KÄPPRÄTT ÅT SKOGEN

Kalmar läns nye landshövding Stefan Carlsson har redan visat att han kommer springa den politiska eliten och etablissemangets ärende. Åtminstone om man skall tolka de uttalande han gjort de senaste veckorna om bland annat Linneuniversitetet. Detta är minst sagt djupt oroande.

I början av veckan fick jag svar på mitt öppna brev till bland annat landshövdingen. Egentlige borde jag inte vara förvånad över att landshövdingen tycks springa etablissemangets ärende. Jag har i vilket fall väldigt svårt att se att han är neutral i sitt svar till mig då länsstyrelsen just nu behandlar flera överklaganden av Gota Medias planer på ett mediehus.

I sitt svar tar han upp några av de kriterier som gäller för riksintresse K48.Enligt min uppfattning bryter dessa byggplaner mot alla fyra kriterier som radas upp. Men om en myndigheten redan bestämt sig för en sak kan de alltid hitta på de mest märkliga argument och förneka det mest solklara. Något som landshövding Stefan Carlsson nu tycks syssla med.

Läs kriterierna för riksintresse och läs sedan dessa rader från yttrande över detaljplanen.

”Kalmar stads hembygdsförening

Det föreslagna huset skadar påtagligt riksintresset Kvarnholmen och framför allt den del av riksintresset som består av Kalmar Fästning. Befästningsvallarna reste sig från början 6-8 meter ur vattnet med en imponerande kraft. Bakom vallarna gömdes och skyddades bebyggelsen.

Vi anser det inte omöjligt att bygga något inom ramen för Bastionen Gustavus Primus, men då på ett sätt som förstärker fästningens karaktär och inte – som i förslaget – våldför sig på detta minne från vår storhetstid.

Förslagets höjd på fyra våningar avviker markant från övrig bebyggelse i västra delen av Kvarnholmen. (2) Den kommer då at dominera stadsbilden både sett från Kvarnholmen och från Malmen. Byggnaden samspelar inte heller med husens längs Larmgatan. 

Kalmar kommun understryker ofta, med all rätt, Kvarnholmens unika 1600-talsmiljö. Detta förslag kommer ytterligare att rasera bilden av stormaktstidens viktigaste fästningsstad. Den planerade byggnaden kommer att bryta stadens strikta gatunät, samt förhindra återskapandet av stadens ursprungskaraktär.”

En till Kalmar nyinflyttad landshövding har uppenbarligen bättre kunskaper än Kalmar stads hembygdsförening i denna fråga. Det är käpprätt åt skogen!

Läs hela svaret från landshövdingen Stefan Carlsson.

Barometern var snabba ut med en artikel.


Kommentarer
Postat av: Micael Foghagen SD Kalmar

"Påtaglig förändring" - jo jag tackar jag....2012-06-03 @ 00:56:52
Postat av: OT

Visst är det fantastiskt att "För Sverige i tiden" är precis vad vi behöver!SD'srepresentanter ni är våra hjältar, "I SHOULD HAVE LISEND TO ODDBALL ...": http://www.youtube.com/watch?v=AhKnEo9ZyEsI en framtid kommer SD & alla ODDBALL's hyllas som de hjältar de är. Återigen "för Sverige i tiden".Således, aldrig tidigare i Svensk historia har en sådan samklang med Sveriges väljare kunnat skönjas i ett parti: http://www.youtube.com/watch?v=WJhWRBlkv18

2012-06-03 @ 01:02:02
Postat av: S-E Karlsson

Ett svar likvärdigt med " kyss mej i arselet" !

2012-06-03 @ 06:45:10
Postat av: Da Capo

Så här enkelt tillverkar man sju miljoner SEK - dvs 787 000 EURO - om man är kung av Marocko - och av islamisk kärlek vill understödja sina europeiska bröder och systrar i tron, så att dessa kan bygga sin efterlängtade mosque.

Så erövras bit för bit, tomt för tomt, gamla otrogna Occitanien. Så och är fallet i det blivande kalifatet Nya Sverige. Snart fins det en moské också nära dig.

http://gatesofvienna.blogspot.se/2012/06/french-mosque-bankrolled-by-king-of.html

2012-06-03 @ 08:43:46
Postat av: Da Capo

PS Observera vem som står som mottagare av de 7 miljonerna: Föreningen LEVA TILLSAMMAS!Vilken himlastormande ironi.

Framtiden skall tvivelsutan bli ljuv för oss otrogna!

2012-06-03 @ 08:55:04
Postat av: Stefan A

Missa inte veckans komiska inslag i radio, migrationsminister Billström i ekots lördagsintervju, efter flera år förhandlande med MP har man inte kommit någon vart... http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=3071

2012-06-03 @ 09:07:01
Postat av: Gustafsson

Varför skriver landshövdingen inte bara klart och tydligt vad han menar, Hembygdsföreningen och Thoralf, kan dra åt helvete, jag gör som jag blir tillsagd.

2012-06-03 @ 10:03:47
Postat av: Stora Småland

Efter att idag av ren nyfikenhet varit inne och lyssnat på högmässa för hela världen och tillika lyssnat på den kvinnliga predikanten i utsändningen från Kista kyrka så har jag inte en tillstymmelse av ånger över att jag för tre år sedan begärde mitt utträde ur svenska kyrkan !

2012-06-03 @ 10:39:42
Postat av: Lotta

OT/Den egyptiska våren:http://www.varldenidag.se/nyhet/2012/06/01/Kristna-ska-konvertera-eller-lamna-landet/

2012-06-03 @ 11:16:40
Postat av: Karl

Vad har man idag Landshövdingen till. Att man från början (1600-talet) hade nytta av en man som åt konungen skulle vara dess man ute i landet har jag förståelse för. Men behövs denna post idag? Är detta inte något som man med lätthet kan avveckla? Och på så sätt spara pengar?

2012-06-03 @ 11:30:13
Postat av: S-E Karlsson

Håller helt med "Karl" , landshövdingejobbet är en reträttplats när inte något annat passar !

2012-06-03 @ 11:48:14
Postat av: Karin, SD Orsa

Håller med Karl och S-E Karlsson! En fråga för SD att driva?

2012-06-03 @ 12:28:33
Postat av: Lotta

Precis. Har alltid sett landshövdingeskapet som en avstjälpningsplats för gamla avdankade politiker som man inte vet var man skall göra av. Måna Muslim och Lars Åly passade väl inte ens till det.

2012-06-03 @ 14:46:16
Postat av: S-E Karlsson

Nu ska vi ta hand om Margot Wallström också, hon ska väl ha ett välbetalt jobb med egen chaufför !

2012-06-03 @ 16:26:53
Postat av: Kalle

Nog kan man säga att det gick käpprätt åt skogen även för SD:aren Tommy Hansson i Tinget !!!""Somnade i rätten – nämndeman slutar.

Sverigedemokraternas gruppledare Tommy Hansson läxades upp av chefen för tingsrätten när han somnade under en rättegång.

Nu har han hoppat av som nämndeman."" skrev Länstidmingen i Södertälje (LT)Tommy Hannson är även chefredaktör för SD-kuriren.Länk till LT artikeln

Postat av: H Olsson

"Definitionen av kulturhistorisk värdefull bebyggelse ändras över tid" jo tack enligt dem har väl allt som verkligen är kulturhistoriskt värdefullt förlorat sitt värde. Det viktigaste är numera att packa ihop människor så tätt som möjligt i och bygga så fula hus som möjligt, helst shoppingcenter. Jag anser att demonstrationer och protest-aktioner vore på sin plats om detta bygge skulle inledas! För det verkar inte vara en kotte förutom politiker och eventuellt mediafolk som vill se detta förstörelse-bygge genomföras.

2012-06-04 @ 19:40:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0