 men det räcker inte för att göra rejäl skillnad. Vi ser i Finland, Danmark och Norge vad en karismatisk ledare kan innebära för opinionen. Dessvärre ser jag dock idagläget inget alternativ på partiledarposten. SD saknar fortfarande en bredd i partiet ur vilket nya toppolitiker kan vaskas fram. SD skulle också må bra av att knyta an ytterligare kunskap genom kunniga akademiker, statsvetare, företagsledare, fackrepresentanter, lokala profiler m.m. till partier.

2012-05-07 @ 21:28:04
Postat av: OT

Apropå Åkessons instats i debatten, så var den tillräckligt bra, speciellt med tanke på att det var första gången SD fått delta på någorlunda lika villkor i en debatt; Och jag tror att för var dag som går kommer SD:s "hästfaktor" öka p.g.a. verkligheten."Inom politiken talar man ibland om hästfaktorn. Den sägs indikera hur stor del av ett partis väljare som är så lojala att de skulle rösta likadant oavsett vem partiet utsåg till sin främsta företrädare. Till och med om partiledaren var en häst."[1][1]: http://www.dn.se/blogg/viktor/2011/11/07/borde-s-valt-en-hast/

2012-05-07 @ 21:56:47
Postat av: s29

Tycker att Jimmy skötte sig ganska bra genom att vara lite lågmäld. Dom övriga låter mer som beg bilhandlare som lovar en massa skit som dom vet aldrig kommer att kunna uppfyllas. Oavsett vad som behöver göras så krävs det kapital,och vad som kostar i dagen Sverige vet vi ju. Jag tror dom flesta väljarna begriper det också.Sjuklöverns politik kan liknas vid en cansersjuk som vägrar ta bort tumören, och satsar på att vräka i sig treo i stället. Sverige kommer säkerligen bli fattigt i framtiden,den stora frågan är hur krimminelt och Islamiserat det kommer att tillåtas bli.

2012-05-07 @ 22:38:36
Postat av: Irene

Nu får vi inte gå som katten kring het gröt utan nu måste vi säga sanningen - Åkesson var dålig!Han såg ut som en förlorare redan från början och han var en förlorare programmet ut.Han verkar trött och uppgiven, står inte upp för våra värderingar som han bör.Som pensionär är jag förvånad över hans tystnad när pensionärsskatten kom upp.Han borde ha rutit som ett lejon och förklarat partiets ståndpunkt, men det bidde mest en tumme!

2012-05-08 @ 09:39:33
Postat av: Kalle

>IreneHåller med dig. Fick också en känsla av att Jimmei Åkesson svek pensionärerna under partleddabatten. Också på en annan punkt har SD svikit. Enligt Riksdag & departement (riksdagens egen tidning) har SD ingått i en politisk enighet angånde sekretess av Stasi. Börjar bli mer och mer svek sedan SD kom in i riksdagen. Innan så stred SD för allting och vara stridbara. Nuförtiden verkar det vara tvärtom.Vänsterns Jonas Sjöstedt höll verkligen låda. Fick ett intryck av att Jimmie inte kunde mäta sig med honom eller de andra. Jimmie var tillbakadragen på något sätt. En tam figur!!!SD och vänstern har lika många riksdagsledamöter. Ändå verkar vänstern föra mer debatter i riksdagens frågestund och i partiledardebatten häromkvällen.

2012-05-08 @ 13:21:35
Postat av: Expo

"Ointressanta ÅkessonSöndagens debatt i SVT:s Agenda var den första tv-sända partiledardebatten på länge där Sverigedemokraterna inte stod i fokus. Istället handlade det om Reinfeldt mot Löfvén och om arbetslösheten. Det innebar problem för Jimmie Åkesson.Sverigedemokraterna befinner sig just nu i ett klurigt läge. Partiet kom in i riksdagen i första hand på grund av sin syn på invandringen. Sedan dess har partiet gjort allt för att inte uppfattas som ett enfrågeparti. Under partiets landsdagar förra hösten målade Jimmie Åkesson upp bilden av ett ansvarstagande parti med sikte på 30 procent av väljarstödet. Partiledningen försöker dessutom så gott man kan påvisa att partiet har breddats under tiden i riksdagen.

Sverigedemokraterna vill framstå som normala. Man vill bli rumsrena.

Samtidigt har partiet vunnit sitt väljarstöd på att vara något annat än de andra partierna, genom att tala om invandringen, genom att vara ett enfrågeparti.Av allt att döma växer inte stödet för Sverigedemokraterna bland väljarkåren. Partiet står och stampar medan medias strålkastare riktas mot andra delar av det politiska landskapet.

Det var med den utgångspunkten Jimmie Åkesson gick in i söndagens partiledardebatt. Debatten var en möjlighet för honom att påminna om partiets existens, och dess existensberättigande.Så vad gjorde Jimmie Åkesson? Han började med att prata om invandringen och att vifta med papper fyllda med statistiska kurvor. Under andra halvan ändrades retoriken. Då tog Åkesson strid för landsbygden, kritiserade privatiseringen av skolan och talade om sänkt bensinpris. Han blev killen som sa saker som de flesta gillar.En halva invandring, en halva populism. Men resultatet blev ändå tamt. Jimmie Åkesson är numera en van debattör, han är orädd och bra i försvarsställning. Men sammantaget blev ändå söndagens debatt inte något av hans bättre framträdanden. Jimmie Åkesson hamnade stundtals utanför diskussionen. Delvis för att han inte lyckades ta sig ton men också för att de andra partiernas fokus inte låg på att attackera partiet.När Sverigedemokraterna stormade in i riksdagen 2010 var det många som var oroliga. Hur skulle man hantera partiet? Skulle man ta debatten? Hur skulle man ta debatten? Expo har under flera år hävdat att det bästa sättet att bemöta Sverigedemokraterna är att tala om sin egen politik. Att möta partiet med egna visioner och egna idéer.Söndagens debatt blev ett bevis på att den strategin fungerar. När andra talar om sina egna idéer har Sverigedemokraterna svårt att göra sig till ett intressant parti."http://expo.se/2012/ointressanta-akesson_4993.html

2012-05-08 @ 13:43:56
URL: http://expo.se
Postat av: Bo Karlsson, SD Västervik

Vill rikta mig till några kritiska debattörer ovan: Man måste alltid kunna diskutera vad som kan bli bättre i ett parti och hur man skall debattera. Men lägger man fokus på det som kanske varit mindre lyckat, så låter man sig bara luras in i exakt den fälla dit pk-etablissemanget vill ha oss: Att vi skall tappa modet och börja gnälla inbördes.

Det är endast genom stenhård och okuvlig optimism vi når framåt, genom att alla som vill rädda Sveriges framtid, hela tiden frågar sig vad de själva kan göra och uträtta. Och detta sker inte genom mirakelkurer eller att man hittar någon Riddare på sin vita springare som tar partiet till himlens höjder. Eller att man väntar sig att några få hjältar och ideela arbetshästar skall dela ett oändligt antal flygblad och ensamma stå på gator och torg. Det sker istället genom en massa människors hårda arbete och tro på sig själva på gräsrotsnivå, och genom att många, många engagerar sig.

Och till er som ovan skrev eller antydde något om att vi inte delar tillräckligt till hushåll: Jag kan svara för t.ex. Västervik och Vimmerby, där flertalet hushåll fick trycksaker från partiet handdelade av oss själva både en och två gånger före valet, inte bara i valrörelsen. SD Kalmar gjorde nyligen ett utskick över hela Kalmar. Det kräver stora pengar att skicka ut, och det kräver många händer och trötta fötter att dela flygblad. Det krävs att man hjälps åt.

Jag hoppas därför innerligt att ni som är kritiska mot ditt eller datt själva engagerat er i partiet, eller kommer att göra så inom kort. Om vi alla hjälps åt, så kan vi inte förlora.

Konstigare är det inte.

2012-05-08 @ 13:56:45
Postat av: Kalle

>Bo Karlsson, SD VästervikDet är ju bra att ni är duktiga och kämpar för SD.

I min kommun har jag hitills INTE fått något flygblad som delas ut även fast i min kommun säger Sd att de delar ut så många flygblad. konstigt jag har aldrig märkt det.I kommufullmäktige har SD suttit hitills i SEX år (hitills på 2 mandatperioder) utan att de gjort avtryck i det politiska livet. De bara sitter där tysta. Ingenting om invandrarfrågan eller om s.k. flyktingbarn. Inte någonting. Och nu sviker jimmie i pensionärsfrågan.Varför i helsicke skall jag fortsätta att rösta på SD??? Ge mig ett fullgott skäl!!!

2012-05-08 @ 15:09:45
Postat av: Lärare

Har nu pratat med en del sd:are och sympatisörer (kanske blivande sd:are), de håller med om att det är politiker som David Lång som ska synas och höras.

Den stämman gick rakt in till svenska folket. Han var otroligt bra. En skicklig och vältalig politiker.

2012-05-08 @ 15:31:45
Postat av: Bo Karlsson, SD Västervik

Till Kalle:Fullgott skäl för mig att rösta och jobba för SD är att vi svenskar kommer att vara i minoritet i vårt eget land om några decennier om den nuvarande politiken fortsätter. Här finns absolut inget alternativ till SD. Det övergripande skälet räcker för mig. Det handlar om Sveriges överlevnad som nation.

Sen är det givetvis så att vi kan bli mycket bättre på att få ut budskapet och på att bredda oss. Alla mår bra av konstruktiv och ibland hård kritik. Om det är något vi ständigt kämpar med i partiet, så är det hur vi skall bli bättre!

Men vad jag försökte säga, och det är poängen, är att om detta skall lyckas, så är ett av de absolut viktigaste instrumenten just att fler går in som aktiva i partiet. De sakerna går hand i hand. Det är en stark och bred bas på gräsrotsnivå i partiet som ger de långsiktiga framgångarna.

De flesta aktiva jag känner i partiet försöker verkligen göra sitt bästa, de driver på efter bästa förmåga, men drar idag ett tungt lass.

Det är tufft att sitta som invald SD:are med alla andra partier emot sig. I svåra stunder är det viktigaste man kan få sina medlemmars och sympatisörers stöd. Så att man kan bli bättre.

Våra sympatisörer och väljare måste givetvis ställa tuffa krav på och kritisera oss som är invalda och som representerar partiet. Men lika viktigt är att många fler själva engagerar sig i arbetet för Sveriges framtid. Då kan vi inte förlora.

2012-05-08 @ 16:29:12
Postat av: Solidus

Tycker det är märkligt att många som skriver här tycker att Jimmie skulle "skälla sig till debattsekunder". Att uppföra sig så omoget är inte värdigt en sansad politiker som är trygg i sin roll.Det som skulle uppmärksammas är varför programledarna anser att det är ok att "stjäla tid" genom att avbryta och skälla. De är ansvariga för att det blev så.Heder åt vår Jimmie Åkesson och jag tycker att politik skall vara något som vi alla här ägnar oss åt och målmedvetet ser till att våra närmaste röstar på Sd i kommande val.Jag har i min bekantskapskrets under alla år fått över 300 som röstar på Sd, ca 30 personer per år har jag satt som mål och dessa 30 kommer i sin tur värva röster.Sätt igång själva!

2012-05-08 @ 16:51:34
Postat av: Kalle

Det är resultatet som räknas även i politik. tyvärr så gjorde Jimmie en slät figur. Speciellt i pensionsfrågan. Sossarnas Lövden tog mer "poäng" i pensionsfrågan. Där jag bor finns det inga svenskar kvar. De som bor här är inte intresserade av SD utan springer runt på gatorna med AFA. Välkommen hit!!!

2012-05-08 @ 19:15:20
Postat av: Repell

Rättelse; Bilderbergargruppen kräver en globaliserad värld med utplånade gränser som ska rädda det kapitalistiska systemet. som på sikt blir en Anarkistisk värld, där världsmedborgarna = anarkisterna kan göra som de vill (liberalism) för de har inget land att försvara och därmed överlåter de allt ansvar till dem som är intresserade.Där har du Mp, V, Fp och Moderaterna som går Bilderbergargruppen till mötes som vi måste få bort ifrån den politiska tribunen, vi har inte råd med anarkister i maktposition!Hur rädda kapitalism? När även hycklarna kommunisterna som alltid slagits mot kapitalet går nu deras ärende och det är för att ingen har talat om för dem, att massinvandringen medför fler konsumenter så att de kapitalistiska utsugarna ska kunna tjäna ännu mer pengar, som är i huvudsak skattemedel, i princip stjäl kapitalet pengarna ur vår statskassa (invandrarna försörjs av skattemedel) och detta tillåter och blundar 7 klövern för!

2012-05-09 @ 10:09:23
Postat av: johan

man får ordet när man ber om det i en debatt, era nötter. när kommer ni sluta upp med martyrrollen och i stället lära er saker som jag visste sedan jag gick i högstadiet.

2012-05-10 @ 15:16:16
Postat av: Berit

Jag tyckte att Åkesson såg väldigt trött/blek ut och att han nästan bad om ursäkt för att han stod på de rödgrönas sidan.

Han skulle tagit mycket större plats och berättat om vad väljarna får om de röstar på SD.

Det verkar som Åkesson har trappat ner kanske dags att byta partiledare inför valet 2014 annars kommer det inte att hända mycket.

2012-05-10 @ 18:46:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0