SOMALIER DEL 1

I Sverige har både myndigheter, politiker och forskare konstaterat att somalier är en mycket svår grupp att integrera i det svenska samhället. Många anser att det är den svåraste gruppen att anpassa till det svenska samhället. Det är inte bara ett svenskt fenomen, utan gäller även i våra nordiska grannländer. Jag kommer återkomma till detta i kommande blogginlägg.

För så länge sedan som 1999 skrev miljöpartisten och språkröret Birger Schlaug i en debattartikel på DN att 95 procent av somalierna i Sverige var arbetslösa. Någon gång i samband med valet 2006 läste jag en rapport från Göteborgs universitet där man visade att bara ca 20 procent av de somaliska männen arbetade och endast 4 procent av kvinnorna.

Jag gissar att siffrorna inte skiljer sig nämnvärt från dessa idag. Under förutsättning att vi inte räknar alla ”konstgjorda” arbeten som betalas med statliga medel.

Enligt SCB skall det finnas ca 40 000 somalier i Sverige som är utrikes födda. Jag har dock väldigt svårt att tro på denna siffra. I slutet av 90-talet anges antalet somalier till drygt 20000 i Sverige. Enligt Migrationsverkets statistik har det sedan år 2000 beviljats ca 40000 uppehållstillstånd för somalier i Sverige. Det skulle tyda på ca 60000 somalier men till detta skall givetvis det stora barnafödandet bland somalier läggas till dessa siffror. Vi kan också räkna med att vi har ett antal tusen somalier som vistas illegalt i vårt land. Utan att vara för stor i orden kan antalet med somalisk bakgrund idag uppgå till ca 100000 personer i Sverige.Detta skall beaktas när man sedan sätter detta i relation till den stora arbetslösheten bland somalier eller kanske oviljan mot att jobba när bidragen ändå är så generösa.

Det är mot bakgrund av detta som man skall se att Migrationsverket nu befarar att den överenskommelse som regeringen (alliansen) slutit med Miljöpartiet kan innebära att ytterligare ca 20000 somalier kan ges uppehållstillstånd i Sverige.

Att försörja så stora grupper av somalier genom bidrag kostar sannolikt samhället mellan 5000-10000 miljoner kronor. Därmed gräver det stora hål i välfärdssystemen och i kommunernas redan sinande kassakistor.

Nu är det inte bara kostnaderna för alla bidrag som skall sättas upp på den somaliska räkningen. En annan minst lika skrämmande utveckling tycks användandet av drogen khat vara. Sedan år 2000 har mängden beslag av drogen khat ökat med ca 1000 procent. Under år 2000 beslagtogs ca 1800kg khat av Tullverket, detta har ökat till hela 18300kg under år 2011. En minst sagt skrämmande utveckling.

Frågan är hur många ton som slinker igenom tullens gränskontroller? 50 ton? 100 ton? 500 ton? Eller ännu mer!Hur stort är bidragsfusket bland somalierna?

På nationaldagen träffade jag en man boende på en ort i Mälardalen som berättade om en somalier som kallades för ”kungen” i hans hemort. ”Kungen” hade två fruar och tillsammans med sina båda fruar hade han 12 barn. Nyligen läste jag en artikel om att det var ganska vanligt att somalier fick nya barn med sin ex-fru. I många av dessa fall kan det helt enkelt handla om rena bidragsfusk/försäkringsbedrägerier då den skilda ”ensamstående hustrun” kan plocka in ytterligare bidrag från samhället till sin man och klanen.

I undersökningar som gjorts i andra länder har man även kunnat konstatera att delar av bidragen skickas vidare till hemlandet via t.ex. Jemen till familjeklanen i Somalia men även till terrororganisationen Al-Shabab.

Med tanke på att antalet somalier i Sverige är rekordstort är sannolikheten stor att svenska skattemedel/bidrag delvis går till ren terrorverksamhet i Somalia och till andra muslimska terroristgrupper.

Tyvärr är detta ämne alldeles för känsligt i Sverige men i våra grannländer är det inte samma tabu. Något jag återkommer till i nästa blogginlägg.


Kommentarer
Postat av: zigge

Jag har kunskap och även vetskap om dessa "negerkungar" som levererar bidragsbroiler med diverse kvinnor. Familjer som består av 8-10 personer som dessutom är skilda är mycket vanligt.

Jag vet om,en och tvårumslägenheter som har ett tjugotal som är skrivna där, de flesta är skilda män.

Försäkringshandläggare får inte ifrågasätta, ty det kan skapa främlingsfientlighet.

2012-06-07 @ 15:52:49
Postat av: S-E Karlsson

Jaa, det är bara att konstatera att något är ini h-----e fel i sveriges politik ! Bevare mej väl !

2012-06-07 @ 16:10:20
Postat av: Söndag

Terrornätverkets systerorganisation Al-Kebab planerar tydligen som sin nästa terrorhandling att förgifta pitabröd...

2012-06-07 @ 16:46:30
Postat av: Magentan

"Du vill inte tro att det är sant. Och du kommer garanterat inte att få läsa om det i gammelmedia. Särskilt inte i Sverige. Vissa saker får man inte tala om. Här är en av dem: i takt med ökande invandring från framför allt muslimska länder ökar också polygamin i Västvärlden. Många muslimer har upptäckt att månggifte är en perfekt metod för att krama ut så mycket bidrag som möjligt ur de sociala välfärdssystemen i de länder de har invandrat till. För en muslimsk man är månggifte en oöverträffad win-winsituation: han följer koranens bud om att han får ha fyra hustrur, och han låter ”de otrogna hundarna” försörja honom och hela hans storfamilj. Det är bedrägeri i Allahs namn, som kan ge en storfamilj bidrag på uppemot en miljon kronor per år – bara för barnen."Ovanstående är citat från inledningen av Julia Caesars söndagskrönika den 3 oktober 2011. "Bedrägeri i Allahs namn" heter krönikan, och den beskriver just det bedrägeri som Thoralf tar upp.

Det finns anledning att påminna om den!http://snaphanen.dk/2011/10/02/103843/

2012-06-07 @ 16:56:22
Postat av: Svensson

Somalierna verkar inte vara några arbetare, hur ska dom då försörja sig kliar mig i huvet

2012-06-07 @ 17:09:36
URL: http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/
Postat av: Edward Ulfertz

Och om dom inte kan försörja sig själva, hur ska dom då kunna försörja vår åldrande befolkning?

2012-06-07 @ 17:29:07
Postat av: AWSvensson

Inte mycket har regeringen och dess medlöpare fattat under tiden,vad krävs för att de ska begripa,elchock?.Postat av: AWSvenssonSomalier o Irakier kom inte ut i arbetslivet ens under det glada 80-talet,ännu mindre under den senaste högkonjunkturen. Säg den högkonjunktur som skulle göra dessa grupper attraktiva på arbetsmarknaden.Är man inte utbildad så gör man sig omöjlig som arbetstagare, det ligger inte i deras intresse att arbeta när försörjningen ändå kommer regelbundet i brevlådan.

Jag läste någonstans om dessa nomadfolk somalier att i hemlandet när det regnade och gräset växte så hade korna mat och dagarna kunde förbrukas med kat-tuggande. Slutade det regna så blev det fart på folket , då var man tvungen att se till så korna överlevde. Eftersom det regnar här hela tiden och gräset växer så behöver man inte tänka på arbete.

Åtgärd, stoppa regnet så tvingas man ta itu med sin försörjning.

2009-01-15 @ 10:17:49

2012-06-07 @ 17:34:33
Postat av: Rune

Det kanske är så att dessa somalier behövs för att hålla uppe arbetslösheten. En som har en förklaring finns här: http://cornucopia.cornubot.se/2011/11/det-stora-svaret-pa-allt.html

Om detta stämmer så är ju somalier det perfekta valet de kommer ju från en kultur där arbetsfria inkomster är högsta status.

2012-06-07 @ 18:06:30
Postat av: Lassekolja

Det enda positiva med somalierna är att det garanterar en kraftig ökning av SD. Hoppas den räcker för egen majoritet innan Sverige är totalkört!?!

Postat av: Lassekolja

17miljoner arbetslösa i EU. Reinfeldts lösning: Massimport av analfabeter från Somalia, som alla arbetsgivare står i kö och bjuder över varandra för att få tillgång till! Sveriges framtid? Tro de´?

Postat av: Robin Shadowes

Om det redan finns hundratusen somalier här, så är det tydligen tänkt att denna folkgrupp skall fördubblas på blott ynka två år. Innan nästa val alltså. Problemen vi har redan nu kommer med andra ord att fördubblas fram till 2014. Våldet, kriminaliteten och våldtäkterna kommer alltså att skjuta i höjden ytterligare, från redan skyhöga tal.Vad som då är att vänta under kommande två år är att repressionen och förtrycket mot svenskarna kommer att öka ytterligare från diktatur-regimen. Internet är ju den stora stöttestenen och tydligen en av dom viktigaste punkterna på årets Bilderbergmöte. Hade det inte varit för just internet så hade förmodligen SD fortfarande varit ett utomparlamentariskt parti.Så får dom odemokratiska globalistiska krafterna kontroll över internet så är vi alla körda. Då har vi bara styrd propaganda återigen tillgodo. Sannolikt kommer vi få uppleva detta redan i höst och till vintern, då många sajter och bloggar kommer att släckas ned och kanske enstaka bloggare och nätaktivister att åtalas för HMF.

2012-06-07 @ 19:41:26
Postat av: Ronny

Och som ett brev "på posten" , med anledning av den stora mottagningen av Somalier i Sverige, så visar SVT på bästa sändningstid (ikväll 20:00), ett mycket vinklat och politiskt korrekt program, hämtat från ett läger i Kenya, där Somalier vistas. Och den svenska skuldfrågan får sig ännu en påminnelse av "statsmakten".........

2012-06-07 @ 21:37:50
Postat av: Tjelvar

Thoralf, beställ en studie av vietnameser och kineser också. De kommer från en kultur där man respekterar arbetsamhet och hederlighet.

2012-06-07 @ 21:41:56
Postat av: Calle

@ Zigge

Anmäl till sociala myndigheter vad du känner till. Om dom sen agerar är en sak, men vi måste agera.

2012-06-07 @ 22:06:20
Postat av: Olandstoken

off topic

http://www2.blocket.se/news?loc=0&id=284496&ca=18Kalmar, 7 jun

Man gripen för nazistisk hammarattack

Världen 07 jun 21:53

Fransk polis har gripit ytterligare en man som misstänks för hammarattacken mot tre unga judiska pojkar i Frankrike.Händelsen inträffade i Villeurbanne i Lyon i lördags när pojkarna lämnade en judisk skola. Även järnrör användes som vapen i attacken.Pojkarna omringades och attackerades av en större grupp. En av dem blev slagen i huvudet med en hammare, den andre med ett järnrör och den tredje träffades på armen.Hittills har fem misstänkta gärningsmän frihetsberövats och den senaste i raden är den man som polisen misstänker höll i hammaren.En rad antisemitiska attacker har inträffat i Frankrike under våren efter att en man och fyra barn, alla judar, sköts ihjäl i Toulouse i mars, uppger BBC News.Detta läser man på blocket och reagerar genast då det oftast är muslimer som står för dessa brott, jag letar upp BBC och läser en helt annan version av detta än sagan den svenske journalisten skriver .http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-18357812Jag anser personligen att detta är rent bedrövligt att det ens får förekomma så felaktiga artiklar utan att dessa blir straffade så journalister är helt klart rövskallar och bar förpassas i fas 3 .

2012-06-07 @ 23:00:09
Postat av: Hulda

Expressen/Demoskop kommer med nya väljarsiffror nu.

MP 7,7%

V 6,9%

SD 6,6%

FP 4,9%

C 4,4%

KD 2,4%

Nu är det säkert panik framför allt i Centern och KD.

SD växer sakta men säkert. Det "monster" som man ser i SD har Alliansen och de Rödgröna partierna själva skapat pga. en exempellöst dåligt skött invandringspolitik...

2012-06-08 @ 08:13:58
Postat av: S-E Karlsson

Jag tycker det är ytterligt ruttet av lokaltidningarna i Kalmar län att inte skriva om vräkningen av svenska hyresgäster till förmån för bluffen med de ensamkommande "barnen" , folk borde få reda på hur det har blivit med invandrarindustrin ! Men det är klart lokalpressen vill bara se sin sanning !

2012-06-08 @ 08:18:55
Postat av: jägarn

Jag förstår inte varför vi skall tassa runt denna fråga som runt het gröt. Vi borde resa oss som en man mot dessa invällande skojare och kriminella kravmaskiner och gör klart för 7-klövern att detta accepterar vi inte längre. Om inte 7-klövern kan så kan vi själva, ut med parasiterna.

2012-06-08 @ 08:29:19
Postat av: S-E Karlsson

Håller med fullt ut där Jägarn !

2012-06-08 @ 11:05:34
Postat av: Cavatus

Om SCB är lika skrupelfria som norska motsvarigheten SSB, så är SCBs rapporter kraftigt vinklade och politiskt färgade. Norrmannen Anfindsen (som skrev Självmordsparadigmet) avslöjade detta när han vittnade i Breivikrättegången.Läs hans PPT som är den översta länken här i min länk nedan.Denna ppt är hans plädering i punktform och den säger allt. Jag tror att även svensk SCB hemlighåller för svenska folket vad politikerna håller på att styra till med bakom vår rygg, nämligen. Sverige är ju ännu mer illa ute än Norge, enligt Anfindsen.

2012-06-08 @ 11:13:28
URL: http://honestthinking.org/no/Rettssak227/
Postat av: Kattsvans

Har funderat på frågan om Sd är partiet som kan rädda sverige...Sd vill minska invandringen, men över 1 miljon invandrare redan, dessa ynglar av sej i rask takt. Varför inte totalstopp samt utvisningar???

2012-06-08 @ 11:20:53
URL: http://kattsvans.wordpress.com
Postat av: Wied

Nyligen i Århus, Jylland:Somaliere fældes i skattefusk for millionerI en særlig skattekontrol har Skat konstateret omfattende snyd med for høje fradrag hos somaliere i den vestlige del af Aarhus.Skat har kontrolleret i alt 269 personer med somalisk baggrund, som havde skrevet meget høje fradrag ind i deres skatteopgørelse, og ifølge Skat har 248 af dem snydt for tilsammen 12,5 millioner kroner, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.Somalierne har systematisk brugt den såkaldte Tast-Selv-ordning til at give sig selv uberettigede skattefradrag.Eksempelvis har somaliske kvinder trukket store beløb fra som dagplejemødre uden at være det, og somaliske mænd har trukket lønmodtagerudgifter fra, selv om de var på kontanthjælp.http://denkorteavis.dk/?news-story=Somaliere+f%C3%A6ldes+i+skattefusk+for+millioner

2012-06-08 @ 11:57:20
Postat av: Thoralf Alfsson

WiedDin kommentar är mitt blogginlägg del 3

2012-06-08 @ 11:59:03
Postat av: lee

Enligt SCB skall det finnas ca 40 000 somalier i Sverige som är utrikes födda. Jag har dock väldigt svårt att tro på denna siffra. I slutet av 90-talet anges antalet somalier till drygt 20000 i Sverige. Enligt Migrationsverkets statistik har det sedan år 2000 beviljats ca 40000 uppehållstillstånd för somalier i Sverige. Det skulle tyda på ca 60000 "somalier men till detta skall givetvis det stora barnafödandet bland somalier läggas till dessa siffror. Vi kan också räkna med att vi har ett antal tusen somalier som vistas illegalt i vårt land. Utan att vara för stor i orden kan antalet med somalisk bakgrund idag uppgå till ca 100000 personer i Sverige."

Är det någon som tror på att det endast finns 500.000 muslimer i sverige?

2012-06-09 @ 09:54:22
Postat av: hans fahlander

Enligt SCB skall det finnas ca 40 000 somalier i Sverige som är utrikes födda. Jag har dock väldigt svårt att tro på denna siffra. I slutet av 90-talet anges antalet somalier till drygt 20000 i Sverige. Enligt Migrationsverkets statistik har det sedan år 2000 beviljats ca 40000 uppehållstillstånd för somalier i Sverige. Det skulle tyda på ca 60000 somalier men till detta skall givetvis det stora barnafödandet bland somalier läggas till dessa siffror.

Men du, snillet, barn födda i Sverige är väl inte utrikes födda och vice versa!

2012-06-23 @ 08:13:38
Postat av: Hans Fahlander

Det ät väldigt mycket tomma spekulationer och gissningar innästlat bland de rena felaktigheterna i ditt inlägg thoralf.

Tur att det finns riktig forskning på området: http://religionsvetenskapligakommentarer.blogspot.se/2012/06/frykten-for-somaliere.html?m=1

Hf

2012-06-23 @ 08:17:31
Postat av: Thoralf Alfsson

Hans "snillet" Fahlander

En enkel fråga till dig.

Om ett svenskt par flyttar till Kina och efter några månader föder ett barn. Är det en svensk eller är det en kines?

2012-06-23 @ 13:53:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0