ALMEDALEN ETT SPEKTAKEL

Sketlukta i Almedalen.                                 Foto Thoralf Alfsson

 

Fredrik Reinfeldt möttes idag med ett lass skit från Gotlands upproret. De protesterar mot de höga färjepriserna och det blev inte bättre av att infrastrukturministern föreslog att färjorna ska sänka farten rejält för att spara bränsle. Klimatalarmisterna har uppenbarligen ministern i sitt grepp.

 

På Donners Brunn trängs eliten. Det är minst sagt patetiskt och se dem packade som sillar stå och trängas på den minimala ytan. Det gäller att hålla in magen om man skall komma åt att svinga en bägare.

 

Patetisk trängsel                                            Foto Thoralf Alfsson

 

Mona Sahlin besökte även hon Donners Brunn men höll sig till restaurangdelen. Undrar vilket kort hon använde sig av för att betala notan. Undrar om ”vi” fick nöjet att vara med och betala till ”fifflarna” som driver Donners Brunn. De verkar vara kreativa ägare som ägnar sig åt kreativ bokföring om man skall tro vad som framkommer enligt följande granskning.

 

Återigen gäller att man skall inte kasta sten när man sitter i glashus med tanke på att de stängde när det var Sverigedemokraternas dag i Visby. Men Mona Sahlin gillar ju olika, så då är olika behandling helt ok.

 

Vilket kontokort idag?                                 Foto Thoralf Alfsson

 

Det råder ingen tvekan om att en stor majoritet av de som deltar på Almedalsveckan är välbärgade personer med bra jobb och lön men ändå flockas de som flugor runt en sockerbit, när det bjuds på gratis mat och rosévin av något företag eller organisation. De kan köa hur länge som helst för att komma in, tyckte jag såg bland annat Alexandra Pascalidou i kön. Jag är förvisso smålänning men så snål är jag inte utan att jag köpa min egen mat och dryck. En del är ju så försiktiga med mutor men i Almedalen gäller uppenbarligen inte detta.

 

Lång kö när Företagarna bjuder på mat o dryck.     Foto Thoralf Alfsson

 

Apropå Fredrik Reinfeldts tal idag så är jag inte det minsta imponerad. Han räknade upp alla ställen han besökt under året. Hemtjänsten i Kristinehamn, polisen i Malmö, busschaufförer i Uddevalla, tullpersonal i Trelleborg o.s.v. men ändå har han och moderaterna inte lyckats dra rätt slutsatser. Jag hoppas att de nya moderaterna fortsätter på de enfaldigas väg. Varje dag de vandrar "golgata fram" kommer fler och fler väljare inse att man blundar för de verkliga problemen och de enda rätta lösningarna.

 

Imorgon lämnar jag Almedalen och det gör jag med glädje. Tre dagar är helt tillräckligt. Idag letade jag runt i programbladet efter intressanta seminarier men det är tyvärr svårt att hitta. Allt handlar om mainstream. Att hitta något om invandring, migration, Euro, EMU och t.ex. kriminalpolitik är definitivt inte enkelt. Vissa ämnen är minst sagt tabubelagda!


Kommentarer
Postat av: Calle

Var väl bra att dom stängde denna dag, så SD:are slapp att ge bidrag till skattefusk.Kunde blivit stora rubriker i kvällspressen. Övriga besökare skulle kanske tänka sig för innan dom göder detta täringställe.

2012-07-03 @ 23:30:23
Postat av: Calle

Var väl bra att dom stängde denna dag, så SD:are slapp att ge bidrag till skattefusk.Kunde blivit stora rubriker i kvällspressen. Övriga besökare skulle kanske tänka sig för innan dom göder detta täringställe.

2012-07-03 @ 23:30:38
Postat av: PMS

Donners Brunn kryllar av betalningsanmärkningar och skattebrott.

http://www.swedenconfidential.info/2012/07/04/donners-brunn-kryllar-av-betalningsanmarkningar-och-skattebrott/

2012-07-04 @ 00:37:36
Postat av: McKinley

Får man behålla sitt utskänkningstillstånd med en sådan ekonomi?

2012-07-04 @ 01:37:45
Postat av: Inte-en-till

Miss inte Thoralfs länk:

https://www.flashback.org/t1906801

2012-07-04 @ 01:43:15
Postat av: Magnus S

När man alltid ser Måna Muslim så ser hon så förbannat fisnöjd och självgod ut. Vad är det hon är så "fisnöjd" över? Är det något inövat framför spegeln som blivit konstant? Eller är det ett lyte? Eller rent av en rejäl prutt på rummet innan?

2012-07-04 @ 01:45:41
Postat av: Magnus S

Jag tror på det senaste.

2012-07-04 @ 02:23:23
Postat av: Ludvig

Det förstår jag Thoralf att du inte blev imponerad av statsministerns tal, hans mummel har aldrig varit något att lyssna på.

2012-07-04 @ 06:23:43
Postat av: Sven Dacke

Om "rumsrena partier"


I Riksdagen, och varje gång man hör politiker från dom " 7 systrarna" tala och dagligen i media, kommer alltid orden om det nya partiet i Riksdagen och dess fruktansvärda bakgrund.


Kanske dags för Jimmy och andra politiker att påminna om dom "fina" partiernas bakgrund och skamliga historia.


Några exempel.
Rasbiologiska institutet.
Sången om att döda Palme.
DDR uppfostran av våra barn "Unga örnar" mm


Listan kan göras mycket lång, och hoppas sd någon gång sätter "tummen i ögat" på alla desssa fisförnäma politiker som gapar om SD hela tiden.


Hinner inte mera, måste gå och jobba ihop mat år Somalierna som kommer snart till växjö , men lägger till en länk till en bra artikel så kan ni som har tid läsa mera

Postat av: Sven Dacke


Thoralf!!!

Snälla, snälla

Släng ut dom förb.. Blogger om det inte går att ordan så att inläggen blir riktiga

Postat av: Stefan A

jo jo kaka söker maka, Sahlin och den bottenlösa brunnen, inte bara svårt att betala i tid utan verkar inte vidare smarta heller,politiker och stockholmsjournalisterna åker hem igen efter en vecka, men det som hittats och skrivits på nätet står kvar, ingen vidare goodwill......

2012-07-04 @ 07:20:15
Postat av: Lars Rosén SD Kalmar

Tur man är hemma - man hade nog bara fått högt blodtryck.

2012-07-04 @ 09:41:05
Postat av: Cavatus

Hallå!
Alla måste läsa den länk jag lagt in. Det är en sossepolitiker som kommer ut som SD-röstare. Hela hans gamla sossesläkt röstar idag SD. Själv fortsätter han att vara med i S men röstar i lönndom på SD. Mycket intressant läsning, som härmed anbefalles!

Postat av: Arvid

Yassir Arafat, död skurk, bög, Nobelpristagare och en gång högste PLO-tupp, dog kanske inte av AIDS utan av POLLONIUN-förgiftnin. Någon annan ondsint person eller stat tog således livet av den hedersmannen. Nu skall kadavret grävas upp och obduceras, kräver änkan. Hon kanske kan få ut mera kosing. Mona vinkar och skålar från Donners Brunn.
http://tinyurl.com/SKAAALFROMBRUNNEN
http://luckybogey.files.wordpress.com/2009/10/yassa_1994_626091a.jpg?w=640
http://www.mafhoum.com/press/53P2.htm

2012-07-04 @ 11:29:32
Postat av: Arvid

KLICKA PÅ!

2012-07-04 @ 11:32:42
URL: http://tinyurl.com/SKAAALFROMBRUNNEN
Postat av: Magentan

@Thoralf - Tack för underhållande glimtar från Spektaklet Almedalen, både i text och bilder.

2012-07-04 @ 12:30:36
Postat av: Magentan

@Cavatus - Håller med dig. Din länk innehåller väldigt intressant läsning, och en av de viktigaste meningarna i din länkade artikel tycker jag är följande: "Invandringspolitiken hamnade på en 11:e plats i en opinionsundersökning nyligen. Kan vi, gemensamt, få andra att se sambanden mellan det de tycker är viktigt och den ofattbara dränering ur välfärden som sker på grund av invandringen, så kommer den att hamna på 1:a plats." Att inte folket fattar detta samband är helt obegripligt och mycket, mycket farligt!

2012-07-04 @ 12:36:28
Postat av: Magentan

@Gute - I Thoralfs förra inlägg skrev du om Donners Brunn följande "... Det enda sättet att driva en krog med dessa skulder är att ha svarta pengar i omlopp. Ska bli intressant att följa upp det här, jag ska höra mig för lite!" BRA Gute! Kanske en anmälan till Länsstyrelsen skulle få viss effekt?

2012-07-04 @ 12:43:11
Postat av: Ronny

Hur kan SVT, som säger sig vara politiskt och religiöst neutrala, ha en sådan fullständigt SD-hatare som K-G Bergström som expert. Hans hat mot SD är så genomskinligt, att det är pinsamt. Han är ju för fasen pensionär! Under åren har hans kolumner och tal, i radio och övriga medier spritt ett hat och förakt mot Sd att det är sanslöst. In med någon arbetslös, och låt denne uppviglare falla in i glömska, där han hör hemma.......

2012-07-04 @ 12:53:01
Postat av: Tony

Att hitta Sahlinskan på Donners Brunn är väl helt
naturligt, Fifflare brukar dras till varandra!

2012-07-04 @ 13:06:04
Postat av: Magentan

Jag återkommer till mediernas spridning av Expos fula Breivik-bluff och vill kommentera Jimmie Åkessons svar till Marianne Rundström om detta i intervjun från Almedalen. Jimmie svarade följande: "Nu har jag inte tagit del av detta från någon förstahandskälla. Jag har bara hört det här från olika medier, men om det stämmer så har han inte i vårt parti att göra." --- Det var väl inte HELT fel svarat, men jag tycker det är mycket viktigt att Jimmie har som princip när det gäller denna typ av frågor att FRÅN BÖRJAN alltid klargöra för frågeställaren att han NUMERA LITAR AVSEVÄRT MER på alla sina strävsamma och lojala SD-medarbetare ute i landet, än vad han litar på den här typen av mediaskvaller, och att han därför tyvärr inte kan ge något svar förrän han har kontrollerat sanningshalten i påståendet!

2012-07-04 @ 13:26:16
Postat av: Da Capo

När nu både Cavatus och Magentan gör populasen uppmärksam på signaturen M Capensis' självbekännelse, vill jag följa efter genom att återgiva ett illustrativt meningsutbyte på samma blogg mellan nämnde M Capensis och "Otto", som väl får anses representera den vanlige svensken, den som är en god representant för majoriteten inom valmanskåren. Ämnet är aktuellt: invandringskosnaderna, vilka, trots benägen medverkan från Riksdagens Utredningsinstitut, varit nästan totalt omöjliga att utforska(!). T.ex begåvat folk som minister Ullenhag, hand i hand med sin lille sekreterare Jasenko Selimović, skulle inte klara av vad signaturen M Capensis går iland med. Med hänsyn till hur illa den här bloggen numera typografiskt och mjukvarumässigt fungerar, kommer vardera kommentatorerna att få sina egna virtuella inlägg i det följande.

2012-07-04 @ 14:07:33
Postat av: M Capensis skrev

I år finns ca 1 miljon helt bidragsförsörjda personer av “utrikes ursprung” i landet.
(ESO expertgrupp, rapporter, 2009, 'Invandringen och de offentliga finanserna' sid 63 och 77; + migrationsverkets statistik över PUT sedan 2006; + SCBs rapport, publikationer 2010: 'Integration, ett regionalt perspektiv' sid 139). Kostnaden för en person i ”utanförskap” uppges till mellan 300 000 (Maria Leissners romutredning); 540 000 (Norsjö kommun, ersättning för personer med uppehållstillstånd, årlig ersättning) eller 640 000 (Lekeberg kommun, Rapport: 'Kan man räkna på människor och hur de mår', sid 20). Allt detta sammantaget ger en kostnad i år på mellan 300 och 640 miljarder. Med en troligaste kostnad (migrationsverkets siffror) på 540 miljarder. -- Och för att ange en annan källa till samma pengar: 2010 gick 41% av den totala offentliga budgeten till posten “socialt skydd”, dvs ca 700 miljarder. Av dessa var (enligt SCBs statistik över fördelning av försörjningsbidrag) minst 60%, eller 430 miljarder, orsakade av invandringspolitiken. Dvs ungefär lika mycket som kostnaden för skola och sjukvård tillsammans.
http://www.ekonomifakta.se/sv/Fakta/Offentlig-ekonomi/Offentlig-sektor/Offentliga - sektorns-utgifter/

2012-07-04 @ 14:11:40
Postat av: Otto

Det är ju bara ljug, dina siffror. Har du dragit dem ur stjä**en? Om du nu hittar på siffror som du har fått av en annan blogg, så klart vi ger alla invandrare en halv miljon var varje år och då blir det ju lite hemskt. Men så är det ju inte. Det vet ni egentligen om ni skulle lita på er förmåga att tänka kritiskt. Det är inte sanningen, det är lögn och jävla hittepå.

2012-07-04 @ 14:13:52
Postat av: M Capensis

Du fick alla källor. Alla utom Leissners är sökbara på nätet. Hennes kan du istället beställa från regeringen och Ullenhag. Om du tror att (1) Maria Leissners utredning, (2) migrationsverkets siffror eller (3) kommunernas hemsidor är “bloggar”, så kanske du bör fundera över din verklighetsuppfattning. -- Och jag antar att du är både läs- och räknekunnig? Gör din plikt som medbogare i en demokrati. Ta själv reda på fakta. Fåne!

2012-07-04 @ 14:15:53
Postat av: M Capensis

Jag insåg när jag läste ditt svar en gång till, att du tror att detta är direkta kostnader. Vilket det naturligtvis inte är. Det är en skattning av både direkta och indirekta kostnader för en person som försörjs av bidrag. Direkta, dvs personens levnadsomkostnader i form av mat, kläder, hyra, medicin, glasögon mm, som uppgår till ca 150 000 per år. Och indirekta, dvs sådant som man normalt betalar via skatten (istället för som i exempelvis USA via eget sparande och försäkringar): Sjukvård, skola, barnomsorg; samt polis, brandkår, arbetsmarknadsåtgärder…
Vi “ger” alltså en bidragsförsörjd person ca 150 000 per år. Vilket bara det blir ca 150 miljarder. Resten betalas inte till personen själv, utan via finansieringen av de
trygghetssysten han eller hon använder.

2012-07-04 @ 14:19:02
Postat av: Otto

Så du menar på allvar att av 1,4 miljoner invandrare så är 1 miljon i bidragsberoende?? Är du helt från vettet? Det här är inget annat än siffror som tolkas enligt eget huvud där allting hamnar på invandrarkontot. Så du menar att om vi bara kastar ut alla invandrare, så behöver vi inte bekosta skola, polis, brandkår och annat?? Ska du själv släcka dina bränder? Fåne!

2012-07-04 @ 14:20:53
Postat av: M Capensis

Av alla med utrikes ursprung, dvs födda utomlands eller födda i Sverige med två föräldrar födda utomlands, är ungefär 1 miljon bidragsförsörjda. Om man ska lita på finansdepartementet, migrationsverket och SCB:s rapporter samt anta att
bidragsförsörjda skaffar barn i samma omfattning som icke bidragsförsörjda. Vilket antagligen är en underskattning, eftersom långtidsarbetslösa tenderar att skaffa fler barn, inte färre. Och att 'många barn' är en tradition i just de grupper
som också har högst arbetslöshet. Var du fått 1,4 miljoner ifrån, vet jag inte. Enligt migrationsverket är antalet invandrade “utrikes födda” (sedan 1980) 1,5 miljoner. Och andelen med “utrikes ursprung” 2011 är enligt SCB drygt 1, 8 miljoner (1,857 000).
http://www.migrationsverket.se/download/18.478d06a31358f98884580007980/tabs1.pdf
http://www.ssd.scb.se/databaser/makro/Produkt.asp?produktid=BE0101

2012-07-04 @ 14:23:56
Postat av: M Capensis fortsätter

Enligt finansdepartementets/ESOs rapport var 2006 43% av de 1,53 miljonerna med "utrikes ursprung" arbetslösa, dvs 658 000 var bidragsförsörjda. Dessutom visar SCBs rapport att 68% av ALLA invandrare (utrikes födda) fortfarande är
arbetslösa 5 år efter att de invandrat. 50% är fortfarande arbetslösa efter 7 år. Sedan 2006 har ytterligare 458 000 personer invandrat, vilket ger ytterligare 310 000 bidragsförsörjda 2011. Alltså totalt 968 000. -- Sedan finns ju också dels
Ullenhags vid flera tillfällen upprepade mantra “600 000 utrikes födda går till jobbet varje vecka”, (där “varje vecka” betyder “är sysselsatt minst 1 timme i veckan” ) samt Anders Borgs uttalande att “mer än hälften är bidragsförsörjda”.

2012-07-04 @ 14:27:47
Postat av: M Capensis avslutar

Om du har svårt att förstå begreppet 'indirekta kostnader': Skola, brandkår, polis, väghållning, kollektivtrafik, vatten och avloppsnät, renhållning, kriminalvård, idrottsplaner mm bekostas inte av FN. Inte heller tas pengarna från ett ymnighetshorn djupt i Kirunagruvan. Och sjukvården kostar INTE 150 kronor oavsett vård. Allt detta bekostas av skattemedel, gemensamt och över tid. De som är bidragsförsörjda utnyttjar allt detta, till och med överutnyttjar, om man får tro
statistiken, men bidrar inte med betalningen. Den måste alltså bäras av de övriga. Eller för att göra det ännu enklare: Tänk dig att vi utrymmer Stockholms stad, som har 868 000 invånare. Sedan låter vi alla bidragsförsörjda invandrare bo där
istället. Förutom att betala hyra, mat, kläder och medicin åt Stockholms befolkning måste vi också betala för att hålla stadens skolor, sjukhus, polis, brandkår, vägar, vatten, avlopp, el etc. igång.

2012-07-04 @ 14:31:30
Postat av: Da Capo

Därmed var det 'haltande' meningsutbytet avslutat. Du, Ottos gelike där i Almedalen, hängde du med - lärde du dig något?

2012-07-04 @ 14:35:04
Postat av: Kalle

Även idrotten drabbas av munkavle när det gäller invandrare och speciellt somalier!!!>>>

""En medarbetare på SVT gjorde ett inlägg på Facebook om artikeln med följande kommentar:

”I regeringsförklaringen lovade Fredrik Reinfeldt att verka för att Sverige ska får stora internationella tävlingar. Det verkar inte som om hans idrottsminister (Lena Adelsohn Liljeroth) hörde det”.

Då gick Radiosportens och SVT:s profil och förre tennisstjärnan Janne Gunnarsson in och kommenterade:

”Pengarna räcker inte när vi ska ge 27000 nyinflyttade somalier socialbidrag !!! Puh.”
”Ser allvarligt på det”

Uttalandet fördöms av SVT:s sportchef Per Yng.

– Det är helt oacceptabelt att uttrycka sig på det viset."" skriver Aftonbladet.

>>>Yttrandefrihet VAD är det för något i sverige???

Postat av: Gubben o Gumman

Kalle : När ett inlägg plockats bort anses det som förmildrande, för vissa medborgare vill säga.
Vilket fint land vi lever i med yttrandefrihet mm.
när skall Aftonbladet tex börja skriva om att Norge börjat återsända afrikaner?

2012-07-04 @ 15:14:42
Postat av: Svensson

Jag tyckte att Fredrik Reinfeldt gjorde ett blekt intryck, och han var tvungen att läsa inantill, det är väl åldern som tar ut sin rätt, visste jag inte hans ålder, skulle jag gissa på 65 :p

2012-07-04 @ 15:27:14
URL: http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/
Postat av: Gubben o Gumman

Svensson : Fredrik har suttit två perioder dragit upp M rejält, nu kan det bara gå ,åt ett håll, dessutom kan den rödgröna smörjan vinna valet 2014.
Fredde hoppar av i god tid, kanske redan innan Almedalen 2013

2012-07-04 @ 17:05:18
Postat av: Ulrika

Tack Da Capo.
Detta meningsutbyte och M Capensis redogörelse för sin smärtsamma upplevelse av att blivit grundlurad
borde få komma till så mångas kännedom som möjligt.

2012-07-04 @ 18:47:59
Postat av: fd kollega

Jag har varit på mycket intressant idag. Saknade SD på både på seminariet om trygghet i förorten och när finansministern diskuterade statens och religionens sammanblandning. Du skulle hakat på mig då vi möttes när jag sprang förbi dig utanför sigyn.

2012-07-04 @ 19:47:32
Postat av: fd kollega

Kolla m Julia Kronlid att hon säkert ger Björn Söder lappen (som jag gav henne) om journalistens avtalsvillkor att de inte ska behöva skriva om något som strider mot deras egna värderingar. Jag tog den lappen på ett seminarium och i efterdebatten om Problempartiet är det ett viktigt verktyg för SD som ni kan använda och ifrågasätta. NU.

2012-07-04 @ 19:51:58
Postat av: Lotta

Läste en mycket bra devis bland inläggen om M Capensis text av en Kenneth Karlsson, (lätt omskriven) som jag tycker är lysande: Steget jag tog var inte är från vänster till höger, utan från illusion till verklighet.

2012-07-04 @ 20:38:04
Postat av: Thoralf A

fd kollega

Åkte hem med färja 13:55 idag.

2012-07-04 @ 22:08:12
Postat av: Hulda

Jag har idag gjort en märklig upptäkt: En positiv sak med Muslimska kvinnors inlindade huvud.
Såg en kvinna idag som hade mobilen instucken mellan tvångsklädseln och örat och pratade.
En Muslimsk kvinnlig enkel Handsfree!
Men det är garanterat det enda positiva med deras klädsel......

2012-07-04 @ 22:47:18
Postat av: S-E Karlsson

Hej alla goa SD-vänner , har nu fått ett mejl från Martin Kinnunen där han säger att mitt "ärende" om Breivik skall tas upp i medlemsutskottet och att jag därefter ska ges möjlighet att förklara mej , att en drastisk jämförelse innehållande mycket ironi kan ställa till så mycket , enligt mig själv så gjorde EXPO en höna av en fjäder men det är väl sånt dom är ute efter . Enligt Kinnunen så kommer det att dröja litet på grund av Almedalen och därtill semestrar , men jag har ingen brådska .
Mvh Sven-Erik .

2012-07-05 @ 08:12:18
Postat av: PMS

@S-E Karlsson
Tack för uppdateringen,men lägg dig nu i hängmattan och rör inte runt mer i detta ärende i offentlighetens rum,det blir bara kontraproduktivt till slut.
Du är förlåten.

2012-07-05 @ 10:27:41
Postat av: Arvid

Alla ni som är intresserade av invandringskostnader!
Direkt ur hästens mun: Bilaga 1, Utdrag från Migrationsverkets hemsida - Ensamkommande barn och ungdomar. Bilaga 2, Utdrag från Migrationsverkets hemsida - Personer med uppehållstillstånd.
http://tinyurl.com/refugeehandling

2012-07-05 @ 12:22:44
URL: http://tinyurl.com/refugeehandling
Postat av: Robin Shadowes

Bra att ni åkte hem idag, så slapp ni stöta på Kartellen med den presumtive SD-mördaren Sebbe som skulle uppträda i Almedalen idag.

2012-07-05 @ 20:30:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0