PROBLEMJOURNALISTERNA 2

I mitt förra inlägg tog jag upp boken Problempartiet som visar hur den svenska journalistkåren ”misshandlar” Sverigedemokraterna. Nu tänkte jag skriva några rader om motsatsen, för den finns.

 

Det finns dock en grupp politiker som samma journalister behandlar på ett helt annat sätt, som aldrig ifrågasätts när det gäller siffror, fakta och påståenden. Istället så håller man med och ifrågasätter de få ”motståndarna” som vågar trotsa klimatalarmisterna inom Miljöpartiet.

 

För några dagar sedan kunde vi se dessa rubriker och korta artiklar i media. Och givetvis hängde i stort sett varenda tidning på denna TT-notis. Vilket samtidigt avslöjar TT:s agenda.

 

Denna artikel har nog publicerats i varenda lokaltidning för att skrämma upp befolkningen. När det gäller klimatalarmisterna ska givetvis inget ifrågasättas, vare sig siffror eller påståenden. Det enda man vill ha är någon som bekräftar möjligheten. Givetvis nämner man sedan inte ett enda ord om vad t.ex. landhöjningen innebär.

 

Hos SGU (Sveriges geologiska undersökningar) har uppenbarligen inte klimatalarmisterna fått så stort inflyttande ännu. Se hur landhöjning kommer utvecklas i filmen.

 

 

När det gäller landhöjningen finns det en plats i Sverige som är mycket intressant. Jag ägnade nästan en timme åt att försöka hitta bilder på nätet från denna plats men misslyckades. Något som jag finner mycket märkligt!

 

Platsen jag tänker på heter Lövgrundet och ligger utanför Gävle. Här högg Anders Celsius (1701-1744), år 1731 in ett medelvattenståndsmärke, det är alltså ca 280 år sedan och därför fullt jämförbart med den artikel som tittar 300 år framåt i tiden. Gissningsvis ligger märket ca 2,0 meter över dagens medelvattenstånd på grund av landhöjning och havsnivåernas utveckling. Det skulle vara väldigt intressant med ett foto från platsen idag, kanske någon läsare kan hitta något på nätet eller ännu bättre om jag har någon läsare i Gävletrakten som känner till platsen och kan ta ett färskt foto.

 

"På en häll vid Lövgrundet utanför Gävle har Anders Celsius ristat in årtalet 1731. Det skulle visa eftervärlden att fenomenet vattuminskning faktiskt existerade."

"När isen smälte lättade trycket och marken började höja sig. Det är det vi kallar för landhöjningen. I början gick den fort, drygt 10 meter på 100 år. Idag, 10 000 år efter att isen försvann från Uppland, höjer sig marken fortfarande. I Uppsala är landhöjningen 0,4 meter på 100 år, medan marken i norra Uppland stiger 0,6 meter under samma tid.

Om marken fortsätter att höja sig kan det innebära att Bottenviken om 1000 år är en sötvattenssjö. Men det beror också på hur mycket havsytan stiger eller sjunker."

 

Ovanstående från Biotopia.

 

När jag sökte runt på nätet hittade jag ett intressant dokument som tog upp det historiska perspektivet med ändringar i havsnivåerna. Teorierna har som sagt varit många de senaste 500 åren. Läs dokumentet ”Från vattuminskning till landhöjning”.

 

Man skall komma ihåg att dagens klimatalarmister också bara har teorier och beräkningsmodeller för sina påståenden. Jag tror inte för ett ögonblick att dessa stämmer. Det är alldeles för komplext för att man skall kunna göra några säkra beräkningar.

 

Just nu hejar problemjournalisterna på Miljöpartiet och klimatalarmisterna och behandlar alla klimatskeptiker som man behandlar Sverigedemokraterna.

 

Det med andra ord inte lätt att vara både Sverigedemokrat och klimatskeptiker!

 

I framtiden är jag övertygad om att det kommer att skrivas böcker om hur illa media granskade alla klimatalarmister. Frågan är bara hur många år det kommer dröja.

 

Åsa Romson hade ju med sig meteorologen Pär Holmgren på scenen i Almedalen för att vissa att Miljöpartiet har rätt i klimatpolitiken. Hur många kommer ihåg den här artikeln och de tre senaste vintrarna i Sverige.

 

 


Kommentarer
Postat av: Inte-en-till

Kort sammanfattning:

Thoralf A är duktigare på invandringspolitik än klimatproblematik. Han borde hålla sig till det förra.

Jag hoppas att SD inte kommer att utvecklas till ett parti som ser en konspiration bakom precis allting. Då kommer partiet tyvärr inte bli särskilt mycket större än i dag och det vore synd med tanke på invandringsproblematiken.

2012-07-06 @ 23:54:29
Postat av: MakingBacon

Om nu alla isarna på jorden smälte ner skulle vattennivån stiga fyra meter enligt CA. Det är ett par saker som de förbiser. Om den is som ligger på nordpolen smälter stiger inte vattnet alls. Det flyter nämligen i havet och då är det Arkimedes princip som gäller. http://sv.wikipedia.org/wiki/Arkimedes_princip

De glömmer att redovisa hur mycket mer vattenånga luften på jorden kan innehålla per grad Celsius som lufttemperaturen ökar.

Frontsystemen blir längre och därmed ökar ytan mellan varm och kall luftmassa. Det medför mer nederbörd och på torra platser. Exempelvis i Jemen var det ett skyfall 2008 som dödade minst 40 personer och ett 30-tal saknades i ett skyfall.

För 20-30 år sedan sträckte sig de långa fronterna från norra Spanien upp till Norge. Idag ser man ofta fronter som sträcker sig från Marocko över Frankrike, England, Island och ända bort till Grönland.

Det är bra att SD vågar ta i fler PK frågor. Det finns många lögner att avslöja i samhället.

Skaffa bara fram fakta från kunniga människor så du har fakta på bordet.


PS. Kom ihåg att vikingarna bodde på Grönland och det fanns ingen is där då.

2012-07-07 @ 00:40:58
Postat av: OT

Apropå klimat, en av mina lärare (professor) är riksdagsledamot och förklarade under föreläsningar att den värsta växthusgasen är vattenånga; 100 gånger mer effektiv än CO2.

Tänk tanken moln.

På vintern då det är molnfritt blir det kallt.

På sommaren då det är molnfritt blir det varmt.

Danskarna gör förutom goda smörebröd även annat!

Henrik Svensmark - Galactic Cosmic Rays causes climate change: http://www.youtube.com/watch?v=EpDDqGqN16s

Fakta är det enda som avgör om något är riktigt eller inte, punkt slut.

2012-07-07 @ 01:20:09
Postat av: McKinley

http://www.theclimatescam.se/

2012-07-07 @ 01:25:20
Postat av: OT

@Thoralf

Din blog är bedrövligt formaterad, fixa det på ett eller annat sätt, för det sänker ditt varumärke.

2012-07-07 @ 01:31:51
Postat av: OT

@Kalle m.fl. är detta svenskt nog?

"Svenne tänk på din framtid,
Svenne tänk på ditt rykte,
Svenne du sköter väl skatten?
Svenne lyssna på DDR statens representanter,

dom säger jag skiter i allt, men det skiter jag i.

Alla människor bara snackar om hur dom vill det ska va,

Men jag skiter inte längre i politik..." Magnus Uggla-Jag Skiter: http://www.youtube.com/watch?v=SDBdGtRuReU

2012-07-07 @ 02:16:30
Postat av: Anonym

Lite Pulp Fiction för journalister, är detta er framtid? http://www.youtube.com/watch?v=tVRPz6-Tkww

2012-07-07 @ 02:54:03
Postat av: Stefan A

Jodå SVT mf. närmast underdåniga hållning till de förra språkrören är i färskt minne, Wetterstrandskans stjärtavtryck sitter nog fortfarande kvar i TV-sofforna....

2012-07-07 @ 08:35:02
Postat av: S-E Karlsson

Vid sidan av ämnet , fler pensionärer hamnar hos kronofogden inte underligt när vi egentligen ska ha mellan 20 och 30 % mer i pension , där är den enkla förklaringen !

2012-07-07 @ 09:15:04
Postat av: Lotta

OT/Som jag misstänkte "vågar" inte Barometern gå ut med fullständigt signalement på åldringsrånare. Östran vågade inte heller det initialt men när flera skribenter tog upp det i inlägg har man nu lagt till det. Se länk: http://www.östran.se/NYHETER/Kalmar/78-aarig-kvinna-raanad-i-sitt-hem
Kan man kalla Barometerns utelämnande av fullständigt signalement för skyddande av brottsling? Om inte borde det kallas så enligt mig.

Postat av: Lotta

OT/ Irak slutar ta emot sina egna landsmän som europeiska länder skickar tillbaka. Hotar flygbolag med böter om de flyger avvisade irakier till hemlandet.

Till de som inte läser eller förstår engelska hänvisar jag till Avpixlat på följande adress: http://avpixlat.info/2012/07/07/irak-slutar-ta-emot-utvisade-fran-europa-alla-far-put/

Postat av: Tony

Våga att ta debatten med SD om integrationen uppmanar Göran Dahlström i Katrineholm nye S ledaren Stefan Löfven, annars riskerar vi att SD
blir tredje största parti?
men jag tror att han där är ute och seglar lite grann, det hjälper inte att bara ta debatten om
han inte är beredd att göra något åt det vansinne
som alliansen tillsammans med MP utsätter landet för.
Sen är det väl snarare ett sundhets tecken än en risk om SD blir tredje största parti 2014!

2012-07-07 @ 09:42:45
Postat av: Solidus

Bäste Inte-en-till, ditt inlägg visar hur okunnig du är. "Konspirationspolitik" nämner du. Miljöpartiet blev till pga en lögn när de påstodd att säldöden berodde på miljön.

Jag är född vid kusten och de som levde av havet, Fiskare mfl sade då att det var väl himla bra att viruset kommit tillbaka.

De menade att sälen äter frukansvärt mycket fisk och är således en konkurrent med fiskarna. De sade att Miljöpartiet är helt fel ute och det var inte någon konspirationsteori utan vetenskap baserat på egen erfarenhet som gått från generation till generation.

Miljöpartiet är blinda idag och måste hitta på något hot för att berättiga deras tillvaro. De har förstört landsbygdens miljö då varenda mack har lagts ned då de inte hade råd med biogas som var ett tvång att köpa in (färskvara dessutom).

Nu får vi köra upp till 20 mil för att tanka och det är ingen konspiration utan verklighet. Miljöpartiet har förstört vår landsbygd!!

2012-07-07 @ 17:18:43
Postat av: vmm

Den där landhöjningsprognosen förutsätter att det inte blir en ny istid... Växthuseffekten är väl kanske den enda chansen som finns att vi undgår en ny istid. För en ny istid - my friends - skulle innebära en katastrof för Sverige.

Appropå ingenting så kom jag att tänka på en föreläsning jag var på för några år sedan som handlade om landhöjningen. Och att det här att den är större i norr än i söder kan få oanade konsekvenser och ett exempel som togs upp var att Vättern "krymper" i norrändan och breder ut sig i söderändan eftersom norrändan stiger relativt mer än vad söderändan gör. Fascinerande.

2012-07-08 @ 22:21:27
Postat av: MetalHeadViking

@Inte-en-till

Din kommentar är tragisk då du inte ens tagit din tid att undersöka hur det verkligen ligger till och vilket bedrägeri klimatalarmisterna slänger fram.

Läs på först innan du gör bort dig med sådanna pinsamma och ignoranta inlägg.

Själv har jag varit tydlig. Tar SD en tydlig klimatskeptisk ställning i frågan, så kommer jag att ansäka om medlemskap.

2012-07-09 @ 03:30:02
URL: http://detopaverkadesinnet.blogspot.com/
Postat av: GOTINNA

Det vore kul att komma tillbaks om några tusen år och se hur det då ser ut!

2012-07-09 @ 05:48:15
URL: http://gravatar.com/gotinna
Postat av: vmm

Om det nu inte blir någon ny istid inom dom närmaste 10-15 tusen åren så ser vi att det svenska fastlandet växer rejält österut och att det dessutom "ploppar upp" nya öar i Östersjön. Blir intressant att se (eller för dom svenskar som lever då att se) hur Sverige hanterar det här territoriellt. Ska vi lägga beslag på öarna? Blir det en förhandlingsfråga med Finland eller kommer någon annan stat att helt enkelt slå ner flaggan på öarna och göra anspråk? Vem vet. Det kan bli spännande. Nya östersjööar tror jag vore mycket attraktiva för många stater men som det känns nu har Sverige knappast politisk vilja eller militär förmåga att göra anspråk på nya landområden. Men det här sker ju om några tusen år så vad som händer får väl framtiden utvisa.

2012-07-10 @ 21:45:44
Postat av: Bekämpa klimatlögnen

Det kommer garanterad säkert att bli väldigt många fler som stöder SD om det partiet ensamt i Sverige skulle ta upp kampen mot klimatlögnen.
SD skulle då få rollen att som enda parti vilja främja välfärdsstaten.
Alla andra partier vill ju satsa miljarderna på att "bekämpa" klimatet istället för att lägga ned pengar på exempelvis våra barn och pensionärer.

2012-10-17 @ 00:03:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0