SÄNKTA TRÖSKLAR

Dagens partiledaredebatt innebar inga nyheter. Statsminister Reinfeldt försökte med den store statsmannen och ägnade ca 8 minuter av sitt 10 minuter långa anförande åt att prata om Europa. Jag vet inte om han missuppfattat att han faktiskt var i Sveriges riksdag och inte i Europaparlamentet.

Det tyder dock på den idétorka och brist på visioner som råder inom alliansen.

När Jimmie tog replik på Reinfeldt fick vi höra det gamla vanliga. Ett mantra som vi hör allt oftare är att ”sänka trösklarna”. Jag undrar faktiskt vad statsministern menar rent praktiskt med att sänka trösklarna för att invandrare skall komma i arbete. Jag kan bara dra slutsatsen att arbetsgivarna skall sänka sina krav på arbetstagarna för att få en tjänst. Den första åtgärden torde vara att något krav om att kunna svenska språket inte får förekomma eller att en kurs på SFI är tillräckligt. Den som inbillar sig att detta leder till utveckling inom företag har inte förstått hur konkurrensen ser ut mellan företag. Oavsett om det gäller det lilla hantverksföretaget eller det stora IT-företaget så är kvaliteten på de anställda det som avgör om företaget överlever och utvecklas. Det finns inga marginaler för att sänka några trösklar. Men någon kanske kan förklara för mig vad som avses med att sänka trösklarna. Ska Reinfeldt sänka trösklarna på regeringskansliet också?

Jimmie Åkesson ägnade mycket tid åt hur vi firar vår nationaldag i sitt anförande. En mycket bra markering mot hela etablissemanget. Det lockade även fram de som tog replik på Jimmie att säga hur mycket det tycker om Sverige. Vilket i något fall kändes lite märkligt. Inte minst från svammelmadam Annie Lööf som helst ser 30 miljoner invandrare och alla invandrare som skattebetalare. Möjligen kan jag sträcka mig så långt som till potentiella skattebetalare men det kommer tyvärr inte bli fallet för många men det har inte gått upp för Annie Lööf. Kräftgången lär fortsätta för Centerpartiet med Annie Lööf vid rodret.


Nigel Farage har varit i farten ännu en gång angående räddningspaketet till Spanien om ca 900 miljarder kronor som ett lån med 3 procents ränta. Av detta lån skall Italien uppenbarligen stå för 20 procent eller 180 miljarder kronor. Problemet är bara att Italien måste låna denna summa till 7 procents ränta enligt Nigel Farage. Det innebär alltså en 4-procentig räntekostnad för Italien vilket ger ca 7,2 miljarder kronor/år, förmodar jag. Italien som redan är illa ute och inte blir det bättre efter detta.

Hur länge kommer Europas folk finna sig i detta vansinne?

Se klippet med Nigel Farage.

 


Kommentarer
Postat av: Bertil

Går väl inte att sänka trösklarna, havsisarna smälter och vattnet kommer att välla in.

2012-06-14 @ 00:14:47
Postat av: Lotta

Nog har man sänkt trösklarna innan. För att komma in på polishögskolan har man ju tagit bort kravet på fullgod svenska. Frågan är om man ens tittar i brottsregistret vid antagande?

2012-06-14 @ 06:30:45
Postat av: S-E Karlsson

Vad det gäller pensionerna så har Reinfeldt sänkt trösklarna där för många år sedan ytterligare tröskelsänkning är på gång under år 2014 !

Minska invandringen och flytta över pengar till pensionärerna !

2012-06-14 @ 06:38:34
Postat av: Robin Shadowes

Reinfeldt har ju även sett till att man inte ens behöver vara svensk medborgare för att sitta i riksdagen eller bli minister. Finns det ens några trösklar kvar att sänka? Har dom inte blivit nerslipade jäms med golvet redan?

2012-06-14 @ 07:11:22
Postat av: Hacke

Reinfeldts nya sänkta-trösklar-Sverige gäller på alla områden numera. Vi går snabbt från ledande inom högteknologi, forskning och utveckling till ledande på låglöne-/svartmarknaden inom servicenäringen.

2012-06-14 @ 09:10:01
Postat av: Stefan A

Sänkta trösklar innebär att man får ännumera betalt och längre tid av staten om man anställer en invandrare ist. för en pursvensk,ösa in mera skattepengar är den enda lösningen man sett från sjuklövern på integrationsproblemen, och den enda vi kommer att få se.....

2012-06-14 @ 09:35:31
Postat av: Lars Rosén SD KALMAR

EURON är som Titanic, man vet att det finns isberg, men man slår inte av på farten utom bara flyttar runt stolarna på däcket. Och det mest skrämmande är att det finns inte " livbåtar " till alla, dvs det finns inte kapital att rädda alla. Pumpa in kapital utom att ta i tu med strukturella problem är som att hälla bensin på eld. Och i Sverige kör vi på som ingenting hänt. Isberget närmar sig och politikerna sitter kvar i stolarna och tror att växthuseffekten skall smälta isberget.

2012-06-14 @ 09:49:47
Postat av: AWSvensson

Att sänka trösklarna är rent ut sagt skitsnack,något odefinierat som fungerar som universalmedicin när argumenten tryter. Nog skapar invandringen jobb, men det är inte jobb som bär Sverige framåt utan byråkrati för att hantera dessas krav på allt vad den svenska välfärden kan erbjuda och lite därtill.

Annie Lööf går från klarhet till klarhet,flosklerna mässas oavbrutet,likheten till en frikyrkopastor blir allt större, att lova det himmelska är lätt men i Annie Lööfs fall så går det att kontrollera.

2012-06-14 @ 10:05:39
Postat av: MakingBacon

Folk kommer att finna sig i detta tills massan är så stor att det ät PK att ifrågasätta det. Folk i allmänhet är inte så kloka som du tror. De är väldigt fega och okunniga. De följer starka ledare. Därför är det viktigt att SD lägger in en högre växel för visa var ni står. Om ni för en fast politik utan att försöka bil accepterade av de övriga partierna men visar er stabilitet för era uppdragsgivare, dvs väljarna. Då kommer ni att ha en uppåtgående kurva för antalet sympatisörer under en lång period. Det fina med den långsamma tillväxten är att den är mer stabil än plötsliga hopp. Det blir alltid rekyler på det och kan göra mer skada än nytta. Arbeta istället för att ha höga trösklar till olika befattningar i samhället. Då får vi kompetenta personer på de platserna.2012-06-14 @ 10:14:04
Postat av: Nalli

Jag tycker det ser lika “ SVART “ ut för EURON som det gjorde på Kamerunbänken i fotbollen för ett antal år sedan.

2012-06-14 @ 10:52:04
Postat av: Hulda

Jimmie Åkesson skriver på SVT,s Debattsida om Nationaldagsfirandet. Mycket läsvärt och tänkvärt....

2012-06-14 @ 12:37:29
Postat av: Stefan

Nigel Farage är briljant som alltid. Med någon av hans kaliber i riksdagen (för SD naturligtvis) skulle debatterna vara lite mer underhållande. Jag tror han har helt rätt om Eurosamarbetet, det kommer rämna och det kommer inte bli trevligt för oss heller även om vi tack och lov inte är med. Dagens kris kommer inte vara något mot vad som kommer... Men som det brukar heta, hellre en ända med förskräckelse äne en förskräckelse utan ända! Det är samma sak med den svenska invandringspolitiken, det måste bli värre innan det kan bli bättre är jag rädd... Det är nog det som krävs för att folk i allmänhet ska fatta vad 7-klövern har gjort med Sverige och vilka som kan ställa det till rätta.

2012-06-14 @ 12:42:28
Postat av: Lars Rosén SD KALMAR

Enligt min bedömning finns det två sätt att få in människor på arbetsmarknaden som inte har " paritet " till jobben som finns. Det ena är att subventionera in dem på arbetsmarknaden. Mycket dyrt förslag. Det andra förslaget är att marknaden är fri och dom hittar sin egen lönenivå. Eventuellt som i USA men en garanterad minimilön. Vilka sociala konsekvenser detta medför så tror jag ingen vill ha denna politik. Politikerna måste börja inse att vi lever i en globaliserad värld. Utbilda dom in på arbetsmarknaden från en mycket låg eller ingen skolutbildning alls skulle kosta mer än det smakar. Den bistra sanningen är att det finns inga jobb för tusentals som har kommit till Sverige. Naiva politiker trodde att dom skulle ta över fyrtiotalisternas jobb, men blev eller blir inte fallet. Reinfelts snack om trösklar är bara politisk retorik och saknar verklighetsgrund. Hur låga trösklar behöver de kanske tusentals Somalier som är på väg till Sverige??????.

2012-06-14 @ 14:56:18
Postat av: Lassekolja

Jimmie är beundransvärd. Att stå i Riksdagen och möta denna kompakta oförståelse för vanligt sunt bondförnuft, ja som SD brukar kalla "enkel matematik", m.a.o. ju fler som tar del av vår välfärd utan att bidraga, desto snabbare krackelerar den, hur i allsin da´r kan det vara så svårt att begripa av sju(7!) partier??!!??

Björklund, som jag har viss respekt för när det gäller skolfrågor, körde sitt vanliga race med att "SD vill kasta ut alla invandrare", "SD skyller allt elände på invandrarna" och att "SD vill stänga gränserna". Att dom aldrig tröttnar, trots att dom vet att SD aldrig har sagt något sådant?!? Det börjar faktiskt bli tjatigt!

Hur skulle våra motståndare klara sig utan lögner och fördomar om SD???

Postat av: Stefan

Sänka trösklar... Reinfeldt vill väl hyvla ner alla hinder tills det är nedförsbacke hela vägen från Somalia till Sverige så att analfabeterna ramlar hit av tyngdkraften. Sänkta trösklar rimmar illa med pratet om kompetenshöjning som man annars hör. Det är ju en sak att hjälpa verkliga flyktingar från krigszoner att få en fristad, tillfälligt uppehållstillstånd, så länge kriget pågår. Frågan är ju hur och varför folk tar sig hit från andra sidan jorden om de nu är flyktingar... Men att blanda ihop detta med arbetskraftsinvandring fattar jag inte. Om ett svenskt företag inte kan hitta personal i Sverige att anställa utan rekryterar utomlands så är det väl OK men då är ju redan jobb och bostad fixat innan de kommer hit. Men att folk kommer helt förutsättningslöst som arbetssökande kallar jag inte för arbetskraftsinvandring, det är välfärdsturism. Men, de politiskt korrekta har ju som bekant svårt att benämna saker vid dess riktiga namn...

2012-06-14 @ 16:24:07
Postat av: Gubben o Gumman

Hur man kan försvara intaget av socialfall där man skall konstruera jobb betalda av skattebetalarna övergår Gubben o Gumman lilla förstånd

2012-06-14 @ 16:33:33
Postat av: AWSvensson

GoG ,du kan i varje fall trösta dig med att förståndet med råge överskrider Annie Lööf:s, en kanske dålig referens men i alla fall.

2012-06-14 @ 16:59:40
Postat av: Svensson

Sänka trösklarna = Sänka lönerna. Reinfeldt är för feg, för att säga det rent ut åt det Svenska folket.

2012-06-14 @ 17:39:41
URL: http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/
Postat av: Berit

Hundratal nya svenskar blev inbjudna till riksdagen på nationaldagen av talman Per Westerberg att äta frukost/ hissa svenska flaggan och en guidad tur.

Det gillar inte jag det är att förakta etniska svenskar.

Är det verkligen så att man behöver inte vara svenska medborgare för att sitta i Sveriges riksdag eller bli minister?

Det är helt fel vilka signaler sänder inte det.

2012-06-14 @ 17:55:29
Postat av: Gubben o Gumman

Titta på Kalmarpostens första sida

2012-06-14 @ 18:14:18
Postat av: S-E Karlsson

G&G man behöver inte så mycket förstånd det räcker med att vara logisk ! Mvh S-E Karlsson

2012-06-14 @ 18:27:27
Postat av: Hulda

Besökte nu i eftermiddag en större stad och knallade runt i ett köpcentrum. Givetvis fanns där ett antal "nysvenskar". Bla. mötte jag en kvinna med två barn.

Sonen (6-8 år) med en tunn jacka och en kul keps förnöjt traskande mellan syster och mamma. Mor och dotter (8-11 år) väl emballerade i varma kläder och inlindat huvud.

Det nya Sverige växer fram...

Varför fick vi inte ha en folkomröstning om det nya fördärvade Sverige...?

2012-06-14 @ 20:07:21
Postat av: Utlandssvensk

"Varför fick vi inte ha en folkomröstning om det nya fördärvade Sverige...?"Om man gillar folkomröstningar och direktdemokrati

får man flytta till Schweiz. Det gjorde jag för länge sen....http://www.friatider.se/schweiz-skarper-asyllagar

2012-06-14 @ 20:21:08
Postat av: Bertil

Vårt kungahus har gjort det som flera SD-politiker föreslagit, att personer i ledande ställningar tar sig an en flykting.Gick dock inte så bra eftersom det ensamkommande barnet stal Prinsessans Christinas smycken till ett sammanlagt värde av 800.000kr.Det är tragiskt att inte barnet bodde hos Ullenhag så att det kunde snott någon manschettknapp i nickel istället ovärdeligt arvegods som används på galamiddagar.Källa: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14976888.ab

2012-06-14 @ 20:32:18
Postat av: S-E Karlsson

Högsby kommun har enligt Ratlibris Personfakta mellan 300 och 400 hundra nolltaxerare ,undras vad dom lever av ? Och då är det sådana som är över 18 år , hur många barn som tillkommer framgår inte .

2012-06-14 @ 21:02:24
Postat av: OT

Det nu allt mer tydliga bekämpandet av det fria ordet visar att "fientlig media är mer skrämmande än tusen bajonetter"[1].Media tycker fobier och religion är ett utmärkt sätt att få folk att tystna. Men i det långa loppet kommer folkviljan alltid att besegra denna tystnad.Vi kan därför inte anklaga våra naiva 7-klöverpolitiker för att medvetet skada oss då det kan förklaras med deras inkompetens och rädsla.Tilläggas kan också att den minimala skillnaden i faktisk politik mellan 7-klöverpartierna, bevisar att "dumhet inte är ett handikapp inom politiken"[1].Leonard Cohen - Sound Of Silence: http://www.youtube.com/watch?v=VGEWQRL2sJk[1] Napoleon Bonaparte

2012-06-15 @ 00:45:39
Postat av: Hulda

Bo Frank, snart på en SD-valsedel nära dig...

2012-07-11 @ 11:20:59
Postat av: Kalle

""Ont om pengar till riskkommunerna
>>De statliga bidragen för att förebygga översvämningar räcker inte till och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap ber regeringen om mer pengar. Men försvarsminister Karin Enström (M) hävdar att hon inte känner till oron och vill inte utlova ökade resurser."" skriver Svenska Dagbladet.
Börjar pengarna sina i statskassan??? Räcker inte pengarna till nu när vi kastar ut bidrag till alla sorts invandrare??? Sverige brukar ju hjälpa alla andra länder vid olika slags naturkatastrofer men inte vanliga pursvenskar i sverige. Måhända att utländska katastrofer kan vara större men för svenskar i sverige är de tillräckligt stora för inhemska mått. Är detta ännu ett tecken på att invandringen kostar mycket mera än vad sverige egentligen har råd med??? ALLT snack om att invandringen berikar är en ren och simpel ekonomisk bluff!!! Skåda speglingen det nyfattiga sverige ii översvämningarnas strida vatten.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0