PROBLEMJOURNALISTERNA

Inför kyrkovalet 2005 stoppade Barometern och Östran alla mina försök att få insändare eller debattartiklar publicerade. De sista sju veckorna innan valet var det tvärstopp. Därför insåg jag redan då att det skulle bli samma visa inför valet 2006 och då beslutade jag mig för att satsa på nätet med en hemsida och en blogg. Mina föraningar besannades också under valrörelsen 2006.

 

Nu har jag läst den nya boken Problempartiet och alla mina fördomar om journalister besannas med råge.

 

För journalisterna och redaktionerna är inte sanningen det viktigaste utan det politiskt korrekta!

 

Det är en skrämmande läsning över hur politiskt korrupta dessa människor är och detta gäller även idag då samma personer fortfarande styr mediesverige. Det har funnits några journalister som jag ändå haft ett visst förtroende för men efter att jag sett citat från dem förstår jag att det ligger en falskhet bakom den putsade fasaden.

 

Frågan är om alla dessa journalister som intervjuats av Björn Häger insett att det skulle komma att citeras och publiceras i en bok. Lena Sundströms SD-hat är så uppenbart att hon för all framtid borde vara diskvalificerad att arbeta med material och inslag rörande Sverigedemokraterna. Men den insikten finns säkerligen inte på TV4.

 

Det är så skrämmande att läsa att all rapportering om SD i valen 2006 och 2010 utgår ifrån om det kommer att gynna SD. Oavsett om det handlar om artiklar, insändare, debattartiklar, politiska utspel, torgmöten, demonstrationer eller våld mot sverigedemokrater eller skadegörelse av sverigedemokraters egendom. Alltid görs det överväganden på redaktionerna om det kan gynna SD vid en publicering.

 

Tänk så många gånger jag diskuterat detta med lokala journalister eller ansvariga utgivare och varje gång har det förnekat detta. Nu finns det svart på vitt och från ett stort antal ledande journalister och tidningsredaktioner.  Om de nu har något förstånd borde de skämmas men tyvärr så är det nog bara någon enstaka som har den förmågan.

 

I boken finns mängder av citat från journalister, från tidningar, radio och TV. Det ena är inte värre än det andra men det är det stora antalet och samstämmigheten  som förskräcker.

 

Jag gissar att många aldrig kommer att hitta boken eller läsa den så därför tänkte jag citera några mycket avslöjande uttalanden.

 

”SD levererar ofta förenklade lösningar på komplicerade problem och söker gärna etniska svar på olika frågor. Låt dem inte göra det utan vidare. Skriv aldrig om SD:s pressmeddelande, motioner eller andra utspel utan kritiska frågor. Ifrågasätt siffror, fakta och påståenden. Ta reda på vad som gäller innan intervjun. Läs på! Quick response och Expo hjälper gärna till….”

Förslag på riktlinjer Helsingborgs Dagblad.

 

”Fortfarande är det ju så att redaktionerna håller tillbaka publiceringar om Sverigedemokraterna. Det är väldigt svårt varje gång man skall skriva om dem. Varje text läses av tio personer, istället för en person, innan den går i tryck.”

Tobias Brandel, reporter på Svenska Dagbladet.

 

”Vissa förklaringar till varför människorna på Bårstaberget i Södertälje röstat på Sverigedemokraterna klipptes bort helt, eftersom de ansågs för grova och rasistiska.”

Staffan Sillén, SR Ekot

 

Nedanstående citat är ett av de mest skrämmande i hela boken enligt min uppfattning. Läs det några gånger och fundera över konsekvenserna!

 

”De har ju en del påståenden om invandrargrupper, brottslighet, i Malmö framförallt, där de går ut med påståenden som vi vet är sanna. Vi kan kontrollera dem, vi känner till dem, men vi publicerar dem inte ändå utan vidare därför att vi vet att det ställer till sådan helvetes skada för samhällsutvecklingen. ”

Jan A Johansson, chefredaktör Skånska Dagbladet

 

Har man överhuvudtaget funderat om vad som ställer till med mest skada för samhällsutvecklingen på Skånska Dagbladet. Att skriva om brottsligheten ställer uppenbarligen till mer skada än brottsligheten i sig självt. Det är beklämmande och borde utan tvekan rendera sparken från tidningen!

 

”Facket uteslöt sverigedemokrater, på löpande band faktiskt. Det är inte alls vanligt längre, nu är det bara Transport som gör det tror jag, då var det liksom Kommunal och alla möjliga. Då vet jag att snacket var, och jag var med i snacket, att vi kanske inte ska skriva om det här så tätt före valet för det kan ge dem onödig draghjälp.”

Niclas Orrenius, Sydsvenskan.

 

”Jag tror att många skulle tycka att det var skönt om de gjorde ett dåligt valresultat och hamnade på två procent, då slapp man ha med dem att göra.”

Pontus Mattsson, SR Ekot

 

Det var ett litet smakprov på ett antal citat men det finns som sagt betydligt fler. Som säkert alla inser är det inte sanningen som är viktigast för de ledande journalisterna och medieföretagen i vårt land, utan den politiskt korrekta agendan, som i och med denna bok fått ett nytt ansikte. Jag kommer med stor sannolikhet använda mig av flera citat i kommande blogginlägg, när det passar.

 

Tack Björn Häger för en mycket upplysande bok som säkert kommer citeras i många år. Om jag hade fått välja titel på boken skulle jag utan tvekan valt Problemjournalisterna.

 

Läs mer på Björn Hägers blogg, där hittar du också en mängd artiklar och alla gillar uppenbarligen inte boken. Vem gillar att bli avslöjad!  Björn Häger lär få det tufft i framtiden efter detta "avslöjande".


Kommentarer
Postat av: Calle

Finns boken ute i handeln?

2012-07-05 @ 23:23:49
Postat av: Anonym

Länk

Postat av: OT

Uggla är något särdeles! Magnus Uggla - Moder Svea: http://www.youtube.com/watch?v=RX3IxqV9DUY

Skulle tro att en av mina förfäder skulle säga exakt det samma då han varit skuldra mot skuldra med en Uggla i forntida bataljer.

"För Sverige i tiden"

2012-07-06 @ 00:09:09
Postat av: Henrik

http://www.bokus.com/bok/9789197889476/problempartiet-medierna-villradighet-kring-sd-valet-2010/

För de som vill köpa

2012-07-06 @ 00:38:19
Postat av: Hulda

Sden största orsaken till att väljarstödet för SD inte är långt över 10% är utan tvekan Sveriges samlade journalistkår.
Det är väl så att en journalist bara ska skildra det som händer utan att aktivt påverka ett skeende, eller..?
Lilla Saltsjöbadsavtalet är utan tvekan verklighet....

2012-07-06 @ 00:43:07
Postat av: Essendon

Någon form av överenskommelse finns det uppenbarligen bland media, som många förstått. Lilla Saltsjöbadsavtalet, av Wikipedia kallat konspirationsteori kanske existerar men under annat namn?

Postat av: Anonym

Lilla Saltsjöbadsavtalet/vår tids nazism=PK.

2012-07-06 @ 03:02:26
Postat av: Anonym

Politisk korrekthet=Lögn för folket.

2012-07-06 @ 03:10:01
Postat av: Essendon

Av rubriken PROBLEMJOURNALISTERNA, torde detta vara en landets värsta mediaskandaler!
Om författaren har fel så borde journalisterna gått ut och dementerat, vilket jag inte sett eller hört något av.
Problemet är att gruppen som vi tog för givet, håller sig till sanningen inte gör detta utan ljuger oss i stället rakt ansiktet!
En ren och skär f.d. Öststatsmentalitet som nu praktiseras.
Metoden som kallas Politisk Korrekthet (PK) styr idag hela Svenska samhället rakt ner i kloaken.
SD är det ända parti i den Svenska Riksdagen som vill undvika katastrofen men detta parti motarbetas å det grövsta!
Dags för folk att vakna upp nu, innan det är försent!

Se URL nedan:

Postat av: Lotta

OT/Idag varnar Östran i papperstidningen för de fegaste kräk som går på vår jord, åldringsrånarna som till största delen tillhör gruppen årsjubilarer. En 78-årig gammal dam är det senaste offret. Signalement står: 18-23 år gammal. Bar röd tröja med huva. Talade svenska med brytning och hade mörkt hår. Varna era åldriga släktingar för dessa individer. Skall bli spännande att se om Barometern vågar skriva om det.

2012-07-06 @ 06:43:34
Postat av: Stefan A

Ett bevis på att en demokrati inte nödvändigtvis behöver vara demokratisk, frågan är hur man ska hantera det här, är någonting helt nytt utanför det gamla östblocket, lagstiftning kan bli svårt, men en skärpning behövs så det som skrivs verkligen är sanning och inte rena lögner. Tror media drabbats av hybris och storhetsvansinne, de har fått många politiker att dansa efter deras pipa, de har kunnat avsätta ministrar mf. för struntsaker, och nu försöker de uppfostra hela Svenska folket men där tar det förhoppningsvis stopp och slår tillbaka så dessa personer försvinner för gott från att ha något med media att göra.

2012-07-06 @ 08:16:59
Postat av: AWSvensson

Satt just nyvaken och såg en panel diskutera Almedalen med bistånd av allas vår Marianne Rundström. Frun,min alltså, kunde konstatera att man inte med ett ord nämnde Sd. Beröringsskräcken är total,man kan inte hantera hur man ska balansera mellan att göra reklam eller förtala SD därför väljer man att tiga. Att då slå på datorn och ämnet behandlas var slående. Sverigedemokraternas sympatisörer har ju vunnit slaget om sociala medier,anledningen finner man i Thoralfs förklaring till att starta bloggen, vilket möjliggjorde att vi som undrade om man var ensam om att se idiotin i samhället fick ett utrymme .

2012-07-06 @ 08:24:06
Postat av: Stefan

Tidningarna är ju privatägda och har en politisk agenda som de driver och har inga krav på sig att vara opartiska, inte ens om de uppbär pressstöd. Problemet är väl att folk i allmänhet inte tänker på detta utan tar vad som skrivs som objektivt och sant. Public service däremot, SR/SVT, ska vara opartiska. Jag tror även TV4 har det kravet i sitt sändningstillstånd. Tyvärr har även radio och TV problem med opartiskheten. Jag försvarar inte tidningsjournalisternas agerande men man ska vara klar över att tidningarna avspeglar sina ägares politiska åsikter eller deras rädsla att inte framstå som politiskt korrekta.

2012-07-06 @ 08:46:42
Postat av: Anonym

"på Twitter, Facebook och kommentarsfält där förtroendevalda stöder Anders Behring Breivik, önskar att ministrar ska dödas eller hävdar att nazismen är kärlekens ideologi."

"som skriver elakheter i tidningarnas kommentarsfält och som skickar döds- och våldtäktshot till dem vars åsikter de inte uppskattar."

Ja det där är citat ur en ledarsidesartikel på Gotlands Tidningar och Annika Hamrud idag. Jag vet inte men där tycker jag man når nya rekornivåer i osaklighet och hatspridande.

Man blir fanimig ledsen.

Dessutom hoppas jag J Åkesson tar lärdom av sitt kortsynta avståndstagande han gjorde gentemot partivännen i Högsby. Han inte bara drog undan fötterna på en partivän utan sanktionerade ett osant och förvrängt påstående som pariets medlemmar framöver kommer ställas till svars för.

http://www.helagotland.se/ledare/artikel.aspx?articleid=7796326

2012-07-06 @ 08:56:40
URL: http://ondiklinte.blogspot.se/
Postat av: carl

SD kan lugnt luta sig tillbaka och låta medier och politikerklass sköta deras valrörelse.


För varje dumhet och förnekande från mediaklassen så trillar det in ytterligare några röster på SD.


2012-07-06 @ 09:20:27
Postat av: Eric

Det första steget är redan taget. Sd-s invandringpolitik är redan i hamn hos majoriteten av svenska folket.
När jag slår mig i slang med okända har de vanligen åsikter i ämnet som ligger mycket nära sd - "men det får vi naturligtvis inte tala om" brukar det heta.
Steg två är att få fler ta steget att ge sin röst till partiet. Betydligt svårare uppgift och så länge det finns puckon bland sympatisörerna som inte ens kan uttrycka sig vettigt och på vårdat språk kommer det att förbli svårt.
Media äääälskar dessa fåntrattar och deras inlägg!

2012-07-06 @ 09:27:21
Postat av: Hacke

Björn Häger sätter fokus på en media som bevisligen är satt ur funktion. Hade någon misskött sig på ett lika flagrant sätt inom vilket yrke som helst hade det blivit sparken direkt.
Detta borde vara en larmklocka om något men ist-ället blir det väl som vanligt - största möjliga tystnad inom denna genomruttna kår.

2012-07-06 @ 09:49:52
Postat av: Tony

I den senaste opinions undersökningen sjunker
kommunisterna med 2,5 procent, men detta förbigås
helt utan kommentarer av det " oberoende" SVT.
Tänk er själva om det istället varit SD, vilka
rubriker och analyser som hade upptagit varje
nyhetsinslag.
För övrigt ligger både C,och, KD under Riksdagsspärren, och förhoppningsvis lär väl VP vara nästa lindansare som välförtjänt blir belönad
för sitt landsförräderi!

2012-07-06 @ 09:52:18
Postat av: Argus

Journalisterna är så politiskt korrekta, att de hellre sviker sitt journalistiska uppdrag än att redovisa fakta. Exempelvis anser man inom näringslivet, att ett jobbskatteavdrag vore bästa
lösningen för ökad sysselsättning. Hur behandlas då Sverigedemokraternas förslag av journalisterna
Massinvandringens konsekvenser på det svenska samhället har de helt beröringsskäck för.
Det finns hur många exempel som helst hur man medvetet undanhåller fakta för svenska folket utöver de som Thoralf ovan citerat i sitt inlägg ovan. SD har en stor mission framför sig.

2012-07-06 @ 10:07:43
Postat av: Argus

Journalisterna är så politiskt korrekta, att de hellre sviker sitt journalistiska uppdrag än att redovisa fakta. Exempelvis anser man inom näringslivet, att ett jobbskatteavdrag vore bästa
lösningen för ökad sysselsättning. Hur behandlas då Sverigedemokraternas förslag av journalisterna
Massinvandringens konsekvenser på det svenska samhället har de helt beröringsskäck för.
Det finns hur många exempel som helst hur man medvetet undanhåller fakta för svenska folket utöver de som Thoralf ovan citerat i sitt inlägg ovan. SD har en stor mission framför sig.

2012-07-06 @ 10:07:46
Postat av: S-E Karlsson

Ja mormor Rundström är inte snäll mot oss SD:are !

2012-07-06 @ 10:15:55
Postat av: adfafaf

Det som förvånar är inte att det går till så här, utan att journalister och redaktörer ger citat, som bekräftar detta.

2012-07-06 @ 10:17:11
Postat av: Observer

Så är det alltså bekräftat.Svenska medier mörklägger och undanhåller.Befolkningen får bilder av händelser och en verklighet som korrigerats och regisserats av "rättroende journalister".Undanhåll,förvräng och förvanska så mycket som möjligt i en del frågor tycks vara dessa mediamänniskors ledord.Det är samma människor som förhäver sig över styrda medier i andra länder.Vi kan väl konstatera att någon störra skillnad mellan journlist- respektive regimstyrda medier verkar det inte finnas.Det är samma andas barn.I ett historielöst Sverige går det tyvärr att tillämpa en friserad verklighet som starkt påminner om den som invånarna i gamla DDR delgavs.Skillnaden är att nu avslöjas falsarierna allaredan innan trycksvärtan hunnit torka tack varje nätet.Det Häger beskriver är allvarligt.Han skildrar en demokratisk kris faktiskt.Kommer vi att få någon offentlig debatt om detta?Knappast.Det kommer bröderna och systrarna i media vilkas agenda Häger avslöjar att se till.

2012-07-06 @ 10:49:12
Postat av: lee

”SD levererar ofta förenklade lösningar på komplicerade problem och söker gärna etniska svar på olika frågor. Låt dem inte göra det utan vidare. Skriv aldrig om SD:s pressmeddelande, motioner eller andra utspel utan kritiska frågor. Ifrågasätt siffror, fakta och påståenden. Ta reda på vad som gäller innan intervjun. Läs på! Quick response och Expo hjälper gärna till….”
Förslag på riktlinjer Helsingborgs Dagblad.

Typiskt DDR tidningen HD ..Kultur Sören är en Hamas älskare ..

2012-07-06 @ 12:15:20
Postat av: S-E Karlsson

"Eric " , vem är det du kallar "pucko " ? Lyd dit eget råd och vårda språket !

2012-07-06 @ 13:39:09
Postat av: TempelSpringare

Samtliga dessa journalister som fins listade i boken har naturligvis gjort sig skyldiga till landsförräderi genom att missinformera folk om faror. Detta borde rimligtvis föranleda en väldigt hårt straff. Om inte staten tänker uttdela detta straff så är det upp till folket att göra det.

2012-07-06 @ 14:47:44
Postat av: Svensson

Sprider man sanningen, då ses man som ett problem i Sverige, så sjukt har det blivit i landet.

2012-07-06 @ 15:47:45
URL: http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/
Postat av: Lotta

Är det inte Sveriges Television som brukar köra ett inslag där man hånar rysk statstelevision vilket avslutas med att skryta om att Svt minsann är fri och obunden. Vilket skämt.

2012-07-06 @ 16:21:27
Postat av: Tony

Ja det är helt absurt att en journalist kläcker
ur sig att det behöver inte vara journalistens uppgift att berätta sanningen för läsaren? Undrar
då om ett sådan herre hade accepterat om en läkare
hade sagt att det behöver inte vara en läkares första uppgift att rädda liv?
Har man så helt missuppfattat sin yrkesroll borde
en sådan journalist byta yrke, och kanske bli
handläggare på migrationsverket!
Ett sådant uttalande av en journalist borde vara
skäl nog för en prenumerant, att säga upp bekantskapen med en sådan tidning!

2012-07-06 @ 16:38:18
Postat av: Ludvig

Ja då finns det i en bok det man misstänkt länge. Helt förljugen media.

2012-07-06 @ 17:01:22
Postat av: Info

Ni har väl skrivit på Victoria Wärmlers namninsamling: "14 juli demonstrerar vi mot att Grums kommun tvångsflyttar skötsamma familjer från bostäder som de har bott i uppemot 40 år, för att istället placera ensamkommande flyktingar där."

Postat av: SM811

Nu har nödbromsen slagit till på PK och vill inte skriva att de medvetet skriver lögner/undanhåller sanning. Väntar på den dagen när hela PK bubblan spricker. Hoppa att de får samma behandling som många svenskar har fått på grund av deras svek.

2012-07-06 @ 17:55:13
Postat av: Gute

Angående att företag protesterar emot SD!

Det verkar inte gå så bra för dem efteråt!

Brandos gjorde osmakliga utspel gentemot oliktänkande vid valet 2010 och ägarnas företag störtdök efter det, nu hoppas vi att ägarna till Donners Brunn får uppleva demokratins krafter!

Det finns en person på FB - Sall2001 - som plockar fram alla lik i garderoben, om ingen försöker dementera så är det väl sant!?

https://www.flashback.org/t1906801p3

2012-07-06 @ 18:09:38
Postat av: Lotta

@Info

Tack för länken. Har så klart skrivit under. Kopierade länken i mitt inlägg för att fler skall bli medvetna om den. Skriv alltså på protestmistan mot svenskar som blir utslängda ur sina hem till förmån för "ensamkommande flyktingbarn".

Postat av: Robin Shadowes

Nu förstår vi alldeles utmärkt varför det dröjde en hel vecka innan dessa fulmedier rapporterade om barnen som blev sexuellt ofredade på ett badhus för 1½ år sedan. Samt även varför det tog nästan lika lång tid att rapportera om gruppvåldtäkten i Marriannelund för ett drygt halvår sedan. Kanske hade även Elin Krantz och många andra, både män och kvinnor levat idag om media hade gett korrekt information istället. Korrekt och inte politiskt korrekt sådan. Jag tycker inte bara att man borde sparka dem, de borde få stå till svars för sina handlanden. Nu är jag inte jurist så jag vet inte hur det skulle kunna genomföras. Men nog fasiken borde många av dessa "rövskallar" åtalas för sina svek mot folket.

2012-07-06 @ 23:03:00
Postat av: SM811

OT: Aktion mot svenskavhysning i Grums
http://namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=6698

2012-07-06 @ 23:07:20
Postat av: Rolf

Kolla in startsidan på TV4.se
Där finns partiledartalen från Almedalen, en partiledare saknas,gissa vilken?

2012-07-07 @ 04:02:29
Postat av: Thoralf A

Rolf

Tack för tipset!

Har fixat ett kort blogginlägg.

2012-07-07 @ 09:33:10
Postat av: Ceasar Andersson

Finns seminariet från Almedalen att beskåda??

...den samlade journalistskaran kommer ju givetvis att får rannsakas efter sitt svek mot sitt uppdrag och sitt folk, därav mkt bra att sprida.

2012-07-07 @ 10:47:33
URL: http://affes.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0