ÄVEN OM SANNINGEN SVIDER ……….

När jag nu ännu en gång blev polisanmäld av någon politiskt korrekt individ kom jag att tänka på en ledare som skrevs i Motala & Vadstena Tidning efter att jag dömts för förtal av en aktiv kommunist i Skåne. Jag har inte tidigare länkat till ledaren som till vissa delar är ganska bra då den ifrågasätter domen vid Malmö Tingsrätt. Men för att skribenten inte skall förknippas med SD har han kryddat med lite annat också men det förlåter jag honom/henne för.

 

"Det kanske mest intressanta i sammanhanget är ändå att det är enligt domstolen är irrelevant om det som Alfsson skrev är sant eller inte. Det är inget nytt inom svenskt rättsväsende, men likväl värt att fundera kring.
”Det saknar betydelse för uppsåtet om uppgiften är riktig” skriver Malmö tingsrätt, som också säger att ”frågan om sanningshalten i uppgifterna prövas endast om det varit försvarligt att sprida dem”. Är det på detta sätt vi vill ha det, rent juridiskt? Vad är viktigast i sammanhanget, individens roll eller sanningen?"

 

Med tanke på dagens polisanmälan tänkte jag att fler kanske kan få ta del av ledaren med rubriken ”Vem får egentligen leken tåla?” Idag tänker jag framförallt på den sista meningen i ledaren som lyder.

 

”Även om sanningen svider, så ska den i grundläget få gå främst i ledet.”

 


 

Egentligen hade jag tänkt fortsätta att skriva om klimatlogikerna idag men polisanmälan kom emellan.

En av de som kontaktat mig på senaste tiden är Sture Åström. Han har nyligen haft en debattartikel införd i Piteåtidning. Här kommer några delar från artikeln.

 

”Den generation som växer upp nu kommer att uppleva en värld där "den accelererande globala uppvärmningen" avslöjas som seklets största bluff. Det är faktiskt så att de senaste 13 åren har ingen uppvärmning skett. Den accelererar inte. Den har stannat. Data hittar man genom att googla på "not risen 13 years". Den hypotes om koldioxidens värmande effekt, som FN:s klimatpanel IPCC drivit under mer än 20 år, men ändå inte lyckats bevisa, är i grunden falsk.

 

Koldioxid är en växthusgas, vars effekt ger ett litet bidrag till att vi har ett behagligt klimat. Det allra största bidraget ger emellertid vattenångan, särskilt i form av moln. Man behöver bara minnas när solen gick i moln på badstranden och jämföra en stjärnklar natt med en mulen, för att bli övertygad om det.

 

Koldioxidens fysikaliska egenskaper är kända sedan hundra år. Den reagerar bara inom ett par smala spektralband av värmestrålningen. Där finns en begränsad mängd energi. Redan vid en halt av 100 ppm i atmosfären har gasen absorberat 90 procent av den energi som finns där. Vid dagens 400 ppm gör en ytterligare ökad halt ingen mätbar skillnad.

 

Man behöver bara lite sunt förnuft för att förstå hur obefogad paniken är. Jordens temperatur har stigit hela tiden sedan den "Lilla istiden" på 1600-talet, då Karl X tågade över Bälten och erövrade Skåne och Halland. Under de första 200 åren därefter brände människan inget kol att tala om. Temperaturen steg ändå. Det var alltså inte koldioxiden som drev uppvärmningen. Det gjorde solen.

 

Nu finns direkta mätningar, som visar hur solen påverkar vår temperatur. Den får ibland utbrott, som slungar ut stora mängder materia och därmed stärker sitt magnetiska fält runt jorden. Då styrs den kosmiska strålningens laddade partiklar förbi jorden i ökad utsträckning. Den kosmiska strålningens intensitet på jorden minskar plötsligt. Det blir färre kollisioner mellan de kosmiska partiklarna och luftens molekyler. Enligt en teori av dansken Henrik Svensmark skapar dessa kollisioner kondensationskärnor, som vattenångan behöver för att bilda moln. Med färre kosmiska partiklar får vi färre moln och det blir varmare.

 

Solen får sådana utbrott då och då. Nu har en grupp forskare sammanställt data från många sådana tillfällen, då den kosmiska strålningens nivå plötsligt minskat. Ett par dagar senare har temperaturen på 184 mätstationer på norra halvklotet stigit en halv grad. Rapporten därom finner man på: "forbush plus cosmic plus serb". Detta innebär en övertygande bekräftelse på Svensmarks teori. Det är alltså direkta mätningar utan sådana verklighetsfrämmande datorsimuleringar som IPCC byggt sina skräckscenarier på.

 

Jag kan tillägga en världshistorisk sensation: För första gången på 350 år har solen inte haft några solfläckar alls på en hel månad. Sådana sensationer uppfattar inte TT. Nuvarande solfläckscykel är längre och svagare än normalt, vilket även gällde på 1600-talet.

 

Detta gör det mycket sannolikt att vi nu får ett par kalla decennier. Vi står ingalunda på randen till någon värmekatastrof. Möjligen på randen tíll en "Liten istid". Det kan inga politiker göra något åt. Det bestämmer solen.”

 

Den som lever får se men jag har mina tvivel på att koldioxiden är den stora boven. Det kan mycket väl vara seklets största "vetenskapsbluff" men historien är ju helt full av dessa så det är väl ingen sensation.

 

Jag gissar att Stebbings allmänna lag om offentliga projekt även kan gälla IPCC ;-)

 


Kommentarer
Postat av: OT

Vill verkligen mupparna verkligen svälta ihjäl 3:e världen eller är de bara okunniga och naiva?

"CO2-Pollutant or Miracle Gas?": http://www.youtube.com/watch?v=0J7LAhSTgxU

2012-07-19 @ 02:22:23
Postat av: OT

"Reinfeldt är du ledsen varför ler du ej
vill du att redaktionen ska måla någonting åt dig
många vackra färger har redaktionen ännu kvar
gråt ej lilla Reinfeldt allt ska bli så bra...." Jag ska måla hela världen lilla mamma - Anita Hegerland: http://www.youtube.com/watch?v=1rS70d5RLpM

2012-07-19 @ 03:00:50
Postat av: OT

En sång för våra ungdommar - "Tennessee Ernie Ford Sings 16 Tons": http://www.youtube.com/watch?v=Joo90ZWrUkU

2012-07-19 @ 04:03:01
Postat av: Anonym

Dispatch International – en ny tidning på scenen

Det vi brukar kalla ”mainstream-medierna” har försämrats så till den grad att de nu utgör ett hot mot liv, frihet och strävan efter lycka.

Meningen med den tredje statsmakten var att den skulle vara det vakande ögat över de två andra – riksdagen och regeringen – men har nu i själva verket kommit att bli en del av den styrande eliten. Så förblindad är den tredje statsmakten (som i den anglosaxiska världen benämns fjärde statsmakten) att den inte längre ser det som sin plikt att kritisera och avslöja lögner och brott i den styrande eliten - eftersom detta samtidigt skulle avslöja dem själva.

Stora lager av verkligheten sopas under mattan eftersom mainstream-medierna ogillar det som inte passar in i deras kollektiva föreställningar och står i motsättning till de mångkulturella, kulturrelativistiska, gröna och anti-judisk-kristna ideologier som de vill påtvinga allmänheten.

Detta kan inte få fortgå. Nu, i det tjugoförsta århundradet, är det dags att starta en riktig tidning.

Det är chefredaktörerna Ingrid Carlqvist, tidigare nyhetschef på Kvällsposten och Punkt SE i Malmö och Lars Hedegaard – tidigare chefredaktör på dagstidningen Information i Köpenhamn som lanserar Dispatch.
http://dispatch-international.com/sv

http://www.swedenconfidential.info/2012/07/19/dispatch-international-en-ny-tidning-pa-scenen/


2012-07-19 @ 05:16:42
Postat av: Skånepåg

@ Anonym. Tack för info. Jag önskar verkligen de personer som startat detta projekt all framgång och allt tänkbart stöd i kampen för det fria ordet.

2012-07-19 @ 06:09:26
URL: http://dispatch-international.com/sv
Postat av: Lars Rosén SD Kalmar

Var missväxtåren 1867-1869 p g a växthusefffekten??.

2012-07-19 @ 09:52:35
Postat av: S-E Karlsson

I Högsby samhälle kan 339 hushåll skatta sej lyckliga som fått en utmärkt tidning : SD .kuriren att ha som kvällslektyr ! Hoppas den studeras från första till sista sidan , noga . Utdelad idag .

2012-07-19 @ 13:52:08
Postat av: PMS

Utbredd okunnighet om klimatet
19 juli 2012 kl 15:15 | Permalänk

De svenska utsläppen av koldioxid är inte mer än cirka 0,15 procent av de globala, vilket med stor säkerhet assimileras i våra skogsmarker. Det skriver Lennart Bengtsson, professor i meteorologi, på debattplats i UNT.

Men detta känner de flesta inte till, enligt en undersökning Bengtsson redogör för. Hela 76 procent tror dessutom att Sveriges koldioxidutsläpp har ökat sedan 1980, när det i själva verket har minskat kraftigt! Det är något anmärkningsvärt, att det finns ett så stort och utbrett intresse (och oro) för en fråga, men så lite korrekt kunskap om den samma.

Det gynnar ingen. Utom möjligtvis Miljöpartiet.
http://blog.svd.se/ledarbloggen/2012/07/19/okunnigt-om-klimatet/

2012-07-19 @ 19:31:56
Postat av: Tony

Alla minns säkert vilket gny det var när bensinen innehöll bly, när sen blyet fösvann från bensinen fick man hitta på andra argument, för att anslag
till forskningen inte skulle minska Det är nämligen många som lever gott på forskningsanslag. Det är också ett utmärkt verktyg för politiker att höja skatter genom att ständigt o jämt komma med
så k. larmrapporter om miljön. Här passar koldioxiden in i deras manipulerande mot folket.
Dock, om vi helt slutar att köra bil, eller helt låter bli att värma upp våra bostäder, så kommer man inte att bli av med koldioxid utsläppen!

2012-07-19 @ 20:17:48
Postat av: MetalHeadViking

Det vore roligt om SD kunde ta kontakt med Stockholminitiative. Kanske bjuda dom för att hålla tal/föreläsning inför SD:are.

2012-07-19 @ 22:02:22
URL: http://detopaverkadesinnet.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0