KLIMATLOGIKERNA

Jag började min yrkesverksamma tid på MoDo:s pappersbruket i Silverdalen där jag började på underhållsavdelningen och ganska omgående började jobba med processdatorsystem och programmerbara styrsystem som oftast kallas för plc-system. Något som jag hållit på med hos flera olika arbetsgivare fram till 2010. Min senaste arbetsgivare är ÅF, där jag som konsult framförallt jobbat mot processindustrin och livsmedelsindustrin och deras styrsystem.

 

Med andra ord är det logik som gällt för min del. Ettor och nollor i alla dess former. Det har väl på sätt och vis blivit en yrkesskada efter ca 30 år i yrket men så fort jag ställs inför ett problem börjar jag bryta ner det i biståndsdelar. Allt kan omsättas i ettor och nollor och om du skall lösa ett problem måste du ner på den nivån som krävs för hitta orsaken på ett problem eller lösningen på en uppgift.

 

Varför denna utläggning?

 

Ju mer jag läser om klimatförändringarna och klimatalarmister och klimatskeptiker så förundras jag över hur argumenten framställs. Det är minst sagt ologiskt när klimatalarmisterna debatterar. När de hävdar att solens påverkan är minimal och att koldioxiden har större inverkan på klimatet. Det är ett fullständigt ologiskt resonemang enligt min mening.

 

Dra ner ”rullgardin” så får vi se vad som händer med klimatet!

 

Ju mer jag läser om detta så hamnar jag på den sida som lite felaktigt kallas klimatskeptiker. Det är där logiken finns!

Jag skulle hellre vilja kalla dessa för klimatlogikerna. Vilket jag kommer göra i fortsättningen på bloggen. Något som jag uppmanar alla som läser min blogg att även göra.

Jag har googlat "klimatlogikerna" men det ger ingen träff idag ;-)

 

Jag är övertygad om att klimatförändringarna är mer komplicerade än vad vi idag har kunskap om. Att då dra slutsatsen att det är koldioxidutsläppen som är den stora ”boven” när det gäller klimatförändringarna är helt absurt, då det helt saknas logisk grund för detta historiskt.

 

Solens aktivitet med solfläckar och påverkan genom magnetisk aktivitet från solen har säkerligen en större påverkan än koldioxid.

 

Läs gärna följande artikel från Ny Teknik.

 

Jag återkommer med flera blogginlägg i detta ämne de närmaste dagarna då jag tycker att det är intressant. Mina klimatskeptiska, förlåt klimatlogiska blogginlägg har gett mig en hel rad nya kontakter, intressanta kontakter.

 

PS

 

Mitt blogginlägg om Svenskt Näringsliv har gett väldigt många besökare på bloggen idag utan att Avpixlat uppmärksammat och länkat till blogginlägget. Undrar var dessa besökare kommer ifrån?

 

Avpixlat har idag fått kritik för att man stjäl texter från andra bloggar utan att länka till källan. Om uppgifterna stämmer bör ansvariga på Avpixlat ta sig en allvarlig funderare på vad man sysslar med.


Kommentarer
Postat av: Gubben o Gumman

Ang : Trafiken kanske bloggen har en PR avdelning...

2012-07-18 @ 02:30:40
Postat av: w-son

Thoralf, du skriver att det blivit en yrkesskada att du så fort du ställs inför ett problem börjar bryta ner det i biståndsdelar. Allt kan omsättas i ettor och nollor och om du skall lösa ett problem måste du ner på den nivån som krävs för hitta orsaken på ett problem eller lösningen på en uppgift.
Orsaken till många samhällsproblem av idag och då inte minst inom migrationsområdet är väl att det sitter alltför många nollor i riksdag och regering.
I analogi med klimatlogisk så anser jag man kan tala om oss systemkritiker som systemlogiska och invandringslogiska.
.
Appropå ditt tidigare inägg om Svenskt Näringslivs ambition att hjärntvätta våra barn ännu mer än vad genusmaffian och Expo gör tillsammans med all sköns annat tramsande så sätt detta i relation till en artikel på Newsmill signerad den fd moderate riksdagsledamoten Helena Rivière som skriver att: "Etableringsreformen är ett misslyckande".
.
Nu börjar tydligen även några moderater vakna till liv. Måhända är det en omsvängning under galgen då de börjar inse vart det lutar och vad de ställt till med.
Hur som, läs gärna artikeln, inkl kommentarer, publicerad på Newsmill:
http://www.newsmill.se/artikel/2012/07/17/etableringsreformen-r-ett-misslyckande

2012-07-18 @ 03:31:39
Postat av: Robin Shadowes

Det klimat vi har idag är inte naturligt. Det sovande folket är tyvärr helt okunniga om den vädermanipulation som pågår och som världens regeringar förnekar ens existerar. Precis som med invandring och islamisering så är bara ett fåtal vakna nog att se vad som händer. Vad värre är att dessa fenomen som till synes verkar åtskilda inte alls är det uutan ingår i en långt mycket större konspiration mot jordens befolkningar och annat liv på jorden drabbas naturligtvis också.

Tro mig inte på mitt ord. Börja leta själva. Lägg pusslet själva så skall ni få se att ett mönster framträder allteftersom det fortskrider. Börja googla chemtrails och chemtrails och Sverige, för visst sprutar man sina gifter här också. Den dåliga sommaren vi haft i år är sannolikt ett resultat av chemtrails. Svårt att säga vilket som är värst, själva vädermanipulationen eller alla dom olika gifter som finns i utsläppen.

För det är så att kriget mot mänskligheten sker på många olika nivåer. Både fysiskt, psykologiskt och på andra sätt. Dessa eliter har hittills kommit undan därför att den stora massan inte lyckats koppla ihop punkterna. Dom tror det handlar om vitt skilda fenomen, en del fenomen som dom tror inte är verkliga dessutom, som bara vissa "fantaster" har inbillat sig. Men det är som någon sade för längesedan, att djävulens bästa trick är att övertyga folk om att han inte finns. Är det ren skär galenskap att någon vill oss riktigt illa? Vems galenskap är det i så fall?

2012-07-18 @ 04:13:58
Postat av: Robin Shadowes

Det var iofs skönt att buggen med understrykningar försvann. Nu önskar jag bara att den som klumpar ihop texten trots styckeindelning också försvinner. Tur att det inte var en längre text men kanske lite jobbigt ändå att läsa.

2012-07-18 @ 04:17:03
Postat av: Dizen

Skönt att det finns några personer i landet som börjar vakna upp ock inse att vi har blivit lurade av en klimatlobby som består av vissa politiker & sk. experter på området..
Forsätt med ditt engagemang i olika frågor, jag läser din blogg med glädje..
Du har min röst i nästa val..

2012-07-18 @ 05:00:15
Postat av: Essendon

Det borde vara självklart att om man "snor" en artikel från en annan källa, så skall man ange var man hämtat det! Avpixlat gör detta, i alla fall från tidningar men mera sällan från likasinnade bloggar.
Bloggarna som arbetar för samma mål d.v.s. att bekämpa den politiska korrektheten (PK), kan fungera bättre om man hänvisar oftare till sina egna kollegor.

2012-07-18 @ 06:57:48
Postat av: fund3rsam

I slutet på artikeln i Ny Teknik står det:
Solfläckar påverkar alltså klimatet, så långt kan alla vara överens. Men hur mycket?

– Nu är vi INNE PÅ GRUMLIGA VATTEN, säger Stuart Clark. En del lobbygrupper tar detta som intäkt för att man inte behöver göra något åt utsläppen av växthusgaser.

Känns inte uttrycket "inne på grumliga vatten" igen från något annat politiskt hett område?

Det är så man uttrycker sig för att misstänkliggöra de som har "fel" åsikt när verkligheten skiljer sig från det politiskt korrekta.

2012-07-18 @ 09:55:08
Postat av: Hacke

Håller med om att den i övrigt utmärkta Avpixlat borde vara generösare med såväl hänvisning som adresslista till andra sajter som har samma mål för ögonen. Det tjänar alla på i långa loppet.

2012-07-18 @ 10:25:33
Postat av: Skånepåg

O.T.

Thoralf Alfssons blogg polisanmäld för att han skriver sanningen om konsekvenserna av massinvandringen av somalier.

Postat av: lee

"När de hävdar att solens påverkan är minimal och att koldioxiden har större inverkan på klimatet."

Hur ska man kunna beskatta Solen?Så klart dom vill att påverkan ska komma från något dom kan beskatta!

2012-07-18 @ 10:38:18
Postat av: MakingBacon

Chemtrails är bara bluff det med. Har man en lite kunskap om meteorologi och flyg så inser man snart orimligheten i det.

http://contrailscience.com/how-to-debunk-chemtrails/

2012-07-18 @ 10:50:47
Postat av: joffe

Du säger att klimatalarmisterna debatterar ologiskt. Jag är helt enig med dig efter att lyssnat i några år. Koloxiden har ingen inverkan på jordens klimat.

Tack Thoralf nu har jag ett svenskt ord för min ideologi – klimatlogiker. Ett fyndigt relevant ord för min övertygelse och för mig gäller att hitta en engelsk synonym.

Boende Down Under ingående i asianblocket har vi ju i år haft många naturkatastrofer, jordbävningar, vulkanutbrott, cykloner, tsunamis, flooding, torka, bränder ofta en myckenhet av extremförhållanden samma dag i samma land. Afrika, Europa Amerika har haft sina mer än udda klimatiska överväldigande överaskningar med människospillan. – Infaltilt tror man detta beror på mänsklig pollution! - Give me a break!

Amatöriskt vill jag beskriva det som jordens sedan tusentals år återkommande magnetiska fält- och dito galax förskjutningar där solen med sina fläckar uppenbarligen regelbundet orsakar problemen för oss jordvarelser. Vi TROR oss själva vara upphovet till förändringar i klimatet! - Ack NEJ !

Nu har det gått så långt här i Australien att en minoritetsregering av Labour och Greens från 1.7.12 klubbat igenom en carbontax som första land i världen! Alltså de företag som släpper ut koldioxid i atmosfären får betala dyr skatt. Jag och majoriteten av röstberättigade har inte sanktionerat detta rena falskhetsbeslut. Men ni ser även i Sverige att politiker beslutar ofta emot folkviljan.

Vad som nu händer i en framtid att vi konsumenter drabbas av högre priser av alla konsumentprodukter. El-kosnader blir skyhöga. Ty vinstgivande företag med en ny betungande tax för utsläpp tappar sin natioella priskurva, dessutom internationell konkurrenskraft som leder till arbetskraftsnedskärning eller konkurs. I förlängningen flyttar ev.företagen vidare till Kina eller Indien och startar på ny kula med billigare arbetskraft och utan carbontax. Dessa länder kommer fortsätta skicka ut skit i luften!

I mina ögon är klimatalarmisterna fullständigt blåsta och bör flytta sitt julaftonsfirande och tillhörande begivenheter till före den 21.12.12 för då ska jorden i alla fall drabbas av total förintelse enligt Nostradamus och Mayfolket för deras drygt 5000-åriga almenacka råkar sluta den 21 december. – Och för hundra gubbar vad som händer moder jord beror banne mig inte på att människospillror släppt ut för mycket skit i atmosfären! – Det sköter naturen så bra själv ! - Give me a second break!

2012-07-18 @ 11:44:40
Postat av: joffe

Thoralf!

Du måste fixa detta med din provider att arrangera möjligheteten tillbaka att uppdela en text i lämpliga avsnitt vilket vi säkerligen alla gör i original.

'Ingen människa i världen orkar läsa ett inlägg om det klumpas ihop på det sättet som skett här ovan.

TRAGISKT! I längden förlorar du kommentatorer...

2012-07-18 @ 11:49:00
Postat av: Thoralf A

Joffe

Utformningen på kommentarerna har jag just nu högst på min agenda mot bloggoperatören. Min förhoppning är att det snart skall vara ordnat.

2012-07-18 @ 12:02:48
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Postat av: Ulrika

Robin Shadowes.
Detta med chemtrails är något som verkar pågå i det tysta.Har läst om fenomenet hos Sanna Ehdin och även i tidskriften 2000 talets Vetenskap(rekomenderas starkt).
Jag läser årligen (för att planera min semester)
Maria Thuns tidskrift Såkalendern.
Maria och hennes son förutspår vädret och det bästa sånings förutsättningarna utifrån planeternas konstellationer.
De ser även vilka dagar det är förhöjd risk för jordbävningar.
Då både Japan och Italien drabbades för ett par år sedan stämde de på dagen med hennes observationer.
Nåväl, hennes utsago om sommaren 2012 är att den ska bli kall och regnig .Mycket få och soliga och varma dagar ska det bli .
Tidskriften finns ute i handeln i början av Januari varje år.
Jag har läst den de senaste 20 åren och den är otroligt träffsäker.

2012-07-18 @ 12:36:39
Postat av: Da Capo

“Resonemang kring social felutveckling”
Nils Bejerot berättar här i mitten på 80-talet exakt vilket samhälle vi kommer att få eftersom vi tänker i princip tvärtom och helt fel. Detta feltänk är inne på sitt 40:e år ungefär. -- http://www.radda-sverige.nu/naiva-svenskar/
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Det finns fem filmer med Nils Bejrot. Se dem alla! Inse att loppet är kört! Ingen väg finns tillbaka. Mona Sahlins anmaning till den etniskt svenska befolkningen gäller: "gamla Sverige är dött, integrera er därför i Nya Sverige".
http://video.google.com/videoplay?docid=-6014293977105484317

2012-07-18 @ 19:40:40
URL: http://www.radda-sverige.nu/naiva-svenskar/
Postat av: MakingBacon

The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it s the illusion of knowledge (Stephen Hawkings)

2012-07-18 @ 20:54:19
Postat av: MakingBacon

Missade att det var en ruta för länkar. Lägger in länken om chemtrail bluffen igen.

Postat av: Robin Shadowes

@GöraBacon. Chemtrails är ingen bluff. Det är ett väldokumenterat fenomen. Vet inte om du är en vanlig skeptiker eller en av dessa många professionella debunkare. De senare verkar ju jobba direkt för konspiratörerna i de flesta fall. Vet inte om du har fått ta del av deras motgifter eller är bara en av deras många nyttiga idioter. I de senare fallet lär även du och din familj bli sjuka förr eller senare.

2012-07-19 @ 06:15:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0