RÄTT SKALL VARA RÄTT

Sven-Erik Karlsson har fått ta mycket stryk efter sin olyckliga kommentar om terroristen i Norge. För oss Sverigedemokrater är det helt enkelt tabu att ens prata om terroristen i Norge. Att Sven-Erik skulle vilja ge terroristen asyl i Sverige är helt enkelt absurt. Snarare tror jag Sven-Erik skulle skicka honom så långt bort som det bara gick från Sverige och Norden.

 

Sven-Erik är en trogen och mycket arbetssam medlem inom SD. Han har kört åtskilliga mil eller hundratals mil sedan valrörelsen 2006 med sin bil och delat ut flygblad och tidningar i sin kommun. Han har sällan begärt någon milersättning för alla dessa resor utan har gjort det med omtanke för partiets ekonomi. Trots att hans egen pension inte är speciellt hög och hans frus handikapp inte gjort att hon har någon pension att tala om. Ändå har Sven-Erik ställt upp för partiet helhjärtat. Det gör mig ont att höra de okunniga kommentarerna både inom och utom partiet. Jag dömer inte Sven-Erik efter en obetänksam kommentarer, utan jag ser allt han gjort för partiet de senaste sex åren.

 

Sven-Erik tillhör även den grupp som berör den så kallade vanvårdsutredningen eller fosterhemsbarnen. Hans barndom var nog inte så rolig och det var sannolikt därför han i väldigt unga år gav sig ut på sjön för att komma ifrån eländet. Är det någon som är värd dessa 250 000 kronor som utlovats av regeringen så är det Sven-Erik Karlsson. Det kanske är med den bakgrunden som man skall se det olyckliga ordvalet om man nu inte förstår ironin i kommentaren, där huvudbudskapet var alla brottslingar och terrorister som får asyl i Sverige.

 

Media har ju ett väldigt selektivt urval när det gäller invandringen, något som många anser överensstämmer med den överenskommelse som gjordes inom journalistkåren under slutet av 1980-talet.

 

Att Sverige gett ett stort antal brottslingar, terrorister och krigsbrottslingar råder det ingen tvekan om men detta undviker media konsekvent att skriva om. Ett helt sanslöst men för Sverige ett fullt normalt beteende inom journalistkåren.

 

”Varmt välkomna ska ni vara, ni som har blod på era händer och har mördat några hundra eller tusen människor! I Sverige kan ni känna er som hemma. Känn ingen oro för att ert blodiga förflutna ska läggas er till last! Här ser vi det tvärtom som en mycket angelägen uppgift att skydda krigsförbrytare från lagföring och rättvisa. Vi öppnar vår vida, generösa och humanitära famn för alla! Inte heller er försörjning behöver ni oroa er för. Den står svenska folket för. Och vill ni ta hit er stora familj och era gamla älskarinnor har ni regeringens och Migrationsverkets välsignelse. Svensk humanitet omfamnar både onda och goda”

 

Detta skrev Julia Caesar på nationaldagen 2010 och en sak är i varje fall helt säker och det är att situationen har inte förändrats till det ”bättre” efter regeringes uppgörelse med Miljöpartiet. Antalet krigsförbrytare och terrorister kommer med stor sannolikhet öka i Sverige allt eftersom den arabiska våren utvecklas i land efter land eller som Jimmie Åkesson kallade det, den muslimska erövringen.

 

Grattis Sverige och ett stort tack till mediekåren!   (Detta var ironi för den som inte förstår det).


Kommentarer
Postat av: Lotta

Bra att Sven-Erik till sist fick sitt välförtjänta stöd. Upprepar mitt mantra: Om man inte får skriva ett inlägg i ironisk anda i ett land som så högt sägs värna yttrandefriheten är frågan om yttrandefriheten numera är avskaffad?

2012-07-02 @ 22:23:52
Postat av: Söndag

Ceaușescu fick ju Serafimerorden, kanske något även för Breivik?

2012-07-02 @ 22:58:30
Postat av: Calle

Tycker heller inte att ABB:s agerande är märkligt med tanke på dom förebilder han har och delar med den svenska vänstern, dvs. Fidel Castro och Che Guevara, även dom massmördare.

2012-07-02 @ 23:17:04
Postat av: S-E Karlsson

Stort tack till dej Thoralf från både mej och Marianne för dina mycket värmande ord nu känns det gött i hjärteroten igen , efter att i några dygn sett allt i svart vitt så har vi fått färg på tillvaron igen ! Mycket varma hälsningar Sven-Erik och Marianne .

2012-07-02 @ 23:29:51
Postat av: boarealistaxe

Bra Toralf att du i skrift gett ditt stöd till Sven-Erik som fått ta så mycket skit för sitt ironiska inlägg. Det borde inte varit svårt för en normalbegåvad person att inse ironin i inlägget. Men det kanske man inte kan förvänta sig av vänstervridna journalister. De har ju bestämt sig eller kommit överens med varandra om att hitta alla springor för att kasta skit på SD.

Jag blev också lite besviken på partiledaren JÅ när han fick frågan om Sven-Eriks kommentar då han intervjuvades i SVT. Vad jag kan minnas så var han kritisk mot Sven-Erik och fällde yttrande som stolligheter samtidigt som han förringade Sven-Eriks insatser för partiet. Jag förmodar att JÅ inte fått hela sanningen presenterad för sig och kände sig obekväm med frågan.

Därför kan man undra varför inte Martin Kinnunen kontaktat Sven-Erik för att utreda vad hans avsikt med kommentaren var och därefter informerat JÅ om detta så att han inte skulle ha behövt vara svarslös och undfallande. Kinnunen hade ju skickat ett mail eller sms till Sven-Erik och förbjudit honom att uttala sig för media. Det hade väl istället varit hederligare att ta en personlig kontakt med en oförtjänt påhoppad partimedlem.

Nu hoppas jag att SD-ledningen meverkar till att Sven-Erik i offentlighetens ljus, om han vill,får förklara vad han menade med sin ironiska kommentar.

Var rädd om medlemmarna.

Om du läser detta Sven-Erik, vilket jag nästan är säker på att du gör, vill jag uttrycka min repekt och beundran för det arbete du lägger ner för partiet. Ha det bra!2012-07-02 @ 23:57:43
Postat av: W-son

Bra Thoralf!
Man ser med förskräckelse hur vårt land förvandlas alltmer till ett mobbar- och angiverisamhälle där Expos anhang tillåts hålla piskan likt den religiösa "polisen" i islamistiska samhällen. Tränar de möjligen inför framtiden?

2012-07-03 @ 00:25:28
Postat av: W-son

Bra Thoralf!
Man ser med förskräckelse hur vårt land förvandlas alltmer till ett mobbar- och angiverisamhälle där Expos anhang tillåts hålla piskan likt den religiösa "polisen" i islamistiska samhällen. Tränar de möjligen inför framtiden?

2012-07-03 @ 00:25:30
Postat av: vmm

Ett standardtips är att inte säga något överhuvud taget om Breivik eftersom allt kommer att missförstås.

Men som jag fattade S-E Karlssons poäng så var det ju att det är orimligt att vi idag ger massmördare asyl, och att det vore då lika rimligt att ge Breivik asyl. Dvs orimligt.

Jag har funderat mycket på vad som hade hänt om Bin Laden sökt asyl i Sverige. Vi lämnar ju inte ut någon som riskerar dödsstraff och det hade han ju riskerat om USA begärt honom utlämnad. Så då hade han fått stanna. Eller varför inte Hitler himself på den tiden det begav sig. Tänk om han hade kommit med båt till en blekingestrand våren 1945 och begärt asyl...

Massmördare, fd diktatorer och skurkar har ju goda anledningar att känna sig jagade i sina hemländer och frukta för liv och lem. Det är sådant som ger rätt till asyl och framförallt förbjuder återvisande. Men det skapar frågan om det verkligen är rätt att Sverige ska skydda massmördare, fd diktatorer och skurkar. Och ska asylinstrumentet verkligen fungera som en hjälp för skurkar så att dom kan undkomma lagföring och straff?

Jaha, kommer det här inlägget nu att leda till rubriker om att "SD vill utvisa människor till döden" och "SD är för dödsstraff" och "SD är för tortyr" osv? Jag orkar inte överanalysera det här, men det jag menar är att det är problematiskt att ge skurkar asyl. Om någon begår hemska brott i Sverige och sedan flyr till ett annat land och söker asyl där med hänvisning till att Sverige efterlyser personen och att ett strängt straff väntar och personen då får asyl och inte lämnas ut till Sverige så lovar jag att det skulle ses som fel.

Jag tror faktiskt det var den här problematiken som S-E Karlsson var ute efter att belysa. Men eftersom han nämnde Breivik så missförstods det. Kanske avsiktligt.

2012-07-03 @ 02:31:23
Postat av: MetalHeadViking

Hej alla SD-anhängare och Thoralf Alfsson.

Jag hoppas ni som är på plats i Almedalen hinner ta er till seminariet "Klimatalarmister mot klimatskeptiker: lurar media allmänheten om klimatkrisen?".

Den går avstapeln på Onsdagen kl.14:00-15:00, på Hamnplan, Ullman PR:s paviljong, Hamnplan/Skeppsbron.

Övriga beskrivningar finner ni i länken:

http://www.almedalsveckan.info/event/user-view/12202;jsessionid=F4A773F9E8615E8F995F78DD1AACA29F?redir=

Lycka till alla SD:are!

2012-07-03 @ 05:29:09
URL: http://detopaverkadesinnet.blogspot.com/
Postat av: hummelstadkarin

Ja, Thoralf jag håller med Dig. Tyvärr är vi omgivna av människor som vill skada SD och därför avsiktligt vantolkar och förvrider allt vad företrädare för vårt parti säger. Vi bör alltså hålla inne med mer eller mindre lyckade ironiska uttalanden. En annan sak: vilken av kändispatrasket i programmet Sommar i P1 kommer att vara mest oförskämd mot SD?

2012-07-03 @ 08:09:44
Postat av: Solidus

Freudiansk felsägning i Sverige är tabu om det kommer från en Sverigedemokrat. Jag såg det mer som en liknelse med tillståndet i detta land där jag i mitt arbete träffar många invandrare som varit kriminella i sitt hemland.
Invandrar en kriminell utlänning som tex en Norrman så är han inte någon utlänning enligt proffstyckarna. Kan de ingenting om geografi. Norge är inte med i EU så en kriminell därifrån som river sina papper likt en krimenell Somalier som river sitt papper så är det mer en liknelse än ironi.

Sven-Erik, du har all min respekt då du vågar säga vad du tänker dvs. Freudiansk felsägning. Hur skall vi annars kunna sätta fingret på problemet när 90% av Svenskarna är socialistiskt indoktrinerade från daghem till PRO.

Vi måste fortsätta tala om sanningen som ett mantra för att avindoktrinera våra landsmän.

2012-07-03 @ 08:28:27
Postat av: Robin Shadowes

@vmm. Massor av nazistiska krigsförbrytare fick politisk asyl, om än inte just i Sverige efter kriget.

http://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Paperclip

2012-07-03 @ 08:51:27
Postat av: S-E Karlsson

Känns skönt att så många förstår och stöttar mej ,nu är det gött att leva igen , tack alla goa SD.are mvh Sven-Erik .

2012-07-03 @ 09:03:40
Postat av: Hacke

Bra Thoralf att du tog klar ställning för en broder som drabbats av fulmedias hets- och förföljelseterror. I sin desperata jakt efter offer går snart sagt ingen oliktänkande säker längre. Och humor har man som bekant väldigt svårt att hantera i totalitära kretsar.

2012-07-03 @ 09:18:48
Postat av: Gubben o Gumman

Dom "trevliga" påhoppen kommer mobbarna undan med tyvärr,däremot kommer dom inte undan en ständigt ökande köpbojkott mot papperstidningar bla .
Lek med tanken att SD får 15% redan 2014 då handlar det om 1 miljon konsumenter,sannolikt kommer köpbojkotter att fälla flera oikofober än vad som görs från Rosenbad

2012-07-03 @ 09:58:13
Postat av: Markku Ahonen

Borde inte Sven-Erik själv veta vad han egentligen menade och inte partiledningen??? Känns som partiledningens försvarstal är lika ogenomtänkt (eller är den inte det) som S-E åsikt!

2012-07-03 @ 10:01:10
URL: http://blogg.ostran.se/ihuvudetpaahonen/
Postat av: Några på Getingen

"Nulla"

2012-07-03 @ 10:21:29
Postat av: HM

Det här värmer ända in i hjärterötterna!

Hoppas de som står med dessa hyenor till journalister och deras apparater framför sig fortsättningsvis har mod att avvisa frågeställningar om enskilda partimedlemmars uttalanden innan de själva är verkligt insatta.

2012-07-03 @ 10:22:55
URL: http://ondiklinte.blogspot.se/
Postat av: Lena Rosén SD KALMAR

Du har fortfarande mitt förtroende S-E Karlsson. Ha en bra dag. En dag faller även " muren " i Sverige.

2012-07-03 @ 11:08:57
Postat av: Lotta

Metafor brukar det heta när godhetsapostlarna hotar Sverigedemokrater eller spyr sitt hat över oss. Något att lägga på minnet och använda sig av i dylika situationer.

2012-07-03 @ 11:45:12
Postat av: Tony

I den senast mätningen av tidningsstatistik har till exempel Aftonlögnens upplaga sjunkit med
11,9 %, och nästan alla andra dags och kvällstidningar har också minskade upplagor.
Precis rätt medicin mot dessa falska hycklare!
Undrar hur länge Jan Helin kan visa upp sitt flin
om den trenden fortsätter?
Smolket i glädjebägaren är att tidningen Barometern
ökat i upplaga, förmodligen på grund av en hel del
gratis prenumerationer som Gota Media strör omkring sig. För inte kan det bero på ökad kvalite!

2012-07-03 @ 13:20:18
Postat av: Gubben o Gumman

Tony : Köpbojkotten ökar= Upplagan minskar, tidningsbranschen är den första branschen som får känna på vad aktiv oiokofobi leder till

2012-07-03 @ 13:45:11
Postat av: S-E Karlsson

Tack Lena , det värmer mvh Sven-Erik .

2012-07-03 @ 13:50:32
Postat av: Åke, Västervik

Håller med Thoralf till 100%....Sven-Erik är en bra karl, och hans uttalande ska man inte dra några stora växlar på utan istället självklart förstå vad som var menat. Hoppas också partiledningen förstår detta och att sansen återkommer...Utan ironi i livet blir det ganska trist mellan varven.

2012-07-04 @ 14:54:12
Postat av: S-E Karlsson

Åke , jag blir glad för det du skriver ! Ha en bra sommar och med vänlig hälsning Sven-Erik .

2012-07-04 @ 19:37:02
Postat av: Dille

Och om Brevik kommit från t ex Sydafrika så hade hans organisation åtnjutit statsbidrag. Feta bidrag från SIDA. Hyllningar i SR och SVT. Massivt stöd från svenska kyrkan. Svenskt stöd i FN. Massivt stöd från amnesty .
T ex.
Det var nog detta som den gode SE ironiserade över.

2012-07-04 @ 22:04:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0