OLAGLIG KÄLLARMOSKÉ I KALMAR?

Kalmar kommun och socialförvaltningen var snabba med att kalla in brandkåren för en oanmäld översyn av brandskyddet på Bistro Bar. Något som man sedan använt som det tyngsta argumentet för att dra in serveringstillståndet för Bistro Bar.

 

När det gäller den islamiska kulturföreningen i Kalmar är det helt andra måttstockar som gäller.

 

Ingång till källarmoskén.                         Foto Thoralf Alfsson

 

Uppenbarligen är det väldigt få av Kalmar kommuns invånare som känner till att det finns en lokal på Kvarnholmen som används som källarmoské. Lokalen ligger på Storgatan 27, ingången ligger mellan KappAhl och Rågårds modehus. Den uppmärksamme har säkert noterat den livliga trafiken till lokalen i samband med fredagsbönen, då ett mycket stort antal människor besökare lokalen. Vid fredagens fredagsbön fanns det säkert minst 200 personer i lokalen samtidigt. I huvudsak män men även en del kvinnor och små barn.

 

Vid en kontroll med ansvarig tillsynsmyndighet för brandskydd fick jag ett minst sagt häpnadsväckande svar.

 

 

Efter att jag även upplyst brandingenjören om att lokalen används som källarmoské fick jag följande svar.

 

 

Brandingenjören i Kalmar känner inte ens till lokalen trots att den funnits på denna plats under minst 3-4 år. Ingen brandsyn har gjorts av lokalen och därmed finns heller ingen uppgift om max tillåtna antal besökare i lokalen eller hur utrymningsvägar är utformade.

 

Ägare till lokalen är kommanditbolaget Åldermannen. Jag har sökt företaget och lämnat meddelande om att jag vill komma i kontakt med dem men de har inte återkommit.

 

Jag är helt övertygad om att ett stort antal personer inom Kalmar kommun känner till denna lokal och hur den används idag men tydligen har ingen vågat kontrollera vilka tillstånd som finns för lokalen. Det är med andra ord Kalmar kommun som har det yttersta ansvaret för tillsynen av lokalerna oavsett om det gäller Bistro Bar eller en källarmoské på Kvarnholmen.

 

Men som vanligt kammar myndigheterna och socialdemokraterna vissa medhårs medan andra får det betydligt mer besvärligt.

 

En fråga som också måste ställas är om det sker servering av mat och dryck i lokalen. I så fall är det även en fråga Hälsovårdsnämnden men det sannolika är att de är lika ”ovetande” som brandingenjören var.

 

Eller så är alla rädda för att bli kallade främlingsfientliga och rasister om de börjar kontrollera och ställa myndighetskrav på en källarmoské i Kalmar. Därför har alla legat lågt tills det uppmärksammas av någon annan.

Något som jag gör nu, oavsett om det är ramadan eller inte!

 

PS

Hur många tror att Barometern eller Östran kommer lyfta detta ämne? Mina förhoppningar är att i varje fall Östran gör det. Barometern och Anders Blank är mera tveksamt om inte Blank kallar in moderaten Jan-Ingemar Lundström igen för att kommentera det hela ;-)


Kommentarer
Postat av: Gubben o Gumman

Mr Blank har stängt av kommentarsfunktionen på artikeln om Tomas och Bistro Bar, brukar annars gälla rättsfall som Barometerns läsare inte får kommentera
Fast det ser väl inte så bra ut om Tomas får medhåll
Det är faktiskt synd om killen på Bistro Bar, det måste ligga annat bakom detta övergrepp.
Känns som maffiafasoner onekligen.
När det gäller lokalen i sej och framförallt tidigare, så vid fullsatt hade ingen kommit ut ändå
Det gick knappt att gå på toa, så brandsäkerheten känns lite sådär.

När det gäller den andra lokalen borde ju någon tjänsteman sitta med svarte petter eller bolaget som hyr ut

2012-07-24 @ 11:30:44
Postat av: Kalle

Mycket bra Thoralf. Väck myndigheterna ur deras törnrosasömn. Det behövs. Myndigheterna skall inte bara sitta inne på kontoret och vända papper. De skall ut på fältet och göra undersökningar. Svenska lagar i sverige skall gälla även invandrare och inte endast svenskar. Rasistkortet som tvingar våra statliga myndigheter att backa används oftare än vad som kommer fram i media!!!

2012-07-24 @ 11:32:15
Postat av: Kalle

Så här kan det gå när polisen gör sitt jobb och refererar till vittnesuppgifter. Polisen lägger helt enkelt ut ett signalement på den eftersökte som vittnet beskriver.

""”Lystring: Väskryckning vid Statoil Frescati kl 11.10 Man, 20–30 år, svart t-shirt, svarta shorts, svart hår. ’romskt utseende’ enligt vittne”.

Så skrev Viktor Adolphson, ett av två yttre Södermalmsbefäl bakom twitterkontot @YB_Sodermalm på lördagslunchen. Sedan fick han lägga timmar på att parera kritikstormen.""skriver DN. poliserna fick bassning och fick göra en pudel trots att de gjorde sitt jobb med signalementet. Snacka om att sverige är på väg utför i en allt snabbare takt.
Cheferna på polisen drog fram rasistkortet.

Postat av: Ola

Bra Thoralf. Nu väntar jag med spänning på att Jan-Ingemar Lundström (m) skall stjäla även detta från dig och springa till Barometern och får ett foto och lite citat.
Äras den som äras bör.

2012-07-24 @ 12:15:08
Postat av: Hulda

Vad händer om kommunen stoppar de religösa aktiviteterna i källaren? Nu är det ju också Ramadan. Kränkt och "rasist"-debatten kommer då at rasa som en präriebrand.. Bättre att blunda och titta bort....

2012-07-24 @ 12:22:20
Postat av: Kurtan

Bra jobbat Thoralf !

Naturligtvis är det som du säger. De har målat in sig i ett hörn och är livrädda för att bli kallade rasister, främlingsfientliga, islamofober etc.

De använder "minsta motståndets lag" även när detta resulterar i att de i praktiken redan har underkastat sig för islam och blivit "dhimmies" !!!

Skrämmande är bara förnamnet !
MVH


2012-07-24 @ 12:29:26
Postat av: Cap

Bra jobbat Thoralf!

När börjar du din anställning på Uppdrag Granskning? ;-)

2012-07-24 @ 13:20:32
Postat av: Eric

En del av oss minns hur det gick i Göteborg när "diskoteksbranden" uppstod, man hade packat in dubbla antalet personer jämfört med max antal tillåtet. Över 60 döda..
(Hustrun vad med på natten och hjälpte till och såg en del hon inte velat se..)
Det var ju fö först stort hallå från AB m fl och ylande om rasister, som tystnade när det visade sig vara från festen avvisade nybyggare som tänt på..

2012-07-24 @ 13:42:30
Postat av: Robin Shadowes

Jomshof skulle kunnat ta över Agenda och Ekeroth Debatt. Behövs nån lite ettrigare i det senare programmet. :)

2012-07-24 @ 14:28:49
Postat av: Svensson

Skillnad på folk och folk, på religion och religion. Räcker ju att det slår en gnista, när dom så intensivt ber i källarlokalen.

2012-07-24 @ 15:01:34
URL: http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/
Postat av: Henrik

Denna gång tror jag på räddningstjänsten. De kommer med all sannolikhet sätta upp samma regler mm för denna samlingslokal som för alla andra. Sedan återstår det bara att se om det efterlevs, och om de inte gör det vilka åtgärder som vidtags då.
Anledningen till att jag tror räddningstjänsten gör sitt jobb är att de vill absolut ha ryggen fri om något händer. Plus att (inbillar jag mig iaf) är det mer stake i dem än i politikerna.

2012-07-24 @ 15:19:49
Postat av: Hulda

@Henrik.. Instämmer helt! Brandmän ser mycket elände och vet vad som kan hända. Men om politikerna agerar - tveksamt..

2012-07-24 @ 15:32:10
Postat av: HM

Magentan - du frgade mig angående artikeln av Merit Wager och hur den presenterades i tidningen GA.

På web-sidan helagotland presenterade den först av ledarsidesartiklarna vilket betyder huvudledare.

I papperstidningen som jag i dag kollade på ett bibliotek presenterades den som artikel-krönika på ledarsidan under huvudledaren.

2012-07-24 @ 16:15:47
URL: http://ondiklinte.blogspot.se/
Postat av: Lotta

@Thoralf

Du har mejl:-)

2012-07-24 @ 17:55:50
Postat av: Peter

Låt inte media manipulera er att dras med i nån konflikt:
http://vaken.se/modules/smartsection/item.php?itemid=1728

2012-07-24 @ 18:06:56
Postat av: Magentan

@HM --- Tack så hjärtligt för din härliga info om att Wager-artikeln fanns i papperstidningen! Det var ju riktigt bra! Snällt att du kollade! :)

2012-07-24 @ 18:22:39
Postat av: västerbotten

Thoralf den outtröttlige! Fantastiskt bra jobb du gör. Detta skulle ju egentligen skötas av de så kallade" journalisterna".

2012-07-24 @ 20:20:41
Postat av: World Traveller

Pa tal om nat annat. Har Mehdi Ghezali synts till i Orebro annu? Eller ar han fortfarande kvar i Bulgarien? Det har blivit orovackande tyst om "vaar egen" terrorist.

2012-07-24 @ 20:24:09
Postat av: MakingBacon

Islam är inte en religion. Det är ett krig mot den västerländska demokratin och friheten och vapnet är död åt dem som inte böjer sig för denna fascistiska ideologi.

2012-07-24 @ 21:50:53
Postat av: Johan

Bra, Thoralf, att du månar om muslimernas väl och ve. Tänk att du t.o.m. är angelägen om att de inte ska vistas för många åt gången i lokalen i händelse av brand. Och tänk att dina omsorger sträcker sig så långt att du är beredd att koppla in hälsovårdsnämnden, så att besökarna inte ska råka ut för matförgiftning eller dylikt. Nu har du verkligen gjort dig förtjänt av ett nytt epitet: Thoralf Alfsson - muslimernas bäste vän.

2012-07-24 @ 23:38:52
Postat av: Thoralf A

Johan

Tänk om du kunde vissa samma omtanke om dina politiska motståndare!

2012-07-25 @ 00:00:49
Postat av: Johan

Självklart vore det bästa för Sverige om SD försvann ur riksdagen. Det är en given ståndpunkt om man är en sann Sverigevän. Samtidigt strävar jag efter att hålla en hyfsad ton genteomot politiska motståndare, vilket även kommer till uttryck i min senaste kommentar.

Vid närmare eftertanke är det nog andra gången på kort tid, som du månar om muslimer. Du bjöd ju också in dem i samband med en lokal tillställning, som syftade till att vidmakthålla minnet av den gamle skäggige diktatorn kung Gösta, din anfader.

Nu väntar vi bara på att du ska engagera dig i brandskydd och hälsovårdsfrågor som rör s.k. pursvenskar (och som inte har några kopplingar till islam). För det är väl inte bara muslimers välbefnnande du värnar om?

2012-07-25 @ 07:51:45
Postat av: Hacke

Återigen har vi fått belägg för att Thoralf på egen hand gör både journalisternas och lokalpolitikernas jobb - även i semestertider.
Du är grym Thoralf!

2012-07-25 @ 09:03:12
Postat av: Fiona1177

Det är detta som kallas för grävande journalistik! Härligt Thoralf. Vad gäller ovanstående så kommer jag osökt att tänka på diskotekbranden i Göteborg (?) för ett antal år sedan. Vad händer om det börjar brinna här och hur skall politikerna klara sig undan då? Nu är dom ju medvetna om lokalen?

2012-07-25 @ 09:26:17
Postat av: Skånepåg

@ Johan:

Det finns ett understatement i vad Thoralf skriver, och som jag tror att du även förstår, om du tänker efter vilka han egentligen riktar sig mot. Kan bara inte missförstås!

2012-07-25 @ 14:19:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0