UPPRORISK

Jag känner för att göra uppror mot public service som är så partiska. Inte minst Eva Hamilton.
 
Valet 2014 kommer inte bli någon vacker historia. Ska man börja vägra betala TV-licensen så länge SR och SVT inte jämställer alla riksdagspartier?

Kommentarer
Postat av: Pelle P

Beslutet om att över huvud taget häva ut allt vad television heter kommer närmare. Om så blir fallet så meddelas radiotjänst & SVT varför. Det är kanske bara TV 4 som i längden är mer partiska men dom varken ser jag på eller betalar för.

2012-07-13 @ 01:05:45
Postat av: Carl

kan bara säga: ställ ut tv i förådet, säg upp licensne.
och bli en fri människa!
det är så underbart att kunna välja själv när man vill se streamad webbtv. alla nyheter från hela värdlen går att se.

7 klöver kontrollerad media är verkligen inget att betala för. det statliga presstödet och staten bestämmer vilka som skall få sända tv. gör att all media är indoktroneringsmedia styrd av politisk indoktrinering.

bättre att lägga den tid man har på nån hobby eller vad som helt.
vill man se filmer går det att köpa hollywoodfilmer på dvd, blir många för 2000 kr om året.

aldrig jag vill ha tv mer.

går att köpa 27 tums datorskärm till lågt pris eller skaffa projektor och koppla till datorerna.

2012-07-13 @ 01:36:08
Postat av: Karlskronabloggen

TV:n körde jag till soptippen för något år sedan och sade upp TV-licensen. Det kom sen flera samtal från Radiotjänst i Kiruna om jag verkligen inte hade någon TV och jag svarade att de får gärna komma och kolla. Nu bor jag i och för sig för det mesta i Beijing, men när jag är i Sverige saknar jag inte svensk TV det minsta. Allt finns på nätet!

2012-07-13 @ 02:04:29
URL: http://www.karlskrona.nu/blogg/
Postat av: joffe

Jag kände mig sällsamt lycklig först när:

1) jag sagt upp mitt SVT-jobb efter decennier.
2) Protestemigrerat av politiska skäl.
3) Befriat mig från Svenskt medborgarskap.

Jag förblir i hjärteroten kristen etnisk Svensk och är STOLT över mitt ursprung - min uppväxttid i ett dåtida normalt, nationellt lagligt sammansvetsat Sverige. Jag är stolt över min kultur och vad mina anfäder uträttat för Sveriges väl...

Beklagligtvis har nutida ”eliten” av lögnaktiga politiker akademiker och mediakåren raserat och kört Sverige i botten...

SD! Good God's Luck 2014!


2012-07-13 @ 05:00:03
Postat av: fd kollega

Hej!
Inte så länge du är riksdagsledamot. Allt sådant ni gör kommer vändas emot er. Blir bara negativa skriverier och risk för mer kontroll av journalister...
Kontrollera istället om SD utifrån "Problempartiet" kan anmäla SR och SVT för de har agerat emot deras opartiskhet. Hamiltons uttalande vet vi ju inte om det stämmer, Expressen går ju inte lita på? Men testa att anmäla även det.

2012-07-13 @ 06:28:13
Postat av: nisse

Börja vägra?!!!

2012-07-13 @ 07:56:00
Postat av: Sven Dacke

I morgon kommer den somaliska sångerskan Shamso Foot att uppträda på det somaliska nationaldagsfirandetShamso Foot använder musiken som ett verktyg att bearbeta inbördeskriget i Somalia.

Shamso Foot använder musiken som ett verktyg att bearbeta inbördeskriget i Somalia.

Shamso Foot använder musiken som ett verktyg att bearbeta inbördeskriget i Somalia.

Shamso Foot använder musiken som ett verktyg att bearbeta inbördeskriget i Somalia.
. Hon säger själv att musik och dans är ett sätt att bearbeta svåra upplevelser från inbördeskriget.

___________________________________________________

För undvikande av missförstånd. Somaliska nationaldagen firas i Växö och inte i Somalia. Uppträdandet kommer troligen att bli välbesökt och även ni etniska svenskar mitt i livet kan vara med och få riktigt kultur

Och förmodligen kommer Sveriges nationaldag snart att firas i Somalia

Postat av: J B Doe

Tyvärr leder vägran att betala propaganda-TV endast till böter. Om tillräckligt många (mot förmodan) ansluter sig till en betalningsbojkott, så kommer det ändå inte att leda till att svensk TV börjar sköta sig. Man har redan börjat fundera på att tvinga oss alla att betala för dyngan via skattsedeln.

2012-07-13 @ 09:48:50
Postat av: Exilenskalman

TV-licens? Den har jag betalat sex månader de sista tjugo åren och kommer aldrig att göra det igen. Propaganda nerkörd i halsen mot att jag får betala för det? Skulle inte tro det.

Numera har jag en 42-tums skärm till min dator och ingen möjlighet att ta emot tv-sändningar via antenn/digitalbox och jag saknar inte det. De sista tio åren har jag bara sporadiskt kollat på tv och endast ett fåtal gånger på svensk propagandatv.

2012-07-13 @ 10:24:31
Postat av: Stefan A

Av riksdagsledamot Thoralfs SD uteblivna licens skulle man nog kunna göra en "riksnyhet" som räcker en vecka,ur olika synvinklar, av SVT-chefen Eva Hamiltons öppna ställningstagande mot SD blir det ingen nyhet alls....

2012-07-13 @ 10:26:38
Postat av: Hacke

När en hyresvärd uppenbart missköter sig har man rätt att fondera hyran hos någon instans (i länsstyrelsens regi har jag för mig). Pengarna kommer inte hyresvärden till del förrän han rättat till missförhållandet.
Det borde vara något liknande med tv-licensen.
Hamiltons agerande skulle exempelvis bli föremål för granskning av någon neutral instans (ingen kompisvariant som Granskningsnämnden el dylikt) och innan hon gjort avbön alternativt fått silkessnöret stannar licenspengarna i fonden.
Men det är väl bara drömmar i ett land som Sverige. Som det är nu är vi alla med och betalar vår egen hjärntvätt (dock ej undertecknad). Alternativet är vägran och då får vi så småningom betala skiten ospecificerad via skattsedeln vare sig vi har tv eller ej. Som vanligt gäller valet pest eller kolera i vår alldeles egna variant av "demokrati".

2012-07-13 @ 10:31:11
Postat av: Magentan

Flera av kommentatorerna på Avpixlat har mejlat till SVT och protesterat mot SVT:s och Eva Hamiltons behandling av SD. Tydligen har samtliga fått följande standardsvar från SVT: --- "Det är väl känt att SVT:s VD Eva Hamilton i olika sammanhang stått upp för Sverigedemokraternas rätt att delta i tv-debatter och behandlas i nyhetsbevakningen på samma villkor som andra folkvalda ledamöter. I övrigt har hon inga kommentarer." --- SJUK HUMOR kan man alltså konstatera att de har på SVT.

2012-07-13 @ 10:45:27
Postat av: Magentan

Nedanstående artikel på SVT:s hemsida från 2007 BEVISAR att medias negativa särbehandling av SD både finns och frodas och dessutom är godkänd och fastställd av SVT, SR och Granskningsnämnden. I artikeln kan man också utläsa deras osanna svepskäl till att de anser sig ha rättigheter tillåta denna skrupelfria och hänsynslösa särbehandling av SD:

2012-07-13 @ 10:52:58
Postat av: Magentan

Citat från SVT 2007: - "GRANSKNINGSNÄMNDEN SÄRBEHANDLAR SVERIGEDEMOKRATERNA" --- "Statliga granskningsnämnden (GRN) släpper igenom hårdare omdömen i rapporteringen om Sverigedemokraterna än vad de gör om andra politiska partier. - Nämnden har tillåtit att programledare gör någon form av avståndstagande från SD, på ett sätt som inte skulle fungera om det gällde ett annat parti. Det har att göra med vad SD enligt sina program står för och mot bakgrund av att det finns en så kallad demokratibestämmelse i radio- och tv-lagen som talar om att programföretag får ta ställning för alla människors lika värde, säger granskningsnämndens direktör Cecilia Renfors.
Statliga granskningsnämnden tolkar Sverigedemokraternas stadgar så att partiet inte står för alla människors lika värde. Eftersom GRN har ett uttalat demokratiskt uppdrag, anser man sig ha rätt att släppa igenom hårdare omdömen om Sverigedemokraterna i medierna, än om andra politiska partier. ..."

Postat av: Magentan

Den ovan länkade texten från 24 maj 2007 är alltså ett tydligt BEVIS för dels att EN NEGATIV SÄRBEHANDLING AV SD FÖREKOMMER, dels att denna särbehandling är SANKTIONERAD AV SR, SVT och GRN! --- Att den negativa särbehandlingen av SD emellertid är sanktionerad via falska premisser framgår klart i följande citat från Sverigedemokraternas Principprogram av den 8 maj 2005 (alltså 2 år tidigare). I principprogrammets inledning står nämligen: --- "Helt central för oss är också FN:s deklaration om de mänskliga fri- och rättigheterna. Partiet tar starkt avstånd ifrån diskriminering av människor på grundval av kön, religiös och politisk tillhörighet eller etnisk bakgrund."

2012-07-13 @ 11:05:07
Postat av: kalle II

Jag har aldrig på de 20 åren jag ägt en tv betalat någon licens.
Det är inga problem att låta bli. Brukar få något brev varje år från rånartjänst i Kiruna, detta brev funkar bra att tända grillen med.

Fyra gånger under dessa år har jag fått besök av klenbegåvade studenter som inte kunde få något bättre extrajobb än att springa rånartjänsts ärenden. Man behöver inte vara raketforskare för att lura upp dem på läktaren.
När jag tänker på det är det synd att de inte knackar på oftare:-)

2012-07-13 @ 11:23:41
Postat av: Magentan

SVT, SR och Granskningsnämndens självtagna rätt till offentlig negativ särbehandling av SD baseras följaktligen på falska och felaktiga premisser. --- Denna negativa särbehandling av SD har alltså förekommit under ett flertal år och under denna tid successivt eskalerat till helt besinningslösa proportioner. Numera är det som bekant tillåtet att ohämmat framföra vilka vulgära och farliga avarter av hetspropaganda som helst mot det folkvalda riksdagspartiet Sverigedemokraterna - till och med uppmaningar att mörda partiledaren! (Se länken nedan.)

Postat av: räven

!Ringring!
-Hej det är räven?
-Hej jag kan se här att du inte har betalt nån tv-licens...
-Nej? Jag har inte nån TV...
-Okej, hejdå!

Ibland är dom för sköna domdära stollarna. ;D

2012-07-13 @ 14:42:17
Postat av: kristian

TV & RADIO skall inte filtrera, försköna eller ägna sig åt politisk påverkan.

...Men det här GÖR JU Sveriges public service!

MAN MÅSTE VÄL KUNNA STÄLLA DEM INFÖR RÄTTA?
(Det måste ju finnas gott om bevis att de INTE är neutrala)

...Varför händer ingenting??????

2012-07-13 @ 15:53:59
Postat av: Johan

Säg upp den! Blir det en nyhet så var ärlig och säg varför du inte betalar för dessa partiska nyheter.. Folket lär förstå.. i alla fall de som inte är hjärntvättade.. de vaknar inte ändå.. inte än..

2012-07-13 @ 20:25:04
Postat av: Martin

Du får ta och motionera om en komplettering av Lag (1989:41) om finansiering av radio och tv i allmänhetens tjänst till följd av Hamiltons uttalande.

Jag tog och skummade igenom lagen snabbt och uppfattade endast massa skyldigheter som tv-innehavaren har. Inget om specifisika skyldigheter som SVT och SR har. Deras skyldighet borde vara tydligare formulerad och man borde även som abbonnent kunna kräva återbetalning om SVT, SR inte uppfyller avtalet på samma sätt som radiotjänst kan kräva retroaktiv betalning och straffavgift om tv-innehavaren inte betalat tv-licens.

http://www.riksdagen.se/sv/Dokument-Lagar/Lagar/Svenskforfattningssamling/Lag-198941-om-finansiering-_sfs-1989-41/

2012-07-13 @ 21:22:56
Postat av: S-E Karlsson

Nu blåser jag och min gamla Ferguson "grålle" 1948 i samma trumpet ,efter lite fix med tändning så går han som en dröm ! Mvh Sven-Erik .

2012-07-14 @ 13:37:32
Postat av: MetalHeadViking

Jag tycker det är dags för SD att kräva att Public Service avskaffas helt.

Hela konseptet är en lögn det vet vi redan nu, låt de inte fortsätta ljuga för folk och dessutom begå utpressning av folk likt Sovjet Unionen.

Dags att avskaffa Public Service!

2012-07-18 @ 23:56:59
URL: http://detopaverkadesinnet.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0