VART TOG DEN SVENSKA STOLTHETEN VÄGEN?

Idag är det alla oikofobers fasa! Nationaldagen! De senaste dagarna har vi översköljts av dessa politiskt korrekta oikofobers svenskfientlighet i diverse artiklar och inte minst i våra public service-kanaler i Sveriges Radio. Nog om dessa ynkliga individer utan stolthet!

Vi andra med lite stolthet firar vår nationaldag och gör vågen!Den 6 juni år 1523 svor Gustav Eriksson av ätten Vasa kungseden vid Strängnäs domkyrka och därmed blev han Sveriges konung. Tio dagar senare faller också Stockholms stad för de svenska trupperna och danskarnas herravälde över landet var därmed till ända. Aldrig mer skall Sverige styras av främmande makt!

6 juni år 1809 antas en ny regeringsform som i många delar gäller än idag.

Dessa två händelser är grunden till varför vi i konungariket Sverige firar vår nationaldag. Vi sverigedemokrater skattar vårt lands självständighet högt och är väldigt stolta över världens vackraste land. Vi vet att många medborgare också kommer att uppmärksamma denna dag.

 Man undrar ju i sitt stilla sinne vilka krafter det är som fått så stor del av det svenska folket att förakta sitt eget land o ch dess kultur. Henrik Rydström är ju ett utmärkt exempel på detta.

Vart tog den svenska stoltheten vägen?

Tänk om det idag hade funnits något liknande som detta firande av Flaggans dag 1953!
Kommentarer
Postat av: SM811

Trevlig nationaldagsfirande till dig TA och alla andra Sverigevänner. Nu skall jag snart ge mig av och fira med SD.

2012-06-06 @ 10:08:21
Postat av: S-E Karlsson

Har idag sänt två mail till kommunchefen Annika Lomarker i Grums och klagat över hennes beslut att vräka svenska hyresgäster till förmån för ensamkommande "barn" . Hennes net adress är som följer : [email protected] .

2012-06-06 @ 10:51:49
Postat av: Hulda

Här vajar Sveriges Flagga stolt idag! Skulle jag besöka något Nationaldagsfirande, så tänker jag noga kontrollera programmet.

Endast Svenska traditonella inslag, annars får det vara.

Afrikansk dans och liknande har vi så det räcker och blir över på årets alla andra dagar...

2012-06-06 @ 11:39:48
Postat av: Micael Foghagen SD Kalmar

Till dig Thoralf och alla som andra som inte har drabbats av oikofobsjukan - ha en riktig skön och bra dag!

2012-06-06 @ 11:50:25
Postat av: Gustafsson

Hej, är det idag som Reinfeldt och Mona Sahlin

skall bränna en svenska flagga på Skansen??

2012-06-06 @ 12:02:52
Postat av: Skånepåg

@ Hulda

Även hos oss vajar flaggan vackert i vinden.Instämmer i vad Micael skriver och önskar alla sverigevänner en riktigt bra dag och att vi tänker på våra förfäder som byggde upp detta vårt land.

2012-06-06 @ 12:04:52
Postat av: Johan Thilander

Kan vi göra upp med er Sverigedemokraters användande av ordet "Oikofobi". För det första så faller så det så väl i er linje av retorik att anamma ett ord som ni anser vara "akademiskt" och "svårt" för att sedan sprida det hos era medlemmar i ett försök att hålla en mer intelligent ton. Stora och långa ord tro ni ge er en viss patos, med andra ord.För det andra så använder ni det på tok för lättvindigt. Oikofobi skulle alltså vara att man hyser avsky mot sitt egna land. Jag älskar mitt land, älskar vår kulturhistoria, litteraturhistoria och matkultur, landskap och stadsmiljö. Det jag ställer mig mot är er exkluderande syn på vårt land. Det är ER analys av vad Sverige är som jag inte ställer mig bakom. I mitt Sverige så är öppenhet och firande av andra kulturer en jättestor del, det är det Sverige som jag växt upp i. Att vi på vår nationaldag firar t.ex. romsk kultur tycker jag är ett tecken på integritet och kurage - väldigt svenskt, i mina ögon. Jag firar på ett mer djupgående sätt, firar utbyte och svensk, öppen mentalitet.

Vill ni att nationaldagen ska handla om att vifta svenska flaggor och sjunga nationalsånger så får ni gå tillsammans med Svenskarnas parti.Alltså: bara för att man inte är nationalist så är man inte "oikofob". Sluta använda det uttrycket, ni imponerar inte på någon.

2012-06-06 @ 12:23:18
Postat av: Lotta

I de pk-marinerades värld går dagen under epitetet stora svenshatardagen. 

Kan inte låta bli att kommentera Elisabeth Höglunds utspel om att vi måste ändra den svenska nationalsången. "Du tornar på minnen från fornstora dar när ärat ditt namn for över världen" är textraden hon förfasar sig över. 

Jag ser textraden som ett sätt att ära alla våra gamla anor som i krig kämpat och stupat för vårt land i exempelvis Poltava, Lützen, Lund, Landskrona osv, osv. Jag tänker också på alla de som tvingades följa med de stora skeppen Kronan, Svärdet, Mars med flera ner i det svarta vattnet. Dessa människor och minnet av dem spottar Elisabeth Höglund på. Du borde sannerligen skämmas. 

2012-06-06 @ 12:31:55
Postat av: Lars-Inge

@ Johan Thilander"Sluta använda det uttrycket, ni imponerar inte på någon."Och det tror du således att du gör?2012-06-06 @ 12:37:12
Postat av: Lotta

@Johan ThilanderVem har bett om din åsikt?

2012-06-06 @ 12:38:31
Postat av: Johan Thilander

@Lars-Inge: Jag försöker inte svänga mig med långa ord för att framstå som att jag har akademiska belägg - jag försöker inte imponera på någon.

2012-06-06 @ 12:40:33
Postat av: Johan Thilander

@Lotta: det stod "Kommentera inlägget här" någonstans, jag kunde svurit på det! Thoralf är riksdagsman, alltså intressant för alla som lever här i landet (= han är med och bestämmer). Alltså har jag väl rätt att ge min åsikt, om jag inte håller med? Eller heter det bara åsiktsförtryck när det är SD-åsikter som ställs mot väggen - blir så lätt förvirrad!

2012-06-06 @ 12:43:30
Postat av: Lotta

@S-E Karlsson

Jag tycker det är synd att inte Thoralf tar upp frågan om att svenskar slängs ur sina bostäder man bott i under 43 år för att sk "ensamkommande" skäggebarn skall ha lägenheterna. Länkar till Avpixlat där hela historien kan följas som även togs upp i Rapport igår.

Postat av: Thoralf Alfsson

Johan ThilanderNjut av yttrandefriheten på min blogg. I "dina" kretsar råder oftast inte samma yttrandefrihet.Om de dina får råda kommer yttrandefriheten begränsas.

2012-06-06 @ 12:48:48
Postat av: Lotta

@Johan Thilander

Din förvirringsgrad kan diskuteras men strongt att du i alla fall erkänner att du är förvirrad. Det framgår annars rätt tydligt i det du skriver.

Postat av: MB

https://sverigedemokraterna.se/2012/06/06/trevlig-nationaldag/

Så ska det se ut.

Tack och trevlig nationaldag till er alla.

2012-06-06 @ 12:54:21
Postat av: Magentan

Svar till Johan ThilanderJag antar att uttrycket "oikofobi" har kommit att användas för att bemöta uttrycket "islamofobi" som alla SD-hatare älskar att slänga omkring sig.

2012-06-06 @ 12:58:54
Postat av: Johan Thilander

@Thoralf: Vad vet du om mina kretsar? Yttrandefrihet är bland det viktigaste som finns, men förtal skyddas inte under den lagen - det vet du som riksdagsman.

Men det är så ni resonerar, att när ni blir slagna på fingrarna så heter det åsiktsförtryck, men när andra skriver öppet om t.ex. er, då ska det fram och tystas. När Kaliber gjorde en undersökning på er med hjälp av så kallat wallraffande, då skrek ni "fult spel", men när Uppdrag Granskning gjorde samma sak av moskéer då sa ni "bra gjort!". Jag hyllar båda undersökningar, eftersom allt kan och bör granskas.

Och nu senast i konsten. Ni försvarar Lars Wiiks muhammedstatyer och säger att konsten aldrig får inskränkas, men när Östgöta teater gör satir på er, då heter det förtal.Alltså: yttrandefrihet verkar ni tycka är allt som instämmer med er världsbild, allt annat är lögn och förbannad dikt.

2012-06-06 @ 12:59:08
Postat av: Johan Thilander

@Lotta: Det är lätt att förvirras av vad SD står för, eftersom ni är så inkonsekventa. Exemplet ovan som jag skrev till Thoralf är ett exempel på er inkonsekvens. Ett annat är t.ex. allt kring Breivik. När en våldsbejakande muslimsk terrorist gör ett terrordåd heter det "Muslimer vill rensa ut i väst, de är alla ett stort hot mot våra västerländska, fredliga värderingar", men när en blond, nationalistisk Breivik gör det, så heter det "Man kan inte skylla en persons dåd på en idologisk grupp". Ni är inkonsekventa, och det förvirrar.@Magentan: Islamofobi är ju något som flera sverigedemokrater själv har titulerat sig som, på ett eller annat sätt. Ni är uttalat anti-islamister, vill säga att ni är islamofobiska. Ingen på motståndarsidan har sagt sig vara mot Sverige.

2012-06-06 @ 13:04:34
Postat av: Magentan

På Avpixlats twitterlista är det en som twittrar följande idag på nationaldagen:

"En undrar ju, har de svenska “nationalisterna” tagit ställning mellan tysk och fransk nationalism?"Jag har också en undring, nämligen följande:

Har de svenska "islamistkramarna" tagit ställning mellan Shia-islam och Sunni-islam?Massor av sunnimuslimer OCH shiamuslimer från orosländerna i Mellanöstern och Afrika väller in till Europa och Sverige i allt stridare strömmar.De kommer hit på grund av att de förföljer och dödar varandra i sina hemländer. Shiamuslimer förföljer och hotar Sunnimuslimer, och Sunnimuslimer förföljer och hotar Shiamuslimer. Därför får de alla asyl här. Det finns även flera mindre muslimska undergrupperingar som hatar, förföljer och dödar varandra, och det finns människor från andra religioner som också hatar, förföljer och dödar varandra i Mellanöstern och Afrika och som därför får asyl här.Hur kan de styrande i Sverige och övriga Europa inbilla sig att alla dessa olika grupperingar som väller in här pga att de hatar och hotar varandra i sina hemländer ska blir vänner och älska varandra och leva tillsammans i största sämja bara för att de har flyttat på sig?Sunni respektive Shia (enligt Wikipedia):

När Muhammed dog år 632 utan söner erkändes hans svärfar Abu Bakr som ”Guds sändebuds ställföreträdare" och Muhammeds efterträdare även i politiskt avseende. Kalif var den titel som den andlige och världslige ledaren för Sunnitisk islam fick.

Det fanns dock de som ansåg att profetens budskap kunde tolkas endast av särskilda förkunnare, imamerna, som inte skulle väljas av muslimerna. Istället borde ledarskapet gå i arv inom profetens familj, och Muhammed borde ha efterträtts omedelbart efter sin död av svärsonen Ali ibn Abi Talib som imam. Alis fraktion kallas shiat Ali eller enbart Shia.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Islam#Sunniter_och_shiiter

http://sv.wikipedia.org/wiki/Islam#Huvudsakliga_inriktningar

2012-06-06 @ 13:09:04
Postat av: Hulda

Johan Thilander...

Visst kan det vara intressant med andra kulturer, självklart. Men det finns 364 andra dagar på året.

Varför får inte vår Nationaldag, verkligen vara våran?

Bävar inför kvällens TV-sända firande. Det blir säkert bara pliktskyldigast lite Svenskt.

Någon sekund med en kvinna i folkdräkt och några barn med en Svensk flagga. Sedan fullt med andra kulturer hela kvällen....

Fö. välkommnar jag dig att debattera här, det är aldrig kul med likriktning i en debatt.

Men respektera våra åsikter. Vi jobbar för Sverige och inte emot.

2012-06-06 @ 13:21:10
Postat av: Nalli

Det har tydligen kommit in en katt bland hermelinerna, förmodligen skulle han skrivet på Expos sida men där finns det ingen yttrandefrihet.Det är därför som Johan Thilander skriver på värdens bästa hemsida där det råder full yttrandefrihet.

2012-06-06 @ 13:28:47
Postat av: Magentan

Johan Thilander skriver: "Islamofobi är ju något som flera sverigedemokrater själv har titulerat sig som, på ett eller annat sätt."Källa på detta, tack.Johan Thilander skriver också: "Ni är uttalat anti-islamister, vill säga att ni är islamofobiska." Ingen på motståndarsidan har sagt sig vara mot Sverige.Du anser alltså att var och en som är kritisk till islamism och sharialagar är islamofober, dvs hyser en "sjuklig och helt omotiverad rädsla" (=fobi)?

Hmmm?!

2012-06-06 @ 13:33:11
Postat av: Skånepåg

@ Johan Thilander"Vill ni att nationaldagen ska handla om att vifta svenska flaggor och sjunga nationalsånger så får ni gå tillsammans med Svenskarnas parti."Tackar ödmjukast att vi fick tillåtelse till detta, även om det nu inte råkar vara aktuellt med ett sådant samarbete. Trevligt att vi fått en "ordningsman" på bloggen, så att vi får goda råd av en riktig expääärt inom områden som migration och integration!

Har även försökt att klura ut vilket långt ord du menar i en av dina kommentarer och som tydligen gör dig illa till mods. Det längsta jag hittat är nationaldagsfirande, så då förstår jag att du inte gillar detta.

2012-06-06 @ 13:40:22
Postat av: Anders

Trots att Jag gillar framsteg inom de flesta områden-

Men tydligen var det bättre förr enligt filmen.

2012-06-06 @ 13:42:00
Postat av: Lotta

@Johan Thilander

Inkonsekvens är annars ni verklighetsfrånvända individer är mästare på. När självmordsbombaren i Stockholm sprängde sig själv i luften skrev en namne till dig här på bloggen att det var ”en stackars ensam person som på ett spektakulärt sätt ville ta livet av sig”. Dagen efter rusade man ut på gator och torg med plakaten mot rasism? Leffe Karlsson satt och bölade i TV om att nu skulle minsann alla muslimer få niqaberna avslitna från huvudet osv, osv. Varför är det rätt att kalla den ene, islamisten för ensam galning när det inte är det i det andra fallet, Breivik? Hur ser det ut i massmedia? Är det en brottsling av utländsk härkomst vitpixlar man bilden, ofta kallas brottslingen ”svensken”. Är det en etnisk svensk brottsling går man ut med namn och bild innan vederbörande ens är dömd. Hur har mediebevakningen sett ut från rättegången mot de, som media åter väljer att kalla svenskarna som dömdes till 12 års fängelse för förberedelse av terrorbrott? Hur har mediebevakningen sett ut när det gäller Breivik? Att det i det ena fallet utmynnade i en massa döda och i det andra ingen död är knappast ”svenskarnas” förtjänst. Samma sak gäller självmördaren i Stockholm.

2012-06-06 @ 14:01:19
Postat av: InfoSOLSKENSHISTORIA PÅ NATIONALDAGENFår jag bidra med en liten solskenshistoria på nationaldagen: En kommentar av mig på Sveriges radios hemsida har just blivit borttagen (censurerad).Den pågående diskussionen där gäller huruvida det är rätt att fira en svensk nationaldag, om det är riktigt att tala om etniska svenskar och liknande. En ofta återkommande kommentator, ”Maja Hampusson”, hävdade överlägset, att bådadera är fel och att människor som använder begrepp som ”etnisk svensk” är ”kålhuvud”.Det var en av hennes rubriker i tråden (igår), som jag i min censurerade kommentar bad henne förklara. Rubriken löd: ”Att bolma sitt hö, det är svenskt.” Jag frågade den mångkunniga Maja:Vad betyder ATT BOLMA SITT HÖ?Att bolma på en pipa visste jag vad det var, likaså att volma hö, dvs. att räfsa samman hö till hövolmar (”När morgonen gryr skall jag volma mitt hö och vittja tvåhundrade krok”). Likaså visste jag, att en viss typ av höga damfrisyrer, moderna under en del av 1950-talet, skämtsamt brukade kallas ”volmar”.Men vad betyder att BOLMA HÖ?Inget svar gavs. I stället:Censur av min och andra kommentarer med uttrycket ”bolma sitt hö”.http://tanjabergkvist.wordpress.com/2010/12/17/genuskemi-och-nagra-klavertramp-i-det-politiskt-inkorrekta-trasket/#comment-109332012-06-06 @ 14:12:52
Postat av: SM811

@Info

Så går det när hon inte kan motivera det hon skriver.

Censur...

2012-06-06 @ 14:34:47
Postat av: Leif

Jag mötte nyss mer är 100 motorcyklister i kolonn på väg mot Karlskrona nästan alla med svenska flaggan.

Heja Sverige

2012-06-06 @ 16:05:29
Postat av: Lotta

@Johan ThilanderEn artikel som om vore den skriven direkt för dig. Läs och lär, det kan du behöva.

Postat av: Skånepåg

@ Lotta

Borde gå att lyssna på debatten, som artikeln handlar om, via webben på bifogade URL i morgon.

2012-06-06 @ 16:48:06
URL: http://www.radio1.se/schedule
Postat av: Skånepåg

Tillägg: Sändningstiden är 12:00-13:00 i morgon torsdag.

2012-06-06 @ 16:51:31
Postat av: vmm

Ett av mina favoritklipp där Amy Díamond sjunger nationalsången:http://www.youtube.com/watch?v=78Ng37KvTIEVackert.Trevlig nationaldag på er alla!

2012-06-06 @ 16:52:08
Postat av: Anonym

@ Johan Thilander

Lustigt att ditt samvete gnager dig, men bry dig inte om det du, ut och fira Nationaldagen med romerna du. De kommer säkert att betala in många skattekronor för din välfärd på din ålders höst.

2012-06-06 @ 17:10:52
Postat av: Svensson

Ja vi har en regering som vill förneka vårat egna land. Istället ska en billig arbetskraft bygga upp detta land. Vi som vill annat röstar på SD.

2012-06-06 @ 17:33:55
URL: http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/
Postat av: Johan

Precis som i fjol ber jag att få citera vår nationalskald. I år finns det också särskild anledning med anledning av 100-årsminnet av hans död.Alltså - favorit i repris - Olle Montanus tal till nationen i Stindbergs Röda Rummet:"Sverige är, som var man vet, ursprungligen en tysk koloni och språket vilket bibehållit sig tämligen rent ända in på våra dagar är plattyskan i tolv dialekter. Denna omständighet, nämligen svårigheten provinserna emellan att meddela sig med varandra, har varit en mäktig hävstång för motverkandet av det osunda nationalitetsbegreppets utveckling. Andra lyckliga omständigheter hava dock motverkat ett ensidigt tyskt inflytande, vilket en gång gick så långt att Sverige var en inkorporerad tysk provins såsom under Albrekt av Mecklenburg. Hit räknar jag först de danska provinsernas erövring. Skåne, Halland, Blekinge, Bohuslän och Dalsland, Sveriges rikaste provinser bebos av danskar, vilka ännu tala sitt lands språk och vägra att erkänna svenska väldet.Så hava vi att fästa oss vid de täta invandringarna, som då och då ägt rum. Vi ha finnar på Finnskogarna, men vi ha dem också i huvudstaden, dit de invandrat under svåra politiska förhållanden hemma.Vid våra större järnbruk finnes en myckenhet valloner inkomna på 1600-talet och vilka än i dag tala sin brutna franska. Det är som bekant en vallon som infört i Sverige den nya statsförfattningen vilken är tagen från Vallonien. Styvt folk och ganska hederligt!Under Gustav Adolfs tid hitkom en mängd skotskt frat och hyrde ut sig som soldater varför de också kommo in på riddarhuset!På östra kusten finnas många familjer som bära traditioner om en invandring från Livland och de andra slaviska provinserna, varför man här ofta träffar rent tartariska typer.Slå upp Adresskalendern, på en höft; jag har själv räknat efter på bokstaven G och av fyrahundra namn voro två hundra utländska. Vad är orsaken? Många äro de, men de förnämsta äro: De Utländska Dynastierna och erövringskrigenJag återvänder till mitt yttrande att vi sakna nationalitet. Kan någon säga mig något svenskt i Sverige annat än våra tallar, granar och järngruvor, vilka snart icke behövas mer i marknaden! Vad äro våra folkvisor? Franska, engelska och tyska romanser, i dåliga översättningar! Vad äro folkdräkterna, vilkas försvinnande vi sörja? Gamla slarvor från medeltidens herredräkter! Redan på Gustav I:s tid begärde dalkarlarne, att man skulle straffa dem som buro hackade och brokiga kläder. Troligen hade icke de brokiga hovkläderna, den Burgundiska dräkten, ännu kommit ned till dalkullorna! Och säkert ha de haft många modeförändringar sedan dess!Säg mig något svenskt skaldestycke, konstverk, musikstycke, som är specifikt svenskt, varigenom det skiljer sig från alla icke-svenska! Visa mig en svensk byggnad! Det finns icke, och finns det så är det antingen dåligt eller är det bildat efter utländskt mönster."

2012-06-06 @ 17:42:07
Postat av: Madeleine

@ Johan Thilander

Mellan raderna i dina poster kan man utläsa ditt självförakt och din bitterhet över dig själv, som du låter gå ut över människor som inte delar din världsbild. Till och med de invandrade människorna förfasas över hur svenskheten har förtryckts i media inför Nationaldagen. De som vill assimileras och bli en del av gemenskapen inser naturligtvis att detta går ut även över dem. Du är en av dem som spär på hatet i detta land.

2012-06-06 @ 17:44:25
Postat av: Gubben o Gumman

Johan : Vi vill påminna om senaste Sentio 10%

Prognosen pekar på 15% i valet 2014, då skall 40 oikofober till "segla" ut från Rosenbad.

2012-06-06 @ 17:58:12
Postat av: Lassekolja

Sverige är unikt! Vi är förmodligen ensamma i hela världen om att fira vår Nationaldag genom att ta avstånd från allt det, som vi tidigare framhöll och var stolta över, just för att det var svenskt!!!

När hördes någon ur etablissemanget stolt lyfta fram några av våra världsberömda uppfinningar?Snälla Ni, som tycker "mångkulturens dag" är viktig, kan Ni inte fira den ett annat datum???

Postat av: Skånepåg

Wilhelm Moberg, Svensk strävan, 1941”Sverige är vårt, det är sex och en kvarts millioner levande svenskars land. Men det är även de dödas land, deras som byggt upp det åt oss från början och lämnat oss sitt verk att förvalta och förkovra. De döda är åtskilliga millioner flera än vi. De har mycket att säga oss nu, och vi är skyldiga att lyssna till dem. Vi lyssnar till dem genom att minnas vad de uträttat och genom att värdesätta deras strävan. De kan icke mera värja sitt verk. Det åligger oss.Någon gudomlig rätt till ett visst landområde, någon rätt i och för sig att besitta ett visst land från begynnelsen och intill änden, gives naturligtvis icke åt vårt folk. Den rätten är någonting som skall förtjänas, som skall förvärvas av varje folk.Svenskarna har förvärvat sig rätten till sitt land. Sverige är vårt sedan årtusenden med odlarens och brukarens självklara rätt, genom fädernas offer i blod, genom den särpräglade kultur, som har skapats här.Vad Sverige i dag är, det har döda och levande svenskar gjort det till, och ingen annan. Sverige är idag vårt genom svensk strävan. De levande svenskarnas uppgift är att bevara det och förkovra det genom att fortsätta denna strävan – på frihetens grund.Vi är ett litet folk, men vi har ett stort land att bo i. Se på Europa-kartan! Vårt land brer vida ut sig i världsdelen. Men vi är få, vi är de ensamma stugornas folk, och även om vi numera delvis bor i städer, så är vi dock någon gång komna från bönders, torpares, backstugesittares stugor.I ensamheten i stora ödsliga skogar har en svensk folksjäl danats genom tusendena år. Brottningen med stenen och stubben när åkern bröts, har gett oss krafter – andliga och kroppsliga. Och starkt motstånd utvecklar starka krafter. Så har detta lands skog och mark präglat oss, gett oss det egnaste, upprinnelsens källa till vår folkstyrka, den ensamme skogsbons stolthet och frihetssinne och den sege odlarens ihållighet.Det verkligt svenska är sålunda ursprunget – vår växtplats. Det är för mig den barndomens jord där jag sprang barfota något dussin somrar, och kände enrisbuskens barr under fötterna. Barndomens mark, det är vårens allt ljusare kvällar med morkullsflykt över stugbacken, och tranornas skrik från kärret. Det är sommarens solvärmda bäck med sitt ljumma vatten plaskande kring barnaben med sårskorpor på knäna. Det är höstens röda lingontuvor och det nedfallna äpplet i dagg-gräset en klar morgon. Det är vinterns snödrivor vid farstubron. Det är iskanornas kälkbacke. Det är några barn i en gråmosses lavstuga på skogsbacken en enslig kväll i skymningen. Far är på regementsmötet, mor på dagsverke uppe i Roten. Barnen sitter vid stugans fönster och trycker sina näsor platta vidmot emot glaset. Finns det inte någon där nere på vägen? Det är fattigdom – men en stolt fattigdom, som hjälper sig själv till livets tillräckliga uppehälle, till det grova, men mustiga dagliga brödet från rågen på åkerlappen kring stugan. Det är en sund och fri barnaväxt, som den vilda örtens mellan enbuskarna i hagen. Det är frid och trygghet i ett fredligt land, där barnen föds fria av fria föräldrar. Ett land där också de minsta backstugors barn får pröva sina möjligheter av alla slag så långt deras krafter räcker till. Ett land där var och en får växa efter sin egen art. Detta är det egna, det som aldrig skall låta sig utbyta mot något främmande. Detta är roten och blodsbandet, min andliga arvslott som jag har att föra orörd vidare åt mina egna barn. Detta är för mig det svenska, det omistliga.”

2012-06-06 @ 18:21:55
Postat av: Lassekolja

Det paradoxala är att t.o.m. Johan Thilander har allt att vinna med SD´s politik, förutsatt att han vill se ett framtida Sverige med bevarad välfärd!

Om han själv inser det är en annan fråga.

Postat av: Gute

Ha en härlig traditionell Nationaldag!Här i Visby kan jag se åtskilliga fanor stolt fladdra i den friska vinden.Nu vankas det ett stort kalas i goda vänners lag, och allt för att hedra vår gamla kultur och stolthet.Ha det så bra mina vänner!OCH!

Till er svenskfientliga fähundar inom framförallt media, vill jag utdela en stor spark i arslet, det är precis vad ni förtjänar!2012-06-06 @ 18:54:02
Postat av: S-E Karlsson

Jag s----r i alla konstiga ord jag vet min linje och är nöjd med min logik även om den är en grärots ! God forts på nationaldagen alla goa sverigevänner ! Mvh Sven-Erik .

2012-06-06 @ 18:55:29
Postat av: Lotta

OT/Jag tycker att det är rent ut sagt för djävligt att flera europeiska länder kan missköta sina ekonomier så till den milda grad att de måste ha nödlån, nödlån som de troligen aldrig kommer att kunna betala. Nu senast är det Spaninen som inte kommer klara sig utan stödpengar. Om jag inte minns fel fick inte Sverige gå med i EU initialt eftersom vår ekenomi inte var tillräckligt bra. Hur kan man då släppa in länder vars ekonomi torde varit bra mycket sämre än vår?

2012-06-06 @ 20:48:41
Postat av: Hulda

OT - Lotta...

Ja, EU har inte blivit som det lovades när vi röstade.... Tanken att förena Europas länder och förhindra krig är bra, men som det har blivit.....

2012-06-06 @ 21:59:58
Postat av: Du Gamla Du Fria

Sverige är en "myt" låter Reinfeldt hälsa genom Ullenhag...

2012-06-06 @ 22:08:33
Postat av: OT

@Johan ThilanderI din värld anser du att SD för oss mot ett totalitärt Sverige; Tänk då på att du då genom helt censurfria inlägg kan komma till tals här på en av de mest "extrema" SD bloggarna.Inser du inte diskrepansen i era tankegångar?Inser du inte att det är er väg som leder till det totalitära samhället?Inser du inte att SD kommer öka från 5% till 10% och mer?Varför då frågar du oförstående. Därför att vi vet och nu insett att vi måste göra något åt problemen. "Sverige - Eddie Meduza": http://www.youtube.com/watch?v=0KF6QuvTdDk

2012-06-06 @ 23:19:02
Postat av: GaN

Johan Thilander::::kom inte hit med ditt invandrarkramande!! låt ÅTMINSTONDE nationaldagen vara riktiga svenskars dag, din PK oikioiofob!!!

bra skrivet av författarn till det inlägget! jag har röstat på SD senn jag fick rösta och kommer fortsätta. trött på att vara rädd för alla jävla "nysvenskar"! hadde kommit på nationaltal om jimmy åkesson höll det! sverige åt svenskarna, glad nationaldag!

sieg heil!

2012-06-07 @ 20:38:17
Postat av: GaN

mitt förra inlägg försvann! kommer innte ihåg vad jag skrev, men skrev ett svar till Johan Thilander:Dra åt h****** din jävla invandrarkramare!!!

Vi svenskar klarar oss fingemant utan dig! SD kommer styra nästa val, vad gör du då?? Ut med dig och alla mörkisar!

2012-06-07 @ 21:11:18
Postat av: Johan Thilander

@GaN: Jag har citerat dig på min facebook, hoppas det är ok.

2012-06-07 @ 23:56:04
Postat av: Berit

Hade SD varit i regeringsställning hur hade då Nationaldagen firats?

Hade det varit någon skillnad?

2012-06-14 @ 18:15:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0