BETNÉR OCH DEN ARABISKA VÅREN

Igår var Jimmie Åkesson inbjuden till Betnér i TV5. Jag beundrar att Jimmie kan behålla lugnet trots en hel rad minst sagt anmärkningsvärda påståenden och rena lögner från Betnérs sida.

Så här skriver en av deltagarna i programmet Andreas Johansson Heinö.

"Debatten igår blev ännu en i raden av misslyckade integrationsdebatter där Sverigedemokraterna tar för stor plats. Det är en gåta hur Jimmie Åkesson fortfarande har förmågan att förmå alla som möter honom att prestera långt under sin förmåga."

Kan det möjligen bero på att Jimmie Åkesson och SD har sanningen på sin sida?

Betnér avslutade dock med att citera från ett av mina gamla blogginlägg, utan att han gav Jimmie en möjlighet att svara. Han ville genom detta citat bekräfta att SD är islamofober. Om man med islamofob menar att man är kritisk mot islam och dess syn på jämlikhet, religionsfrihet, yttrandefrihet, jämställdhet, kvinnosyn och så vidare. I så fall är jag definitivt en islamofob.

Jag är också av den uppfattningen att islam och muslimska länder utgör ett stort hot mot världsfreden. Därför har jag hela tiden sett med skeptiska ögon på den så kallade arabiska våren. Jag tror risken är stor att den arabiska våren kommer öka motsättningarna mellan den västerländska världen och den muslimska världen.

Den arabiska våren som prisats av så många kommer föra in dessa länder i ett långt mörker eller arabisk vinter. Vilket mycket väl kan leda till att det ”kalla krigets” dagar åter blir en verklighet.

Efter att jag sett detta videoklipp från ett valtal i Egypten blir man inte mer hoppfull utan det ser väldigt mörkt ut och jag har full förståelse för den oro som man känner i Israel inför den arabiska våren.

Får dessa mörka krafter fullt stöd så kommer ”helvetet” snart bryta ut i Mellan Östern och då kommer Betnér och hans pk-vänner inte förstå vad som hände.

 
Lyssnade igår på Studio Ett där man bland annat pratade om bråken i Tensta och Rinkeby. Man frågade sig vad som startat bråken/upploppen denna gång. Anledningen var enligt dessa ungdomar att det fanns för mycket poliser i Tensta/Rinkeby. Jag blir bara så trött när inte programledarna bemöter dessa ungdomar.

Jag väntade under hela programmet att det skulle komma en annan anledning till att dessa bråk startade igen men den kom aldrig. Om jag inte minns fel startade dessa bråk i mitten av förra veckan. Enligt min mening sammanföll detta väldigt väl med att Uppdrag gransknings trailer och program sändes om lögnaktiga imamer och familjerådgivare i moskéer. Jag tror att det finns ett samband men det ärju som sagt var inte politiskt korrekt att tro det.Kommentarer
Postat av: Jörgen

Samma tanke slog även mig, att bråket har en grund i det som UP avslöjat.

2012-05-22 @ 14:28:38
Postat av: Gubben o Gumman

Historien har delat in jorden i nationalstater funkar tydligen minst bra så, personer med motsatt uppfattning bör sitta på Karsudden, ty dom samhällsfarliga.Lögnen är kommunistens bästa vän näst bästa är Svennes plånbok, undrar vad TV5:s plattfot nr i har i lön?Att vara rolig naturligt är en sak försöka göra sej rolig en helt annan bara pinsamt.Citera Thor-alfs blogg för att sedan inte ge Åkesson en replik, är som den fege som sticker kniven i folk bakifrån och sedan springer.

2012-05-22 @ 15:00:16
Postat av: Sven Dacke

I kväll direkt klockan 19 och även i efterhand på webben.Debatt mellan lokala partiledare angående invandring och var dom skall bo.Debatten är på Smålandsposten och kan ses på webben.

Även SD är med

2012-05-22 @ 15:07:52
URL: http://apps.smp.se/tv/
Postat av: AWSvensson

Vissa för en saklig debatt i en blogg och blir kallade islamofober,andra bränner och förstör och skyller på poliser, bara olika sätt att föra fram sina åsikter. Tydligen föredrar man från vissa håll den senare metoden eftersom man visar en överdriven förståelse för dessa drägg.

2012-05-22 @ 15:08:03
Postat av: Svensson

Betner hade nog fått en skriven lapp av Fredrik Reinfeldt, där det stog säg så.

2012-05-22 @ 15:28:44
URL: http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/
Postat av: Hulda

Tyvärr får innevånarna i Tensta och Rinkeby rösta i våra val.

Därför vågar inga politiker förutom SD,s, vidröra problemen på allvar...

Såg även Leif Karlsson som bevistade Estelles dop idag, iklädd ökenmundering........

2012-05-22 @ 15:40:42
Postat av: Lotta

Reagerade på mycket när det gäller teflonpannan och Ascbergwannaben Betnér men det som jag mest reagerade på var Sakine Madones uttalande. "Hur blir tjejer/kvinnor som lever i hedersförtryck hjälpta av att inte få komma till Sverige". Mitt svar: Hur mycket hjälpte det Fadime, Pehla och alla balkongflickor som fick komma till Sverige? I utanförskapet och de egna enklaverna som fått etableras pga den sedan många år rådande massinvandringspolitiken lever många tjejer/kvinnor i precis samma hedersförtryck som i hemlandet. Synd att inte Jimmie påpekade det. Kan inte någon Sverigedemokrat slå hål på myten om att det endast bor 400 000 muslimer i landet. Tack vare detta maniskt uttjatade mantra ses muslimerna inte som ett hot mot samhället. De är helt enkelt för få. 2006 skrev Kaplan en kravlista där han som grund för sina krav skrev att muslimerna då var ca 400 000. Någon som på fullt allvar tror att det är samma antal muslimer i landet idag som 2006? Är antalet muslimer i landet en oföränderlig, beständig siffra som aldrig ändras? Läste en artikel i en tidning förra året, där andra krävande muslimer uppgav att man är 800 000 muslimer i landet, alltså en fördubbling mot 2006. I vems intresse ligger det att mörka antalet muslimer i landet?

2012-05-22 @ 18:07:48
Postat av: Lotta

Ytterligare en fråga som jag skulle vilja ha svar på från någon företrädare för något av 7-klövernpartierna vad det beror på att så många invandrare röstar på SD?

2012-05-22 @ 18:19:21
Postat av: Fredrik

@LottaKan inte mer än att hålla med!

Vad hjälpte det fadime och alla andra stackars kvinnor/flickor att komma till Sverige när politikers feghet och ovilja att se verkligheten för vad den är gör så att förtrycket forsätter i vårt land Sverige. Medias ansvar där allt och alla som kritiserar ISLAM eller HEDERSKULTUREN stämplas som nazister,rasister och islamofober?I årtionden förnekade man dess existen och detta gjordes av folkvalda människor.Idag har vi en feminist och vänsterrörelse som inte vågar säga ett ljud när ISLAMs kvinnofientliga lära sprids på svensk mark sponsrad direkt från de fundametalistiska mullorna i Saudi Arabien.Sen att verklighetens Sverige ej visas i vanlig media längre utan vanligt folk har fått börja läsa om den på nätet på nätet är bara ett bevis på att vi lever igentligen i en enparti stat där maskineriet har bestämt vad vi ska tycka fast lite mer i takt med tidsandan 2012.Postat av: vmm

Att Åkesson fick vara med i samma tv-studio som dom andra tycker jag var positivt. Alltså sitta bredvid dom andra, kanske till och med fick sitta i samma "smink" som dom andra. Jag vet inte, men det kändes i alla fall positivt. Ingen spottade honom i ansiktet iaf, och därifrån kan vi ju bara jobba framåt.När det gäller den arabiska våren och valet i Egypten så hörde jag på radio (minns inte vilket program men förmodligen var det på P1) någon som konstaterade att dom som var ute och demonstrerade i Kairo under den sk arabiska våren inte var representativa för det egyptiska folket. Dom ledare som "släpps fram" nu är ofta djupt konservativa, tycker att könsstympning av flickor är okej, och det här med den "arabiska våren" som vissa trodde var lika med liberalisering framstår som minst sagt naivt.Herregud, man kan ju tänka sig hur en revolution skulle se ut i Sverige. AFA är ute och kastar stenar på Sergels torg och sedan skulle dom bilda regering och man skulle tro att dom representerar svenska folket och har någon som helst demokratisk legitimitet? Ha. Tillåt mig gapskratta.För mig framstår det som att problemet i arabländerna inte är dom förtryckande despoterna. Det är inte en frihetslängtande och liberal befolkning som längtar efter demokrati och jämställdhet, utan befolkningen är faktiskt konservativ och tycker att det vi kallar för medeltid är ganska bra. Dom skulle välja det i fria val.NU blir det komplicerat. Vi står och applåderar när demokrati införs och sedan när befolkningarna röstar fram ledare som vi inte gillar så fastnar skrattet i halsen.Gärna demokrati men inte fel åsikter, tack!

2012-05-22 @ 19:18:59
Postat av: Da Capo

SANNINGEN I VÅR TIDDet finns ingen hejd på vansinnet,

ej heller på det vansinniga systemet

som försöker förneka vansinnets existens

och som tystar ned och förföljer de få

som opponerar mot vansinnet.Vi har skapat Frankensteinska monster. Vi väljer dem högtidligt andra söndagen i september, väljer att spela med i deras spel, enligt deras regler.

Vi köper deras politiska beslut och deras kulturella skit och vi packar våra hjärnor fulla med allt detta nonsens. Varför upptäcker vi inte att de är annorlunda, att de är golddiggers, eller med ett fint ord, kleptokrater -- att de är en ockupationsmakt, att de är quislingar?De släpar hit till det tjugoförsta århundradet miljoner muslimska invandrare andligen hemmahörande i 700-talet, sedan slår de på oss, kallar oss nazister, därför att vissa av oss har ett sunt immunsystem, som motsätter sig de artfrämmande implantaten.De importerar genetisk, mental och materiell fattigdom från östern och tredje världen. De tar hit hundratusentals sublitterata afrikaner, sedan kallar de oss rasister och insisterar på att vi alla är lika dana, att vi alla har lika värde ,

-- de, som hejdlöst och ohindrat griper vad de kan sno åt sig,

-- och vi, som tvingas betala för vansinnet och får våra liv och våra barns liv förstörda, därför att vi i den heliga solidaritetens namn, i våra bostadsområden, i våra skolor, i våra sjukvårdsinrättningar, i våra ännu ej nedbrända butikscentra, i alla livets skiften, blir påtvingade dessa bosättare.

2012-05-22 @ 19:19:46
Postat av: Gubben o Gumman

Lotta : Det är inte svenska skattebetalares skyldighet att betala för hedersförföljda damer i hela världen.

Sedan är det ju trist att Sakine inte förstår det.

2012-05-22 @ 19:59:44
Postat av: Fredrik

@ Da Capo

Finns en jädra massa nysvenskar som gör rätt för sig här i livet och som jobbar och sliter för sitt uppehälle och de människor som flyr i sanningens namn med kulor vinande över huvudet,sett anhöriga mördas och våldtas ska vi definitivt sträcka ut en hand till och hjälpa! Att hjälpa och känna för människor i nöd får aldrig göra att vi blundar för de omänskliga värderingar vissa kulturer tar med sig. könstympníng,barngiftemål och hedersvåld.SKA BEKÄMPAS MED FULL KRAFT!Att man får hjälp är inget fripass från ens skyldigheter som människa att följa de lagar och regler som finns. Att ställa ordentliga och hårda krav på SVENSKT medborgarskap kan inte vara omänskligt UTAN EN SJÄLVKLARHET!!Vi lägger ju ribban för vad vi accepterar och är man medveten om den så är de individens fria val att följa den eller bryta den.Ex: väljer man att gifta bort sina barn "svenska medborgare" så måste vi agera snabbt och nästan skoningslöst säga ifrån som samhälle. Är man asylsökande och man begår kriminella gärningar så är de rakt ut bara.

Finns fler på tur som förtjänat den platsen.Men att vi fjäskar och kryper för fundametalistiska och kvinnofientliga normer är för mig helt oacceptabelt! Men SOCIALDEMOKRATIN OCH VÄNSTERN verkar vara helt vilse i sin roll i dagens samhälle.Läs och förundras över hur illa de är!

Postat av: S-E Karlsson

Var i dag hos "min" tandhygienist 830:- för en 40 minuters behandling , en asylsökande betalar 50:-

alltså ger jag som pensionär 780:- mer och har jobbat för Sverige och betalat skatt sen 14 års ålder , 63 år som skattebetalare !

2012-05-22 @ 21:44:25
Postat av: Lärare

Vet ngn var man kan se Åkesson i Betnérs program?

Missade det!

Kanske Avpixlat lägger upp det.Tacksam för ngt svar!

2012-05-22 @ 21:49:58
Postat av: Jakob

@Da CapoMycket bra skrivet, instämmer till 100%. Visst finns det människor som flyr för sitt liv, visst kan vi hjälpa vissa temporärt om det är akut. Men vi svenskar är knappast skylldiga att ge dem PUT och svenskt medborgarskap. Sen kan man även ifrågasätta varför de flyr över halva världen.

2012-05-22 @ 22:50:15
Postat av: Lotta

Sitter och tittar på den första semifinalen inför Schlagerfestivalen. Precis nyss hade man med ett inhemskt inslag med dansare, trumslagare osv i traditionella dräkter och som kommentatorn sa vill varje land visa upp sina traditioner och inhemska musik. Slog mig då att detta aldrig skulle kunna bli verklighet i Sverige om något svenskt bidrag skulle vinna. I Sverige är nämligen allt svenskt fult och någon svensk kultur har vi ju inte.

2012-05-22 @ 22:51:31
Postat av: Robin Shadowes

@Lotta. Muslim-populationen har ökat med en halv miljon sedan 2004. Den kommer att öka med ytterligare en halv miljon till 2018, alltså om bara 6 år. Så sger dom att det inte finns någon massinvandring. Om bara ynka 6 år kommer en tredjedel av Sveriges befolkning att vara muslimer.

2012-05-23 @ 00:45:55
Postat av: Fredrik

Såg att man åter igen får ingripa på Rosengård.

Att dessa får härja fritt i vårt land är obegripligt. Verkar som politiker och PK media även här låtsas om som de knappt händer?

Pappers och dialog poliser gör ingen nytta!

av med silkesvantarna och visa vem som bestämmer!Sen angående Thoralfs inlägg.

Betnér fick smisk av Åkesson ett antal gr.

Att kritisera fakta med mobbar humor har aldrig funkat och som nån skriver här:ASCHBERG kopian är så dålig att man skrattar mest åt den.Ja du har min röst Thoralf!2012-05-23 @ 04:47:06
Postat av: Fredrik

Ja men vad är detta?

Ska vi visa hänsyn och förståelse för en kvinnosyn som är medeltida galenskap?Man får väl förfan stämma i bäcken. Håller ansvariga på med?Kan ha fel men...

Sanningen är väl den med att de finns inga afganska flickor att hjälpa för dom står kvar där nere och förtrycks av familjerna.Horribelt att vi går detta till mötes!

Nu blev jag ordentligt förbannad!

Postat av: Ludvig

Tack för informationen.De styrande får väl tids nog känna på vilket vilddjur som döljer sig bakom.

2012-05-23 @ 07:16:25
Postat av: Stefan A

Usch..man får utslag över hela kroppen när man ser att våra skattepengar används till att älta struntsaker i åratal, konstigt om någon öht. vill bli lärare sjuklöverns Sverige.. http://www.skanskan.se/article/20120523/HOOR/705229881/1020/-/myndighet-vill-dra-hoor-infor-domstol

2012-05-23 @ 09:09:09
Postat av: Karlskronabloggen

"Kan det möjligen bero på att Jimmie Åkesson och SD har sanningen på sin sida?"Ja, det är exakt det debatten borde handla om!

2012-05-23 @ 11:45:13
URL: http://www.karlskrona.nu/blogg/
Postat av: Calle

Även Lotta Bromee´i Efter 3, ställde frågan om bråken i Tensta var relaterat till UG:s program. T.o.m. hon hade nåtts av den infon.Frågan besvarades av ngn. typ fritidsledare med utländskt namn som sade att det bara var ungdomar som " busade" med just polisen.Därav bränder och stenkastning. Så då vet vi det.

2012-05-23 @ 12:00:54
Postat av: L. Stundtahl

Jimmie Åkesson visade som vanlig att han är Riksdagens sakligaste och klart lysande partiledare.-Magnus Bertnér, har inte han valt som utkomst att "vara rolig"?...då lär vi vara flera som påstår att han lider av ett j-la handikapp.

Kör fram den grabben och placera honom framför en spegel....han blir säkert nöjd med det.

2012-05-23 @ 13:09:28
Postat av: Håkan

Du är misslyckad, du är inte politiskt kunnig, du engagerar dig i frågor som endast samhällets bottenskrap tar åt sig för att kunna använda som en slags ursäkt till deras fall. Du är å andra sidan väldigt rolig, vi sitter och läser din blogg i skrivande stund och ställer oss frågan om ni är seriösa med dessa inlägg?

2012-05-23 @ 13:22:08
Postat av: Repell

Jag är helt övertygad om att göra Europa till den ultimata mångkulturen för att rädda det kapitalistiska systemet har blivit ett stort bakslag för Bilderbergargruppen som krävde en globaliserad värd!

( för att rädda det kapitalistiska systemet genom att skaffa fler konsumenter in i Europa för att skinna var det tänkt)Man trodde att det var smart, att rovsa åt sig av skattebetalarnas pengar för att kunna fortsätta att bygga sina penningstinna imperium. Det är den politiken Reinfeldt och co förespråkar men i förtäckta ordalag givetvis, annars åkte de ut ur riksdagen med buller och bång och det här är förklaringen till detta hat mot SD som är på väg att avslöja denna komplott mot svenska folket!Men vad har hänt? Europas länder försvagas ekonomiskt allt efter tillströmmningen av utomeuropeiskt folk, där merparten måste försörjas av ländernas skattemedel och därför denna ekonomiska kris som lär bli en katastrof för Europa när land efter land går i konkurs!Grekland var det första landet och Spanien står i tur och övriga länder kommer så sakteliga in i samma katastrofläge!

2012-05-23 @ 13:45:09
Postat av: Kalle

Spanien gav amnesti till invandrare i spanien. Det har tydligen gått åt helsike för spanien efter det. Nu vill något politiskt parti införa amnesti i sverige!!! Dessa amnestikramare fattar noll!!!Grekland har taigit emot många invandrare. Nu vill de bygga en mur på gränsen. Svenska partier skriker som stuckna grisar för den tanken bara.Grekernas pensionsålder är mycket lägre än vår. Vi svenskar skall inte betala för grekernas lägre pensionsålder vilket vi gör med alla "hålla grekerna under armarna" för att de skall klara sin euro. Låt dem klara sig själva. De har försatt sig den dåliga ekonomiska situationen av egen fri vilja

2012-05-23 @ 14:35:09
Postat av: Lotta

@HåkanÄr det du och dina multipla personligheter som sitter och läser?

2012-05-23 @ 17:41:47
Postat av: s29

Kul att en eminent superhjärna som din Håkan,ger dig tid till att undersöka den litterära smörjan som vi i bottenskrapet roar oss med. Delge oss gärna med lite mer visdom,vi är sååå vilsna.

2012-05-23 @ 22:33:31
Postat av: sillen

Jimmie skötte sig relativt bra, Betnér ger ju intryck av att vara helt skogstokig och mer eller mindre HELT utan normal artighet och hyfs.

2012-05-25 @ 14:22:44
Postat av: Betner som stadsminister!

Åh, jag tyckte det var helt fantastiskt jag! Där satt lille Jimmie och.. och.. och.. pratade om badhus! Haha, ja man gör sig ju inte dummare än vad man är. Citatet på slutet kunde inte ha passat bättre. Att Jimmie inte fick svara? Frågar SD någonsin invandrare hur dom känner sig efter SD:S uttalanden? Skulle inte tro det.

2012-05-30 @ 17:49:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0