VÄLBEHÖVLIG AVKOPPLING


Högby fyr                                                                   Foto Thoralf Alfsson

Efter en väldigt tuff arbetsvecka på mitt gamla jobb med många timmars övertid har det varit skönt att koppla av i helgen. Samtidigt måste jag erkänna för mig själv att jag saknar mitt gamla jobb och den puls och action som gäller under en driftsättning på en stor processindustri där allt måste klaffa annars kan det få kostsamma konsekvenser för produktionen. Kossorna slutar inte att mjölka för att man bygger om på ett mejeri utan det måste bara fungera alla årets dagar. Veckans jobb gick dock bra för min del men lite sämre för andra som missat en liten men ack så viktig detalj. Det innebär att fortsättning följer om några veckor.

De senaste dagarna har det varit extremt högt vattenstånd längs Smålandskusten och Öland. När det sedan blåste upp med en rejäl nordostvind under fredagsnatten fick det lite konsekvenser. Jag ångrar att jag inte var och fotograferade vid Systraströmmen i Kalmar där vattnet var på väg över kanterna då vattenståndet enligt SMHI var 103 cm över normalvattenstånd. Något som både Kalmar kommun och ett Gota Media borde fundera lite på

På Öland har fyrrevet ut till Högby fyr fått sig en rejäl omgång och konstnären Stephan Lund som bor i fyrhuset får hålla sig hemma tills vägen fått en upprustning. Han får nöja sig med att promenera in till fastlandet. Ni som har läst Johan Theorins bok Nattfåk kanske tänker på den när ni ser bilderna på fyren. Jag hade i varje fall Högby fyr i tankarna när jag läste boken. Det var tal om att Johan Theorins böcker skulle filmatiseras men det har varit väldigt tyst om detta under en längre tid. Hoppas att det inte kommit av sig!


Vägen ut till Högby fyr idag.                                           Foto Thoralf Alfsson

Många pratar om det så kallade ljuset på Skagen. På Öland kan också detta speciella ljus uppstå och idag var det faktiskt ett väldigt speciellt ljus vid havet. Det är svårt att fånga ljuset men här är några bilder som kanske kan ge en liten förnimmelse över min utflykt idag på Öland.


Surfingvågor under lördagen.                                     Foto Thoralf Alfsson


Själgrundsudd                                                                    Foto Thoralf Alfsson            

Når vi 20 000 kronor i insamlingen imorgon?

Jag tror att det finns goda möjligheter till detta!


Kommentarer
Postat av: Ulrika

inget är vackrare än när solen bryter genom molnen som på dina foton Thoralf.Här i Solna har vi just gjort oss av med julgranen och fått en påse med fina grönsaker från kommunen som tack.

Tack för din alltid så läsvärda blogg.

2012-01-15 @ 19:01:24
Postat av: Magentan

Att sitta och vila ögonen på dina bilder är också en fin avkoppling Thoralf.

2012-01-15 @ 19:27:10
Postat av: Stefan

Vackra bilder! Öland är fint!

2012-01-15 @ 19:53:05
Postat av: Errbe

På ditt visitkort bör du lägga till "Konstnär". Såna brukar få stipendier.

2012-01-15 @ 20:21:27
Postat av: Hulda

Öland är en vacker ö. Har bara gjort ett besök där och blir sugen igen.

Men verkligheten påkallar uppmärksamheten.

Besökte Avpixlat förut. En intressant länk till "EXPO exponerat". En grundlig genomgång och hänvisningar till olika suspekta grupperingar inom de "antirasistiska".

Ett stort antal namn på olia journalister och andra mediepersoner och i många fall deras tidigare tillhörigheter i div. grupperingar inom avgrundsvänstern.

"Fri och oberoende" press. Jo, tack..

2012-01-15 @ 20:29:10
Postat av: Åke Malmros

Fina bilder.

2012-01-15 @ 21:38:01
Postat av: Åke Malmros

Fina bilder.

2012-01-15 @ 21:38:36
Postat av: SM811

Fina bilder du tar Thoralf. Vilken kamera har du?

2012-01-15 @ 22:56:20
Postat av: Da Capo

Föranlett av Huldas kommentar kommer här lite mera om EXPO - Nya Sveriges blivande GESTAPO.

- - - - -

Döde Stieg Larsson, Tobias Hübinette, Robert Aschberg, Martin Fredriksson, Mikael Ekman, Alexander Bengtsson, Mathias Våg med flera är alla större eller mindre tårtbitar i den ‘sköna nya världens’ GATEAU MAXIMUS, som passande har garnerats med den röda rosenknoppen Mona Muslim, som behövde extra kosing som avdankad och misslyckad partiordförande och därför fick bli styrelsemedlem i stiftelsen EXPO.Efter att ha läst bloggen expomakt.wordpress.com känner jag mig både upprörd och även skrämd av att vänsterextremistiska sk journalister på stiftelsen EXPO, som med en elefants kapacitet snablar pengar ur Allmänna Arvsfonden, tillsammans med (andra) militanta vänsterextremister har byggt upp en löst sammanhållen organisation syftande till åsiktsregistrering av landets medborgare samt därtill bildat ett “antirasistiskt” underrättelsenätverk. Detta är inget annat än ett svenskt GESTAPO i vardande.Jag anser att EXPOs verksamhet med dess kopplingar till militanta vänstergrupper påverkar både tanke- och åsiktsklimatet i Nya Sverige på ett för demokratin skadligt sätt. Jag anser vidare att EXPOs verksamhet och det gemensamma nätverk man har byggt upp med andra suspekta organisationer redan är eller kommer att bli ett direkt hot mot i landet kvarvarande demokrati.se: http://www.flashback.org › Samhälle › Juridik > AFA och Expo:s gemensamma bolag Piscatus AB bryter mot lagar…

se här hur organisationerna samverkar: http://expomakt.wordpress.com/Offentlighetsprincipen används idag som vapen mot medborgarna, som rent allmänt i växande grad skall till varje pris trakasseras. Har medborgarna sedan vad vänsterslöddret anser vara fel politisk åsikt, är invandringskritiska, islamantagonistiska eller har anknytning till eller hyser sympatier för SD, Nya Sveriges enda demokratiska oppositionsparti, skall dessa meborgare smutskastas, förföljas, helst förgöras.Jag kräver att Datainspektionen, åklagarämbeten och lagstiftare skall utreda EXPOs verksamhet och EXPOs samhällsfarliga kopplingar till andra suspekta organisationers aktiviteter, som helt uppenbart måste anses vara oförenliga med märkligt nog i Nya Sverige fortfarande gällande demokratiska principer.

- – - – -Alla som hyser samma eller likartad uppfattning om den av döda pursvenskar (via Arvsfonden) finansierade stiftelsen EXPO — använd ovanstående som mall till ett protestbrev eller kopiera och msilsa till:

datainspektionen – [email protected]

Riksdagsledamöter - mailadresser finns här: – http://www.riksdagen.se/webbnav/?nid=1050

Säkerhetspolisen – [email protected]

Åklagarämbeten – [email protected]

Tidningar — Bloggar — Vänner och bekanta när och fjärran.

Share this: on Twitter or Facebook

2012-01-15 @ 23:24:43
Postat av: Sven Dacke

Det finns några riktiga journalister i Sverige och en massa som kallar sig det av någon anledning.Här kommer några klipp ur en artikel och länk till " läsa mera"onsdag, november 08, 2006Diskutera invandringen nu!Vi som vill ha en liberal invandringspolitik har ett särskilt ansvar att försöka få bukt med de problem som uppstår i dess kölvatten. Samtliga tidigare regeringar har duckat för detta ansvar. Men problem finns, och det är ett svek mot medborgarna att förneka democh slutraderna med en lång text emellanPersonligen tror jag att det går att upprätthålla en liberal invandringspolitik om man med öppna ögon ser problemen, diskuterar dem, och sen försöker lösa dem. Jag tror att vad svenskarna är mest skeptiska emot är brottsligheten, och att en mer distinkt kriminalpolitik skulle kunna råda bot på sånt som gör att många (46% av befolkningen) är negativt inställda till invandring överhuvudtaget.Förhoppningsvis har både Tobias Billström och Nyamko Sabuni förstått varför Sverigedemokraterna når sådana framgångar som vi såg i valet. I såna fall kanske vi kan få en debatt som belyser de svåra frågorna om tradition, religion, migration och integration. Om vi inte lyckas få igång en sån diskussion kan vi säga adjö till den frikostiga, liberala och solidariska invandringspolitiken - för då kommer de invandringsfientliga att ta över förr eller senare.

av gudmundson kl 08:19Observera att denna artikel skrevs för 6 år sedan och är i dag brännande aktuell

Postat av: Hulda

Läste just nu på Aftonbladet.se om en väljarundersökning från United Minds. "Sverigedemokraterna är det parti som ökar mest i mätningen, till 8,3 procent."

Verkligheten ger utslag....

2012-01-16 @ 07:05:29
Postat av: Stefan A

Inget stöd för SD;s förslag om att ställa ut Vilks rondellhundar i riksdagen från de andra riksdagspartierna, vilken överraskning..not.Värst är centerns gruppledare ANDERS W JONSSON som i princip vill att Sverige ska styras från mellanöstern.

2012-01-16 @ 07:11:19
Postat av: Hulda

Stefan A..

Ja, Centern håller på att förändras till något som inte ens katten vill släpa in....

2012-01-16 @ 07:35:30
Postat av: S-E Karlsson

8,3% upp verkligen kuckelimuck , man tackar svenska folket får mer och mer upp ögonen !

2012-01-16 @ 08:07:14
Postat av: Karlskronabloggen

Härlig början på dagen att läsa den undersökningen från United Minds och att se att Avpixlat nu avancerat till plats 62 bland mest besökta webbsidor i Sverige!

2012-01-16 @ 08:34:22
URL: http://www.karlskrona.nu/blogg/
Postat av: Tony Ingman

Ja hade människorna som donerat sina ägodelar till

allmänna arvsfonden haft en aning om vilka suspekta figurer som erhåller miljonanslag från

denna fond hade dom vänt sig i sina gravar.

Förutom det kräkäckliga expo, så är det idel

arabiska och afrikanska föreningar som dränerar

fonden på pengar.

Så alla som vet om att någon funderar att skänka sina tillhörigheter dit, försök förmå vederbörande

att istället skänka till exempelvis cancerfonderna.

Själv lyckades jag dirigera en gammal tant till att

skänka tillhörigheterna till barn cancerfonden.

Hon snackade titt som tätt om att dom fåtal släktingar som hon hade inte brytt sig om henne,

så hon skulle som hon sade skänka till A:A, för

där kommer väl dom till nytta? Nja sa jag, jag ska

plocka fram en lista över vilka som erhåller ansl.

därifrån. Tanten blev chockad när hon såg vilka

suspekta föreningar som dränerar fonden, och skrev

sedemera över tillgångarna till barn. c. fonden.Jag kan ju nämna några av ett 25 tal som suger ut

fonden.Afrosvenskarnas riksförbund 813.000 x2 årProj.att främja Islamisk fredskultur 870.000x3 ????Proj.Roma leadership 1.159.000 x 3årProj. Sharafs hjältar 1,260.000Romska ungdomsförb. 1.185.000 x2 årDetta är bara några av ett 25 tal. Kan detta

verkligen vara dom avlidnas önskan???

2012-01-16 @ 08:57:22
Postat av: Hacke

Fina bilder där från den motsatta kusten från mig räknat. Grym arbetskapacitet du tycks sitta inne med Thoralf. En nödvändig ingrediens förstås för alla sd:are som härdats i motvind mot ett samlat, aggressivt och lögnaktigt etablissemang.

Tur att vi har sådana krafter i ledningen att förlita oss på.

Ser fram mot onsdagens riksdagsdebatt med den senaste samhällsutvecklingen och de nya opinionssiffrorna i ryggen (och inte minst Avpixlat på stadig frammarsch).

Det tycks ljusna vid flera horisonter.

2012-01-16 @ 09:07:40
Postat av: Rune

Jag bidrog igår med en liten slant till insamlingen som verkar ha gått över förväntan.

Jag kom nu att tänka på en sak på grund av det.

När det har kommit in mer pengar än förväntat så kanske det är idé att dela upp utskicket i två omgångar?

Det första utskicket kommer säkerligen att bemötas med en hel del desinformation i etablissemangsmedierna. Detta skulle ju i sin tur gå att bemöta i ett andra utskick. De lögnaktiga skulle då få det lite svettigt.

2012-01-16 @ 09:15:02
Postat av: Anonym

@RuneDet var en mycket god idé Rune! Främst för att kunna bemöta den efterföljande desinformationen, men även av ett annat skäl.

En sak som jag fick lära mig under mina yrkesverksamma år beträffande marknadsföring och utskick var att effekten är som när man mäter styrkan på jordbävningar enligt Richterskalan, alltså logaripå utskicken är exponentiell allra störst effekt blir det efter tredje utskicket.

2012-01-16 @ 09:41:49
Postat av: Magentan

Äsch, snälla Thoralf, ta bort min anonyma kommentar ovan som bara flög iväg innan jag fick raderat och ändrat slutet. Jag har inte vaknat riktigt än och kan tydligen varken stava eller hålla reda på fingrarna.Vad jag ville ha sagt var att Runes idé var bra, främst för att kunna bemöta den efterföljande desinformationen, men även av ett annat skäl. Enkelt uttryckt så ökar effekten nämligen väldigt mycket för varje utskick, åtminstone ända upp till tredje utskicket.

2012-01-16 @ 09:52:51
Postat av: dille

I sin desperation över SD:s framgångar har PK spridit lögner och förtal.

Det var SD som rådde för massakern på Utöja, hette det i PK-media. Men PK förteg att förövaren var en högt ansedd PK-it. Han var till och med frimurare.

Men smutskastning och lögner räcker inte för att stoppa SD. Dagens opinionsmätning ger 8,5 procent. Ett rejält skutt uppåt.

På onsdag är det partiledardebatt och dagen därpå, den 19 har en tredjedel av mandatperioden gått till ända. Då känns det tryggt och glädjande att väljarna ger Sd ett så starkt stöd. Trots alla lögner och all smutskastning.

2012-01-16 @ 10:12:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0