MILJONERNA RULLAR PÅ

Socialnämnden i Kalmar har haft det besvärligt den senaste tiden.

 

De ”små” ensamkommande barnen har varit åtalade för våldtäkter och sexuellt ofredande och i flera fall blivit dömda vid Kalmar tingsrätt under det senaste året, något som jag skrivit om på bloggen. Men socialnämnden tycks bara skaka av sig och fortsätta som ingenting hänt.

 

När revisorerna avslöjade det bidragssvindleri som pågått på Invandrarservice så började det synas tecken på att fasaden skulle krackelera men eftersom media gärna skyddar sina kommunpolitiker och inte ställer dessa mot väggen och heller inte vågar ta tag i de tjänstemän som är ansvariga så faller snart det hela i glömska. Skattebetalarna kan ännu en gång känna sig blåsta på 20-30 miljoner kronor som försvunnit i detta bidragssvindleri utan att någon ställs till svars. Bollen ligger just nu hos socialnämnden som skall svara revisorerna senast den 26 augusti.

 

Socialnämnden skall vara medveten om att de inte kan lägga locket på utan egentligen bara har en möjlig väg och det är att göra en total utredning av merparten av de 300 akter som legat under Invandrarservice, för att kartlägga hela svindleriet mot Kalmar kommuns skattebetalare.

 

Ett annat penningvansinne som pågår med skattebetalarnas inbetalade skatter är verksamheten med så kallade ensamkommande barn som slukar enorma belopp varje dag. I Kalmar startade man denna verksamhet redan 2007 och kostnaderna för verksamheten har minst sagt exploderat. Vilken annan verksamhet skulle tillåtas expandera på följande sätt.

 

Källa. Ekonomiansvariga på Kalmar kommun 

 

Denna verksamhet ligger också under socialnämnden och jag funderar på att kräva ut varenda liten post/faktura som rör denna verksamhet som också varit nära kopplad till Invandrarservice. Vilket missbruk har funnits inom denna verksamhet?

 

Det skulle vara väldigt intressant att se vilka kostnader som beviljats inom denna verksamhet som bara inom Kalmar kommun kostat skattebetalarna ca 60 miljoner kronor sedan starten 2007.

 


Kommentarer
Postat av: Kalle

>Thoralf> En liknande gedigen undersökning av Socialnämnderna över hela Sverige vore välkommet. (Kanske) en ögonöppnare för gemene man.>Riksdagens UtredningsTjänst (RUT) kan "säkert" hjälpa SD med en sådan gedigen undersökning.>Bra Thoralf att du drar fram den smutsiga byken till allmän beskådan i Kalmar. Det behövs och behövs ännu mer nu. >>>PS Nu mäste du fixa redigeringsfunktionen på din blogg som numer börjar halta. Det har gått flera veckor nu!!! Är det bloggleverantörens fel, eller vad???

2012-07-08 @ 12:26:37
Postat av: Thoralf A

Kalle

Jag har meddelat Blogg.se att jag lämnar dem om de inte fixar alla buggar under denna vecka.

2012-07-08 @ 12:40:30
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se
Postat av: S-E Karlsson

Alla socialnämnder i sveriges 290 kommuner borde granskas och synas i sömmarna . Högsby kommun har mellan 350och 400 nolltaxerare , vad lever dom på ?
Många har kanske kapital men i så fall borde det framgå . Att ha pengar under kudden syns ju ingen stans .

2012-07-08 @ 12:49:25
Postat av: SM811

Hur länge skall detta vansinne fortgå. Så fort det är tal om invandring finns det hur mycket resurser som helt. David Långs tal i Riksdagen är precis vad det handlar om. http://www.youtube.com/watch?v=FUT7JPNePLA

2012-07-08 @ 13:37:59
Postat av: kalle

för 60 miljoner kan bygga ett bibliotek. eller bedriva bra äldrevård. eller ha en bra skola.

garanterat ger massinvandringsindustrin pengar i fickan till politiker inom 7 klöverns kreatur och deras kompisar som jobbar inom massinvandringsindustrin. enkla välbetalda tjänster utan insyn.
troligen är väl nätverk i "flyktingländerna" med och tjänar miljoner.

massinvandringsindustrin kommer nog 7 klövern vilja bedriva tills de svenskar som betalar skatt har tynat bort.
________________________________________________
livsmedels jättarna borde inte få skicka ut livsmedel i butikerna innan de fått provtagningarna klara.

nu säljer de livsmedel först och när konsumenterna har ätit upp, då får de sina provsvar klara!

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=159&artikel=5184306

http://na.se/nyheter/2.2212/1.1727410-salmonella-stoppar-hamburgare

2012-07-08 @ 14:07:57
Postat av: Lotta

OT/Aftonbladet "glömde" också bort Sverigedemokraterna.

Postat av: S-E Karlsson

Om jag vill låta en invandrare göra något jobb i min fastighet , var kan jag kolla om han /hon är brottsbelastad ? Det säjs ju att asylsökande ofta slänger sina papper ! Det verkar som om en kontroll är omöjlig .

2012-07-08 @ 14:29:13
Postat av: Gubben o Gumman

S-E Karlssson : Du måste kolla så du inte har swimmingpool i din källare ( SOS larm Barometern)

2012-07-08 @ 14:58:18
Postat av: Svensson

Dom ensamkommande flyktingbarna har varit dyra för Kalmar, det ska man komma ihåg sen, när det börjas klagas på dålig ekonomi i Kalmar.

2012-07-08 @ 16:04:16
URL: http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/
Postat av: degen

go for it.. lika roande varje gång att läsa alla undanflykter de kommer med.

2012-07-08 @ 16:35:57
Postat av: Eric

Man VILL inte veta exakta kostnader för många områden.
Skulle de siffrorna sedan komma ut skulle t o m svenskar bli sk-tför-de....
Hur var det med Göteborgspolisen som gissade på att minst en tredjedel av alla assistansersättningar är ren bluff? Dvs minst 10 miljarder!
Hos "oss", min Stad, kan utan några efterräkningar räkna fel på 20-40 miljoner på ett skrytbyggen, underskatta driftskostnader för samma byggnad med årliga multimiljonbelopp och hör och häpna, lägga ut matservicen på ett dagis till prefabricerad mat för att "spara" hela 400tkr totalt under tre år...

2012-07-08 @ 16:48:29
Postat av: S-E Karlsson

G&G nada problema , källarlöst gud vare lov !Mvh S-E .

2012-07-08 @ 17:00:28
Postat av: Lazzaruzz

Hehe...det här kan bara ske i Sverige...bra jobbat Thoralf...fortsätt så...du visar mer och mer varför jag la min röst på dig i riksdagsvalet...du gör ju bättre jobb än vad journalisterna gör som egentligen borde sköta det som du dock får gräva fram men tyvärr är ju de flesta journalisterna av idag inte värda att kallas journalister...

2012-07-08 @ 18:12:32
Postat av: Stefan K

Bra grävt Thoralf. Det är detta vi väljare vill att representanterna i riksdagen vill ta upp på agendan, oavsett vilket parti det handlar om. Maktmissbruk och slöseri med skattepengar hör inte demokratin Sverige till.
Förlåt, skrev jag demokratin Sverige?

Det är lätt att förstå varför övriga partier och journalister samarbetar med att få bort SD. De vill kunna fortsätta censurera, ljuga, dölja och missbruka utan att någon ifrågasätter.

Detta svindleri alldeles för stort och omfattande för att Janne Josefsson och hans team ska låta den bero. Det får inte spela roll att det handlar om nysvenskar och unga sådana.
Här kan ni tipsa UG om Kalmar kommun. Ni som bor där borde göra det. http://blogg.svt.se/kommungranskarna/

2012-07-08 @ 18:25:25
URL: http://petterssons.bloggsida.se
Postat av: Ulfbert

Undrar hur mycket, och till vad, alla pengar går som rinner ur socialförvaltningens kassa i Katrineholm?
Som Göran Dahlström (kommunstyrelsens ordförande) i Katrineholm sa i Aftonbladet:
-Jag anser att sakförhållandena talar sitt eget tydliga språk. Det finns 800 somalier i Katrineholm. 400 väntas till hösten, av vilka 300 är barn. Invandrarna­ utgör ­totalt 14–15 procent av ­befolkningen. Deras andel av försörjnings­stödet är 50 procent.­

Mycket pengar blir det..mycket pengar :-(

2012-07-08 @ 18:36:09
Postat av: Robin Shadowes

Hoppas bloggen hamnar nånstans där det går att använda Disqus istället. :)

2012-07-08 @ 22:02:49
Postat av: SM811

Fortsätter det likadant i år så bli notan c:a 22 miljoner. Av de pengarna skulle t.ex äldrevården få mycket gott för.

2012-07-08 @ 22:39:09
Postat av: Robert

Ni får anlita en egen revisonbyrå för att granska kommunen, då kan ni få ärliga svar iaf.
Kanske finansiera den via en ny insamling. Låt kommuninvånarna frivilligt donera sina egna pengar för att granska den egna kommunen

2012-07-09 @ 07:49:41
Postat av: Kalle

""Eva Hamilton berömde Donners brunns ägare, som beslutat att stänga utebaren denna kväll i protest mot Sverigedemokraterna,""skriver Expressen i ett mingelreportage

Vaddå neutrala på SVT!!??. Nu är Eva Hamilton på SVT avslöjad med kjolen långt upp över öronen för att dölja sin skamfyllda blossande rodnad.

Postat av: Tony

Eva Hamilton berömmer Donners Krog för att dom stängde krogen när SD premiärtalade i Almedalen?
Är den kärringen rent från vettet? Hon är alltså chef på en statlig monopolkanal, som även påstår
att dom är politiskt neutrala?? Alltså i ena ändan skryter hon om att dom är neutrala, och i andra berömmer hon dessa pajsare för att dom agerar diskriminerande mot ett politiskt parti?? Att hon inte också tog tillfället i akt och berömde dom för sin bristande bokföring.
Det är bara att instämma i G&G s krav på att sparka
Eva Hamilton, men där borde nog rensas ut från grunden BLAND KOMMUNISTBYKET!

2012-07-09 @ 13:26:14
Postat av: SM811

Alla som läser på nätet vet för länge sedan att Eva Hamilton är en SD hatare utan dess like.

2012-07-09 @ 13:27:22
Postat av: Inge Sandén

Nu står Eva Hamilton på min lista över starka vänsterkrafter,som vill införa åsiktsförtryck och tvinga svenska folket att älska läran islam.
Just nu 103 st.

Nu väntar jag på hennes avståndstagande,att islamister i Kabul just avrättat i islams namn en kvinna,vars brott skulle ha varit,påstådd otrohet mot sin svartsjuke man.

Filmen går att ses på Avpixlat.
För att Eva Hamilton skall vara trovärdig i sin kamp mot de hemska Sverigedemokraterna,får vi med all säkerhet se denna film i kvällens Rapport.

2012-07-09 @ 14:50:52
Postat av: vmm

Off topic:

Ilmar Reepalu uttalar sig rasistiskt och Aftonbladet ger honom röst. Angående att Malmö ska få hysa nästa års Mello:

"– Om jag har förstått det rätt vill man ha tillbaka Eurovision som det var lite grann i början, inte som nu senast. Det ska kännas folkligt och Europa och jag tror att vi har de förutsättningarna.""Svensk?"


Ilmars kommentar och man anar SVTs önskemål är vida överstående Söders kommentar att det blir lätt obegripligt.

Nästa Mello i Malmö blir väl förmodligen en orgie i somalisk och kurdisk folkdans. Den ska spegla och visa Malmö som en mångkulturell stad (dock ej svensk). Undrar om dom satsar på Somalia eller "Kurdistan"... Jag gissar på Somalia! "Kurdistan" finns ju inte och ligger dessutom för nära Europa. Utanför Europa ska det vara! Somalisk folkdans gissar jag på. Det ska nog spegla vårt moderna multikulturella samhälle. Dom homosexuella som dyrkar ESC kommer att jubla för att SVT är SÅ fördomsfria. Dom diskriminerar minsann inga, utan där kan man ställa en kör från Somalia som sjunger klassiska somaliska folksånger om samkönad kärlek. SÅ frigjorda är man! Minsann!

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article15092689.ab

2012-07-09 @ 17:58:40
Postat av: S-E Karlsson

Oskarshamns Nyheterna verkar älska Anders Breivik ,det är andra veckan som dom har hans foto på webbtidningen , Högsbysidan !

2012-07-09 @ 19:31:26
Postat av: S-E Karlsson

Oskarshamns Nyheterna verkar älska Anders Breivik ,det är andra veckan som dom har hans foto på webbtidningen , Högsbysidan !

2012-07-09 @ 19:31:52
Postat av: Calle

@ S-E Karlsson
Kan det vara för att både tidningen och Breivik har Castro och Guevara som förebilder??

2012-07-09 @ 23:22:01
Postat av: Calle

@ S-E Karlsson
Kan det vara för att både tidningen och Breivik har Castro och Guevara som förebilder??

2012-07-09 @ 23:22:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0