POLITIKERFÖRAKTET ÖKAR I KALMAR

L

Dagens chockartade pressmeddelande att kommunalrådet Johan Persson (S) och oppositionsrådet Malin Petersson (M) har en relation kommer givetvis att få konsekvenser.

 

Johan Persson satt för inte så länge sedan i Socialdemokraternas krisgrupp och har stort förtroende inom topparna i socialdemokraterna.

 

Malin Petersson är inte bara oppositionsråd i Kalmar utan hon sitter i partistyrelsen för moderaterna tillsammans med flera ministrar. T.ex. Fredrik Reinfeldt, Anders Borg, Gunilla Karlsson och Catharina Elmsäter Svärd.

 

Deras relation innebär med andra ord komplikationer högt upp i de båda partiernas organisationer. Har de dessutom undvikit att informera berörda personer om sin relation kan det utlösa diverse konflikter.

 

När man får tänka efter en stund på det lokala planet börjar man fundera över det samarbete mellan S och M som började i slutet av 2011. Det som omedelbart kommer upp i mitt minne är de chockhöjningar av arvoden som Johan Persson och Malin Petersson försökte driva igenom men det avslöjade jag på min blogg den 25 november och det ledde i sin tur till stort uppslagna artiklar i media. I Barometern såg framsidan ut på det här sättet den 27 november.

 

De försökte få igenom lönehöjningar på 6000 kronor/månad för Johan och 8000 kronor/månad för Malin i en uppgörelse mellan S och M där Centerpartiet Anders Andersson uppenbarligen fungerade som förmedlare.

Efter mycket starka protester fick S och M dra tillbaka sitt förslag men ett något nedbantat förslag kom tillbaka under våren men det var ändå lönehöjningar med 4000-5000 kronor/månad. Med facit i handen luktar det riktigt unket om dessa lönehöjningar. Så unket så jag hoppas att media tar upp detta igen och påminner läsarna om detta. En sak är i varje fall säkert och det är att politikerföraktet ökar om väljarna tänker efter.

 

 

 

Något som alla tycks glömma är att båda är gifta och har väldigt små barn. Det innebär att det finns en respektive och barn som kommer att få lida väldigt mycket. Malin fick barn så sent som 2010 om jag inte minns fel och Johan 2008. Jag sänder en tanke till de som ”blir över”.

 

Inte heller idag publicerar Barometern min insändare/debattartikel!


Kommentarer
Postat av: Lotta

OT/Någon som vet om Markus Birro ikväll är svensk eller italienare?

2012-06-28 @ 22:27:23
Postat av: Lassekolja

Kör hårt Thoralf men visst är det bra betalt för att förstöra Sverige!?!

Postat av: bbb

det här inlägget kändes mest lågt... du gör bort dig själv när du blandar in deras barn för att smutskasta dem. klart att det är tråkigt med separationer men sånt händer. tror inte heller att några toppsossar eller toppmoderater kommer att bli irriterade över detta. kom igen... skärpning.

2012-06-29 @ 02:22:50
Postat av: Sveas rika

Svar till Lotta

Vem f... é Markus Birro?

2012-06-29 @ 02:24:41
Postat av: SDare

Stryk sista stycket Thoralf. "Något som alla......

2012-06-29 @ 05:40:21
Postat av: Sven Dacke

Kyrkan tar sin hand från Stasiprästen

Det har varit en lång resa för Luleå stift men nu har man i alla fall slagit fast att den så kallade Stasiprästen inte bara varit präst i Västerbotten, utan också har haft ett tidigare förflutet som Stasiagent. Han själv nekar


Då återstår bara alla dom andra som skyddas av dom olika politiska partierna förutom av SD

Förmodligen för att det är betydligt flera än vi anar och på höga poster


Sverige, den sista DDR staten!

Postat av: Stefan A

Är väl dyr i drift moderatbruden,så det är klart grabben behöver en saftig löneförhöjning. Vet öht. inte vad den här Birro har gjort, men i TV är han var och varannan dag.

2012-06-29 @ 07:02:20
Postat av: S-E Karlsson

Jag vet inte om det är så chockartat att Johan Persson försvinner ur bild , det är väl bara som det ska vara ?

2012-06-29 @ 08:20:04
Postat av: Bosse

Smart drag av Johan Persson att offentliggöra hans och Malins förhållande just nu, allt fokus hamnar på denna händelse istället för dom kriminella utbetalningar som gjorts av invandrarservice!

2012-06-29 @ 08:41:47
Postat av: AWSvensson

S-E Karlsson hade det inte varit för att det brunnit i ett berikningsområde i Växjö så hade du toppat Smålandsnytt som nyhet. Nu säger detta mer om det dåliga omdöme som Smålandsnytt uppvisar än ditt förvanskade inlägg. Det sjuka är att en antidemokratisk organisation som Expo med rötter i den rasistiske Hubinette kan implantera smörja i media. Men de slafsar väl i sig allt där ordet SD misskrediteras. Ha de i solskenet.

2012-06-29 @ 08:57:53
Postat av: Lars-Inge

> Thoralf

Ett utmärkt inlägg där du pekar på hur förståelsen för hänsyn och ansvar är en bristvara hos vissa personer, både bland politiker och kommentatorer. Dina synpunkter på denna "händelse" visar dina moraliska värderingar och en medmänsklighet som du kan vara mycket stolt över, oavsett vad andra tycker och tänker.

2012-06-29 @ 10:40:11
Postat av: Ronny

Jag "tackar" Alliansen inkl. Miljöpartiet för deras storhet, med tanke på sjukvården som nu i princip är gratis, för illegala, s.k.flyktingar och brottslingar, och ingår i den globala allemansrätten! Igår fick jag lämna återbud till stugan vi hade hyrt, för min tandläkarräkning kom upp i 15 000 kr. Visst känner man sig "stolt" som skattebetalare i detta land:(

2012-06-29 @ 10:53:54
Postat av: Kalle


""Irakier lämnar SD [Södertälje) ”Partiet behandlar oss inte som svenskar”
>En stor del av Sverigedemokraternas ­irakiska medlemmar lämnar partiet. De känner sig diskriminerade på grund av sin invandrarbakgrund. Mer än halva ­fullmäktigegruppen hoppar av."" skriver Länstidningen i Södertälje.

>Undrar just om de fick med sig medlemslistan eller delar av den.>Kommer SD:s partisekretare Björn Söder nu att rycka ut och sparka de kvarvarande södertälje SD:arna som sitter i Kommunfullmäktige för att de gjort dålig reklam för SD i media med dessa avhopp???

Postat av: AWSvensson

Kalle man kan inte vara alla till lags ,känner de att de kommit fel politiskt sätt så ska de inte tala mot sin politiska övertygelse,men nog synes det märkligt att de som flytt,säger de, från muslimskt förtryck är så måna om dessa.

2012-06-29 @ 11:29:04
Postat av: Stefan A

Var kommer ditt hat mot SD ifrån Kalle? har du själv blivit utsparkad kanske?.....

2012-06-29 @ 11:30:28
Postat av: Kalle

>Stefan A >> Det är inget hat utan redovisar den krassa verkligeheten som står i media bland annat och drar kritiska synpunkter utav dessa uppgifter.>
>En del väljer att blunda för dessa uppgifter utan lallar vidare i en drömvärd!!!

2012-06-29 @ 11:42:14
Postat av: AWSvensson

Kalle har du media som källa och dra kritiska synpunkter och kommer så fel.

2012-06-29 @ 11:54:47
Postat av: Kalle

>AW Svensson> I vilket annat madia skall söka vad som händer i och omkring SD??? Mycket tacksam om du vill upplysa mig om det

2012-06-29 @ 12:30:10
Postat av: adfasdfas

"Något som alla tycks glömma är att båda är gifta och har väldigt små barn. Det innebär att det finns en respektive och barn som kommer att få lida väldigt mycket. Malin fick barn så sent som 2010 om jag inte minns fel och Johan 2008. Jag sänder en tanke till de som ”blir över”."

Tack för att du tar upp detta! Synpunkten anses antagligen som gammalmodig och "det-har-du-inte-med-att-göra". Jag tänker på mina morföräldrar, som levde långa liv tillsammans och njöt av varandras sällskap in i det sista.

Vad har hänt med personligt ansvarstagande, hänsyn till och omtanke om andra?

Sverige håller på att falla samman, inte bara ur perspektivet invandring.

2012-06-29 @ 12:35:15
Postat av: AWSvensson

Kalle det ingår i att vara kritisk att avgöra det.

2012-06-29 @ 12:38:23
Postat av: Lars-Inge

> AWSvensson.

"I vilket annat madia skall söka vad som händer i och omkring SD???"

Så Kalle tror således på vad skandalblaskorna skriver i sina vinklade och förljugna artiklar om Sd. En intressant information som förklarar det mesta.

2012-06-29 @ 12:45:03
Postat av: Stefan A

Nu har jag läst länstidningen och den myser precis som du Kalle, handlade om tre st. varav en redan hoppade av för ett halvår sedan pga. stor arbetsbörda och nu har han tydligen hoppat av en gång till, denna gång av politiska skäl, och en har inte hoppat av alls.Länstidningen Södertälje är en ökänd SD-hatare så deras partiska artiklar bör man ta med en stor nypa salt.

2012-06-29 @ 13:20:11
Postat av: Kalle

>Detta är det SENASTE inlägget på Södertäljes SD sida. Från december FÖRRA året. Länstidningen skrev om denna positiva nyhet. Jag lade in den här på bloggen för att andra SD-föreningar med liknande problem skulle kunna göra samma sak. Det var en positiv nyhet. Man får ta det goda med det dåliga. Samtidigt föreslog jag att SD skall anställa en eller flera jurister på heltid. (Inte hänt något)

>""Sverigedemokraterna vinner mot Södertälje kommun
2011-12-07 01:10

>Sverigedemokraterna i Södertälje har i flera år hävdat att Södertälje kommun bryter mot lagen när man vägrat betala ut partistödet för de två tomma stolarna som uppstod efter valet 2006. "" skrev SD södertälje förra året och är den senaste nyheten på deras sida. >Jag har alltså sökt en endaste lite eller tillrättalägande kommentar från SD själva i Södertälje men inte funnit någon.

>Även denna SD-sida verkar nedlagd om man ser på deras aktivitet.

>LarsInge skriver >Så Kalle tror således på vad skandalblaskorna skriver i sina vinklade och förljugna artiklar om Sd.

>Ja precis eftersom SD inte ger någon information själva!!! SD kan skylla sig själva!!! Länstidningen köps av många i Södertälje!!! Hur många får "korrekt" info av SD???

>På stora företag där anställda slutar/sparkas passar de på att smo med sig kundlistor för framtida bruk. Hur är det med SD medlemslistor när folk hoppar av???Tar de också med sig medlemslistor för framtida trakaserande av SD medlemmar???

>SD parisekreterare Björn Söder utesluter medlemmar till höger och vänster. Det verkar som han gör det bara för att passa in i medias rapportering och stryka media medhårs. Han sparkar så mycket nu så att medlemmar och folk börjar tappa förtroendet för SD.

>SD-kuriren skrev om dessa Irakier som kommit in i Södertälje KF för SD. Redan då var jag skeptisk och undrade hur det här skulle gå.> NU har vi fått svaret. Det gick åt helsike!!!

2012-06-29 @ 13:23:02
Postat av: Magentan

@ Stefan A
Jag uppfattar det inte som att Kalle hyser något hat mot SD. Hans inlägg tolkar jag snarare som uttryck för en högst berättigad oro och desperation inför det tydliga och obestridliga faktum att SD HITTILLS HAR MISSAT ATT NÅ UT TILL VÄLJARNA!
Trots att SD nu har varit ett riksdagsparti i hela två mandatperioder står man fortfarande och stampar på ungefär samma fläck när det gäller väljarsiffror. Även om siffrorna i verkligheten är något högre än vad opinionsinstituten visar, så skiljer sig dessa inte hur mycket som helst, och Sentios 10 procent är också en för låg siffra efter två mandatperioder.
NÄR SKA DET GÅ UPP FÖR SD ATT DE MÅSTE ÄNDRA NUVARANDE STRATEGI FÖR ATT NÅ UT TILL VÄLJARNA med alla de fakta som hela svenska etablissemanget så framgångsrikt döljer, förvanskar och ljuger om - både vad gäller SD:s politik och det snabbt ökande kaos som vår alltmer absurda invandringspolitik åstadkommer.

2012-06-29 @ 13:42:39
Postat av: Magentan

Oj det blev fel: "två riksdagsår" skulle det så klart stå, INTE "två mandatperioder".

2012-06-29 @ 13:51:53
Postat av: AWSvensson

I Kalles fall så hänger han tydligen här regelbundet, att han trots detta inte tagit till sig minsta tvivel angående mediaträsket tyder på att det behövs sättas in oerhörda resurser,sådana resurser finns inte så till vidare det inte handlar om att få somalier i sysselsättning.

2012-06-29 @ 14:12:49
Postat av: Lars-Inge

> Magentan

"NÄR SKA DET GÅ UPP FÖR SD ATT DE MÅSTE ÄNDRA NUVARANDE STRATEGI FÖR ATT NÅ UT TILL VÄLJARNA"

Om du inte tror att SD sedan flera år tillbaka är fullt medvetna om detta problem, är det bara att beklaga eftersom detta är något som jag tror de flesta inom Sd mer än väl är på det klara med. Men att lösa detta till rimliga kostnader är det verkliga jätteproblemet. Har man i princip hela mediasverige som motstådare, gäller det att skapa en helt ny informationsplattform. D.v.s. rikstäckande radio, TV, regelbundet återkommande riksutskick av information o.s.v. Och nu talar vi inte om miljoner utan tiotals miljoner. Var, vem skall trolla fram detta. Har du själv eller gnällKalle en idé om hur detta skall gå till?

2012-06-29 @ 14:22:29
Postat av: Lars-Inge

Ulf Wickboms bästa ledare i Barometern?

Postat av: Lars-Inge

Egentligen ingen ledare, utan en intern intervju i tidningen med Wickbom. Men hans åsikter är enligt min mening helt OK.

2012-06-29 @ 14:33:56
Postat av: Kalle

>lars ingeneting

Kolla på den här sajten av sverigedemokraterna. Där finns gammal nattstånden nyhet. Ingen aktivitet. Sajten är uppe och således betald. Sajten går att använda för att nå ut till medlemmar i Södertälje. Den har antagligen inte kostat tio-talsmiljoner för att existera. >SD utnyttjar inte ens de kanaler de har idag för att nå ut till folket. Snacka om avslagen SD sajt. >Det finns inget intresse längre inom SD för att göra något radikalt för att nå ut till medlemmarna för då kan man bli sparkad ur SD.

>Är det därför det är en sådan passivitet inom SD.

Postat av: Svensson

Här kommer ett inlägg som måste läsas, kanske två gånger, för att förstå djupet i den.
http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/2012/06/29/regeringens-morka-agenda-pa-sikt-ska-invandrarna-ta-over-sverige/

2012-06-29 @ 14:39:26
URL: http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/
Postat av: Lars-Inge

Sverigedemokraterna i Almedalen på Gotland. Jimmie Åkesson talar på Söndag.

Postat av: Lars-Inge

Ooops, fel URL

Postat av: Lars-Inge

Nähä, nu bråkar bloggen igen. Nytt försök

https://sverigedemokraterna.se/category/senaste-nyheter/almedalen-2012/

2012-06-29 @ 15:05:12
Postat av: Lars-Inge

Utmanar ödet och gör en test igen med Almedalsbloggen. Får se om den återger URL korrekt den här gången.

Postat av: Magentan

@ Lars-Inge! Härligt om de flesta inom SD är på det klara med huvudproblemet! Jag hoppas att detta gäller även ledningen. Vad mig beträffar, så måste det väl tydligt ha framgått av mina tidigare inlägg att jag är MYCKET medveten om att SD har hela mediasverige som motståndare? Men inte bara medierna, utan ALLA i Sverige som representerar delar av de inflytelserika etablissemangen i våra olika samhällsskikt. Först och främst alla politiker i de övriga sju riksdagspartierna, som står helt enade i den gemensamma kampen mot SD.
Så har vi även det stora svenska kulturetablissemanget. I nästan varje framgångsrik och hyllad artists och skådespelares register ingår numera även att på ett eller annat sätt smyga in ett officiellt häcklande av SD, ibland som en "spontan" (observera citationstecknen) del i sina scenframträdanden, men oftast i samband med olika TV- och radioprogram. Då tänker jag i första hand inte på de högljudda men lågkvalitativa rappare som fritt har fått framföra sina dödshot mot Jimmie Åkesson i både radio och TV, utan detta gäller också flera av våra många vänstervridna men skickliga skådespelare.
Även vissa av våra vetenskapliga institutioner representerar officiellt SD-motståndarna. INTE de tekniska och naturvetenskapliga institutionerna, men främst vissa samhällsvetenskapliga institutioner idkar en ideologidriven forskning som delvis inriktas på att prestera resultat som bestyrker bilden av SD som ett otäckt, människofientligt parti endast stött av en liten klick hemska, känslokalla och lågutbildade personer. Dessa institutioner leds i regel av professorer, vars ideologi ligger en bit ut på vänsterkanten.
(Fortsättning följer senare)

2012-06-29 @ 16:14:16
Postat av: Lars-Inge

Kan rapportera, enligt mina källor, att Thoralf med partivänner var i dag väl synliga på Algutsrums marknad på Öland. En publikdragare enligt dessa var "papperspolisen", som tydligen är en lyckad investering!

2012-06-29 @ 16:50:34
Postat av: Lotta

OT/Skrämmande men viktig läsning.

Postat av: alex

Sds kommunikation gentemot väljarna är urusel. SD-Kuriren lades ner innan valet och är fortfarande inte uppe på nätet än. Som sd-väljare har du bara sd-vänliga bloggar och riksdagsbloggen att läsa för att få information om partiet. Vad det lokala föreningarna gör finns det i de flesta fall ingen infortmation alls om. Jag själv har varit medlem i SD sedan 2006 och har aldrig blivit kontaktat av partiet/kommunföreningen...

2012-06-29 @ 19:16:08
Postat av: Lars-Inge

@ alex

Hur är det SD-kuriren. Den får du förhoppningsvis, eller menar du att det inte funkar?

Här i huset är vi medlemmar i några olika föreningar, men vill man engagera sig inom dessa så är det väl upp till var och en att kontakta de lokala kontaktpersonerna?

2012-06-29 @ 19:38:57
Postat av: Ludvig

Tycker som Thoralf,synd om dom som blir över. Det verkar media helt hoppa över.

2012-06-29 @ 20:47:53
Postat av: alex

Jag menar sd-kuriren på nätet, tycker förövrigt att det är pinsamt att en nazistsekt i södertälje har pressstöd men inte Sd. Tommy Hansen borde bytts ut för länge sedan.

2012-06-29 @ 20:59:14
Postat av: Lars-Inge

> alex

Du missfösrstod mig. Jag frågade om du fick pappersupplagan eftersom du är medlem, så det räcker med ett ja eller nej. Att sedan inte SD-kuriren ligger på nätet, och som man kan tipsa andra om, om är ju i så fall inte bra och något som måste rättas till.

2012-06-29 @ 21:14:58
Postat av: S-E Karlsson

Efter besök i SD tältet Algutsrum och där blivit i princip beordrad att inte visa mej där så undrar jag givetvis hur kamratandan är inom SD Kalmar !

2012-06-29 @ 21:17:55
Postat av: Göran

JP:s och MP:S romans, eller vad man nu skall kalla det, får väl ändå anses vara en metafor över hur illa skadat detta land är. Reaktionerna från berörda parters partier är ett skämt och kärlekskranka godhetsapostlar öser lovord över turturduvorna.
Är gemene man verkligen så korkad?
Hela politikerkåren sitter i knät på varandra och tafsar hej vilt. Snart övergår det i hångel och journalistdrevet sprider kärlekens budskap över partigränserna.
Makt och pengar gör politiken upphetsande, kan man sedan dessutom beröra varandra sensuellt så är dagordningen komplett. Snart ser vi nog äktenskapsvoteringar i riksdagens innersta rum.
Kanske något för dokusåpaträsket att spinna vidare på?
Vidare så bör vi sluta gnälla på SD:s arbete och istället hjälpa till från gräsrotsnivå. Folk måste vakna och börja delge relevant information angående landets förfall till sin närområdeskrets.
Vi kan gapa om icke uppdaterade hemsidor och uteblivna tidningar hur mycket vi vill.
Kampen måste börja på golvet och man behöver nödvändigtvis inte vara SD-frälst för att erbjuda ögon, öron och munöppnare.
Att sedan SD är det enda och naturliga valet för de som har begripit borde te sig självklart, och då Thoralfs blogg i synnerhet.

2012-06-29 @ 22:26:49
Postat av: Magnus S


Det var inte kamratligt och himla tråkigt att läsa. Jag är din kamrat i alla fall S-E. Du är ju kändis igen..

2012-06-30 @ 00:47:02
Postat av: Magnus S

Så behandlar man eldsjälar inom SD. Känns lite PK. Har SD blivit PK?

2012-06-30 @ 02:31:25
Postat av: Lotta

@S-E Karlsson
Fick du någon förklaring till detta? Tvärtom tycker jag att man skulle stått upp för dig och tagit eventuell diskussion som en enad grupp. Jag räknar mig också som din kamrat.

2012-06-30 @ 09:46:11
Postat av: S-E Karlsson

Enda förklaring var att med facit i hand så skulle jag sagt så och inte så !

2012-06-30 @ 11:13:51
Postat av: Lotta

@S-E Karlsson
Det är väl ingen idé att vara efterklok. Sagt är sagt och dessutom var det ett ironiskt påpekande som dessutom stämmer om man vågar tänka efter lite utan skygglappar. Finns de som uttryckt sig värre än så där inget hänt. Jag kan se en fara i detta eftersom man genom sin behandling av dig på sätt och vis ger Expo rätt och det vill vi väl inte?

2012-06-30 @ 11:58:37
Postat av: Lotta

Skrev följande på Avpixlat som tar upp ämnet: Patetiskt av Expo att leta reda på inlägg som detta. Själva skyddar de runt 1500 krigsförbrytare som fått PUT och gömmer sig i Sverige genom sitt vurmande för multikulti. När tänker man på Expo kartlägga alla krigsförbrytare eller är det så att Expo inte tycker massmord i länder som ligger långt ifrån Sverige är lika allvarligt som massmord som sker i länder i vårt närområde? Hycklare?
Fick följande svar: "På Helsingborgs gator går det omkring ca; 50 krigsförbrytare. Polisen vet vilka de är men gör inget." Det vore något för Expo att sätta tänderna i att kartlägga dessa individer. Slutligen undrar jag vad som hände med yttrandefriheten här i landet om man inte har rätt att ha en åsikt som S-E Karlsson utan att för den skull behöva hudflängas i tidningar och andra media?


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0