STÄLL FLER MOT VÄGGEN

Artikel

Jag blir minst sagt beklämd över hur media skriver om skandalen med Invandrarservice i Kalmar. Förr en vecka sedan skickade jag in en debattartikel till Barometern men den har ännu inte publicerats av Barometern. Sedan dess har jag dock fått ytterligare upplysningar som är intressanta och som i allra högsta grad bör uppmärksammas. Jag kommer omarbeta den och skicka den till Östran för att se om de har lust att publicera den men det är knappast troligt då det verkar som jag skall tystas i lokalmedia.

Moderaternas agerande är sedan en historia för sig själv när man yrkar på ansvarsfrihet för socialnämnden i kommunfullmäktige, för att sedan börja driva frågan om utredning och skicka brev till SVT och Uppdrag Granskning. Jag hoppas att Janne Josefsson även granskar moderaternas agerande som verkligen handlar om att tala med kluven tunga. Personligen känner jag ett förakt inför Jan-Ingemar Lundströms agerande, då han sitter som ledamot i socialnämnden. Han försöker påskina att den nya socialnämnden är ovetande om de missförhållanden som redan uppmärksammades under 2009.

Den bistra verkligheten är att fyra av ledamöterna i socialnämnden även satt i samma nämnd förra mandat perioden. Då var även Christina Magnusson ordförande i socialnämnden och idag granskar hon sin ”egen” nämnd som vice ordförande för kommunens revisorer.

Än mer anmärkningsvärt är att det nuvarande kommunalrådet Anette Lingmerts satt som ledamot i socialnämnden under förra mandatperioden och därmed måste ha varit informerad om att allt inte stod rätt till hos Invandrarservice. Nu låtsas hon vara okunnig om det mesta, vilket hyckleri, socialdemokratiskt hyckleri där alla håller varandra om ryggen. Varför har media inte ställt Anette Lingmerts mot väggen?

Hela affären stinker och fler politiker har antagligen känt till vad som pågått vid Invandrarservice men har av ”solidaritet” mot sina kollegor inte agerat för att stoppa det hela. En annan faktor har givetvis varit att Sverigedemokraterna skulle få vatten på sin kvarn vid ett avslöjande.

En av dessa är han som har en blogg med namnet ”Johans tankar”. Han har nämligen inte skrivit något på bloggen sedan den 4 maj. Uppenbarligen tog tankeverksamheten slut då. Det hade varit på sin plats att även Johan Persson ställdes mot väggen av media men det lär aldrig hända med de fegisar till journalister som verkar på det lokala planet. Det är pinsamt hur enkelt kommunstyrelsen ordförande kommer undan i denna fråga. Har media överhuvudtaget försökt ställa en enda fråga till Johan Persson om Invandrarservice? Eller vägrar han svara på frågor?

Nasim Malik (S) borde även ställas mot väggen av media. Dels för att han suttit både i den förra socialnämnden men även i den "nya" socialnämnden. Men även för att han anmälde jäv när ärendet behandlades vid det extrainkallade mötet. Enligt insatta källor skall Nasim Malik vara väl insatt i Invandrarservice även om han inte varit anställd där men enligt uppgift"jobbat" där.

Hur skall vår demokrati fungera när verkligheten ser ut som i Kalmar.

 

Imorgon kommer jag och SD finns på Borgholms marknad för den som vill träffa oss. På fredag finns vi på Algutsrums marknad. Vi kommer också vara på Kalmar marknad 13-14 juli.

 

UPPDATERING!

Inte heller idag publiceras min insändare/debattartikel i Barometern.


Kommentarer
Postat av: Karl

35 miljoner som har slarvats bort. Gör man sådan fadäs och inte rättar till det så är det bara att avgå!
Är det någon som vet om man kan göra något rättsligt, polisanmäla dem ?
Fanken det är inte lite pengar det handlar om. En miljon i månaden!!

2012-06-26 @ 23:59:43
Postat av: Som vanligt

Som vanligt kommer Thoralf med helt obevisade påståenden och predikar sin sanning. Denna gång är det socialnämnden som skulle vetat om information som förra nämnden fick, alltså den innan 2011. Det finns inget i protokollen från något nämndmöte under 2011 där detta nämns, jag har kollat. Om inte tjänstemännen drar upp detta som ett ärende, det är ju de som håller i att ärenden kommer upp på mötena, så kommer det inte upp. Tillsatta politiker kan omöjligt ha alla pågående ärende i huvudet. Speciellt inte vid skifte av ledamöter.
Det som har hänt är ju att i ett sådant här viktigt ärende har de politiker som satt i förra nämnden inte förstått vikten av att delge sina kollegor som tog plats efter skiftet.
Jan-Ingmar Lundström har nog förstått allvaret i ärendet och känner sig nog ganska maktlös eftersom han omöjligt kunnat påverka då information saknades. Nu vill han gå till botten med hur mycket pengar det rör sig om och då kommer Thoralf med denna beskyllning om att alla socialnämndens ledamöter visste om förhållandena innan revisionen uppmärksammade dem på det.
Thoralf gör alltså det som han beskyller pk-media för att göra, skapa en egen sanning.

2012-06-27 @ 03:43:37
Postat av: SDare

Till som vanligt!
Om nu Thoralf har så fel som du påstår. Varför granskas det då inte utav media? Vi är väldigt många som tror på den sanning Thoralf lägger fram, tills motsatsen bevisats.

2012-06-27 @ 05:58:52
Postat av: Ludvig

En stor ynkedom är det att media är så fega.

2012-06-27 @ 07:07:05
Postat av: Karl

Om det är så som "Som vanligt" skriver så skall ett antal tjänstemän gå. Politikerna är de som drar upp riktlinjerna, cheferna ska se till att de följs och medarbetarna ska utföra arbetet. Cheferna ska rapportera till politikerna hur verksamheten går så de är väl insatta i arbetet. Någonstans har det brustit och någon/några har inte utfört sitt arbete/uppdrag. Eftersom det Politiskt har påtalats felaktigheter (från Thoralf och SD) så borde det ringa en klocka hos politikerna. Har då cheferna och/eller medarbetarna medvetet mörkat allt för dem så ska de gå med omedelbar verkan och polisanmälan mot dem ska göras (trolöshet mot huvudman).
Har tjänstemännen rapporterat till politikerna och de har mörkat så skall de ta sitt ansvar och gå från sina uppdrag och även där borde det vara en polisanmälan.
I vilket fall som helst så har någon/några brustit i sitt arbetsutförande och detta har kostat en massa pengar. Pengar som har betalats ut för mycket och därför ska betalas tillbaka och de ansvariga ska ställas till ansvar.

2012-06-27 @ 07:16:17
Postat av: Thoralf Alfsson

test

Postat av: Anonym

dfdgdgdgdf

2012-06-27 @ 09:07:37
Postat av: Anonym

Så fort någon lägger in en länk i kommentarerna så blir inte längre texten understruken.

En simpel bugg som bloggoperatören borde kunna fixa på två minuter!

2012-06-27 @ 09:09:02
Postat av: Anonym

Vilka jäkla klåpare det måste sitta hos blogg.se som utvecklar deras produkt. Är det sommarjobbare från utanförskapsområden?

2012-06-27 @ 09:11:18
Postat av: S-E Karlsson

Samma klientel sitter väl nu i sommartid på lokalpressens redaktioner småkommunister som tror att dom vet allt !

2012-06-27 @ 09:41:43
Postat av: SM811

@Som vanligt
Om nu det som Thoralf säger är så fel som du påstår måste det vara lätt för politikerna att bevisa motsatsen. Varför är de så tysta om de har bevis på att Thoralf har fel?

2012-06-27 @ 11:15:12
Postat av: Sven Dacke

Sådan herre sådan hund är ett gammalt ordspråk som fortfarande stämmer

Inte underligt att det ser ut som det gör i Sverige
Läs på länken

Postat av: Magentan

Fortsättning på mitt tidigare inlägg:
Någonstans har jag läst/hört uppgifter från SD att det enligt forskning är kampanjerna omedelbart före valet som ger bäst resultat. Detta kan möjligtvis stämma i länder med normala förhållanden. Men förhållandena i Sverige (vår invandringspolitik, våra övriga politikers och medias intensiva förvrängningar av SD och verkligheten) är sedan länge LÅNGT IFRÅN NORMALA!

Det krävs mycket lång tid för svenskens välindoktrinerade hjärna att ÖPPNA ÖGONEN OCH SE VERKLIGHETEN! Därför är det hög tid NU att starta delar av SD:s valkampanj inför 2014!

Jag förstår "Kalles" desperation. Tiden går, och en mycket stor majoritet (kanske så många som 80-90%) av väljarna vet fortfarande INGENTING om SD, mer än de där vanliga förtalskampanjerna samt alla spridda förvrängda "SD-citat", insinuationer och lömska halvsanningar (till och med rena lögner) som skamlöst och oavbrutet kablas ut via TV, radio och tidningarna, utan möjligheter för SD att offentligt och med klara fakta få bemöta förtalet.
(forts...)

2012-06-27 @ 11:37:37
Postat av: Magentan

Genom mörkande, pixlande och förfalskande ser TV, radio och tidningar också till att samma väljarmajoritet hålls ovetande om alla negativa följder av vår förödande invandringspolitik, t ex beträffande invandrarnas överrepresentation i brottslighet.

Ett typiskt exempel på just denna förvrängning av verkligheten är nyheten om det 31-åriga tidningsbudet från Burundi som våldtog en tonårig flicka i Stockholm vid 3-tiden på natten förra sommaren. Den lögnaktiga Metro-blaskans rubrik lyder: "Brevbärare dömd, våldtog flicka på morgonrundan"!!!. Denna skamliga förfalskning av sanningen tydliggörs dessutom med en bild föreställande en gul postcykel med ett par "postuniformerade" ben intill.

Alltså ytterligare en variant av den numera klassiska Metro-bluffen om "Metro-Gustav". Tidningens ökända reportage om den 15-årige bankrånaren som i verkligheten hette El Mohamad i efternamn och hade ett förnamn som definitivt inte var "Gustav".


_________________________

2012-06-27 @ 11:40:30
Postat av: Magentan

(Forts...) Kan det bli mer ohederligt och lögnaktigt? Ja, det kan det tyvärr, bluffandet i massmedia pågår oavbrutet och blir alltmer fullfjädrat och utstuderat. Förvanskningarna av SD likaså. Svenska folket bearbetas dygnet runt, 365 timmar om året.

Därför hävdar jag återigen att i Sverige finns endast EN möjlighet för SD att nå ut till väljarna:
Skicka information direkt till hushållen!

2012-06-27 @ 11:44:01
Postat av: Magentan

(Forts ...) I brevlådan till vår insatslägenhet (i ett attraktivt storstadsområde) dimper det VARJE VECKA ner broschyrer från olika mäklarfirmor med information om vad de vill erbjuda oss. Men ALDRIG NÅGONSIN under alla år har vi fått ett enda litet papper som upplyser om SD:s agenda! Till och med Jehovas Vittnen ligger hästlängder före SD när det gäller att få ut information! Jag har talat med många äldre människor som är oerhört förvånade och besvikna över att ALDRIG få veta någonting från SD om vad SD egentligen vill.

Därför är det oerhört viktigt att väljarna SNARAST får hem korrekt information om SD:s agenda!
NU ÄR DET BRÅTTOM! Det tar MINST 1-2 år för Medelsvensson att vänja sig vid tanken på att våga rösta på ett parti som kontinuerligt och intensivt smutsas ned av hela svenska etablissemanget. Det är nödvändigt för väljarna att få denna tid fram till valet för att hinna GENOMSKÅDA och rätt värdera de intryck som PK-media dagligen dränker dem med.

2012-06-27 @ 11:49:28
Postat av: Jonathan

Det är nog fler som läser din blogg än som läser insändarsidorna i Barometern. Lägg ut insändaren här istället.

2012-06-27 @ 11:59:49
URL: http://www.realisten.se/
Postat av: Tor

Thoralf, har du överklagat mot Fredrik Jönsson?

2012-06-27 @ 12:43:19
Postat av: Kalle


Man blir desperat med tiden när man ser hur SD negligerar/misslyckas träda fram med information om SD.

Gjorde en Googlesökning på SD kuriren. Klickade på det senaste numret på SD kuriren som toppade googels sida.

SD-kuriren kan laddas ned här stod det på googlesidan. Laddade ned PDF:en

Ett nummer av SD-kuriren kommer fram i PDF:en

Tittar lite närmare på SD-kuriren senaste nummer
vid denna sökning.

Det var " Eftervalsnummer 2010"!!! Vaddå nattstådet
Är SD nedlagt??? Det senaste numret!!! Är SD nedlagt för allmänheten på nätet??? Hur skall vi nå ut i media med respekt när vi själva har "lagt ned" vår egen tidning på nätet!!!

(Innan någon påpekar att det finns SD-kuriren på outgrundliga vägar på näte vill jag säga att det bryr jag mig inte i!!! Det som är viktigt att komma fram till SD kuriren direkt UTAN andra krångliga vägar till SD kuriren.)

Har gjort påpekanden på denna blogg om denna sk''sak
vid ett flertal tillfällen. Har hela SD gått i stå.
Finns det inget samarbete i organisationen mellan SD-kuriren och data-avdelningen (eller är den nedlagd??? (Den vekar ju inte ens vara thoralf behjälplig med sin blogg))

Skärpnig SD. Ligg inte på rygg i sommar och vifta med tårna till all kritik mot er. Ta till er den och gör något konstruktivt av den!!!

2012-06-27 @ 12:58:41
Postat av: Gubben o Gumman

Tänk om dessa 35 miljoner är gånger 12 då hamnar man på 400 miljoner, om det inte är något fel begånget så är Sverige ett mycket märkligt land.

Dessutom har givetvis folk slagit larm tidigt annars skulle ju inte soc tagit över skall man förmoda två år efter att larmsignaler kom ?

Det är synd bara att Kalmarborna inte hajjar vad som pågår i denna sossekommun

Vi kan bara hoppas att dom skyldiga äro hamnar bakom lås och bom vart det lider.

2012-06-27 @ 13:14:54
Postat av: Nalli

” Postat av: Som vanligt ”

Det stämmer säkerligen vad han skriver om att han inte har kontroll över läget.Inte att undra på för han har förmodligen lagt all kraft på Mediahuset och Linehuset samt att motverka SD/Thoralf Alfsson så han har tydligen glömt sin riktiga uppgift.

2012-06-27 @ 13:47:36
Postat av: Nalli

Postat av: Thoralf Alfsson

När man tittar på videon ska man komma ihåg att det inte denna gången gäller den Svenska Stasi (LO).


Postat av: Lars-Inge

> Kalle

Richard Jomshof är ansvarig utgivare för SD-kuriren. Varför inte en gång för alla få reda på hur det ligger till, så skicka nu ett mail till [email protected] Onödigt att blanda in flera för att undvika missförstånd, så därför tycker jag att detta ärende passar utmärkt på "ditt bord".

2012-06-27 @ 14:30:11
URL: http://richard.jomshof%40sdkuriren.se
Postat av: Lars-Inge

Nähä, går tydligen inte heller att lägga in mailadresser?

2012-06-27 @ 14:32:26
Postat av: Svensson

Kämpa på Thoralf, du gör ett kanonjobb :)

2012-06-27 @ 14:50:38
URL: http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/
Postat av: Stefan K

Vi är många som beundrar din kamp Thoralf. Kämpa på, det kommer löna sig i längden.

2012-06-27 @ 16:36:40
URL: http://petterssons.bloggsida.se
Postat av: SM811

Till "Kalle".
Här finns en del SD-Kuriren. http://sdkvinnor.se/category/sd-kvinnor-i-sd-kuriren/

2012-06-27 @ 16:46:55
Postat av: Kalle

>Lars inge, Tack för tipset. Jag klippte och klistrade men tyvärr adressen är "död". Fick den i retur från webposten. Fick fram Jomshofs epostadress på SD partistyrelsesidan.

>SM811
Tack för tipset. Vill kunna nå SD-kuriren utan krångliga vägar som jag efterlyste i mitt inlägg.

Klara och raka vägar DIREKT till det senaste utgåvan av SD-kuriren vilket SD i nulägget inte klarar av efter många år. Tyvärr.

Tycker att det är en skandal när vi behöver nå allmänheten så enkelt som möjligt!!!

2012-06-27 @ 17:02:21
Postat av: Robin Shadowes

@Som Vanligt. Om Thoralf har fel som du påstår, varför vill då Barometern inte ta in hans insändare? I ett normalt demokratiskt land så hade tidningen tagit in insändaren för att sedan bemöta Thoralf seriöst. Som det är nu misstänker man att dom vet att nånting inte står rätt till och mörkar medvetet. Jag är nog knappast ensam om att få sådana tankar. 35 miljoner är mycket pengar. Hur många andra kommuner mörkar liknande skandaler? Samtliga? Dom skall givetvis lagföras och bli återbetalningsskyldiga, då dom är kriminella och korrupta politiker.

2012-06-27 @ 17:25:56
Postat av: Lotta

OT/Sitter och tittar på friidrotts-EM. Man förundras över kommentatorernas sätt att identifiera atleterna. Det var nyss en Turkkenyan, en turknigerian och en svensk i samma lopp. Samtliga hade sitt ursprung i Afrika. Varför är det bara i Sverige man blir svensk så fort man sätt fötterna på svensk jord. Kommer även väl ihåg när danskkenyanen Kipketer sprang sina lopp. Varför blir utlänningar som blir medborgare i andra länder benämnda som ovan men inte de utlänningar som blir medborgare i Sverige? Mycket märkligt.

2012-06-27 @ 18:25:06
Postat av: Observer

"Granskning av handläggning av ekonomiskt bistånd vid invandrarservice" heter rapporten i Kalmar.En bisarr läsning där felhanteringar(tjänstefel) med socialbidragshantering som rör stora summor radas upp efter varandra.Formellt sett är det riktigt att nuvarande socialnämnd prickas även om nämnden inte varit informerad.Socialnämnden har ett kontrollansvar i frågan.Men hela nämnden i Kalmar är inte ny.Där finns ledamöter som också satt år 2009.Signalerna om misshantering av bidrag på Invandrarservice kom allaredan det nämndas årtalet enligt revisionsrapporten.Då underrättades såväl förvaltningsledningen som nämndens sociala utskott(andra stycket i rapporten sid.10).Om några av de nuvarande politikerna satt i utskottet den aktuella perioden är naturligtvis intressant för allmänheten att få reda på.Det mest intressanta är dock att ingen ansvarig på Invandrarservice prickats.Frågan är varför?Självklart behövs en ordentlig utredning.Vill inte nämnden själv initiera en sådan återstår endast en polisanmälan.Så enkelt är det.

2012-06-27 @ 18:49:24
Postat av: Mogge, Norrköping

Bara att fortsätta som du gör Thoralf. Mitt stöd har du.

Mogge

2012-06-27 @ 19:23:42
Postat av: Magentan

Kalle du har självklart rätt i att SD:s tidning med lätthet ska kunna nås via en tydlig länk från SD:s hemsida. Det har man alltså inte kunnat på flera år? Dåligt i så fall!
(Och självklart ska det i min kommentar 11:44:01 ovan stå 365 DAGAR om året (inte "timmar", som jag nu såg att jag hade skrivit.)

2012-06-27 @ 19:35:49
Postat av: Kalle

>Magentan

SD-kuriren SKALL gå att nå direkt från google. Man skall bara kunna skriva in SD-kuriren på google och då skall man direkt komma till den senaste utgåvan av SD-kuriren utan att gå via SD:s hemsida eller något liknande.

Pang på SD-kuriren utan krussiduller!!!

2012-06-27 @ 20:57:10
Postat av: PMS

[email protected]

Så SD-kuriren existerar fortfarande,men frågan är var nånstans.

2012-06-28 @ 02:44:16
Postat av: PMS

[email protected]

Så SD-kuriren existerar fortfarande,men frågan är var nånstans.

2012-06-28 @ 02:45:23
Postat av: PMSSå SD-kuriren existerar fortfarande,men frågan är var nånstans.

2012-06-28 @ 02:46:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0