RÖTÄGGEN I TAXIBRANSCHEN

 

Att taxibranschen i städerna just nu har stora problem av mindre seriösa taxibolag och chaufförer eller som panelen valde att kalla dem ”rötägg”, rådde det ingen tvekan om bland deltagarna på taxiförbundets debattseminarium.

 

 

Däremot var man inte lika glad över regeringens motvilja att stävja dessa ”rötägg” som förstör hela branschen. Sverigedemokraterna har verkat för att redovisningscentraler som töms dagligen skall bli obligatoriska i taxibilar, det kan liknas vid kassaregister i krogbranschen. Efter många om och men drevs detta igenom i riksdagen under våren. Men det kommer sannolikt behövs ett helt batteri av åtgärder för att komma åt dessa ”rötägg”.

 

En av åhörarna var taxichaufför från Stockholm fick möjligheten att ställa frågor till panelen men han talade istället om vad han ansåg skulle införas för att komma åt dessa ”rötägg”.

 

  • Bättre och utökad tillsyn från myndigheterna.
  • Alldeles för lätt att få ett taxitillstånd.
  • Krav på gymnasiekompetens för att få ett taxitillstånd.
  • Krav på lokalkännedom.
  • Man skall ha bott i Sverige ett antal år innan man kan söka taxitillstånd
  • Krav på goda svenska kunskaper, svenskaprov för att få taxitillstånd

Efter att han lagt fram sina förslag fick han applåder både från publiken och panelen.

 

Sedan hoppas jag alla tänker efter vad dessa förslag innebär i praktiken. Det han menar är att rötäggen mer eller mindre tillhör gruppen med utländsk härkomst, vilket framgår av förslagen.

 

Om jag hade lagt fram dessa förslag som svensk hade jag säkert uppfattats som främlingsfientlig. Hade jag lagt fram det som Sverigedemokrat hade jag utan tvekan kallats för rasist!

 

Nu var det som tur var en invandrare som lade fram detta batteri av åtgärder vilket även jag applåderade, så klart.

 

 

Denne man skull jag gärna åka med i Stockholm.

 

 En intervju med Björn Söder.


Kommentarer
Postat av: Hacke

Den seriösa taxinäringen kämpar förgäves mot en handlingsförlamad regering. Som alltid när det handlar om vårt nya frälse där det aldrig tycks finnas en bortre gräns för undfallenhet och gräddfiler.

Björn Söder är en klippa!

2012-07-05 @ 08:36:36
Postat av: lee

Alldeles för lätt att få ett taxitillstånd...men trösklarna in på arbetsmarknaden ska ju sänkas!

2012-07-05 @ 09:15:52
Postat av: Kalle

Ett annorlunda inlägg om taxi. Om eldriven taxi!!!
För övrigt borde myndigheterna sätta en MAX-taxa som inte får överskridas men gärna underskridas i konkurensen.
>>>Newsmill:
""Taxi 020:[stort taxibolag i Stockholm] Vi är redo att ta nästa steg i omställningen till en eldriven bilpark. Men vi klarar det inte ensamma. I ord stöttar alla oss, men vem är med oss i konkret handling? /.../Men i Stockholm finns inte en enda snabbladdare för allmänheten och den Swedavia hade på Arlanda är nedmonterad. I Norge är snabbladdare vanliga, och därför har de flera taxibolag som kör på el."" skrivs det på newsmill.

Postat av: Mångkulturell

Se länken och tänk till.

Postat av: Lars-Inge

> Mångkulturell

Japp, jag har tänkt till. Den som inte inser verkligheten och vad som sker med vårt fosterland, kan själv inte ha mycket bak pannbenet och klarar uppenbarligen inta av att tänka längre än näsan räcker.

2012-07-05 @ 11:37:24
Postat av: Da Capo

Till alla er som alltid har tvivlat på existensen av "EURABIA - The Euro-Arab-Axis" meddelas härmed att arbetet under svensk egid stadigt fortskrider.

The Anna Lindh Foundation for Inter-Cultural Dialogue promotes knowledge, mutual respect and inter-cultural dialogue between the people of the Euro-Mediterranean region, working through a network of more than 3,000 civil society organisations in 43 countries. Its budget is co-funded by the EU (7 million euros) and the EU member states (6 million euros).
The list of the projects approved is available at the following link: http://www.euromedalex.org/sites/default/files/Selected_Projects _CFPs_2012.pdf (ANSAmed)

Postat av: Kalle

>DaCapo>> Översättning, tack, från det språk du har inlägget ifrån. Alla förstår inte utrikiska. Är det arabiska eller något liknande???

2012-07-05 @ 13:53:02
Postat av: Da Capo

Till skämtaren Kalle! Beklagar, behärskar man inte engelska, vet man inte vad EURABIA är. Inget betydelsefullt har mig veterligen blivit publicerat om EURABIA på svenska, därför att i vanlig ordning ingen dj*vla svensk bryr eller har brytt sig. Du får väl liksom alla vi andra fåkunniga göra bruk av Googles språkservice, som till och med kan definiera språket åt dig, om du inte klarar av att skilja mellan mohammadanska och anglikanska.

2012-07-05 @ 14:12:05
Postat av: EURABIA

Här finns hela härligheten.
http://www.euromedalex.org/

2012-07-05 @ 14:26:58
URL: http://www.euromedalex.org/
Postat av: Kalle

>DaCapo> Jag skämtar absolut inte om en så allvarlig sak att lämna folk utanför det du skriver om. Istället för att alla som vill läsa ditt inlägg så kan du ju ta och översätta texten själv på google istället för att alla skall göra det inviduelt. Jag menar om du orkar med det innan du spamar Thoralfs blogg med utländska texter.>> Om du inte tänkt på det så kan jag upplysa dig om att detta är en svensk blogg.

2012-07-05 @ 14:38:59
Postat av: Svensson

Jag brukar sällan åka taxi, åker oftast med egen bil. Men en gång var jag tvungen att ta en taxi, jag sa vart jag skulle, då frågade taxichauffören om jag hittade dit ? Det var varken långt dit vi skulle, eller svårhittat. Måste tillägga taxichauffören var en nybyggare :p

2012-07-05 @ 15:52:24
URL: http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/
Postat av: Magentan

@ Mångkulturell --- För den som är ute efter att förtala någon är det inte särskilt svårt att manipulera fram en frånstötande definition i en kommentar som ryckts ut ur hela sitt sammanhang. För den som lusläser kommentarsfälten under olika bloggar och frenetiskt söker efter citat som på något sätt kan stämpla en sverigedemokrat någonstans där ute i landet finns mycket att vinna hos dem som tillhör SD:s belackare. Den vänsterextrema och SD-hatande inrättningen Expo har till och med på sin hemsida gått ut med efterlysning på sådana tips från hela Sverige med löftet: "Vi garanterar alltid din anonymitet". --- I fallet S-E Karlsson och "Breivik-asylen" som Expo så triumferande vinklade ihop och vidarebefordrade till våra tacksamma svenska medier rörde det sig snarare om ett ironiskt inlägg av Karlsson där han hänvisade till att Sverige ju har gett asyl till den irakiske f.d. diktatorn Sadam Husseins ex-general. Denne ex-general är dock inte den ende eftersökte krigsförbrytaren med massmord på sitt samvete som har fått asyl i det generösa Sverige. Enligt rapporten "Internationella förbrytare i Sverige", sammanställd av Åklagarmyndigheten, Polisen och Migrationsverket, befinner sig för närvarande ca 1500 krigsförbrytare i frihet här i vårt land istället för att sona sina grova brott i hemländerna.

2012-07-05 @ 17:05:14
Postat av: Magentan

@ Mångkulturell --- Se länken och tänk till!

Postat av: Magentan

@ Mångkulturell --- Se gärna även denna länk och begrunda!

Postat av: Rune

Håller med Kalle.Utländska texter är ett elände när de kastas in på svenska bloggar.
De blir ju automatiskt "hoppaöverstycken" och tillför inget värde.
Beträffande Googleöversättningar så är inte dessa mycket att hålla i handen. De blir oftast korrupta.
Jag har hållit på ibland att översätta amerikanska texter som inte finns på svenska. Men det är ett hästjobb som måste kompletteras med ett riktigt tjockt lexikon och mycket tid. Det är ändå ofta svårt att få grepp på vad författaren vill ha sagt. Som upplagt för missförstånd.

2012-07-05 @ 19:12:30
Postat av: Lars Rosén SD Kalmar

På 60-talet kunde man både integrera och assimilera utan integrationspolitik. Nu kan man varken integrera eller assimilera med integrationspolitik trots att den ene miljarden efter den andra pumpas in. Förmodligen försöker man släcka elden med bensin. Den som inte ser detta vansinne måste vara både blind och döv. Det är visserligen en annan tid, men vi som är lite äldre kommer ihåg när ungrarna kom till Sverige 1956-57. Hur kunde dessa människor komma in i samhället utan migrationsverk??? Jag säger som Rafed el Sayed " Här ligger en gravad hund ".

2012-07-05 @ 19:15:28
Postat av: S-E Karlsson

Bra Magentan ! Mvh S-E .

2012-07-05 @ 19:29:13
Postat av: Da Capo

Rune och Kalle och alla (andra) PK-kritiker uppmanas att ta del av Herr byfånens Alex Benktsson senaste anmaning till sitt Nya Svenska Folk. Något allvarligt och PK-destruktivt måste vara på gång, eftersom han är så enträgen. Varför bär Alex skotsk, klanrutig halsduk mitt i sommaren - det måste finna en symbolik i detta. Första rätta svar belönas med en veckas fri öl på Grönköpings innekrog 'Bacchi Brunn'.

http://nyheter24.se/nyheter/kronikor/705596-alex-bengtsson-cirkus-eurabia

Postat av: Rune

Vem är Alex Benktsson?
Tycker inte att han ser pålitlig ut på fotot.
Jag hade nog köpt en begagnad bil av någon annan?

2012-07-05 @ 21:11:12
Postat av: Arvid

Rune - det gäller att känna sina pappenheimare! Vem är Carl Gustav Bernadotte? Den figurenskulle inte jag vilja köpa en beg, bil av.

2012-07-05 @ 21:37:12
Postat av: Lotta

Vem är Pappenheimer? Undrar om han har någon bil till salu?


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0