MEDIEHUSET EN SKITSAK

Inte så avlägset i ett s-styrt Kalmar.

Jag hajade till när jag såg rubriken i Östran och läste att det handlade om Gota Media men nu var det inte så oroande. Men ändå så infinner sig en viss oro över hur Länsstyrelsen ser på Gota Medias mediehus. Landshövdingen Stefan Carlsson har inte svarat på mitt öppna brev och det tycker jag är väldigt dåligt. Inte heller Gota Medias VD Bennie Ohlsson har svaret men något annat hade jag inte förväntat från hans sida. Johan Persson har däremot svarat att han inte kommer att svara på mitt öppna brev därför att jag har sagt att jag kommer överklaga detaljplanen.

En sak som jag däremot tycker är väldigt tråkig är att så många personer inte vågar säga sin mening om mediehuset på grund av att de då riskerar att kopplas samman med Sverigedemokraterna. Att få höra eller läsa detta i mejl och brev gör mig väldigt bekymrad då detta helt enkelt kan påverka utgången av protesterna mot mediehuset.

Jag saknar många personer och föreningar i debatten om mediehuset, bland annat t.ex. Kalmars hembygdsförening som skrivit yttrande under samrådet. En annan fråga jag ställt mig själv är om sällskapet Dryaden fortfarande existerar i Kalmar. Om de gör det är det obegripligt att de inte hörs i debatten.

Barometern har ett krönikerpar som väldigt ofta skriver om det gamla Kalmar, Skotte Linde och Kennet Ottosson. Jag har väntat på att dessa herrar skulle skriva om fortifikationsjordarna och dess historia men tyvärr så tycks de ägna sig åt självcensur och undvika detta ämne. Jag misstänker att de är väldigt rädda om sitt arvode för de historiska krönikorna då det säkert innebär ett bra tillskott till pensionen.


I veckan kontaktades jag dock av en person som undrade om de fick använda sig av delar av mina texter och bilder när det gäller Gota Media.
En ny opolitisk blogg har startats enbart i syfte att stoppa mediehuset. Om jag förstår det rätt planerar man för juridiska processer, demonstrationer, protestlistor och annat som kan påverka politiker och beslutsfattare. Länk till bloggen.

Jag önskar dem lycka till och hoppas att jag och SD kan samarbeta för att stoppa mediehuset.

Barometern har nu lagt upp dagens debattartiklar där en är skriven av Mattias ”jäv” Adolfson.


Vill också påminna om vår namninsamling som nu är upp i drygt 300 namn. Skriv på du också!

Trackback
RSS 2.0