AVSLÖJAD

Idag kan vi läsa ännu en debattartikel i DN angående Stasi. En professor Erik Lundgren angriper Birgitta Almgren för att hennes forskning om Stasisvenskarna inte genomgått någon etikprövning. Ännu en i raden av personer som försöker smutskasta Birgitta Almgren och hennes arbete.

Nu har dock professor Erik Lundgrens "dubbelspel" avslöjats. Följande kan läsas på nätet.

En sökträff visar att Lundgren är socialdemokratisk politiker som i alla fall för ett år sedan satt som ordförande för kyrkonämnden i Umeå. 

Nästa och nästa sökträff visade att Lundgren dessutom råkar sitta som ledamot i domkapitlet i Luleå stift. Hoppla Hoppla!!! Nu börjar det bli intressant! För i mitten på april gick ju Luleå stift ut med ett pressmeddelande om att utredningen kring en präst som i media utpekats som Stasiagent återupptagits. Det är domkapitlet, som Lundgren ingår i, som ska göra en bedömning i ärendet. Pressmeddelandet hittar ni här.

Det bör kanske också påpekas att hr Lundgren råkar vara kollega vid Umeå universitet till den som ska utredas.”


Den som skall utredas är Alexander Radler som jag skrivit om i tidigare blogginlägg. Inte undra på att Erik Lundgren är kritisk över att Birgitta Almgren avslöjat hans kompis som ”stasiagent”.

Nu kan säkert var och en räkna ut hur det fungerar med utredningen som Luleå stift skall göra när Erik Lundgren sitter som ledamot. Man har redan lagt ned en utredning angående Alexander Radler tidigare om jag inte minns fel.

Inte särskilt smart av Erik Lundgren att skriva denna debattartikel med tanke på alla "kopplingar" till detta fall.
Hur många fler förtroendevalda i Luleå stift delar Erik Lundgrens kritik mot Birgitta Almgren?
Kan det överhuvudtaget bli en objektiv utredning av domkapitlet i Luleå stift? Jag tvivlar starkt på detta!Senaste klippet med Nigel Farage


Kommentarer
Postat av: Göran AnderssonJa föga förvånansvärt. Norrland lär ju vara ett ställe där vänsterdiket är extra djupt.

2012-05-10 @ 00:45:16
Postat av: joffe

T Ä N K

om det funnes en SD-profil med den karisma och genomskådande vältaliga kunskap som Nigel Farage besitter -

och han fick rättmätig uppmärksamhet i etermedia i Sverige!

Då skulle SD snabbt uppnå drygt 25% av väljarkåren.

Ett önsketänkande från Down Undergubben!

2012-05-10 @ 02:01:40
Postat av: M

Flera före detta riksdagspolitiker från Småland lever gott på statlig ersättning, trots att de inte längre sitter kvar på sin post. Fem politiker från Småland, som åkte ur riksdagen, eller som själv valde att lämna sitt uppdrag vid valet 2010, får idag och flera år framöver ändå pengar. Mest får Alice Åström (V) från Vaggeryd. Hon ersätts med drygt 50 000 kronor och har rätt till det ända fram till pensionen år 2024.De andra fyra som får ersättningen är:

http://www.swedenconfidential.info/2012/05/10/s-och-v-anvander-100-procentigt-pensionsutnyttjande/#more-167922012-05-10 @ 04:31:43
Postat av: Sven Dacke

Den bloggande prästen på Öland Dag Sandahl har haft inlägg om präster i Stasis kommando, hinner inte leta rätt på det men det var tidigare i år.

Intressant att läsa

2012-05-10 @ 06:17:48
URL: http://bloggardag.blogspot.se/
Postat av: Sven Dacke

Jag hittade artikeln om Stasi präster.Bara att läsa

Postat av: Hulda

Sakta men säkert läcker STASI-svenskarnas namn ut. Men det borde gå fortare att få fram de som sammarbetade med en totalitär och grym regim.Kommunismen måste alltid bekämpas och dess falska propaganda avslöjas!

2012-05-10 @ 06:46:20
Postat av: Sven Dacke

Hellre sätter regimen "sanningssägarna" i fängelse är att sanningen kommer ut. Verkligheten skall döljas till vare prisListan är oändligt långEnbomsaqffären

DC3 affären

Palmemordet

Algernonaffären

Tsunamibanden

Libyenavtalen, både vapenfabriker, bergrum, moskebyggeen, mottagande av somalier ..Och så fortsätter lista, sida upp sida ner, och Svenska folket levde lyckliga i sin törnrosasömn i minst 200 år2012-05-10 @ 07:04:12
Postat av: zigge

Inte kan väl svensken bära sig åt på detta viset? kan man få en påtår?

2012-05-10 @ 07:40:10
Postat av: Sven Dacke

Ny framtid för "Glasriket" i Småland.Nya "besökare" ger miljonvinster till A....o

Postat av: Sven Dacke

Jönköpings kommun tvingar ”muslimska” barn till segregationKvinnorättsaktivist och samhällsdebattör:Jönköpings kommun bidrar till ökad segregation genom att låta muslimska företrädare får makt över kommunala riktlinjer för skolan. Varför vill man att invandrarbarn indoktrineras i en medeltida värdegrund?Är det möjligen "Waberieffekten" som syns här.Kommer du ihåg Moderaternas vallåt " Bygg en Moske baby"

Postat av: Sven Dacke

Hoppas "Pengaträdet" växer bra i år och ger bra skörd.Från Smålandsposten

Elevhälsans behov av extra resurser för stöd till nyanlända flyktingar kvarstår. För att projektet ska kunna fortlöpa krävs bara ett beslut i kommunstyrelsen. Förslaget är ytterligare 450 000 kronor fram till 2013.

Postat av: Nalli

Bättre detektiv än Thoralf får man allt leta efter.

Tänk så mycket matnyttig som man får läsa på hans bloggsida.

Tack Thoralf.

2012-05-10 @ 12:53:25
Postat av: Magentan

Först ett tack till den grävande journalisten Thoralf Alfsson som verkligen gör sitt bästa för att gräva fram och delge oss verkligheten.O/T

Jag återkommer till debatten mellan Ullenhag och Åkesson. Jag hittade nämligen några rader i bloggen "Blogghelvetet", som stämmer EXAKT överens med vad jag själv anser om Ullenhag och hans bidrag i debatten.Citat: "Ullenhag var tröttsam med sina känslosamma argument. Som säkert lockade fram en och annan tår hos publiken. Själv satt jag mest och gäspade då Ullenhag drog sina sagor. Han skrämmer mig verkligen med sitt verklighetsfrånvarande svamlande. Hans stora hjärta måste pumpat mycket luft upp mellan öronen på honom. För det är få saker som är stabilt, sanningsenligt och framtidssäkert."

http://blogghelvetet.be/debatt-ullenhag-vs-akesson/Just det där med att "locka fram tårar hos publiken" är en mycket otäck sanning. Det är sådana tårar som politiker- och mediaetablissemanget är så angelägna om att locka fram hos allmänheten för att inbilla folk att SD är farliga. På det sättet gynnar etablissemanget krafter som Magnus Sandelin (frilansjournalist och aktuell författare till den nyutkomna boken "Jihad") skrev om i nedanstående artikel 2009:

http://www.expressen.se/debatt/ett-naivt-etablissemang-blundar-for-vanstervald/

2012-05-10 @ 14:12:10
Postat av: Svensson

Svenska folket måste få veta vilka som var spioner, Sverige är en demokrati.

2012-05-10 @ 16:57:04
URL: http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/
Postat av: Gubben o Gumman

Det är ganska illa när kommunister gömmer sej bakom prästens yrke.

2012-05-10 @ 18:18:55
Postat av: zigge

Det är ingen större skillnad mellan, Kommunister och Kommenister.

2012-05-10 @ 19:24:13
Postat av: Eric

Återigen ser vi ett exempel på att det inte är budskapet i sig som är det viktiga i en krönika/"debattartikel" utan AVSIKTEN bakom artikeln som är det viktiga..

Exempel på detta ser vi faktiskt dagligen media!

2012-05-10 @ 19:44:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0